- 17 Nisan 2012
- 30.408
- 65.370
- 598
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
Ayrılık düşüncesi yoksa ve çocuk iki kişi tarafından da isteniyorsa yapılabilir bence.Aynen öyle işte. .
Ben de senin gibi düşünüyorum.
Ama hadi bitir haketti pislik bu ayrılığı da diyemedim diyemiyorum.
Istiyor muyum? evet
tamamdır o zaman diye karar alan herkese hayranım.
Nomucum benim evliliği de biliyorsun. Tamam oldu harikayız artık dediğim bir an olmadı sanırım hiç 4 senedir. Ama düşündüm ki şu anda boşanmayı düşünmüyorum, çok daha kötü olan evliliğimin ilk yılında boşanmadı isem kolay kolay da boşanmam. Evet mükemmel bir çift değiliz ama hayatımın geneline bakınca mutluyum. Ve anne olmak istiyorum. Ve eşim bence gerçekten iyi bir baba olacak inşallah. He günün birinde ayrılacak olsam da (Allah korusun) eşim yine de ilgi alaka eksik etmez çocuktan , ne halin varsa gör demez biz ayrılsak da kontakta kalabilecek kadar saygı var evliliğimizde. Maddi manevi çocuğa ayrı da olsak güzel şeyler yaşatabiliriz inşallah.
Olmuyorsa vardır bir hayır diyorum elbette bende. Tedavi ile oldu hamileliğim. Tüp bebek. Ama olmaması hayırlı olsa idi tedavi ile de olmazdı zaten. Her tedavi olumlu sonuçlanmıyor çünkü maalesef. Öncesinde yumurta takibi ile olmadı , aşılama denedik olmadı. 3 kere tedavisiz hamile kaldım üçü de düştü. Tayin olup buraya geldik ve meyil müddetinde fikir almak için gittiğim merkezden ellerimde tüp bebek ilaçları ile tedaviye başlamış şekilde evde buldum kendimi. Çok şükür 11. hafta içindeyim herşey yolunda şimdilik.
Ha diyeceğim şu ki yarın kime ne getirir belli olmaz. Ama en kötüsünü bile düşünerek hazırım diyebiliyorsan , istiyorum diyebiliyorsan ufaktan başlayın tedaviye. Tedavi de oldukça stresli süreçler çünkü. Hormonlar şunlar bunlar derken çıldırdığım çok oldu. Ki hala aynı şehirde isen git gel olacak tedavi için. Bu da ayrı bir stres faktörü. İnşallah hemen olur ama tedavinin uzun sürme ihtimalini de düşünüp zamana yayabilecek kadar zaman bırakman iyi olur diyorum yaş açısından.
Çocuk istiyorsunuz ama acaba o adamdan mı? Eğer çocuk fikri kötü gelmiyor ama eşinize güvenmediğiniz için istemiyorsanız sorun evliliğinizde. Bu yüzden istemediğiniz birinden çocuk yapmayın.
Tedavi olmanız hemen çocuk sahibi olacaksınız anlamına gelmiyor sonuçta. Siz sağlıklı olduktan sonra, doğru olduğuna inandığınız zamanda yapabilirsiniz çocuk.
Evliliğinizden emin değilseniz tabiki çocuk yapmak mantıklı değil ancak bu çiftlerin tek başına alabileceği bir karar mı bilmiyorum. Eşiniz sizi tabiki zorlayamaz çocuk sahibi olmaya ama siz de kendinizi onun yerine koymalısınız.Çocuk sahibi olmak sizi üzecek bir şey mi? Buna karar verin önce. Ama eşinizin istekleri de önemli.
Ayrılık düşüncesi yoksa ve çocuk iki kişi tarafından da isteniyorsa yapılabilir bence.
Geleceği düşünerek çok kendini de yıpratma derim, müneccim değiliz geleceği bilemeyiz. Yarın belki kaza geçirip sakat kalacağız; belki sabaha çıkamayacağız. Bugüne göre karar vermek lazım.
Bu arada en kötü infertilite şekli sebepsiz olandır. Sorun yoksa düzelecek bir şey de yoktur, tedavi süreci de. Beklemekten başka çare yok ama ben yine de tüp bebek merkezinde eşinle kapsamlıca kontrol olmanızı tavsiye ederim.
Haklısın Koa.
Sebepsiz olması durumu daha da ciddilestiriyor.
Aslında okul başlayınca tedavi imkanım hiç kalmayacak gibi hazır Istanbul'dayken bir ucundan tutmalı miyim diye dusundugumden böyleyim.
Eski konularınızı hatırlıyorum. Ve herşeye rağmen evliliği için mücadele eden biri olarak görüyorum sizi.
Öte yanda çocuk düşünmeyen,istemeyen bir tarafınız varmış gibi geldi okuyunca konunuzu. Belki çocuklarla içiçe olmanın zorluğu,belki evlilikte yaşadıklarınız buna sebep oldu bilemiyorum.
Kendinizi dinleyin gerçekten isteyip istemediğinize net bir karar verin,o doğrultuda hareket edin derim ben.
Hakkınızda hayırlısı olsun.
Konularini az cok biliyorum...
Esini bir kenara at kendin icin istiyormusun cocuk? Normalde yapma derdim ama sen maddi manevi hazirsin bir cok kadından bence...e yas olayi da var ama 35 e kadar yolu var bence cocuk isinin
Canim öncelikle senin adına çok sevindim.
Sağlıklı doğumlar diliyorum.
Inşallah bebeğin sayesinde 4 yıldır diyemedigini dersin ve evliliğim tastamam artık diye yaşama devam edersin. :)
Acikcasi tedaviden kastım belki bir ilaçla falan müdahaledir. Tüp bebek gibi zorlu bir süreç hiç düşünmüyorum suan. Benim psikoloji onu henüz kaldırmaz zaten..
Istiyorum.
Kocaligindan emin değilim ama babaligindan eminim aslında.
Ondan istiyorum ille de o diye bir şey yok..
Ama neticede bu evliliğin içindeyim.
Bitirmeye gönlüm razi gelmediğine göre ondan olması kaçınılmaz :)
Hayır ben de istiyorum çocuk sadece bizim için hayırlı olan bu mu ondan emin olamıyorum.
Haklısın Koa.
Sebepsiz olması durumu daha da ciddilestiriyor.
Aslında okul başlayınca tedavi imkanım hiç kalmayacak gibi hazır Istanbul'dayken bir ucundan tutmalı miyim diye dusundugumden böyleyim.
Çok zor bir karar. 4 yıllık evliyim baya uğraşlar sonucu 5 aylık bir kızım var size söyleyebileceğim tek şey o küçük sorunlar çocuk doğduktan sonra çığ gibi oluyor. Bazı erkekler artik cepte sandıkları için bi rahatlayıp iyice gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar galiba.
Tabii ki Bu dünyada pişman olmadiğim tek şey kızım ama evlilikte pürüzler varsa bence iki kere düşünülmeli hakkınızda hayırlısı olsun..
Ehehehe ben tüpten ne kadar tırsıp gözümde büyütmüştüm bilmezsin tabi. "İnşallah tüpe gerek kalmaz"dı duam hepama İnan aşılamadan çok daha rahat geçti çünkü git gel olmadı Trabzon-Gümüşhane aşılama için git gel perişan olmuştım. Burda hastane eve 5 dakika. Markete giderken hastaneye uğramış gibi geçti her takip kontrol. Tedavinin başı sonu 12 gün oldu zaten. Bunca sene boşuna gözümü bu kadar korkutmuşum dedim ama bunca sene tüpe yanaşmayışımın da elbet bir hayrı vardır.
Zaten sana da gel hemen tüp yapalım demezler. Önce bir testler yenilenir senin ve eşinin. Sonra herşey yolunda ise klomen ile yumurta takibi yapılır 3-5 ay. Olmadı ise iğne ile yumurta takibi.Yine olmadı ise rahim filmi çekilir (ki bunu istanbulda isen İstanbul'da yaptır echomarda ağrısız sancısız diye önereyim hemen. ) yine olmadı ise aşılama bir yada iki kere. Yine olmadı ise o zaman tüp bebek.
İnan tüp bebek bu sürecin en kolay bölümü oldu bizim için arada histereskopi ve eşimin varikisel ameliyatı da var.
Neyse zaten sen tedaviye karar verdiğinde doktorun aşama aşama yönlendirecek seni. Ama kolay ve kısa bir süreç olmayabileceğini düşünerek başla bir yerden ufak ufak derim. Zaten olmaması hayırlı ise tedavi ile de olmaz.
Gerçekten mi:) hayir ya ne kötüyüm ben :) soğutmak için yazmadım kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yazdım belki de her doğuran kadın kocasiyla ayni problemleri yaşıyordur.Ahaa işte suan buz gibi oldum çocuk fikrine mesela :)
Yarın yeğenim öpücük attığında yine fikrim değişecek biliyorum.
Siz aynası olacaksınız çocuğunuzun emin olun sizin gibi olacak. Benim kızım 5 yaşında henüz bir bakıyorum kendimden birşeyler buluyorum onda,bir bakıyorum eşimden birşeyler. İkimizin karışımı biri dolanıyor ortalarda. Farklı olması düşünülemezki zaten,ne görürse çocuk,ne verilirse ona o oluyor genel anlamda. Tabiki kendi karakter özellikleri,duruşuda olacak ama genel anlamda aile içinde şekilleniyor. Bu anlamda kaygılarınızı kenara bırakabilirsiniz.Ben çok düşünen biriyim.
Kendi hayatımda her şey yolundayken bile
komşunun hayırsız evladı beni etkileyebilir.
Ya da kardeşlerimden birinin anneme eziyetine görünce çocuk yok az daha ne diyebiliyorum :)
Öte yandan hayırlı evlat kim istemez.
Kendim gibi bir çocuğum olacaksa neden oldu demem.
Yine de ona güzel bir hayat sunmak isterim. Annesi babası birlikte olmayacaksa hiç olmasın diyorum isteğimin üzerini böylece örtüyorum..
Bir gün gerçekten geç kalınca keşke demekten de korkuyorum iste..
Teşekkür ederim.
Umarım hayırlısı olur hakkımda..
Gerçekten mi:) hayir ya ne kötüyüm ben :) soğutmak için yazmadım kendi yaşadıklarımdan yola çıkarak yazdım belki de her doğuran kadın kocasiyla ayni problemleri yaşıyordur.
Ama bi ara yeter dediğim an babamın artik çocuğun var kızım onu düşünmelisiniz demesi kafama dank ettirmişti o yüzden iki kere düşünülmeli dedim
Eger evliliginizin oturmadigini dusunuyorsaniz yada hazir degilseniz cocuk dusunmeyin. Ama egerki tum ultrason ve hormon testleriniz duzgun olmasina ragmen cocuk olmuyorsa birde hsg cektirin. Tupleriniz tikali olabilir. Gerisi size kalmis.Merhaba herkese. .
Normalin aksine kısa öz ifade etmeye çalışacağım.
Kafamın karışık olduğu ciddi bir konu bu.
Yaşım 31.
Tek eksik çocuk demediğim, tam anlamıyla sonuna güvenemediğim ama noktalayamadığım da bir evliliğim var 5 yıllık.
Çocuğumuz yok. 3 senedir korunmadığımız halde olmadı.
Ben mesleğim gereği çocuklarla iç içe olduğum için belki bu beni derinden üzmeyen bir konu. En azından şimdilik..
Eşimin yaşı ise 33. Bizden sonra evlenenlerin ve yaşça ondan küçük arkadaşlarının çocuğu oldu. Kendisinin ciddi anlamda üzüldüğü bir konu bu artık. Üzerine gidelim tedavi gerekiyorsa yapalım diyor artık.
Size saçma gelebilir ama bense bu konuda biraz tuhaf fikirlere sahibim.
Bir kere eğitim araştırma hastanesinde kontrollerimizi yaptırmıştık ve ikinizde de sorun yok acelemiz var diyorsanız gelin tedaviye başlayalım demişlerdi 2 yıl kadar önceydi bu.. Istemedik oluruna bıraktık.
Bir kaç kadın doğumcuya gitmiştim hepsi her şey yolunda yumurtaların çok güzel falan demişti hep. 2 hafta önce öylesine bir ultrason ole baktirayim dedim ilk kez kistler göründü. Adet düzensizliği yapabilir önemsizler çocuğa engel olabilir de ama tahlil yaptırmak gerekir dedi. Öylece bıraktım.
Şimdi saçma gelebilecek düşüncem şu ki ben Allah vermiyorsa eğer benim evliliğime çocuk yakıştırmıyor demektir hayırlısı diyerek beklemekten yanayım.
Çevremde pek çok kişi ise pişman olursun ilerde. Bugün üzülmüyorsun ilerde çok üzülürsün yaşın gecmeden bak çaresine diyorlar.
Kafam karışık bilemiyorum..
Sizce de pişman olur muyum gerçekten?
Tedavi düşünmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?