Doğru olan ne?

Yasinizdan dolayi evet

Kafanız bayağı karışmış..Anneliği 29 bitince tadan biri olarak iyiki diyebileceğim en çok şey bebeğim Anlaşmazlıktan kaynaklı boşanmalar ilk 5 yıl içinde olur genelde, siz bu süreyi aştıysanız kolay kolay boşanmazsınız daha..

bebek istemiyorsan yapma.
bizde de hiçbir sorun yoktu ve 8 sene olmadı. tedavi de olmadım çünkü çocuk isteği yoktu içimde.
bir süre sonra eşime çocuk istiyorum tüp bebek yapalım dedim. 4 senede 3 çocuk verdi Rabbim, tedavisiz :)

Hayatında cocuk istiyorsan tedavini ol. Zaten en büyük problem sebepsiz kısırlıklar .Dünya ya gelecek olan , inan geliyor . Çok bilirim yakın çevremde 5 kere tüp bebek tutmayan arkadaşım vardı. Sonra oluruna bıraktılar 2 yıl sonra kendiliğinden oldu . Şuan 3 cocukları var .(tedavisiz)

Yerinde olsam düşüneceğim şey şu olur: bu adamdan boşansam çocuğu kullanır mı inat uğruna çocuğu heba eder mi yoksa biz ayrıldık ama önemli olan çocuk diyecek bilinçte mi,ayrıldıktan sonra çocuk diye diye benim hayatıma ket vuracak bir tipse çocuk yapmazdım

bazı insanlar çocuk isteyecek diye bişey yok.
ben istemiyorum mesela.
inşallah kısırımdır diyorum.
yoksa bir tane de olsa eşim istiyor çok ısrar etmese de.
ne yapacaksak çocuğu...

Eşinizin çocuk konusunda üzüldüğünü demişsiniz. Peki İlişkinizdeki iniş çıkışlara ne diyor?
Bİrde sorunların çeşidi ve boyutu da önemli.
Mükemmel evlilik yok.
Sorunlu evlilikler çocuktan sonra daha da çıkmaza girebilir. Net.

Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.

gerçekten çok saçma bi düşünce.

o zaman hasta olanlar da allah iyileştirmiyosa bi bildiği vardır diyerek doktora gitmesinler beklesinler.

Sorunlar basit değil.
Geçti gibi görünse de güven konusunda sıkıntılar yaşıyorum.
Ya yine olursa gibi. .

Eşime göre sorun yok. Yaşandı bitti tekrarı olmayacak. Ayrılık zaten aklının ucundan geçirmedigi bir şey.

Benim kadar ayrıntılı hesaplar yapan biri değil zaten.

gerçekten çok saçma bi düşünce.

o zaman hasta olanlar da allah iyileştirmiyosa bi bildiği vardır diyerek doktora gitmesinler beklesinler.

Aynı şey mi? :)
Hastalık tedavi gerektiren bir şey olmazsa olmaz.
Ama çocuk insan hayatında olmazsa olmaz değil ki..

değil evet ama siz ben çocuk istemiyorum o yüzden yapmıyorum deseniz okey ama kocanız istiyor ve siz de isityor gibi konuşuyosunuz.

değil evet ama siz ben çocuk istemiyorum o yüzden yapmıyorum deseniz okey ama kocanız istiyor ve siz de isityor gibi konuşuyosunuz.

Istiyorum ama hayırlısı buysa eğer istiyorum.
Ne olursa olsun bir evlat istemiyorum.

Eğer sonumuz ayrılıksa babasindan bana savrulan bir yavruya sebep olmak istemiyorum.

Bana anne diyecek sarılıp öpecek gülümsemesi ile hayat dolacagim diye düşüncesizce dünyaya getiremem onu.

Daha doğrusu hakkım var mı bu konuda bencil olmaya emin değilim?

Istemek yetmiyor bazen.

Ama bir yandan yaşım geçiyor farkındayım işte..

Bahsettiğiniz sorunları düşününce evet çocuk yapmak size korkunç gelebilir ama çocuk olursa eve neşe gelir derler ya hani ne bileyim öyle olmaz mı acaba

iyi de bakın hayırlısı ise istiyorum diyosunuz da diyelimki sizde veya kocanızda bi sağlık problemi var. bunu aşmadan çocuk sahibi olamazsınız. siz bunu görmezden geliyosunuz. bu durumda çocuğunuz olmaz. bu demek değildir ki çocuk sahibi olmak sizin için hayırlı değilmiş, allah o yüzden vermedi...

Iste 2 sene önce ikimizde de sorun olmadığı söylendi. Sebepsiz infertilite.
Aslında tedavilik bir sorun yokmuş.

Bu son gittiğimde de önemsiz kistler göründü.

Kendiliğinden olmaması için bir sebep yok ama 3 yıl olmadığına göre dışardan bir müdahale gerekiyor sanırım.

Ben de ikimizde de sorun olmadığı halde olmuyorsa Allah bu evliliğe çocuk yakıştırmıyor demek diye bir sonuca gittim.

Aranizdaki sorunlara bagli biraz cok onemli seylerse, evlilik ittire ittire yuruyosa haklisiniz ama onun disinda hic kimsenin evliligi mukemmel degil ve hayatin ne getirecegi belli olmaz suan iyiyse bile bi gun her sey tersine donebilir. Bu kadar hesap yaparsak kimse cocuk sahibi olamaz.

Haklısın aslında. .

Anladım klasik erkek mantığı oldu bitti onlar için konular çabuk kapanıyor izleri bizde devam ediyor

Bir de şu var ama hata yaptığında telafi çalışmaları sizi tatmin etti mi?
Sonraki davranışları nasıldı?

Güven sıkıntısı tabiki önemli
Ama eşiniz şöyle düşünüyor o zaman ayrılmadıysak eşim affetti konu kapandı gündeme getirmeye gerek yok önümüze bakalım

Tatmin etti gibi ama emin olamıyorum da..

Eşime göre ben konuyu kapatamadim ama kapatmaliyim evet.

Tatmin etti gibi ama emin olamıyorum da..

Eşime göre ben konuyu kapatamadim ama kapatmaliyim evet.
Genel olarak hiçbir şeyden hiçbir zaman emin olamayız. Neyin garantisi var?
Siz burada eşinizle yola devam ettiğinize göre az çok bir temel var demektir. O zaman ayrılırdınız çaba gösterdiğini düşünüyorum eşinizin
Geçmişi düşünerek günümüzü etkilemeyelim diyor uzmanlar söylemesi kolay birşey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…