Doğru olan ne?

Hissederdim tabi ki.. :)
Eşim hiç baskı yapmıyor.
Hayirlisi olsun ama yaş geçmeden peşine düşsek mi diyor ama en son adetim 10 gün geçtiğinde o kadar havaya girmiş ki ertesi gün regl oldugumda gözleri dolu dolu oldu..
Bir kaç saat ağzını bıçak açmadı.
Konuya pek üzülmuyorum hayırlısı diyerek ama onun o hâline üzüldüm gerçekten.

Ilk iki sene istemedik.
Sonra olabilir artık dedik 1 sene olmayınca dra gidip baktirdik. Sorun yok dediler oluruna bıraktık .

Aylar sonra sorunlar patlak verdi.
Çocuk konusundan uzaklaştık.
Sorunlara alıştık güya derken birikmisler etkiliyor içimde bir şeyler kırık ama yaş gibi bir gerçek de var ortada.

Eşim için bizim ayrılık gibi bir sonumuz olmayacağı için hava hoş aslında. Kararsız olan benim.

Ben kişilik olarak fazla stresliyim onun da işi çok stresli. Sorunlarımız da bonus olmuştur muhakkak. Stresten dolayi çocuğumuz olmuyor diye düşünmüşumdur hep..

Hissederdim tabi ki.. :)
Eşim hiç baskı yapmıyor.
Hayirlisi olsun ama yaş geçmeden peşine düşsek mi diyor ama en son adetim 10 gün geçtiğinde o kadar havaya girmiş ki ertesi gün regl oldugumda gözleri dolu dolu oldu..
Bir kaç saat ağzını bıçak açmadı.
Konuya pek üzülmuyorum hayırlısı diyerek ama onun o hâline üzüldüm gerçekten.

Ilk iki sene istemedik.
Sonra olabilir artık dedik 1 sene olmayınca dra gidip baktirdik. Sorun yok dediler oluruna bıraktık .

Aylar sonra sorunlar patlak verdi.
Çocuk konusundan uzaklaştık.
Sorunlara alıştık güya derken birikmisler etkiliyor içimde bir şeyler kırık ama yaş gibi bir gerçek de var ortada.

Eşim için bizim ayrılık gibi bir sonumuz olmayacağı için hava hoş aslında. Kararsız olan benim.

Ben kişilik olarak fazla stresliyim onun da işi çok stresli. Sorunlarımız da bonus olmuştur muhakkak. Stresten dolayi çocuğumuz olmuyor diye düşünmüşumdur hep..

Çok mantıklı. Nomu kist tedavini ol ama cidden istemeden çocuk sahibi olmaya çalışma derim.

Yok o zaman korunmasaydım demem ondan eminim.
Çünkü bunca yılın ardından artık korunmak gibi bir lüksüm de yok.
Hem de kolaylıkla çocuk sahibi olmayacağımı biliyorken..

Ben çünkü anne olmayacaksam cidden evlenmezdim sanırım özgürlüğüme fazlasıyla düşkün biriyim.

bence kişisel görüşüm o tam oturmayan şeyler bu süreç içinde patlak verdiyse. karşı taraf işte ne kadar üzüldüğünü fark ettirmemeye çalışıp acısını baika şeyle dışa vuruyor olabilir. hani sorun mu var dendiğinde çocuk diyemiyorda o birikmişleri atıyor belkide öne
tabi tartışma oluyor mu konu ne bilmiyorumda bilir kişi gibide yazmış oldum

Çok mantıklı. Nomu kist tedavini ol ama cidden istemeden çocuk sahibi olmaya çalışma derim.

Tedavilik olmadığı önemsiz oldukları söylendi ama.. :)
Iste tam istemiyorum diyemeyiz.
Istiyorum ama sürekli ihtimalleri geleceği vs hesaplayarak frenliyorum kendimi.

Ben olsam tedaviye başlardım zaman kaybetmezdim. Kocamla gerçekten bir gelecek göremiyorsam da ayrılırdım. En kötüsü arafta kalmak, hakikatten en kötü karar kararsızlıktan iyidir derler ya öyle.. bir de evliliğiniz hiçbir zaman dört dörtlük olmayacak ki her zaman sıkıntılar olacak gel gitler olacak. Dünya böyle bir yer zaten sürekli diken üstündesin ne zaman ne olacağımız belli değil o yüzden biraz tevekkül ^.^

Hımm. Her şeyi kontrol edemeyeceğine göre ve çocukta istediğine göre tedavi ol derim ben. Bu mantığa göre çocuğu olmayanların tedavi için uğraşmaması lazım. Tedavi olup, evliliği çok güzel gidenler de var. Burada önemli olan senin ne istediğin. Eşin zaten dünden razı anladığım kadarıyla. Evliliğinin oturmadığını düşünüyorsan onu bilemem ama.

Demek istediğinizi pek anlamadım. Şöyle mi?:
Çocuk çok istiyor ama olmadığı için farklı sorunlar doğuyor evlilikte.

Öyle olduğunu sanmıyorum ancak çocuk olsaydı evliliğime eksiden çok artısi olurdu şeklinde hissediyorum eşimin çocuk sevgisine bakarak..

Yani çocuk sihirli değnek değil sorunları yok etmez eminim. Benim duygularımı iyilestirmez her şeyden evvel sanırım.

Ama evliliği evlilik yapan bacaktir çocuk tamamlar ona da inanıyorum.

of armudun sapı üzümün çöpü.
sen kocandan boşanmazsın boşanacak olsan zaten şimdiye boşanırdın..
e madem kendiliğinden olursa boşansan bile neden korunmadım demezsin..
ne bu ikilem?
bence kararsızlığının nedeni senin yapıdan kaynaklanıyor..

Nomucuğum;
Çocuk konusunda ne kadar objektif olabilirim bilmiyorum ama yine de yazacağım.

Bence çocuk evliliği bir adım ileri götüren bir şey değil. Şu an sadece eş olarak gördüğün ve aksi hallerini sineye çektiğin adamın çocuk olduktan sonra o eksileri daha çok batacak. Sana yapılan sorumsuzluk, aksilik, ilgisizlik her neyse şu an en kötü ihtimal diğer odaya geçer yüzüne bakmazsın ama çocuk olunca ucu ona da dokunacağı için olay büyür, affedemezsin (ki zaten affetmekle-unutmakla ilgili sıkıntıların olduğunu düşünüyorum).

Bir yandan da 5 sene olmuş artık ileri veya geri bir hamle yapılması gerek. Beraber yaşanabilir ama çocuk yapılmaz diye bir evlilik şekli yok bence.

Ahh ahh tevekkül konusunda çok ciddi bir eksiğim var zaten arkadaşım sorma

:)
Ay çok tatlısın.
Böyle zamanlarda kesinlikle bana benzeyen bir yavrum olmalı diyorum hem de kötü huylarimi bile alabilir her şeyini benden alsın evet :) söylemeden bunun anası nomu desinler.

Baskıcı bir değildir.
Deli gibi çocuk istiyor çok üzülüyor ama bana baskı yapmıyor.
Ya benim evlilik hep havada kalacak gibi geliyor bana nedense hani sorun sebepleri değişecek ve hep ayakta kalcaz gibi :)

Bu konuda toplum insanı çok etkiliyor. 36 yaşındayım hala çocuk istemiyorum. Herkes ama istisnasız herkes pişman olacaksın diyor. Ben kendimden eminim önemli olan senin düşüncelerin. Bana kalsa pişman olmazsın ama anne olmayı çok isteyen veya çocuğu olan başka bir kadına göre de pişman olursun. Acaba pişman olur muyum diyorsan kararını gözden geçir bence. Bu konuda muallakta kalmak sıkıntı.

:)
Ay çok tatlısın.
Böyle zamanlarda kesinlikle bana benzeyen bir yavrum olmalı diyorum hem de kötü huylarimi bile alabilir her şeyini benden alsın evet :) söylemeden bunun anası nomu desinler.
Çocuk doğurmaktan korkan ben, bunları görünce kendime erkek bakmaya başladım kedi gibi

Yapımla bence de çok ilgisi var çok düşünme sendromu var bende. :)

Aynen öyle işte. .
Ben de senin gibi düşünüyorum.
Ama hadi bitir haketti pislik bu ayrılığı da diyemedim diyemiyorum.
Istiyor muyum? evet
tamamdır o zaman diye karar alan herkese hayranım.

sorunlar dediğiniz şey 2 senede de var mıydı?
belkide bu çocuk olmayışı bu sorunları ortaya çıkarıyor.ana sebep çocuk belkide

Bilgim yokmuş ama varmış evet hep varmış yani..
Çocukla hiç ilgisi yok bence.

Nomucum benim evliliği de biliyorsun. Tamam oldu harikayız artık dediğim bir an olmadı sanırım hiç 4 senedir. Ama düşündüm ki şu anda boşanmayı düşünmüyorum, çok daha kötü olan evliliğimin ilk yılında boşanmadı isem kolay kolay da boşanmam. Evet mükemmel bir çift değiliz ama hayatımın geneline bakınca mutluyum. Ve anne olmak istiyorum. Ve eşim bence gerçekten iyi bir baba olacak inşallah. He günün birinde ayrılacak olsam da (Allah korusun) eşim yine de ilgi alaka eksik etmez çocuktan , ne halin varsa gör demez biz ayrılsak da kontakta kalabilecek kadar saygı var evliliğimizde. Maddi manevi çocuğa ayrı da olsak güzel şeyler yaşatabiliriz inşallah.

Olmuyorsa vardır bir hayır diyorum elbette bende. Tedavi ile oldu hamileliğim. Tüp bebek. Ama olmaması hayırlı olsa idi tedavi ile de olmazdı zaten. Her tedavi olumlu sonuçlanmıyor çünkü maalesef. Öncesinde yumurta takibi ile olmadı , aşılama denedik olmadı. 3 kere tedavisiz hamile kaldım üçü de düştü. Tayin olup buraya geldik ve meyil müddetinde fikir almak için gittiğim merkezden ellerimde tüp bebek ilaçları ile tedaviye başlamış şekilde evde buldum kendimi. Çok şükür 11. hafta içindeyim herşey yolunda şimdilik.

Ha diyeceğim şu ki yarın kime ne getirir belli olmaz. Ama en kötüsünü bile düşünerek hazırım diyebiliyorsan , istiyorum diyebiliyorsan ufaktan başlayın tedaviye. Tedavi de oldukça stresli süreçler çünkü. Hormonlar şunlar bunlar derken çıldırdığım çok oldu. Ki hala aynı şehirde isen git gel olacak tedavi için. Bu da ayrı bir stres faktörü. İnşallah hemen olur ama tedavinin uzun sürme ihtimalini de düşünüp zamana yayabilecek kadar zaman bırakman iyi olur diyorum yaş açısından.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…