Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Kızlar merhaba,

Ben de bu diyeti uyguluyorum bugün 8. günüm ve çok iyi gidiyor. Zaten bu bir diyet listesinden çok sağlıklı beslenme listesi bence. Hiç zorluk çekilmiyor. Ben düzensiz beslenmekten çok kilo aldım bu diyet ile düzene girdi. Zayıflamak için önemli olan beyinde bunu bitirmek ve liste haricinde başka şeyler yiyip kendimizi kandırmamak. Dilerseniz ben yediklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.

Öncelikle güne 1 bardak su içerek başlıyorum.

Sabah (09:00): 1 dilim kepek ekmeği, peynir, domates, salatalık ve ılık su.

Öğle (12:30): Fırında balık ya da köfte, yoğurt ve 1 dilim kepek ekmeği.

İkindi (15:30): Kepek ekmeğine tost, 1 portakal ve 1 bardak tuzsuz ayran

Akşam (18:30): 1 kase çorba, 5 kaşık zeytinyağlı sebze yemeği( ıspanak, türlü, pırasa, taze fasülye, kabak yemeği gibi) ve 1 kase yoğurt.

Bunların haricinde bol su tüketiyorum. Günde 3 bardak yeşil çay içiyorum. Akşamda 1 bardak soda(içine bir parça limon katarak) içiyorum.

Yemeklerime çok az yağ ve tuz koyuyorum.

Yiyeceklerimin hepsini ayrı tabaklara koyarak sofraya koyuyorum bu şekilde gözümde doymuş oluyor sofra kalabalık görününce :) hem de yemesi sanki daha zahmetli oluyor ve daha uzun sürüyor.

Herkese başarılar.

Son düzenleme:
Arkadaşlar ben evlendikten sonra 2-3 yıl içinde hiç anlamadan 15 üstü kilo aldım.İnanılmaz moral bozukluğu sonra bir ara diyet yaptım ve 10 kilosunu attım.Şimdi yine eskisi gibi oldum 68 kiloyum ve inanılmaz mutsuzum.Hızlı ve sağlıklı nasıl kilo veririm.52 kilo olmak tek hayelim.Bu kiloya inersem eğer anne olmak istiyorum.Yemek konusunda maalesef artık iradesizim tafsiyelerini bekliyorum

Hızlı derken bahsettiğin süre ne kadar canım? Bu diyeti sabırla uygularsan 2,3 ay içerinde istediğin kiloya ulaşacağına inanıyorum ben. 2,3 yıl içerinde aldığın 15 kiloyu hızlı ve sağlıklı olarak hemen veremezsin maalesef kilo kolay alınıyor ama vermesi zor oluyor. Sabretmek gerekiyor.Kendine zayıflama şartı koşma yapmak istediklerini yapabilmek için. Bu, insan zihninde olumsuz olarak algılanıyor ve çaba daha çok azalıyor. Şimdi beyninde bitirip başlarsan daha az yeme ve içmeye yarın 2. günün olur ve hedeflerini gerçekleştirmeye biraz daha yaklaşmış olursun. Bence hiç düşünme ve hemen başla.

senı ıyı anlıyorum canım bu diyete göre haftada 3.5 vermek mümkün amma en az 2 kilo bile verirsen haftada çok iyi bence bundan hızlı nasıl zayıflamak olur bilmiyorumbence bu diyete harfi-harfine uyğula ve sporla destekle

hoş geldin canım menyün çok iyi böyle devam et yeşil çayının içine mutlaka 2 karanfil at ödem atmak için çok önemlidir

Son düzenleme:
ii akşamlar kızlar bende 9 gün önce diyetisyene başladım 76 ile şu an 74 kiloyum eğer yapmak isteyene yazabilirim

hoş geldin canım evet hatırlıyorum ismini listeye bile eklemişdimböyle kaçamaklar yüzünden kayb olma canım
hepimiz zaman-zaman kaçamak yapıyoruz zaten amma önemli olan kararlı olmak bu gün kaçamak yaptım diye boş vermemek heç bi şey olamış gibi devam etmek zaten kaçamak yaptığın zamanlar telafi diyetleride vardır

hoş geldin canım ellbetde diyetini paylaşırsın eger iyi olur merak etdim

sabah ilk kalktığında 2 bardak ılık su SABAH:3 dilim kepek ekmeği,2 ince dilim peynir,domates salatalık sınırsız,vede yeşilçey şekersiz KUŞLUK:1 porsiyon meyve ÖĞLE: 4 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT ,6 yemek kaşığı sebze yemeği,2 ince dilim ekmek,yağsız salata İKİNDİ:liğht bisküvi ve yeşilçay AKŞAM:4 yemekkaşığı yoğurt,3 kadar köfte 6 yemek kaşığı zebze yemeği,3 dilimince ekmek yağzız salata GECE:1 porsiyon meyvee bu kadar

günde 14 bardak su dedi diyetisyenim bol bol su içiorum kızarma ve kola yasak çok azimettim ettim bu sefer inş vericem

paylaşdığın için teş ederim kolay bi diyet zor deyil inş başarırsın şimdi uyğuladığım diyete çok benziyor

hadise nasıl zayıfladı

Bir çok kitlenin çok sevdiği ünlü pop sanatçısı Hadise, Bodrum'da verdiği pozlar ile adeta mankenlere taş çıkardı. Güzel fiziği ile sürekli konuşulan Hadise, önümüzdeki aylarda da konuşulmaya devam edecek.

Bundan bir kaç ay önce fazla kiloları ile Erol Köse'nin azına takılan Hadise, Bodrumda çekindiği fotoğraflar ile adeta Erol Köse'nin kafasına kaya attı. Verdiği kilolar ile daha güzel ve daha çekici görünen Hadise, bu fotoğraflar ile hayran sayısını artırdığı sanılıyor. Hadisenin kısa zamanda verdiği diyet listesini sizlerle paylaşıyoruz...

Sabah

Aç karnına 2 bardak sıcak su

3-4 adet kuru kayısı (güneşte kurutulmuş)

Bir bardak yarım yağlı süt

2 dilim ekmek arası sandeviç

(Domates, marulla yapılacak)

4-5 Adet Zeytin

Veya

Aç karnına 2 bardak sıcak su

3-4 adet kuru kayısı (güneşte kurutulmuş)

Bir bardak şekersiz çay

Bir adet yumurta (haşlama)

3 Adet ceviz (Altı Parça)

Ara Öğün : 1 Meyve ( Muz, karpuz, üzüm, dut, kavun hariç)

Öğle

Bir kase çorba

Sekiz - on kaşık sebze yemeği (susuz ve etsiz hergün farklı sebzeler)

Bir su bardağı yoğurt

Salata (yağsız istenildiği kadar)

Bir buçuk iki dilim ekmek

Veya

Bir kase çorba

Üç köfte büyüklüğünde et

(Tavuk, balık, Kırmızı et pişmiş

100 gr civarı olacak. 3.Gün balık, 2.gün tavuk, 2.gün kırmızı et olabilir)

Bir su bardağı yoğurt

Salata (yağsız istenildiği kadar)

Ara Öğün : Bir meyve yada 2 adet galeta, bir bardak yağsız süt yada, 10 adet çiğ bağdem

Akşam

Sekiz - on kaşık sebze yemeği

Bir bardak yoğurt

Bol salata (domates, salatalık, söğüş)

Veya

100 gr. pişmiş et(Balık, et, tavuk)

Salata (sınırsız)

Bir su bardağı yoğurt

Ara öğün : 1 Adet meyve ve salatalık (salatalık istediğiniz kadar yiyebilirsiniz)

NOTLAR:

* Öğlen et bölümünden bir menü yemişseniz akşam mutlaka sebze menüsü seçin yada öğle sebze yediyseniz akşam mutlaka et menüsü seçin.

* Ekmek olarak mutlaka çavdar, tam buğday, tam tahıllı ekmekler tercih edilmelidir.

* Hiç bir öğünü çok geç saatlere bırakmamalıyız.

Diyette Önemli Uyarılar:

1- diyet boyunca her gün en az 2,5 litre su içmeliyiz.

2- Diyette yeşil çay çok önemlidir. Bolca tüketilmelidir.

3- Yoğurt çok iyi yağ yakıcıdır. İki öğün mutlaka yenmelidir.

4- Diyette nane, dereotu, maydonoz önemli faktörlerdendir. Salatalarda mutlaka tüketilmelidir.

5- Asitli içecek ve meyve suları tüketmeyelim.

yazı alıntıdı

Balık eti olması ve dolgun hatlarıyla bilinen Hadise her yaz objektiflerden kaçıyordu. Bu yıl ise bikinili pozlarını İnstagram’da göğsünü gere gere paylaştı.Hadise 67 kiloyken,nasıl bir anda 55 kiloya düştü?Bir anda 36 bedene düşmesinin sırrını herkes merak etti.

merhaba kızlar
önce menümü paylaşayım
sabah
2 dilim k. ekmegği 1 domates 6-7 y.zeytin
ara olarak şekersiz sütlü kahve
öğlen
bir tabak(küçük pasta tabağı) kısır
( Proteini akşam alacağım)
1 bardak ayran
akşam
havuç ve karalahana salatası yoğurt ve etli nohut . yarım tabak yemeği planlıyorum.
burdaki listeye harfi harfine uyamıyorum .evde pişen yemeklerden kendime uyarlayarak yapıyorum.
sizde hak verirsiniz ki herkese özel yemek yapılamıyor evde . bende ev ahalisine de sağlıklı beslenmeye teşvik ederek orta bir yol bulmaya çalışıyorum.
havalar çok soğuk maalesef çok su içemiyorum .bende bol bol çay ve bitki çayı içiyorum.
spor olarak 1 saat yürüdüm .
neyse herkese şimdiden kolay gelsin.

bu diyetisyenlerin reçeteleri az çok birbirine benziyor sabah 2 dilim ekmek az peynir salata sınırsız
öğlen protein ağırlıklı akşam sebze ve meyve
mantık aynı aişte . tek sorun istikrarlı bir şekilde yapmada . maalesef kendi adıma yazayım o bende pek yok . yoksa listeler hep aynı.

haklısın bende bazen harfi-harfine uymuyorumamma çok dkkatlı olarak az kalorili ve sağlıklı olmasına dikkat ediyorum amma bitki çayları suyun yerini tutamaz su içmeyede çalış canım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…