Doğum günü meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Daha zaman var, ablasıyla da konuştuğumuzda ona ben bir şeyler planladım ama yine konuşuruz dedim. Yani benim sorunum onlarla değil eşimin öyle düşünmesinde. Evet farkındayım zaten hep beraber geçireceğimizin. Yarım saat de değil yani bayağı şelale kenarında masalı müzikli eğlenceli bir şeydi.

Yani surat assam mı derken aslında tam açamadım. Hani müsade etmedin ki baş başa bir plan yapayım hevesimi kırdın gibisinden özeniyorum ama bilmiyorum yaaa
İyide eşinizin doğum günü bu eşiniz hep beraber kutlamak istemiş. Tam tersi olsaydı sizin doğum günüzde hep beraber kutlayalım deseydi ve siz ben baş başa olmak istiyorum deseydiniz okey ama sormuşsunuz beraber kutlayalım demiş. Bunu büyütcek surat asacak ne var ? Herşeyi bu kadar büyütmeyin ya.

Hayır kalabalık kutlamak istemesi değil. Ayrıyeten hiçbir şekilde yapmak istememesi sorun. Ve sanılanın aksine ailesiyle bir sorunum da yok
O zaman dediğim şeyi tersten sorayım
Oğlum bizimle aynı şehirdeyken doğum gününe denk geldiğinde ailesiyle kalabalık kutlamak istemesi sorun mu?

Hayır kalabalık kutlamak istemesi değil. Ayrıyeten hiçbir şekilde yapmak istememesi sorun. Ve sanılanın aksine ailesiyle bir sorunum da yok
Ama eşin yanlış anladığını falan söylemiş, düşünememiş.
Bak yanlış düşünüyorsun
Senin kendi doğum günün olsa ve senin fikrini hiç almasa, baş başa da plan isterken aman ne gerek var istemiyorum dese evet haklı olabilirsin
Ama adam doğum gününü hazır ailesi de varken hep birlikte kalabalık kutlamak istiyor
Baş başayı da sen o kutlamadan önce ya da sonra yaparsın çok istiyorsan

Orda bir emek ve ince düşünce var onun görülmemesi üzücü benim açımdan. Öyle her şeye surat asan biri de değilim o gün o konuyu kapattık zaten. Ben bu konuşmanın üstüne nasıl davranmam gerektiğini sordum, her şeyi de büyütmüyorum.

E o zaman sorun yok gibi duruyor. Zaman yaklaşınca yine plan netleşince aileyle paylaşırsın. Eşinin düşüncesinde bir yanlışlık yok dediğim gibi onun doğum günü, nasıl isterse öyle geçirin. Mesela ben de doğum günlerimde başbaşa olmak istemem. Başbaşa yemeğe gitsek eee arkadaşlarım ne zaman gelecek diye bakınırım.

Birlikte ikinci doğum günü. Biri balayına denk geldi, diğerlerinde de başka yerlerdeydik. Abartmıyorum.
3senedir doğum günüm iznimize ve eşimin ailesinin köyüne denk geliyor kv bi pasta yapıyor ve kutluyoruz orada. Bu kadar yani herşeyi abartmaya lüzum varmı bu kadar ya.

Heh işte bana böyle akıl vererek gelin ya. Zaten bunu istiyorum.

Sorun zaten yoktu işte benim nazarımda neyse haklısınız aynen öyle yapayım ben de.

Biz kadınlar kendi doğum günümüze önem veriyor olabiliriz ama emin olun erkeklerin genelinin öyle ince, düşünülmüş kutlama beklentisi yok.
Adamın doğum günü ailesinin yanında denk gelmiş, hep beraber kutlasak mutlu olacağım demiş. Evet ayrıca bir kutlamaya da ihtiyaç duymuyor. Zorunuza giden kısmı sizinle başbaşa olmak istememesi ama kendi doğum günü onda böyle bir anlam taşımıyor. Sizin doğum gününüzde yaparsa bunu alınıp gücenirsiniz.

3senedir doğum günüm iznimize ve eşimin ailesinin köyüne denk geliyor kv bi pasta yapıyor ve kutluyoruz orada. Bu kadar yani herşeyi abartmaya lüzum varmı bu kadar ya.
Geçen senelerde doğum günüm için 3 günlük bir yurtdışı planı yaptık eşimle. Tam gideceğimiz gün kayınvalidem aradı, ben evsiz kaldım hemen gel dedi oğluna yıkım kararı olan evi için 3 aylık tahliye süresi vermişlerdi. Son güne kadar inatla bekledi, git ev bul kendine dedik dinlemedi. Neticede kepçeler kapıya dayanınca üç parça eşyasını alıp dımdızlak ortada kaldı. Eşim (tek çocuk) mecburen yanına gitti, ev buldular taşıdılar. Git desem bir dert gitme desem ayrı. Ne yapayım ben de tek başıma gittim yurtdışına. Gezdim tozdum geldim

Hayatı neden zorlaştırmaya çalışıyorsunuz? Kalabalık bir kutlama istemiş ailesi ile, ne var ki bunda? Siz de öncesinde veya sonrasında başbaşa bir plan yaparsınız çifte sevinç olur ne güzel. Kocanız yanlış bir şey söylememiş bence. Böyle tripler ilişkiyi de insanı da yorar, çok gereksiz.

Eşinin doğum günü ve ailesi ile birlikte hep birlikte kutlamak istiyor. Sonuçta eşinin doğum günü ve eşinin kararına saygı duy. Özel bir kutlama istiyorsan kendi doğum günün için nasıl bir şey istediğini söyle. O da senin doğum gününü senin istediğin gibi kutlasın.

Hayatı zorlaştırmaya çalışmıyorum. Ordaki ince düşüncem emeğim yok sayılıyor gibi hissediyorum. Zaten iki şekilde de aynı gün kutlamayı planlıyordum ben. Zırt pırt trip atan biri de değilim o konuyu da orda uzatmadım. Konu mesajımda da zaten fikir istediğimden bahsettim.

Sonrasında neden kutlamadım ki diye üzülür müyüm onda kararsızım yoksa aileyle zaten kutlanacak.

Ailesiyle birlikte sen de kutlatacaksin. Eşinin isteği bu yönde neden pişman olasın ki?

O da doğru. Ben neden pişman olacağım aslında ben zaten her şekilde kutlamış olacağım. Doğum günü geçtikten sonra bir gün tatlı tatlı bahsedeyim o gün de şöyle bir şey yapacaktım diye, o pişman olsun değil mi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…