- 18 Haziran 2017
- 1.263
- 999
- 73
- Konu Sahibi goncammm48
-
Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.proxeed biz de kullanıyoruz en azından tedaviye başlamadan önce daha kaliteli sperm olması açısından bile faydası var aşılama bile olmadan direk tüp bebek düşünmeye başladım psikolojimi de buna hazırladım diye düşünüyorum..çok ağladım çok yıpratıcı ama bir yerlerden de başlamak gerekiyor aklımın ucundan dahi geçmezdi tüp bebek düşüneceğim ..siz hangi merkezde yaptırdınız yumurta toplama işlemi çok sancılı bir süreç mi bir de eşinizde tam olarak ne sıkıntı vardı sayı mı azdı kusura bakmayın çok soru sordumtüp bebek yaptık
eşimde sorun vardı, şöyle diyim 2015 ekimde bebek denemesine başladık, 2016 mayısta eşimde sorun olduğunu öğrendik
neredeyse 1 sene boyunca da doğal şeyler deneyelim, akışına bırakalım, proxeed kullanalım falan dedik ama olmadı
en sonunda tüp bebek gerçeğini kabullenip mayıs 2017 de görüşmeye gittik, haziranda başlamaya karar verdik ama o ay bende kist oluşmuş o sebeple temmuza kaldı.. temmuzda yumurta toplandı ama benim ohss riskim olduğu için (yumurta rezervim fazla) dondurduk tüm embriyoları..
11 eylülde transfer oldum ve çok şükür ilk seferinde tuttu.. geride de dondurulmuş 12 daha bebeğim var
geçmiş mesajlarda arkadaşın biri tüp bebek çok büyütülmemeli demiş ona kesinlikle katılıyorum
yani çözüm belliyse, tüp bebek şart ise bir an önce başlanmalı, sürece girince gerçekten geçip gidiyo
tamam zahmetli, hassas bir dönem ama onun da heyecanı ayrı
39 aydır bekliyorum.2 düşük yaptım arka arkayatedavilere yeni yeni başladık canım en don hsg çekildim baktıracağım bişey kalmadı artık acaba vaktini mi bekliyor diyorum sen ne kadar zamandır istiyorsun
Ben tam 15 ay sonra hamile kalabildim hiç bir sağlık problemim yokken, bu süreçte rüyalarımda hep bebek gördüm rüyadan uyandığımda bile bazen karnımı okşuyodum mutlu oluyodum, çevremde gördüklerimi duyduklarımı hiç söylemiyorum bile içim de hep burukluk oldu. Çocuk olmuyo diye tedaviye başladım o ay yine olmadı bıraktım olmucağını düşünmeye başladığım için umudumu kestiğin ay Mayıs ayında hamilr olduğumu öğrendim 9 haziranda evlilik yıl dönümümüzde bebrğimizin kesesini görmüştük ama insan o kadar süre bekledikten sonra inanamıyo bile o mutluluk rüya gibi geliyo sonra 23 haziranda heyecanla kalp atışı duymak için kontrole gittiğimizde bebeğimizin yaşamadığını hatta hiç gelişmediğini öğrendik ve acilen kürtaj olmak zorunda kaldım, kürtajı doğumhanede oldum o sürecide dile getirmek istemiyorum tahmin edebilirsin o ortamda neler yaşadığımı, şimdi tam 3 ay oldu 3 ay korunduk tekrar denemeye başladık ama ben o yaşanayan bebeğimi rüyamda gördüm melek gibi güzel bi kızmış mutlu şekilde hep uyuyo bi yandan yağmur yağıyo. Allahım hiç ama hiç kimseye böylr şeyler yaşatmasın Allah kimseyi evlat kokusuyla evlat hasretiyle sınamasın. Dediğin gibi ben de doğmamış bebeğimi özlüyorum Allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah sıkmamaya çalış kendiniKızlar hayalimde sürekli bebeğim var onu yıkıyorum giydiyorum kucağımda hep..veya başka bir zaman yanımda bıcır bıcır kız çocuğu bana anne anne diye dolanıp duruyor ..hep bunları hayal ederken buluyorum kendimi..bir yerlerde doğmamış bebeğim var ve ben onu çok özlüyorum ..bitsin bu hasret ,,içime düşse de karnımı okşasam sevsem onla konuşsam sizler ne kadar zaman sonra kavuştunuz bebeklerinize
Sayı ve hareket sorunu vardı bizim o sebeple bize direkt tüp bebek önerdiler, hiç aşılama önermedilerAllah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.proxeed biz de kullanıyoruz en azından tedaviye başlamadan önce daha kaliteli sperm olması açısından bile faydası var aşılama bile olmadan direk tüp bebek düşünmeye başladım psikolojimi de buna hazırladım diye düşünüyorum..çok ağladım çok yıpratıcı ama bir yerlerden de başlamak gerekiyor aklımın ucundan dahi geçmezdi tüp bebek düşüneceğim ..siz hangi merkezde yaptırdınız yumurta toplama işlemi çok sancılı bir süreç mi bir de eşinizde tam olarak ne sıkıntı vardı sayı mı azdı kusura bakmayın çok soru sordum
hatırlamıyorum cnm ama hormonal sıkıntı yoktu baktırdık kan değerlerine sağlıklı sperm var ama bizde doktor tüp bebekle şansınız %80 demişti yani 167 milyon sperm var zaten morfoloji %1
Hsg tek başına yeterli değil ki canım. Doktora gittin mi hormon testleri yapıldı mı? Amh- fsh- prolaktin vb. Eşininde sperm testleri. Bazen her şey mükkemmel olup yinede bebek olmaybiliyor. Uzman bir doktorla detaylı görüşmeni tavsiye ederim. Hakkında hayırlısı olsun.1 yıldır istiyorum 4 yıllık evliyim bir sorun bulunamıyor hsg çektirdim en son 2 gün önce yine sorun çıkmadı
Ben daha kavusamadımKızlar hayalimde sürekli bebeğim var onu yıkıyorum giydiyorum kucağımda hep..veya başka bir zaman yanımda bıcır bıcır kız çocuğu bana anne anne diye dolanıp duruyor ..hep bunları hayal ederken buluyorum kendimi..bir yerlerde doğmamış bebeğim var ve ben onu çok özlüyorum ..bitsin bu hasret ,,içime düşse de karnımı okşasam sevsem onla konuşsam sizler ne kadar zaman sonra kavuştunuz bebeklerinize
Eşin sperm testi verdi mi?1 yıldır istiyorum 4 yıllık evliyim bir sorun bulunamıyor hsg çektirdim en son 2 gün önce yine sorun çıkmadı
Eşine çakşır kökü suyu içircanım bizim de var dediler 3 farklı yerde yaptırdık birinde hiç sorun çıkmadı birinde morfoloji diğerinde hız problem dediler neye inanacağımızı şaşırdık ama biz sorun yokmuş gibi düşünüyoruz proxeed plus kullanıyoruz kendi kafamıza göre ..sizin ileri hızlı yüzde kaç yani sayıda problem yok demi
Biz hala bulamadıkBursa acıbadem
Biz şanslı idik sorun erkekte idi
Doktor ben bu tarz hasta seviyorum derdi
Bebek kafının vücudunda büyüyor erkekten bir sperm bulduk mu yeter derdi
Bulduk bir tane büyüdü işte
Biz hala bulamadık
yapıldı canım hormon yumurta takibi hiç bir sorun yok rahim problemi yok umarm tüp bebek bari tutarHsg tek başına yeterli değil ki canım. Doktora gittin mi hormon testleri yapıldı mı? Amh- fsh- prolaktin vb. Eşininde sperm testleri. Bazen her şey mükkemmel olup yinede bebek olmaybiliyor. Uzman bir doktorla detaylı görüşmeni tavsiye ederim. Hakkında hayırlısı olsun.
amin canım hamilelerin duası kabul olurmuş bize dua etKıyamam sana canımrabbim inşallah tez zamanda nasip eder ümidini kaybetme sakın
haziranda yüzde 1 çıktı bu ay %20 canım hazirandaMorfoloji çok az canim ben saracoğlu dinlemiştim yoksa olmaz demisti yaşınız kaç oda onemli
amin canım tez zamanda nerde isteyen varsa inşallahRabbim bir an önce kucağını doldursun inşallah
inşallah kavuşuruz azosperm mi sizin eşinizBen daha kavusamadım
4. Yıla gireceğiz
oldum canım ben doktorlardayım sürekli adetin 2.günü vajinal muayne ve kaç kez hormon testi yaptım farklı yerlerde sıkıntı yok en son tüplerim açık mı diye hsg çektirdim açık...eşim hormon testleri yaptırdı ultrsonla varikosele bakıldı yok ..sperm değerleri farklı çıkıyor onun bir merkezde %20 vmorfoloji diğerinde %1 morfoloji çıkıyor hangisi doğru bilemedik sayı 160 milyon mililtrede 44 milyonEşin sperm testi verdi mi?
Varikosel için muayene oldu mu?
Sen adet ikinci günü ultrasonla muayene oldun mu ?
oldum canım ben doktorlardayım sürekli adetin 2.günü vajinal muayne ve kaç kez hormon testi yaptım farklı yerlerde sıkıntı yok en son tüplerim açık mı diye hsg çektirdim açık...eşim hormon testleri yaptırdı ultrsonla varikosele bakıldı yok ..sperm değerleri farklı çıkıyor onun bir merkezde %20 vmorfoloji diğerinde %1 morfoloji çıkıyor hangisi doğru bilemedik sayı 160 milyon mililtrede 44 milyonEşin sperm testi verdi mi?
Varikosel için muayene oldu mu?
Sen adet ikinci günü ultrasonla muayene oldun mu ?
Sperm sayısı ve canlılıgı çok iyi bizimUmarım sizin de olur
Microtse yapıldı mı
Yani testis içinde sperm aradılar mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?