Doğum öncesi ve sonrası

İnşallah sizin gibi g.tü yere yakın olmaz de

Ben gerçekten lohusa evinde yemek verildiğini hiç görmedim. Çevremde herkes çayın yanına kek kurabiye gibi basit gün tabağı ve lohusa şerbeti falan ikram ettiler. Şok oldum asla izin verme ne garip sülale
Öyle bir uygulama yok zaten. Lohusa evinde olsa olsa insanın annesi, kardeşi falan olur. Bebeğin ve annenin 40'ı çıkana kadar kimse de eve gelmeyiversin.

Bende aşırı uzun bi insan değilim ama tabi kendilerinden yaklaşık 25cm kadar uzunum. Bişey olduğunda devede de boy var diyolar akıllarınca
Hiç üzme kendini. Sonuçta çocuk senin, sen nasıl büyütürsen öyle büyüyecek. Anne ve babadan başka kimsenin söz hakkı yok çocuk üzerinde.

Eğer doktor tavsiye ediyorsa olman gerekiyorsa ol. Fıtık varken çocuk bakımında zorlanabilirsin. Sınırını zorla misafir olarak kimseyi kabul etme. Ben akrephanıma da yazmıştım.

Eğer doktor tavsiye ediyorsa olman gerekiyorsa ol. Fıtık varken çocuk bakımında zorlanabilirsin. Sınırını zorla misafir olarak kimseyi kabul etme. Ben akrephanıma da yazmıştım.
Şuan olmasam 2-3 ay sonra mecbur kalacağım. Gebeliğe bağlı göbek fıtığı ne yazık ki

Bir aydan önce misafir kabul edemem, iki ameliyat birden oldum enfeksiyon kapma riskim var deyin bence. Gelen bebek için geliyor ve herkes sevmek isteyecektir. Ne kadar engel olabilirsiniz bilemem. Biz kuzenim doğum yapınca daha 1 ay dolmadan gitmiştik. Ama sanki bebek görmeye gidilmesi gerekiyor da biz geç kalmışız sanıyordum. Bebek de o kadar tatlı ki elden ele dolaştı tabii, herkes kucağına alıp sevmeye falan çalışıyor. Bağışıklık, enfeksiyon vs. hiçbirimizde o bilinç yok. 1,5-2 yıl geçti şimdiki aklım olsa 2 ay sonra gider, bebeğe de uzaktan bakıp dönerdim. İleride çocuk düşünürsem bir aydan önce kimseyi eve almıcam. Kimse de habersiz pat diye kapımda bitemez. Size de habersiz gelen olursa enfeksiyonu bahane edip almayabilirsiniz, geldikleri gibi dönsünler çok da tın.

Yani muhtemelen böyle olacak hastalığı bahane edeceğiz gibi

Emin misiniz,kendiniz mi kuruyorsunuz. Yeni doğum yapmış kadının evine kimse gelmez kolay kolay.Ben gelinimiz doğum yağtığunda bile o çağırana kadar eşimi dahi götürmedim.Lohusa kadın yatıp kalkacak diye.Biraz siz abartıyorsunuz gibi geldi,kusura bakmayın.

Keşke kuruyor olsam. Misafire yemek muhabbetinde tavırlarım net olunca bu sefer tatlıya, böreğe geçtiler.

Bi sakin kal önce ilk çocuğu sen doğurmuyorsun peri padişahının kızoda değilsin. Bu ne öfke bu ne hiddet. Kimse senin evine yemeye içmeye gelecek kadar görmemiş değil. İnsanlar güzellikle kibarlıkla yardımcı yada destek olmaya çalışıyorlar. Elbet günler sonra birileri bebek görmeye gelecek bir çay tatlı ikram edilecek.

Siz bence ayrıntıları okuyun kabus gibi aile. İlk mesajı okuyunca bende sizin gibi düşündüm ama ayrıntıları okuyunca iş başka, bildiğin aç ordusu gibi. Gelen gitmiyor üstüne kocası işten geliyor ona yemek yaptırıyor. Beleşçiler sen al sen yap diyorlar normalde yardım için yapar buzluğuna atarsın ki lohusa kadın rahat etsin, bizdede doğum öncesi yapılır ama kolaylık olsun diye bi içecek yanına kurabiye tatlı vs ama bununkiler öyle normal gelip 1 saat otursun çayını kekini yesin gitsin tarzı değiller. Kimse istemez böyle insanları.

Yok, ilk çocuğu ben doğuruyorum. Padişahın kızıyım. Tavrım da bu güzel kardeşim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…