Doğmamış Bebeğimi Özlüyorum

Bende 1 sene bekledim pkoluyum her ay testler yaptim kac kera adet duzensizligim yuzunden ve hic beklemedigim suphelenmedigim bi anda ogrendim gebeligimi takmamak lazimmis gercekten her test sonucu gunlerce aglayip arastirmalar yapiyordum cok sukur nasip oldu ummadigim zamanda

Ben de ayni hayalleri kaybettiğim 10 günlük bebeğim için kuruyorum. Allah her şeyin hayırlısını versin

8 yıl sonra

2,5 senelik evliyim, son 4-5 aydır deniyoruz ama henüz bir şey yok.

1 sene öncesinde simir testi yaptırmıştım, temiz çıkmıştı.

1 senede birşeyler değişmiş olabilir belki diye,

Yarın doktora gideceğim. Hepimiz için hayırlısı olsun.

inşallah kavuşuruz cnm hakkkımızda hayırlısı

Bebek ozleminde olan herkeste oluyo bu bence..benim ruyalarima bile giriyodu..anne oldugunda bol bol bu saydiklarini yapacaksin canim merak etme

Evlendikten sonra 6 ay korunduk, korunmayi biraktigim ay hamile kaldim yani 7.ayimda...su an kizim 7 aylik,Allah sana da nasip etsin insallah canim, cok güzel bir duygu,29 yasinda hamile kaldim. Gebe kalma ihtimalimin yüksek oldugu 2 gün iliskiye girdik ve nasip oldu ilk seferde,ilk başta inanamadim hatta gebelik testini yaptiğimda ,bu kadar cabuk olmasini beklemiyordum..Bence psikolojik sizinkisi,iliskiye girdiginizde düsünmemeye calisin, zevk almaya calisin buna odaklanin, gerginlik ve stres hormonlari etkiliyor bence...

Ben en büyük engelin bu kadar çok istemek olduğunu düşünüyorum açıkçası kafanızdan çıkarın desek elbette çıkaramazsınız ama neolur biraz gayret edin. Birşeyin gözünün içine bu kadar baktıkça olmuyor malesef. Başka şeylerle meşgul olmaya çalışın, kafanızı biraz bu fikirden uzaklaştırın. Sonra da, kendinizi hazır hissettiginizde aşılama yaptırın. Hem zor bir işlem değil, hem de dogala yakın. Belli ki beklemek sizi yoruyor, doğal yollardan olur denilse de beklemeyin bence bir aşılama deneyin. Hic birşey kaybetmezsiniz.

Tüp bebek seçeneğinin çok büyütülmemesinden yanayım. Zaten tutacağı kesin değil, o da aşılama gibi tedavilerden bir tedavi işte. Genelde sorun olan arkadaşlar, en son denenecek kesin çözüm gibi bakıyor. Eğer maddiyat varsa, hızlı hareket etmeyi sağlıyor.

Ve eğer psikolojik olarak çok abartmazsanız, çok da zorlu bir süreç değil.

Ben şişli memorial a gidiyorum. Gittik, muayenemizi olduk, 1 ay sonraki adette gelin tedaviYe dediler. Ben de 1 ay sonra gittim.zannediyorum ki işte, çatlatma iğnesi, aşılama, yumurta takibi filan. En son olmazsa tüp bebek. Bana ilaçları filan anlatıyorlar. Tamam dedim, ne zaman? Yarın dediler, eşimle şaşırdık. Meğer doktor bana tedavi derken tüp bebeği kasdetmiş ama ben anlamamışım. Benim zaten hem rahimde hem yumurta rezervinde sorun var. Oyalanacak zamanım yok.

Biz pat diye başladık tedaviye, çat diye bitti. Tuttu ama düşükle sonuçlandı maalesef. Eğer ben 1 ay öncesinden bilseydim, internetten kırk tane araştırma yappmıştım, opuyu, iğneleri gözümde büyütmüştüm. Hiç de büyütecek bir şey yok. Ben havuz yöntemi yaptığım için, şu anda yumurta toplatıyorum arka arkaya. Boş bir aralıpım oldu mu, 1 ay ona ayırıyorum. Sonra normal hayata devam.

Arkadaşlarım var, 5-6 senedir olmuyor, doktor sebepsiz dediği için , tüp bebeğe yanaşmıyorlar. Her an olabilir diye ümit ediyorlar. Bu çok daha yıpratıcı bir şey. Her ay beklemek ve olmaması, sayısız gebelik testleri. Aktif bir tedavi uygulamak çok daha az yorucu.

1 sene henüz çok kısa ama tavsiye tüp bebek gibi seçenekleri de gözünüzde çok büyütmemeniz. Gerekirse yapılır. OlMazda, olana kadar. 14 sene bekleyip,ilk tedavisinde senesi dolmadan çocuğunu kucağına alan bir tanıdığımız var.

1 yıldır istiyorum 4 yıllık evliyim bir sorun bulunamıyor hsg çektirdim en son 2 gün önce yine sorun çıkmadı

bu kadar takarsanız bebek de olmaz haberiniz olsun. çoğu sıkıntılar psikolojik. rahat bırakın kendinizi. bir kişinin bebeğim olmuyor demesi için en az 2 sene geçmesi lazım. çocuk yapmak için sevişmeyin o zaman olmaz. keyfinize sevişin böyle ihtimaller daha yüksek.

Siz böyle deyince Charlotte filmini hatırladım (ama 2007 yapımı olan)
Orada da bir kadın trafik kazası geçiriyor. Hafizasi yitik bir şekilde eve geliyor ki bir bebeği var...zor olsa da ona bakmaya -onu tanımaya çalışıyor...derken yeni hayatına bebeğe alışıyor. Ama bir sabah uyanıyor ki bebek bebek yok. Ne doğum kaydı var-ne bir tek eşyası... 'Kazanın etkisi, halüsinasyon gördün heralde' deniyor kadına.
Geçen günlerini hiç doğmamış bebeğinin özlemiyle geçiriyor...
Başlığı gormusken paylaşayim dedim:)
Umarım bebeğiniz sizi çok bekletmez...

canım inan ki çabalıyorum aklıma getirmemeye bazen çok başarılı oluyorum bazen de öyle bir aklıma giriyor ki hem de nasıl ..spora zumbaya fln yazılmayı düşünüyrum mesela sonra tam da dediin gibi aşılama denesem ne kaybederim diyorum tutma yüzdesi aşırı düşükmüş gerçi ama beklemek yoruyor çok hem de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…