Diyetisyen Dr.Ayça Kaya 1 Ayda 8 Kilo Zayıflatan Liste

Merhaba...

Evet rapor veriyorum :) , bugünkü menüm ;

Sabah : 1 bardak sirkeli su, 1 dilim çavdarlı ekmek, 4 tatlı kaşığı lor peyniri, limonlu maydonoz, domates,3 yeşil zeytin,
2 kupa tatlandırıcılı çay,
Ara : 3 kupa yeşil çay,
52 dk 5 km hızda 4,09 km yürüyüş,
Öğlen : 3 yemek kaşığı hindi göğüs, salata, 1 yemek kaşığı pirinç pilavı ( 1 aydır ilk defa yiyorum, çok severim mmmm ), 2 sade soda
Ara : 1 elma
Ara : 1 kupa sade neskafe,
52 dk ,5,5 km hızda 4,47 km yürüyüş,
Akşam : 1 tabak çorba, 1 tabak yoğurtlu brokoli, 1 kase limonlu turp, 2 sade soda

sabah
1 kase süte 3 kaşık yulaf ezmesi ve 1 elma doğradım. tarçın koyup yedim
45 dk bisiklet+kadına şiddete hayır dansı 20 dk (1 milyarın içinde ben de vardım)
ara
1 havuç
öğlen
1 demet hardal otuna domates sarımsak ve biraz bulyon koyarak yağsız ve sindirimi zor tuhaf bir şey! yedim
ara
yağsız karışık salataya 4 kaşık lor karıştırıp yedim
akşam
öğlenki eziyetin sebebi olan pazı sarması yedim 10 tane yemişimdir
45 dk yürüyüş

su ve biberiyeli yeşil çaylı karışım

kalori sepetinden hesapladım limitimi geçmemişim

hepimizin çabasına sağlık:)

Vallaa Seva cım xc9 'un paylaştığı bir sitede 100 gr dut kurusu 250 kalori diyor, bilemedim yani bana çok yüksek geldi doğruysa bu bilgi :((

Gerçi yediğim yiyeceklerin kaç gram olduğunu hesaplamak da hayli güç geliyor bana, çünkü nette bir sürü yerde bir sürü farklı bilgi var aynı konuyla ilgili, hangisi doğru şaşırıyor insan...

saol canım verdiyin bilgi için 100 gr dut kurusu 250 kalori imiş vay-vay canım vay bende tadanmıştım ya şu dut olayına günde 1 kere çayla içiyordum :49:ne ise ki 5.6 taneni keçmiyordum en fazla 7.8 tane yiyordum:19:

kızlar bu gün çok mutluyum sonunda kilo vermem yeniden hızlandı bu sabah tartındım 64.500 olmuşum vermem gereken kilo 4.500 kaldı inmek istediyim kilo 60:49:

sabah
1 kase süte 3 kaşık yulaf ezmesi ve 1 elma doğradım. tarçın koyup yedim
45 dk bisiklet+kadına şiddete hayır dansı 20 dk (1 milyarın içinde ben de vardım)
ara
1 havuç
öğlen
1 demet hardal otuna domates sarımsak ve biraz bulyon koyarak yağsız ve sindirimi zor tuhaf bir şey! yedim
ara
yağsız karışık salataya 4 kaşık lor karıştırıp yedim
akşam
öğlenki eziyetin sebebi olan pazı sarması yedim 10 tane yemişimdir
45 dk yürüyüş

su ve biberiyeli yeşil çaylı karışım

kalori sepetinden hesapladım limitimi geçmemişim

hepimizin çabasına sağlık:)

Canım yaa sana bişey sorsam ; bu kalori sepetinde aldığın kaloriyi nasıl hesaplayabiliyorsun sen ? Mesela 4 kaşık lor yemişsin, kaç gram diye giriyorsun bunu girerken, ya da 1 kase sütü kaç gram diye giriyorsun, yoksa mutfak tartın var hepsini tartıp öyle mi yiyorsun...

Herkese merhaba,

diyet ve kilo vermek dışında bişeyler konuşmak, paylaşmak, dertleşmek ve sohbet etmek isteyenlerle biraraya gelebilmek için bir topik açtım...
Sizleri de bekliyorum :1:

Minik topiğimin adı : Hangi Topiğe Girsem Muhabbet Almış Yürümüş, Sohbete Fransızım Diyenler Burayaaa :)))

Vallaa Seva cım xc9 'un paylaştığı bir sitede 100 gr dut kurusu 250 kalori diyor, bilemedim yani bana çok yüksek geldi doğruysa bu bilgi :((

Gerçi yediğim yiyeceklerin kaç gram olduğunu hesaplamak da hayli güç geliyor bana, çünkü nette bir sürü yerde bir sürü farklı bilgi var aynı konuyla ilgili, hangisi doğru şaşırıyor insan...

sevgili seva ve ylnzeskici
yazdıklarınız üzerine ben de ufak bir araştırma yaptım. sadece kalori sepeti değil bir çok sitede 100 gr dut kurusunun 250 kalori olduğu bilgisine ulaştım. 100 gr da 1 kase kadardenebilir. yeyin gari:))

sevgili seva ve ylnzeskici
yazdıklarınız üzerine ben de ufak bir araştırma yaptım. sadece kalori sepeti değil bir çok sitede 100 gr dut kurusunun 250 kalori olduğu bilgisine ulaştım. 100 gr da 1 kase kadardenebilir. yeyin gari:))

Yav ben 250 kaloriyi yakmak için 1 saat koşu bandında ter döküyorum yememmmmm
Seva da zaten en fazla 8 tane falan yiyomuş bişey olmaz o kadardan di mi :)

Herkese merhaba,

diyet ve kilo vermek dışında bişeyler konuşmak, paylaşmak, dertleşmek ve sohbet etmek isteyenlerle biraraya gelebilmek için bir topik açtım...
Sizleri de bekliyorum :1:

Minik topiğimin adı : Hangi Topiğe Girsem Muhabbet Almış Yürümüş, Sohbete Fransızım Diyenler Burayaaa :)))

biz burdayız evelallah. yaza bikini giyeceğiz daha.
ben de yeni açılmış topiclerdekilere yazıyorum buraya gelin burada işi sıkı tutuyoruz, paylaşım çok diyorum.

biz burdayız evelallah. yaza bikini giyeceğiz daha.
ben de yeni açılmış topiclerdekilere yazıyorum buraya gelin burada işi sıkı tutuyoruz, paylaşım çok diyorum.

Ben de buradayım canım bir yere gittiğim yok şimdilik .
Sadece konu dışına çıkmak istediğimde ( ki bu günlerde kilo veremedikçe ve koşu bandında kendi kendimin canını çıkarıp sonuçlarını tartıda göremedikçe bütün gün aynı konuyu düşünüp durmaktan sıkılıyorum ) sohbet edecek bir yer olsun diye yanii :)

sevgili xc9 ( var ya senin nickini gördükçe aklıma pahalı araba modelleri geliyor mercedes bmw gibi :52: )

Kalori sepetine yediklerini girerken nasıl seçim yapıyorsun bana bi anlat hele yaa :((

sevgili xc9 ( var ya senin nickini gördükçe aklıma pahalı araba modelleri geliyor mercedes bmw gibi :52: )

Kalori sepetine yediklerini girerken nasıl seçim yapıyorsun bana bi anlat hele yaa :((

xc9 kızımın izlediği bir çizgi filmde robotix bir kız ajanın adı. ama hakılısın bmw serisinden bi model gibi duruyor.

gelelim kalori sepetine. o siteyi kullanabilmek için baya bi mesai harcadım ama çözdüm. önce boy, kilo, yaş, hedef kilo ve süre gibi bilgilerini giriyorsun sistem sana belirlediğin süre sonunda istediğin kiloya gelmen için günlük alman gereken kalori miktarını bir çizelgeyle sayfana koyuyor. sonra önce gireceğin öğünü seçiyorsun ve tablodan yediklerini giriyorsun. ben genellikle 'isme göre' yazan bölümden yediğim yiyeceğin adını giriyorum aramada o yiyecek geliyor gr, porsiyon veya tane olarak mı olduğunu o soruyor. mesela yumurta yazıyorsun gelince seçiyorsun yanında tane yazıyor sen 3. adımda alttaki kutuya 1 yazıyorsun sepete ekliyorsun. 'hareket ekle'den deyaptığın hareketi yazıyorsun yine çıkanı seçip bu sefer miktar bölümüne dk veya km (artık hangi cinsten veri girmeni istiyorsa) onu da giripsepete atıyorsun. yediklerin +, yaptıkların - olarak toplanıyor ve çizelgende günlük kalori miktarını koruyup korumadığın görünüyor. anlayacağın gün sonunda hanyayı da konyayı da görüyorsun.

umarım yardımcı olmuşumdur. yazmak uygulamktan daha zordu. kan şekerim mi düştü ne:))))))))

xc9 kızımın izlediği bir çizgi filmde robotix bir kız ajanın adı. ama hakılısın bmw serisinden bi model gibi duruyor.

gelelim kalori sepetine. o siteyi kullanabilmek için baya bi mesai harcadım ama çözdüm. önce boy, kilo, yaş, hedef kilo ve süre gibi bilgilerini giriyorsun sistem sana belirlediğin süre sonunda istediğin kiloya gelmen için günlük alman gereken kalori miktarını bir çizelgeyle sayfana koyuyor. sonra önce gireceğin öğünü seçiyorsun ve tablodan yediklerini giriyorsun. ben genellikle 'isme göre' yazan bölümden yediğim yiyeceğin adını giriyorum aramada o yiyecek geliyor gr, porsiyon veya tane olarak mı olduğunu o soruyor. mesela yumurta yazıyorsun gelince seçiyorsun yanında tane yazıyor sen 3. adımda alttaki kutuya 1 yazıyorsun sepete ekliyorsun. 'hareket ekle'den deyaptığın hareketi yazıyorsun yine çıkanı seçip bu sefer miktar bölümüne dk veya km (artık hangi cinsten veri girmeni istiyorsa) onu da giripsepete atıyorsun. yediklerin +, yaptıkların - olarak toplanıyor ve çizelgende günlük kalori miktarını koruyup korumadığın görünüyor. anlayacağın gün sonunda hanyayı da konyayı da görüyorsun.

umarım yardımcı olmuşumdur. yazmak uygulamktan daha zordu. kan şekerim mi düştü ne:))))))))

Yaa evet buraya kadar güzel de, ben mesela 4 tatlı kaşığı lor peyniri yemişim, orda tatlı kaşığı diye bi ölçü birimi yok ne etcem ben şimdi ?
bi girebilsem muhtemelen hanyayı görcem ama tatlı kaşığı , yemek kaşığı, kase gibi ölçüleri uyduramadım :)))

beğenirsin tabi beğenilmeyecek gibi değil ki. zihnimin yorgunluğundan hala kendime gelemedim:)) şekerli birşeyler lütfeennn

Yaa evet buraya kadar güzel de, ben mesela 4 tatlı kaşığı lor peyniri yemişim, orda tatlı kaşığı diye bi ölçü birimi yok ne etcem ben şimdi ?
bi girebilsem muhtemelen hanyayı görcem ama tatlı kaşığı , yemek kaşığı, kase gibi ölçüleri uyduramadım :)))

orada lor gr cinsinden isteniyor ben 4 kaşığı 100 gr olarak giriyorum. aslında daha azdır ama zararı yok. 1 bardak sütü 250 gr yemekleri 1 porsiyon gibi. göz kararı yani. tartı yok yani göz var

orada lor gr cinsinden isteniyor ben 4 kaşığı 100 gr olarak giriyorum. aslında daha azdır ama zararı yok. 1 bardak sütü 250 gr yemekleri 1 porsiyon gibi. göz kararı yani. tartı yok yani göz var

gözünü seveyim senin :1:
ne ölçülü kadınsın :)))
anne olmak böyle bişey herhalde. Allah bana da nasip etsin inşallah...
Teşekkür ederim canım bilgi için, yediklerimin hepsini giremedim diye bırakmıştım bende
Bu arada o sitenin kullanıcı yorumları arasında doktorum diyen barış isimli birinin yorumu var, güzel bir yorum ben beğendim :)

bi de bişiy daha sorcam nolur nolur nolur :34:
Ben koşu bandında günde 120 dk yürüyüş yapıyorum, orada hareket bilgileri kısmında benimkine en uygun olan " yürümek ( asfalt)" gibi geldi ama; koşu bandının gösterdiği kalori harcama miktarı 517 cal , sitede 120 dk yazdığımda çıkardığı 727,68 cal. Arada bayaa bi fark var yanlış hesap olmasın.
sonra Bağdatlardan döndürcez diye uğraşmayalım
Ne dersin ? :((

Back
X