- 18 Temmuz 2013
- 13.030
- 14.808
- 298
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Yasinizdan dolayi evetMerhaba herkese. .
Normalin aksine kısa öz ifade etmeye çalışacağım.
Kafamın karışık olduğu ciddi bir konu bu.
Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.
Çocuğumuz yok. 3 senedir korunmadığımız halde olmadı.
Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..
Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.
Size saçma gelebilir ama bense bu konuda biraz tuhaf fikirlere sahibim.
Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.
Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.
Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.
Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.
Kafam karışık bilemiyorum..
Sizce de pişman olur muyum gerçekten?
Tedavi düşünmeli miyim?
bebek istemiyorsan yapma.Merhaba herkese. .
Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.
Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..
Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.
Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.
Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.
Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.
Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.
Tedavi düşünmeli miyim?
Hayatında cocuk istiyorsan tedavini ol. Zaten en büyük problem sebepsiz kısırlıklar .Dünya ya gelecek olan , inan geliyor . Çok bilirim yakın çevremde 5 kere tüp bebek tutmayan arkadaşım vardı. Sonra oluruna bıraktılar 2 yıl sonra kendiliğinden oldu . Şuan 3 cocukları var .(tedavisiz)Merhaba herkese. .
Yaşım 31.
Tedavi düşünmeli miyim?
Eşinizin çocuk konusunda üzüldüğünü demişsiniz. Peki İlişkinizdeki iniş çıkışlara ne diyor?
Bİrde sorunların çeşidi ve boyutu da önemli.
Mükemmel evlilik yok.
Sorunlu evlilikler çocuktan sonra daha da çıkmaza girebilir. Net.
gerçekten çok saçma bi düşünce.
o zaman hasta olanlar da allah iyileştirmiyosa bi bildiği vardır diyerek doktora gitmesinler beklesinler.
Sorunlar basit değil.
Geçti gibi görünse de güven konusunda sıkıntılar yaşıyorum.
Ya yine olursa gibi. .
Eşime göre sorun yok. Yaşandı bitti tekrarı olmayacak. Ayrılık zaten aklının ucundan geçirmedigi bir şey.
Benim kadar ayrıntılı hesaplar yapan biri değil zaten.
Aynı şey mi? :)
Hastalık tedavi gerektiren bir şey olmazsa olmaz.
Ama çocuk insan hayatında olmazsa olmaz değil ki..
değil evet ama siz ben çocuk istemiyorum o yüzden yapmıyorum deseniz okey ama kocanız istiyor ve siz de isityor gibi konuşuyosunuz.
Istiyorum ama hayırlısı buysa eğer istiyorum.
Ne olursa olsun bir evlat istemiyorum.
Eğer sonumuz ayrılıksa babasindan bana savrulan bir yavruya sebep olmak istemiyorum.
Bana anne diyecek sarılıp öpecek gülümsemesi ile hayat dolacagim diye düşüncesizce dünyaya getiremem onu.
Daha doğrusu hakkım var mı bu konuda bencil olmaya emin değilim?
Istemek yetmiyor bazen.
Ama bir yandan yaşım geçiyor farkındayım işte..
iyi de bakın hayırlısı ise istiyorum diyosunuz da diyelimki sizde veya kocanızda bi sağlık problemi var. bunu aşmadan çocuk sahibi olamazsınız. siz bunu görmezden geliyosunuz. bu durumda çocuğunuz olmaz. bu demek değildir ki çocuk sahibi olmak sizin için hayırlı değilmiş, allah o yüzden vermedi...
Bahsettiğiniz sorunları düşününce evet çocuk yapmak size korkunç gelebilir ama çocuk olursa eve neşe gelir derler ya hani ne bileyim öyle olmaz mı acaba
Aranizdaki sorunlara bagli biraz cok onemli seylerse, evlilik ittire ittire yuruyosa haklisiniz ama onun disinda hic kimsenin evliligi mukemmel degil ve hayatin ne getirecegi belli olmaz suan iyiyse bile bi gun her sey tersine donebilir. Bu kadar hesap yaparsak kimse cocuk sahibi olamaz.
Anladım klasik erkek mantığı oldu bitti onlar için konular çabuk kapanıyor izleri bizde devam ediyorSorunlar basit değil.
Geçti gibi görünse de güven konusunda sıkıntılar yaşıyorum.
Ya yine olursa gibi. .
Eşime göre sorun yok. Yaşandı bitti tekrarı olmayacak. Ayrılık zaten aklının ucundan geçirmedigi bir şey.
Benim kadar ayrıntılı hesaplar yapan biri değil .
Anladım klasik erkek mantığı oldu bitti onlar için konular çabuk kapanıyor izleri bizde devam ediyor
Bir de şu var ama hata yaptığında telafi çalışmaları sizi tatmin etti mi?
Sonraki davranışları nasıldı?
Güven sıkıntısı tabiki önemli
Ama eşiniz şöyle düşünüyor o zaman ayrılmadıysak eşim affetti konu kapandı gündeme getirmeye gerek yok önümüze bakalım
Genel olarak hiçbir şeyden hiçbir zaman emin olamayız. Neyin garantisi var?Tatmin etti gibi ama emin olamıyorum da..
Eşime göre ben konuyu kapatamadim ama kapatmaliyim evet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?