- 3 Eylül 2012
- 21.884
- 57.710
- 798
- Konu Sahibi nomunomuchua
-
neyden tam olarak emin değilsin? evlilikte 5 senede oturmayan ne? 3 sene uzun bir süre belkide o sorunla çocuk sahibi olamamanız sebep ilk 2 senede böyle bir şey var mıydı? 2 sene sonra çocuk istemiyordunuz ama korunmayı bırakmışsınız ve bu süreçte kaldım mı kalmadım mı bir sorun mu var hasta mıyız hem kadın için hem erkek için stressli bir dönem belkide bundan dolayı oturmayan sorunlarınız vardır.
burda çok görüyoruz erkek direk kadına suç atıyor gitmiyor bile. istemiyorsanızda ben anne olmak istemiyorum diyin direk 2 kişide devam edebilirsiniz ama kişinin benim çocuğum olmuyor diye endişelenmeside acı verici
sizi elbet zorlayamaz ama siz çok isteyip onun bir çare aramadığınızı düşündüğünde kötü hissetmez miydiniz
neyden tam olarak emin değilsin? evlilikte 5 senede oturmayan ne? 3 sene uzun bir süre belkide o sorunla çocuk sahibi olamamanız sebep ilk 2 senede böyle bir şey var mıydı? 2 sene sonra çocuk istemiyordunuz ama korunmayı bırakmışsınız ve bu süreçte kaldım mı kalmadım mı bir sorun mu var hasta mıyız hem kadın için hem erkek için stressli bir dönem belkide bundan dolayı oturmayan sorunlarınız vardır.
burda çok görüyoruz erkek direk kadına suç atıyor gitmiyor bile. istemiyorsanızda ben anne olmak istemiyorum diyin direk 2 kişide devam edebilirsiniz ama kişinin benim çocuğum olmuyor diye endişelenmeside acı verici
sizi elbet zorlayamaz ama siz çok isteyip onun bir çare aramadığınızı düşündüğünde kötü hissetmez miydiniz
Çok mantıklı. Nomu kist tedavini ol ama cidden istemeden çocuk sahibi olmaya çalışma derim.ÖYLESİNE gidip ultrasona girdiğine göre,aslında bilinçaltında çocuk istiyorsun,ama kendiliğinden olursa sanki Allahın sana verdiği evliliğe devam sinyali olacak sanıyorsun.bence sen bu evliliği devam ettirmeyi istemiyorsun
Valla konu sahibi, bu bakış açısı bana öok uzak, anlayamıyorum o sebepten.
Yani kendiliğinden veya tedaviyle, iki şekilde de senin çocuğun olacak, ve ondan sorumlu olacaksın, ileride boşanma vs olursa da o soracağın soruyu yine soracaksın zaten, niye korunmadın diyeceksin belki.
Çok mantıklı. Nomu kist tedavini ol ama cidden istemeden çocuk sahibi olmaya çalışma derim.
Hımm. Her şeyi kontrol edemeyeceğine göre ve çocukta istediğine göre tedavi ol derim ben. Bu mantığa göre çocuğu olmayanların tedavi için uğraşmaması lazım. Tedavi olup, evliliği çok güzel gidenler de var. Burada önemli olan senin ne istediğin. Eşin zaten dünden razı anladığım kadarıyla. Evliliğinin oturmadığını düşünüyorsan onu bilemem ama.Tedavilik olmadığı önemsiz oldukları söylendi ama.. :)
Iste tam istemiyorum diyemeyiz.
Istiyorum ama sürekli ihtimalleri geleceği vs hesaplayarak frenliyorum kendimi.
bence kişisel görüşüm o tam oturmayan şeyler bu süreç içinde patlak verdiyse. karşı taraf işte ne kadar üzüldüğünü fark ettirmemeye çalışıp acısını baika şeyle dışa vuruyor olabilir. hani sorun mu var dendiğinde çocuk diyemiyorda o birikmişleri atıyor belkide öne
tabi tartışma oluyor mu konu ne bilmiyorumda bilir kişi gibide yazmış oldum
Tedavilik olmadığı önemsiz oldukları söylendi ama.. :)
Iste tam istemiyorum diyemeyiz.
Istiyorum ama sürekli ihtimalleri geleceği vs hesaplayarak frenliyorum kendimi.
Ben olsam tedaviye başlardım zaman kaybetmezdim. Kocamla gerçekten bir gelecek göremiyorsam da ayrılırdım. En kötüsü arafta kalmak, hakikatten en kötü karar kararsızlıktan iyidir derler ya öyle.. bir de evliliğiniz hiçbir zaman dört dörtlük olmayacak ki her zaman sıkıntılar olacak gel gitler olacak. Dünya böyle bir yer zaten sürekli diken üstündesin ne zaman ne olacağımız belli değil o yüzden biraz tevekkül ^.^
Hımm. Her şeyi kontrol edemeyeceğine göre ve çocukta istediğine göre tedavi ol derim ben. Bu mantığa göre çocuğu olmayanların tedavi için uğraşmaması lazım. Tedavi olup, evliliği çok güzel gidenler de var. Burada önemli olan senin ne istediğin. Eşin zaten dünden razı anladığım kadarıyla. Evliliğinin oturmadığını düşünüyorsan onu bilemem ama.
Çocuk doğurmaktan korkan ben, bunları görünce kendime erkek bakmaya başladım kedi gibi:)
Ay çok tatlısın.
Böyle zamanlarda kesinlikle bana benzeyen bir yavrum olmalı diyorum hem de kötü huylarimi bile alabilir her şeyini benden alsın evet :) söylemeden bunun anası nomu desinler.
of armudun sapı üzümün çöpü.
sen kocandan boşanmazsın boşanacak olsan zaten şimdiye boşanırdın..
e madem kendiliğinden olursa boşansan bile neden korunmadım demezsin..
ne bu ikilem?
bence kararsızlığının nedeni senin yapıdan kaynaklanıyor..
Nomucuğum;
Çocuk konusunda ne kadar objektif olabilirim bilmiyorum ama yine de yazacağım.
Bence çocuk evliliği bir adım ileri götüren bir şey değil. Şu an sadece eş olarak gördüğün ve aksi hallerini sineye çektiğin adamın çocuk olduktan sonra o eksileri daha çok batacak. Sana yapılan sorumsuzluk, aksilik, ilgisizlik her neyse şu an en kötü ihtimal diğer odaya geçer yüzüne bakmazsın ama çocuk olunca ucu ona da dokunacağı için olay büyür, affedemezsin (ki zaten affetmekle-unutmakla ilgili sıkıntıların olduğunu düşünüyorum).
Bir yandan da 5 sene olmuş artık ileri veya geri bir hamle yapılması gerek. Beraber yaşanabilir ama çocuk yapılmaz diye bir evlilik şekli yok bence.
sorunlar dediğiniz şey 2 senede de var mıydı?
belkide bu çocuk olmayışı bu sorunları ortaya çıkarıyor.ana sebep çocuk belkide
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?