Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Haklısın canım gerçekten zor annelik. Aynı senin gibi arkadaşlarım çocuklarının arkasında gezip ağzına bişeyler tıkıştırmaya çalışıyorlar şimdiki çocuklar da otur dediğin yerde oturmuyolar ki kardeşim bu ne özgüvendir o yaşta di mi ama :)
Biz annemizin bakışından titrerdik , nerdeeee şimdi çocuklar evin efendisi...
neyse Allah sağlık sıhhat versin de hem annelere babalara hem çocuklara , geri kalan herşey hallolur herhalde bişekilde

--------------------------------------------------------------
Ara : 1 çay bardağı süt + 1 çay kaşığı kahve,
2 kupa yeşil çay,
arkadaşım ya yeşil çay veya sütlü kahve içeceksin ikisi bi arada olmaz allah göstermesin tansionun ya fırlar ya da düşer sen yeşil çayı ve sütlü kahveni farkı aralarda kulansan daha sağlıklı olur diye düşünürüm

---------------------------------------------------------------------------
Bunları da listede olmamalarına rağmen gece oturmaya devam ediyorum diye ilave ediyorum;
2 adet ceviz, 1 adet kuru kayısı
1 orta boy elma
2 tane sade soda

akşam oturmağa devam edersin eger o zaman yazdığın menyuden elmayı çıkar ve ya tam eksine kalanlarını çıkarelmayı sakla akşam yediyin her şeyin kalorisi 2 kat sayılıyormuş

annene sinir olma tüm anneler öyle aslında amma biz onları kırmadan doğru bildiyimizi yapalım çünkü sonunda artık kiloyu taşıyan bizim vücudumuz deyilmi

Son düzenleme:

kesinlikle haklısın bende annemin uyarlryla başladm diyete :))

sütlü kahveyle yeşil çayı birarada içmiyorum yaa , yarım saat bir saat arayla falan içiyorum birbirinin faydasını yoketmesinler diye, sadece saatlerini belirtmemiştim yine de uyarın için teşekkür ederim :)

gece sabaha kadar oturunca karnım çok acıkıyor, o ilaveleri de bir iki saat arayla falan yiyorum aslında ben de yemiyim diye düşünüyorum akşam yemeğinden sonra hiçbişey ama karnım kazınıyo ((

annem hiçbişey yemiyosun diye dert edindi kendine, anne ne yemiyorum onu söyle diyorum " hiç bişey yemiyosun gibi geliyo bana" diyor, topu topu üç kilo vermişim diyorum, "iki haftada üç kilo verilir mi hasta olucaksın " diyor, pekmez iç diyor bana yaa Allahım başa çıkamadım :)) onların yediklerini ben yesem var ya duba gibi olurum , onlar yiyorlar ama bütün gün evin içinde ayrı bahçesinde ayrı bişeylerle uğraşıp yakıyorlar, ben oturuyorum...
neyse koşu bandım gelirse biran önce spora başlıcam bakalım o zaman verdiğim kiloları duyunca ne kıyamet koparacak annem

Arkadaşlar merhaba,

Angel...baby arkadaşımıza teşekkür ediyorum onun sayesinde öğrendiğim Leslie Sansone Yürü ve İncel Programı ile iki gündür spor yapmaya başladım. Dün 30 dk lık 2miles videosuna eşlik etmiştim, bugün kendimi aşayım bakalım ne olacak dedim ve 45 dk lık 3miles videosuna eşlik ettim, ama inanılmaz hareketli ve terletici bir program bütün kaslarımın yandığını hissettim resmen canına okuyo insanın. Insanity workout a henüz cesaret edemedim onun videolarına biraz baktım da sanki o kadarını şimdilik yapamazmışım gibi geldi, belki vücudum biraz harekete alıştıktan sonra onu da denemek lazım.
Şu Leslie Sansone Yürü ve İncel Programını herkese tavsiye ederim, özellikle benim gibi oturarak çalışmış / çalışan ve dışarda yürüyüş yapma veya spor salonuna gitme imkanı olmayan, hatta evişi / çocuk bakmak gibi ağır sorumluluğu olmadığı için evde de hareketsiz kalan arkadaşlar için evde boş bulduğunuz küçük bir alanda dahi yapılabilecek bir egzersiz
Haftayı yarıladık Allahın izniyle ama gr gr gidiyor kilolar ???? tartıda artık gülmeye başladım kendime ; bigün sabah bakıyorum 200 gr vermişim, ertesi gün 400 gr almışım , ertesi gün 500 gr vermişim...
ya tartı benle dalga geçiyo ya vücudum
hergün tartılmayın derler ya hakkaten doğru herhalde insanın psikolojisini etkiliyor...

kadınlar kulübüne yeni katıldım sayılır.34 yaşındayım 7 yaşında dünyalar tatlısı bir kızım var.15 ocakta diyete başladım.1 haftada 3.5 kg verdiriyormuş.tabi biraz kaçamaklarım oldu ama başladığımda 96 kg idim bugün 30 ocak dün tartıya çıktığımda 90.5kg dım.günde 1 saat eliptik bisikletle spor yapıyorum.ideal kilom 68.inş.bu sefer vazgeçmeyeceğim.zayıflamak isteyen herkese Allah kolaylık versin.

Arkadaşlar giriş yapabiliyorum fakat duz yazılar cikiyor mesela ne benim nede sizin kilo cizelgelerinizi göremiyorum cookileriniz silinmistir diyo noldu anlamadım ya bilen varmı nedenini

Kullanıcı kontrol paneli yok reklamlar cikiyor ya yanlarda onlar bile yok

Canım bende bir terslik yok gibi görünüyor ama bilemedim sende niye öyle bir şey oldu.
Tekrar açtığında yine aynı şey olursa sitenin bir yönetimi vardır nasıl olsa onlara mesaj yazıp sorsan nasıl olur

haklısın katılıyorum sana banada aynı şeyler oluyor her sabah tartılmamak lazım ya artık tartı hastası oldum ya gece uyuyuorum sabah ilk işim tartılmak oluyor haftada 1 kes tartılmak en doğrusu

aynen sabah kalkip tartiliyorum 3 gundur bi almisim bi vermisim inan psikolojikman cokertiyo insani bu hafta sanki duraklamaya girdi vucudum bakalim pazartesi anlayacagim canim birde su yaptigin sporun sitesini atarmisin

kızlar o ayda 8 kilo 2 diyeti yapanlar verdi mi kilo ? bende başlıcam da acaba zayıflar mıyım ? bide ben müsli yerine formun kepekli bisküvisi var tatsız tuzsuz onu yicem olur herhalde. zayıflayan oldu mu biz yazarsanır :)

aynen sabah kalkip tartiliyorum 3 gundur bi almisim bi vermisim inan psikolojikman cokertiyo insani bu hafta sanki duraklamaya girdi vucudum bakalim pazartesi anlayacagim canim birde su yaptigin sporun sitesini atarmisin

İnşallah pazartesiye biriki kilo vermiş oluruz da hafta içi tartıda gördüğümüz o dalgalanmalardan dolayı yaşadığımız umutsuzluk yerine küçük de olsa sevince bırakır...

- Canım aşağıdaki iki link 2 miles dedikleri nispeten daha az yorucu ve yaklaşık 30 dk lık bir egzersiz

Walking - Part 1: Start Quick & Easy . Walking - Part 1: Start Quick & Easy - YouTube

Walking - Part 2: Burn Fat & Back It Down . Walking - Part 2: Burn Fat & Back It Down - YouTube

- Aşağıdaki link 3 miles dedikleri 45:35 dk lık sağlam bir egzersiz

Exercise TV / Start walking at home 3 miles with Leslie Sansone . Exercise TV / Start walking at home 3 miles with Leslie Sansone - YouTube

- Bir de bu var ki buna kardiyo egzersizi diyorlar vücut nasıl dayanır bilmiyorum ama gözüm korktu bundan benim (

Walking Cardo Shape up My favorite . Walking Cardo Shape up My favorite - YouTube

Benim bulabildiklerim bunlar.Belki youtube kapanır falan da tekrar bulamam diye ( çünkü KK da bu sporla ilgili topik vardı oradaki arkadaşların yazılarını okudum link bulamıyorum, açılmıyor vs diyorlardı. ) masaüstüme kaydettim umarım ilerde sorun olmaz.
Hiç hareketsizliktense en ufak hareket bile faydalıdır mantığıyla bunlara başladım ucundan , bir de koşu bandım gelip de orada da yürümeye başladığımda inşallah bu sefer ben tartıya meydan okumaya başlıcam

Hadi hepimize kolay gelsin...

haklısın katılıyorum sana banada aynı şeyler oluyor her sabah tartılmamak lazım ya artık tartı hastası oldum ya gece uyuyuorum sabah ilk işim tartılmak oluyor haftada 1 kes tartılmak en doğrusu

Haklısın Seva cım da işte hani örgü / dantel vs örerken de öyle olur ya bilir misiniz bilmiyorum , iki sıra örer söyle bir ölçersin ne kadar olmuş diye, sanki o iki sırayla örgü upuzun olmuş bitmeye yaklaşmış gibi gelir mutlu olursun ( ben daha 12 yaşındayken annem zorla bana 22 parçalık dantel oda takımı ördürtmüştü 22 numara tığ ve 70 numara dantel ipliğiyle, parmağımın ucuna tığ battıkça canım yanardı, hatta kanardı parmağım, hiç de sevmem dantel örmeyi, üstünden 27 yıl geçti o danteller öylece bohçada duruyor çeyiz diye ) neyse...
bu da onun gibi bişey sanırım hergün sabah kalkıp tartılınca sanki birkaç gram verdiysen ooo bak zayıflıyorum işte yemek yemekten yaptığım fedakarlık işe yarıyor, durmak yok devam diyorsun kendine,
kilonu aynı ya da artmış görünce de onca çektiğim çile boşamı gitti, o hiç sevmediğim sebze yemeğini bile yediydim kilo vericem diye nooldu şimdi o kadar az yememe rağmen niye arttı bu kilo diye sabahtan başlıyor kendine küsmeler , aklına şeytan giriyor sanki insanın boşver bırak rejimi nasıl olsa bak bi işe yaramıyor diye...
İşte o şeytana uymayıp azimle devam etmek gerek sanırım, mesela dün gece geç yattım ve yatana kadar bir litreye yakın su içtim, kilomda eksilme olmamasını buna bağlamaya çalışıyorum moralimi çok bozmamak için
ben daha yeni öğreniyorum bu rejim maratonunu da o yüzden kendi içimdeki duygu dalgalanmalarını ifade etmeye çalıştım belki herkeste öyle olmuyordur yanlış anlaşılmasın

sevacım geri döndüm ben, yarın başlıyorum 86 kilo oldum bu arada ,,,,şaka gibi .... moralim sıfırın altında , bana moral verin

selam kızlar nasılsınız göruyorumkı moreller cok ıyı aman allah dahada ıyı etsın ınsss ben dunden beri yatıyorum hıc bısey yapamadım ama yedıklerıme dıkkat ettım 2 kılo gıtmıs bıle dunden berı ınatla tartılıyorum ve 2 kılo yok kesın amam ben ayca dıyetını uygulayamadımkızlar daha dıgrusu kendım bı liste yaptım kendıme hanı kendı yapınca ınsan daha gayretlı oluyo anladım ıns bu lısteyle haftada 4 kılo vermeyı hesaplıyorum ıns sonucuda oyle olur bakalım su ana kadar hersey yolunda regl bıtsın dahada hızlanıcam

Herkese merhaba,
57 kilo ile ikizlerime hamile kaldım. Hamileliğimde 29 kilo aldım. Çocuklar doğdu büyüdü 5 yaşına geldiler. Bense doğumdan sonra 62 ve 70 arası gidip geldim. Şu an 70' im ama artık gerçekten "yeterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr" diye bağırmak istiyorum. Kilomu bir türlü 60 civarında tutamıyorum. Geçen yıl Dukan ile 70'ken 64' e inmiştim. Ama tabi mide durmayınca şimdi yine 70'e yaklaştım. Diyet ile ilgili forum sayfalarında dolaşırken tesadüfen sayfanıza geldim. Ayça Kaya' yı daha önce hiç duymadım. Ama sayfalara göz gezdirdikçe Ayça hocanın diyetini uygulayıp başaran arkadaşları gördüm. İnternette şu listeyi buldum. Bunu mu uyguluyorsunuz? Nasıl gidiyor? Ne kadar kilo verdiniz?

8 kilo veridiren diyet listesi:

Kahvaltı:
1 dilim çavdar ekmeği
1 kibrit kutusu kadar peynir(yada haşlanmış yumurta)
tere,maydonoz,roka,domates gibi
şekersiz çay

Ara öğün:
Eğer acıkırsanız yogurt yiyebilirsiniz.

Öğlen:
Bol salata
köfte(yada tavuk)
yogurt

Ara öğünikindi)
Yağsız bir tost, ayran ve bir portakal.

Akşam:
1 dilim ekmek
sebze yemegi(6 yemek kaşığı kadar)
1 kase çorba
yogurt
Salata

Ara öğünlerde:
kuru erik(3 tane kadar),8-10 adet badem,sütlü kahve

Ben sana birşey sorabilir miyim ? Bu leslie hanım ile 45 dk 3 miles egzersizinde kaç kalori yakılabiliyor bir fikrin var mı acep, ben bu rejimle o kadar hızlı kilo veremicem sanırım, o egzersizlere başladım üç gündür yapıyorum ama ne kadar kalori yaktığımı bilmediğim için acaba yediklerim yaktığımdan fazla mı tutuyor diye endişeleniyorum

Bilgilendirme için teşekkür ederim, sitenin koyduğu mesaj limitine henüz ulaşamamışım o yüzden kusura bakma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…