Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Bugün malum pazar eşim tutturdu balık diye az yağ ile pişirdiği ama yanında beyaz ekmek yedim yarın tartı gunu bakalım

olsun canım, moral bozmak yok. beyaz ekmegi cok kacırmadıgın sürece hic birsey olmaz. bugun biraz daha az yersin olur biter.

Günaydın , geçen hafta: 78.8 bu hafta 78 kg. giden kilo 800 gram

bende aynı.

İlk haftam 62,5 - bugun 61,8
giden 800 gr.

• başlangıç:85.800
  • geçen hafta:81.700
  • bu hafta:81.300
  • giden:400 gr
kızlar bu hafta çok sıkı yapamadım dietimi ama genede vermişim
zaten bu günden itibaren 1 ayda 8 kilo dietini yapıcam hadi herkese bolkilo vermelerrr

olsun canım, moral bozmak yok. beyaz ekmegi cok kacırmadıgın sürece hic birsey olmaz. bugun biraz daha az yersin olur biter

Sağol canım desteğin için

Kızlaaaaar bende başlıcam ama biraz motivasyona ihtiyacım var galiba şaka şaka gerçekten okadar çok mesaj varki 1 ay tam deneyen varmı arkadaşlar ve sonuç neee ?

Merhabalar
Kilo bildirimi
Maalesef kilo veremisim hatta 300 gram almisim suan ki kilom 74, 7. Moralim cok bozuk. Kendimi tsniyamaz oldum. Neyse insallah bu hafta daha basarili olurum

Son düzenleme:

Merhaba herkese.
Bir haftalık uğraş sonucu 1,1 kg verdiğimi gördüm. Verdiğime mi sevineyim, yoksa 1 haftada 3,5 kilo verdiren diyet listesini uyguladığım halde o kadar veremediğime mi üzüleyim bilemedim.Ama anladım ki spor yapmadan kesinlikle kilo falan veremicem. Bir süredir araştırıp duruyordum bulunduğum yerde spor salonu bulursam gideyim diye ama aklıma yatan biryer bulamamıştım. Artık çare kalmadı birine gidicem naapayım

Bu arada size bişey sorsam ; bu kilo çizelgesini her seferinde tekrar mı oluşturmak gerekiyor yaa güncellemeyi kolayca yapabileceğimiz bir yer yok mu bi yardım edin ablalar :))

Kilo kaybında başarılı olan tüm arkadaşları tebrik ediyorum...

seva kilo 73.900-71- 69-600--68.200--68.300--67.00--67.900-68.400--67.400-68.400-67.600--66.800.66.500-66.200
asude04 kilo --70--- 68,9-- 68.8--74.4-74, 7
limon14 kilo 71,900--70.200--69,300--70.500
papatya (19.11.2012) kilo-63.7--62.9--61-4--60.900---58.7--59.4--58.9--58.2- 58.7
melek48(26.11.2012 )kilo64- 62,800--62.800

elifyetkin-kilo--56.200--55,900 --55,100
asbelove (01.12.2012)kilo-64-62.500
Aygul25 (01.11.2012 kilo 85) (09.12.2012 de 76,800 )01.01.2013 ?
dorstiko (14.12.2012)kilo82.8--79.00-76,5--76 .000

cemrem29 -(29.11.2012) kilo85.800(13.12.2012 )kilo 82.400--82.400--82.00-81.700-81.300
mehay (31.12.2012)kilo 64.5--61.8-62
sirine_44 kilo64..700--(31.12.2012)-63.
--------------------------------------------------------------------------------------------------

ylnzeskici (14.01.2013) kilo 80-78,9
mavinur06 1(4.01.2013)kilo 78,8-78
InciRecelii kilo 62,5
canzadem kilo 79
tekinberrin kilo 82 .6-80.79.78.8
melankoli_
muye kilo 66.2 --65.2
denizx66 -kilo 64.00--62.00-61.600
hayattefee kilo 69.5 --67.6
seylagazi kilo --72,6--71,2--71,8--69,7

iyi akşamlar...ben ancak yazabiliyorum bu hafta 61,300 geçen haftadan beri 300 gr. vermişim...aslında dün sabah 61.0 gördüm ama bugün tartıldığımda 61.300 oldu niye anlamadım...bugün de oruç tuttum orucumu 5 te açtım bir kase çorba içtim...sonra iki küçük dilim börek yedim....çay ve su içtim..yarın da tutmayı düşünüyorum....akşam yatmadan bir küçük dilim kek yemeyi bir bardak kefir içip yatmayı düşünüyorum....umarım yarı yıl tatiline kadar bir kilo daha verebilirim...

seva_10 sen maşallah baya kilo vermişsin ne zamandır bu diyeti yapıyorsun....

Arkadaslar ben aranizda yeniyim ve bu diyet konusunu artik cözmek istyorum bir cok diyeti denedim guatirim var artik basarmak istiyorum ve basarinca sizlerle paylasmak istiyorum en kisa zamanda (bu arada laptopum yurt disindan hediye geldigi icin bazi harfler bulunmamakta kusura bakmayin simdiden tesekkürederim görüsmek üzere)

Aramıza hoşgeldin. Ben de yeni sayılırım burada ve benim de guatrım var, hem de kendimi bildim bileli
Ama bence sindirim sisteminle ilgili bir rahatsızlığın yoksa endişelenme bişekilde diyete uyarak ve spor yaparak ( bu benim de kabul etmek istemediğim acı gerçek ama sporsuz diyet boşuna aç kalmak gibi bişey ) kilo verebilirsin. Burada herkes birbirine bişekilde destek olmaya çalışıyor, o nedenle başarını da başarısızlığını da paylaş yalnız olmadığını göreceksin

seva_10 sen maşallah baya kilo vermişsin ne zamandır bu diyeti yapıyorsun....

canım aslında ben heçde başarılı sayılmam konuyu ilk açtığımda çok kararlıydım 1 ayda 6 kilo verdim sonrakı aylarda hep kaçamak yaptım ve en kötüsü listeye uyamıyorum amma dikkat ediyorum yinede her hafta bu hafta heç kaçamak yok desemde olmuyor ne ise amma listeye uyarsın ve sporda eklersin eger en az 5.6 vermek mümkün 1 ayda

Elbetteki benim basarisizligimda var isin icinde ilk önce 75 kiloyla diyete basladim 1.65 boyum var normalde 55 olmam lazim ilk diyete basladigim vakit en son gecen ay 61 kiloyu gördüm ve sonra yine o yemek yeme duygum ön plana cikti gercekten büyük savaslar verdim ve simdi savasi kaybeeden benim herzamanki gibi 70 oldum ve icimden dedimki evet bu kiz yine kilo almayi basardi....

Kilo verme ve zayıflama da hızlı metabolizma vücudun doğru ve düzgün çalışmasını sağlar ve bu sayede vücutta sağ yakımı daha hızlı ve düzenli olarak gerçekleşir. Ayrıca metabolizmanın doğru çalışması kandaki oksijen oranını da artıracağı için yağların yanarak enerjiye dönmeside sağlanmış olacaktır.

Genel anlamda metabolizma, vücudun temel fonksiyonlarini devam ettirebilmek için bir günde ihtiyaç duyulan enerji miktarıdır. Dinlenme anında vücudun kalori harcama hızına bakılarak ölçülür ve kişiden kişiye değişiklik gösterir. Yemek yeme, uyuma, temizlenme ve benzeri faaliyetler sirasinda vücudunuz devamli kalori yakar.

Sağlıklı bir şekilde kilo vermek, zayıflamak için yapılan egzersiz ve diyetlerin yanında en az onlar kadar önemli olan metabolizmanın doğru ve hızlı çalışması da önemlidir. Ama öncelikli olarak kilo vermeyi ve zayıflamayı beyninizde bitirmiş olmanız ve bunun kararlılığını yaşamınıza yansıtmanız gerekmekte yani metabolizmanızı hızlandırmalı, iştahınızı bastırmayı öğrenmeli, psikolojik olarak zayıflamaya kesin kararlı hale getirmelisiniz.

Bazal metabolizma hızı hesaplama formülü
Kadınlar=655+(9.6 x Kilogram olarak ağırlık)+(1.7 x santimetre olarak boy) – (4.7 x yaş)
Erkekler=66+(13.7 x Kilogram olarak ağırlık)+( 5 x santimetre olarak boy) – (6.8 x yaş)

Eğer metabolizmamız hızlı çalışıyor ise yediklerimiz kolayca enerjiye dönüşür ve hızlı bir şekilde yakılır. Tam tersine metabolizmamız yavaş çalışırsa aldığımız besinlerin enerjiye dönüşümü zorlaşır ve yakamadığımız kaloriler kiloya dönüşür.

Ayrıca, hareketsizlikten oluşan kas kaybı metabolizma hızının yavaşlamasına, düzenli egzersiz yaparak kas gücüne sahip olmak ise metabolizmanın hızlanmasına yol açar. Bu nedenle metabolizma hızımızı ölçtürüp, bu oranı dikkate alarak bir yaşam düzeni oluşturursak, kilomuzu da rahatlıkla kontrol altına alabiliriz.

Metabolizma hızı neden yavaşlar?

Diyetisyen Şefika Aydın metabolizma hızının kişiden kişiye değiştiğini ve birçok faktöre bağlı olduğunu belirtiyor. Aydın, bu faktörlerin yaş, cinsiyet, hormonal durumlar, menopoz, kişinin egzersiz seviyesi ve kalıtımsal özellikler olduğunu söylüyor. Bunların yanı sıra genetik etkilerin, metabolik hastalıkların, yağ ve kas düzeylerinin, ateşli hastalıkların, hamileliğin ve uzun süreli diyetlerin de bazal metabolizma hızını etkilediğini söylüyor.

Metabolizma hakkında genel bilgi verdikten sonra şimdi de metabolizmanızı nasıl hızlandırabilirsiniz ona değinelim.

Metabolizma Nasıl Hızlandırılır? Hızlı Metabolizmanın Faydaları Nelerdir?

1-) Metabolizmayı hızlandırmanın birinci yolu, metabolizmayı hızlandırıcı tiroit hormonlarıdır. 2-) İkinci yolu ise, bitkisel orijinli metabolizma hızlandırıcılardır. Metabolizmayı hızlandırmanın 3-) üçüncü yolu ise; metabolizmayı hızlandırıcı etkisi olan birtakım yiyeceklerdir. Matebolizmayı hızlandırıcı besinlere örnek olarak narenciye grubundan limon ve greyfurtun metabolizmayı hızlandırıcı etkileri vardır.
•Güne mutlaka iyi bir kahvaltı ile başlayın. Sabahları bir şey yemiyorsanız metabolizmanız daha yavaş çalışır.
•Gün içinde 8-10 bardak su için. Vücudun susuz kalması metabolizmayı yavaşlatır.
•Çay, kahve, yeşil çay içmek metabolizmanın hızlanmasını sağlar.
•Mümkünse içeceklerinizi buzlu için. Soğuk içecekler metabolizmayı hızlandırır.
•Bol bol acı biber ve hardal tohumu tüketin. Bu sayede vücudunuz bol miktarda kalori yakacaktır. Günde birer çay kaşığı hardal tohumu ve acı yemek metabolizmanızın yüzde 25 oranında daha hızlı çalışmasını sağlar.

1. Tiroidinizi kontrol ettirin: Tiroit bezinin normal çalışmaması kilo almanızı kolaylaştırır. Guatr sorunu olanların önemli bir kısmında tiroit bezi yeterli tiroit hormonu üretemez. Normalden daha az tiroit hormonu vücudun normalden daha az enerji yakmasına neden olur. Tiroit bezinizin iyi çalışıp çalışmadığından emin olmak için tiroit bezi hormonlarının ölçülmesi yeterli olacaktır.

2.Yürürken daha hızlı değil daha uzun mesafelere gidin: Vücudunuzun oksijen eşliğinde yaptığı hareketler ne kadar uzun sürerse bedeninizin o kadar çok yakıt (yağ depolarınız) harcayacağından emin olabilirsiniz.

3.Gezinmek yerine, ciddi bir yürüyüş yapın: Adımlarınızı biraz sıklaştırırsanız metabolizmanızı daha da hızlandırır, daha çok yağ yakabilirsiniz. Uzun mesafeleri katetmek her zaman iyidir, bu mesafeleri daha hızlı adımlarla katetmek ise daha da iyidir.

4. Yemek sonrası kısa yürüyüşler yapmayı unutmayın: Yemeği takiben yaptığınız hafif yürüyüşlerde metabolizmanın daha hızlı bir süreçle işlediği, daha çok kalori (enerji) ve daha çok yakıt tükettiği biliniyor. Yemek sonrası yürüyüşlerin metabolizmayı hızlandırıcı etkisinden yararlanın.

5.Öğün atlamayın: Yavaş ve uzun süre çiğneyerek yemeyi deneyin.

6.Hayatınızı baharatlandırın: Kırmızı acı biber, turp ve hardal gibi baharatların metabolizmayı hızlandırabileceği düşünülür. Baharatlar vücudunuzu daha hızlı bir çarka sokabilir, metabolizma hızınızı yükseltebilir.

7. Doktorunuz tarafından önerilmeyen ilaçları kullanmayın: Zayıflamak adına yosun hapları, detoks likidleri, tiroit ekstreleri, amfetamin, sibutramin, efedrin gibi maddeleri kullanmamaya özen gösterin.
•Metabolizmayı Hızlandırmak İçin Greyfurt ve Limon

Prof. Dr. Ziya Mocan yemek aralarında bir tane greyfurtu, herkese tavsiye ediyor. Eğer midenizde problem yoksa, taze limon suyunu da tavsiye ediyor. Limon yemek zor oluyor. Bu yüzden Prof. Dr. Ziya Mocan, limonun soda ile tüketilmesini öneriyor.
•Soğuk Duş Metabolizmayı Hızlandırır

Sabahları soğuk duş almak da, metabolizmayı hızlandırır.

Doktormuz ayrıca herkese sabahları erken kalkmalarını ve sabah sporu tavsiye ediyor. Bunların hepsi gün içinde metabolizma hızlandırır. Akşam erken yatılması şart. Uyuyamayan biri zayıflayamaz.
•Az az ve Sık Sık Yemek Yiyiniz

Ayrıca aç kalmak metabolizmayı zayıflatır. Az az ve sık sık yemek gerekir.

Düz bir karına sahip olmak için veya vücudumun herhangi bir bölgesinde ki yağlardan kurtulmak için ne yapmalıyım ?

Bunun cevabını size vermeden evvel ana kural olarak bilinmesi ve hiç unutulmaması gereken husus şudur:
“Yalnızca istediğiniz bölgeden kilo kaybetmek hiç bir zaman mümkün değildir.”
Erkeklerde yağ, genellikle, bel bölgesinde, kadınlarda ise, kalça bölgesinde depolanır. Belli bir bölgedeki yağı eritmeye yarayan bir egzersiz veya sihirli bir krem henüz ortaya çıkmamıştır. Bu konuda “Liposuction” dışında başka bir estetik müdahale prosedürü de yoktur. Yağlar ilk olarak sözünü ettiğimiz bu bölgelerde depolanır ve en son olarak da bu bölgeyi terk eder.

Düz bir karın ve mide, ya da biçimli kalçalara sahip olmanın yolu, düşük yağ içeren bir beslenmeden ve düzenli aerobik türü çalışmaların, fitness ve vücut geliştirme ile takviyesinden geçer. Mekikler, yan, iç ve arka bacak çalışmaları, diğer vücut kısımları için yapılan form kazanma ve güçlenme egzersizleri, hem mide ve bel bölgesinde, hem de kaslarda ki yağ tabakalarını azaltarak, kalça ve bacakların, mide ve karın kaslarının daha sıkı ve biçimli görünmesini sağlayacaktır.

Metabolizmayı Artıran Yiyecekler

•Yumurta: Örnek protein kaynağı olan yumurtanın tokluk süresini uzattığına dair bilimsel veriler vardır. Sabah kahvaltılarında bir adet haşlanmış yumurta tüketerek tokluk sürenizi uzatabilirsiniz.
•Kırmızı acı biber: Acı biberin içerdiği kapsaisin adlı maddenin metabolik hızı arttırabileceği bilimsel çalışmalar ile saptanmıştır. Yemeklerinize ve salatalarınıza katacağınız bir miktar acı kırmızıbiber ile bedeninize canlılık, menülerinize lezzet ekleyebilirsiniz. Ayrıca kapsaisin adlı maddenin iştahı azalttığına dair bilimsel verilerde bulunmaktadır.
•Yeşil çay: Güçlü antioksidan etkisi ile bedenimizi zehirli maddelerden temizlemesinin yanı sıra, yeşil çay içerdiği bileşikler ile metabolik hızı da arttırmaktadır. Günde 1–2 fincan yeşil çay tüketerek metabolizmanızı enerjik hale getirebilir aynı zamanda bedenimize dost antioksidanları da alabilirsiniz.
•Badem: Yağlı kuruyemişlerden olan badem birçok vitamin, mineral ve posadan zengindir. Bunun yanı sıra kalp sağlığını koruyan omega-3 yağ asitlerini de içerir. Yapılan son bilimsel araştırmalar, beslenme programında yeterli miktarda (aşırı değil!) badem bulunan kadınların, badem tüketmeyen kadınlara göre daha kolay kilo verdiğini göstermiştir.
•Sirke: Salatalarınıza ekleyeceğiniz sirke tokluk sürenizi uzatabilir. Yapılan bilimsel çalışmalar, sirkenin içinde bulunan asetik asidin sindirim hızını yavaşlattığını ortaya koymuştur. Böylece kan şekeriniz daha dengeli yükselir ve daha uzun süre kendinizi tok hissedersiniz.
•Tarçın: İşte başka bir iştah azaltıcı… Tarçın üzerinde yapılan çalışmaların sonucunda, tarçının özellikle şeker hastalarında kan şekeri dengeleyici bir etkisi olduğunu ortaya koymaktadır. Şeker hastasıysanız ve diyet yapıyorsanız hem daha uzun süre tok hissetmek hem de kan şekerinizi dengelemeye yardımcı olmak adına günde ¼ – ½ çay kaşığı kadar tarçın ile menülerinizi süslemeyi deneyebilirsiniz.
•Zeytinyağı: Günlük yağ gereksinmesinin bir kısmı tekli doymamış yağ asitlerinden karşılandığında yani zeytinyağı tüketimi yeterli olduğunda metabolizmanın desteklendiği ve kilo vermenin kolaylaştığı bilimsel çalışmalar ile gösterilmiştir.
•Salata: Öğünlere koca bir kâse salata ile başlamak veya öğün içerisinde bolca salata tüketmek öğünde alınan kaloriyi azaltabilir. Sebzeler yüksek posa yoğunlukları ile midede yer tutarak daha çabuk doymamıza yardımcı olurlar. Ayrıca zayıflama diyetlerinde görülebilecek bir sorun olan kabızlığında çözümünde önem taşırlar.
•Etli, Sütlü veya Yumurtalı Çorba: Çorbalar öğünde daha az enerji tüketmek için farklı bir yoldur. Su içerikleri nedeni ile midede oluşturdukları basınç nedeni ile daha kısa sürede doymamızı sağlarlar. İlginç bir bilimsel veri de, protein içeriği yüksek çorbaların gün boyunca enerji alımını azaltmada diyet yapanlara yardımcı olmasıdır.
•Peynir: İçeriğinde yer alan proteinler iştahı baskılamakta yardımcı olur. Bunun dışında yüksek kalsiyum içeriği nedeni ile de zayıflamaya yardımcı etkisi olabilir. Yapılan bilimsel çalışmalar yetersiz kalsiyum tüketiminin kilo vermeyi zorlaştırdığını ortaya koymuştur.

Yağ yakmak için kalp atışımız kaç olmalıdır ?

Kalp atışı ( Nabız-HR ), kalbin bir dakikadaki atım sayısıdır. Genellikle sol şakak ya da iç bileğe hafifçe dokunmak suretiyle, belirli bir zaman aralığındaki vuruşun sayılması ile bulunur. Pratikte bilek veya şakak parmakla hafifçe dokunularak 15 saniye süreyle tutulur ve çıkan sayı 4′le çarpılır. Başka bir açıklama ile; sıfırdan başlayarak on saniye içinde kalp atışınızı 10′a kadar saya-bilirseniz, kalp atımınız (HR), dakikada 60 demektir.

Aerobik karakterde bir çalışma sırasında maksimum kalp atım sayınızın (MHR) belirlenmesi, çalışma amaç ve verimi açısından önemlidir. Bu sayı şöyle hesaplanır: 220 – yaş formülü bu hesap için kullanılır. Buna formüle göre 20 yaşındaki bir kişinin, “Maksimum kalp atım sayısı” 200, 50 yaşındaki bir kişinin ise 170 olmalıdır.

Aerobik çalışma sırasında nabzınız (HR); maksimum kalp atım sayınız ( MHR ) x % 50′si ile MHR x % 80′i arasında değişmelidir. Bu aralığa “Faydalı Antrenman Sınırı”(Training Effect Zone) denir. Bu hesaba göre, 20 yaşındaki bir kimsenin nabzı (HR), 100 ile 160 sayısı arasında değişmelidir. Bunun üstünde bir nabız sayısı daha fazla aerobik bir fayda sağlamaz.

Aerobik açıdan ve yağ yakabilmek için en iyi sonuçlar, nabzın (HR), en az 12 dakika aerobik sınırda kalması ile elde edilebilmektedir. Bu süreyi ne kadar uzatır ve çalışma sıklığını da o kadar arttırırsanız, istediğiniz amaca ulaşmanız daha çabuk ve verimli olacaktır.

Yağ yakmak için ne kadar süre çalışmalıyız ?

Aerobik bir çalışma en azından 12 dakika sürmelidir. Bu süre nabzın, faydalı antrenman sının içinde olduğu zamanı kapsar, ısınma ve soğuma hareketlerinde geçen süre buna dahil değildir. Söz konusu süreyi ve çalışma sıklığını arttırdıkça, istediğiniz hedefe daha çabuk ulaşırsınız.
Burada doğal olarak neden 12 dakika sorusu akıllara gelecektir. Covert Bailey’e göre; bu süre vücudun yağ yakma enzimlerini üretene kadar ihtiyaç duyduğu süredir. Bu sayı değişebilir, ama asıl olan, yağın enerjiye dönüşebilmesi için, vücudunuzun kullanılmasıdır. Bu esasa göre, 5-10 dakika içinde, vücutta yanan yağ yüzdesi artarken, yanan karbonhidrat azalmaktadır.
Burada asıl olan, örneğin 30 dakikalık bir koşudan sonra vücudun daha fazla yağ yakabilmesidir.

alıntıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…