- 22 Eylül 2022
- 6.591
- 19.629
- 178
- Konu Sahibi Turunc chemist
-
İnşallah benim kuruntumdur uzaktan bakarak severlerO başka bu başka. Bebeğim sevildiğinde ben çok mutlu oluyorum aileye bebek geliyor insanların sevmesi kadar normal bir şey olamaz
İlle öpmek mıncıklamak değil ki uzaktan amanın da amanın yapmak da sevmek
Valla biz her dışarı çıktığımızda garsonlar ya da mağaza çalışanları benim oğlanı seviyorlar uzun uzun. Hiçbiri de temas etmeden. İlle temas gerekmiyor sevmek içinİnşallah benim kuruntumdur uzaktan bakarak severler
Her insan bir olmuyor işte. Daha önce doğum yapanların bebeklerine yapılanları sevme şekillerini gördüğüm için bu endişe. 2-3 aylık bebeğin kucak kucak gezmesini mi ararsın, parka pikniğe gittiğimizde 11-12 yaşında çocukların kucakta gezdirmesini mi ararsın heosi var. Tabikide istediğime saygı duyup kucağına almayacak insanlarda var içinde. Ama işte ailede birisi var ki benimle zıtlaşma konusunda çok büyük usta, kimse eline su dökemez. Ben beyaz dersem o siyah der. Birçok endişemde onun üzerinden geçiyor zatenValla biz her dışarı çıktığımızda garsonlar ya da mağaza çalışanları benim oğlanı seviyorlar uzun uzun. Hiçbiri de temas etmeden. İlle temas gerekmiyor sevmek için
Benim kp de aynı bu şekilde, hastaneye vs gelmez ama zaten aynı şehirde yaşadığımız için eve geçince bebeği görmeye gelir yarım saat falan durup gider, KV de kp den cekindigi için birşey yapamaz, aslında iyidir ama kp daha iyidir, diğer akrabalar vs de kp den cekindigi için kimse birşey diyemez de yapamaz da ama bakalım şimdilik planlara göre rahatım, eşimin abisi tatil için memleketye olacaklar onlar gelirler ama onlar sıkıntılı tipler değil, sonrasında dönecekler gelmeyin diyemem tekrar bebeği 1 yıl sonra gorebilirler en erken, diğerleri için de KV ye açık açık söyleyeceğim su süreçte kimse gelmesin diye çünkü doğumdan 10 gün sonra kızım 1. Sınıfa baslayacak onunla mi ilgilenelim, yenidoğanla mi yoksa misafirle mi ugrasalim ? Ama biliyorum ki bazı uzaktan akrabaları pat diye bile gelebilirler onlar için de birşeyler yapacağım bakalım...kızımın doğumunda bazı salakliklarim oldu gereksiz bir kibarlık halindeymisim, şimdi çoğu kişiye mesafeliyim hepsinn içinden geçerim açıkçası4 aylık hamileyken kayınpederimin memleketine gittik. İnanın 65 yaşındaki adam önümdeki çaya kadar verdi, kızım kalkma dedi. Ama doğumda kayınpeder gelmiyor. Hoş değil onun için. 1-2 ay sonra gelirim diyor. Kayınpeder olsa zaten bunların hiç biri kalkışamaz böyle bişeye
Bana gelecek insanların eşleri de gelecek haliyle/ yani 1. Derece yakınları eşimin bunlar. Bi tanesinin 18lik oğlu var. Bende yeni doğum yapmış insanın evinde yabancı bi erkeğin asla olmaması taraftarıyım. Gelir 5-10 dk dururlar giderler buna zaten lafım yok/ insan yerine koymuş gelmiş derim. Ama benim kızdığım şeyler çok başka şeyler işteDogum oncesi zamanlarim geldi aklima. Ne halt edicem ben evimden cikmazlar diye dusunuyordum ama tam tersi kimse gelmedihastanede sadece annemi istedim. Eve ciktigimda 1 hafta k.validem kaldi. Onunda pek hayri dokunmadi gerci ama es dost akraba kimse rahatsizlik vermedi. Esimi aradilar musaitsem, iyiysem benle konustular. 40'indan sonra mevlut okutup herkesi tek seferde topladim, daha da hala k.valide dahil gelmiyor eve. Annem zaten benimle ayni kafadaydi ama belli etmese de k.validemde akrabalarini eve sokturmadi. Toparlasin, cocuk buyusun oyle dedi.
Benim tek kizginligim eve ciktigim ilk aksam bekar kaynimda annesiyle gelip kaldi. Lohusa kadinin yaninda ne isi var diye esimle ciddi bir kavga ettim, k.validemede soyledim sabah apar topar kaynim gitti evine, o gunden beri gelip kalmiyor.
Gercekten ciddi tepki gosterince insanlar geri durmasini biliyor bence. Sizinde yapacagin gerekirsr sert bir dille de olsa gerekeni soylemek, uyarinizi yapmak. Kavga, dovus istemeyen biri zaten mesaji alir, cekilir kosesine.
Genelde uzaktan amanın da amanın yapmıyorlar ya. Öpmeyin diyorsun, senin kucağında bile sevseler tutup birden elini öpüyorlar. Bebek elini ağzına sokmuyormuş gibi. Nasıl kıyıyorlar el kadar bebeğe bilmiyorum. Keşke uzaktan amanın da amanın yapsalar.O başka bu başka. Bebeğim sevildiğinde ben çok mutlu oluyorum aileye bebek geliyor insanların sevmesi kadar normal bir şey olamaz
İlle öpmek mıncıklamak değil ki uzaktan amanın da amanın yapmak da sevmek
Bana gelecek insanların eşleri de gelecek haliyle/ yani 1. Derece yakınları eşimin bunlar. Bi tanesinin 18lik oğlu var. Bende yeni doğum yapmış insanın evinde yabancı bi erkeğin asla olmaması taraftarıyım. Gelir 5-10 dk dururlar giderler buna zaten lafım yok/ insan yerine koymuş gelmiş derim. Ama benim kızdığım şeyler çok başka şeyler işteDogum oncesi zamanlarim geldi aklima. Ne halt edicem ben evimden cikmazlar diye dusunuyordum ama tam tersi kimse gelmedihastanede sadece annemi istedim. Eve ciktigimda 1 hafta k.validem kaldi. Onunda pek hayri dokunmadi gerci ama es dost akraba kimse rahatsizlik vermedi. Esimi aradilar musaitsem, iyiysem benle konustular. 40'indan sonra mevlut okutup herkesi tek seferde topladim, daha da hala k.valide dahil gelmiyor eve. Annem zaten benimle ayni kafadaydi ama belli etmese de k.validemde akrabalarini eve sokturmadi. Toparlasin, cocuk buyusun oyle dedi.
Benim tek kizginligim eve ciktigim ilk aksam bekar kaynimda annesiyle gelip kaldi. Lohusa kadinin yaninda ne isi var diye esimle ciddi bir kavga ettim, k.validemede soyledim sabah apar topar kaynim gitti evine, o gunden beri gelip kalmiyor.
Gercekten ciddi tepki gosterince insanlar geri durmasini biliyor bence. Sizinde yapacagin gerekirsr sert bir dille de olsa gerekeni soylemek, uyarinizi yapmak. Kavga, dovus istemeyen biri zaten mesaji alir, cekilir kosesine.
bende evlendiğim ilk sene zaten çalışıyordum kimseyle misafircilik oynamadım ama kimseye de kalkıp laf etmedim bildiğin yeni gelindim. Ara sıra ezmeye çalıştıkları oldu, salaktım kocama da yansıtmaz içimde yaşardım. 1 sene sonra içimdeki çingeneyi çıkardılar. Şimdi 1 söylerlerse 10 işitiyolar benden. Bi çok kişiyle aramızda bozuldu bu muhabbetten. Çocuk vesilesiyle aralar düzeltildiBenim kp de aynı bu şekilde, hastaneye vs gelmez ama zaten aynı şehirde yaşadığımız için eve geçince bebeği görmeye gelir yarım saat falan durup gider, KV de kp den cekindigi için birşey yapamaz, aslında iyidir ama kp daha iyidir, diğer akrabalar vs de kp den cekindigi için kimse birşey diyemez de yapamaz da ama bakalım şimdilik planlara göre rahatım, eşimin abisi tatil için memleketye olacaklar onlar gelirler ama onlar sıkıntılı tipler değil, sonrasında dönecekler gelmeyin diyemem tekrar bebeği 1 yıl sonra gorebilirler en erken, diğerleri için de KV ye açık açık söyleyeceğim su süreçte kimse gelmesin diye çünkü doğumdan 10 gün sonra kızım 1. Sınıfa baslayacak onunla mi ilgilenelim, yenidoğanla mi yoksa misafirle mi ugrasalim ? Ama biliyorum ki bazı uzaktan akrabaları pat diye bile gelebilirler onlar için de birşeyler yapacağım bakalım...kızımın doğumunda bazı salakliklarim oldu gereksiz bir kibarlık halindeymisim, şimdi çoğu kişiye mesafeliyim hepsinn içinden geçerim açıkçası
Kesinlikle, ki ilk bebeğimizi karnımda kaybettiğim için bu bizim için ekstra ekstra kıymetli. Canımdan sakınmışım 9 ay boyunca, niye birisinin hevesi olsun üzülmesin 5 dk sevsin okşasın öpsün diye çocuğuma eziyet çektireyim ki ben.Ah canım benim inşallah kolaylıkla kavuşursun bebeğine. Daha geçenlerde benzer bir konu açtım. Sizin ailenin son torunu, bizim eşimin tarafının da ilk torunu. Kayınvalidem hastanede ne ikram edeceğiz, arkadaşlarım gelecek deyince bizde kayış koptu. Neticede doğumu kayınvalideye haber vermemeye karar verdik. Hatta doğum tarihimiz de belli oldu. Şu an için eşim ve benden başka kimse bilmiyor. Aynı şekilde insanların eve bebek görmek adı altında gezmeye gelmek isteyeceklerinin de farkındayım. Bu yüzden en azından ilk 1 hafta 10 gün biz bebeğe alışana, bebek de bize alışana kadar kimseyi kabul etmemeyi düşünüyoruz. Hatta bebek hasta, misafir kabul edemiyoruz falan diyeceğiz. İnsanlar maalesef anlamıyor. Ben de kimse kırılmasın istiyordum ama öyle bir noktaya getirdi ki beni kayınvalide, en son eşime eğer böyle devam ederse evimin olduğu şehire geri taşınırım torununu ayda yılda bir görür diye rest çektim. Yaparım da yani biliyorlar. Sonuçta kurulu düzenim var, tası tarağı toplayıp bir uçağa binmeme bakar.
Ben zaten sezaryenli olacağım, misafir ağırlayacak halim olmayacak. Emzirmeye çalışacağım, belki bebek uyumayacak, uykusuz kalacağım, belki duş alamayacağım. Şöyle bir ortamda misafirliğe gelmesin kimse eğer ev işime yardım etmeyecekse.
Neticede sana önereceğim şey en azından bir süre misafir kabul etmemek, gerekirse doktorumuz yasakladı bebek hasta falan demek. Baktın olmuyor, illa geliyorlar. Bir arkadaşım şöyle önerdi, bebeği kanguruya koy üstüne bağla; isterlerse şu an veremem de. Onlar gidene kadar da bebeği ordan çıkarma böyle de kimse öpemez, sevemez zorla dedi. Mantıklı geldi bana da.
Arkadaşlar evet kimse prens prenses doğurmuyor. Kimse kimsenin kırkağaç kavunu suratlı bebesine de meraklı değil. Ancak doğacak çocuğun annesinin tek derdi bebesini korumak. Yoksa biz de farkındayız veliaht doğurmadığımızın.
Çok stresli gergin gördüm sizi aman bir rahatlayın bebeğe zarar Allah korusun.. ben anlamadım niye 30-40 kişi geliyor bunlar.pilav tavuk sarma börek filan Bebek mevlüdü gibi bir şey mi planlıyorlarKızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Bi arkadaşında önerdiği gibi gelene bebeğin hastalık riski var kimseyi yaklaştırmıyoruz deyip kapatacağım bir odaya başka çare yok gibi. Çünkü gelen giden hangi birine hadi yallah diyeyim. Birini yollasam kapıyı kapatmadan diğeri gelecek. Müsait misiniz sorusu bu insanların lügatına daha eklenmemişÇok stresli gergin gördüm sizi aman bir rahatlayın bebeğe zarar Allah korusun.. ben anlamadım niye 30-40 kişi geliyor bunlar.pilav tavuk sarma börek filan Bebek mevlüdü gibi bir şey mi planlıyorlarel kadar bebe o kadar kalabalığa bile çıkmaz ki.. kocanız da arkanızda aman boşverin nasıl biliyorsanız öyle yaparsınız. Sağlıkla büyüsün kuzucuk
Allaha şükür bu konuda çevremden sorun yaşamadım kayınvalidem bile ben hiçbir şey demememe rağmen aylarca öpmediGenelde uzaktan amanın da amanın yapmıyorlar ya. Öpmeyin diyorsun, senin kucağında bile sevseler tutup birden elini öpüyorlar. Bebek elini ağzına sokmuyormuş gibi. Nasıl kıyıyorlar el kadar bebeğe bilmiyorum. Keşke uzaktan amanın da amanın yapsalar.
O zaman haklısın sevmek lafına tepki vermen normalHer insan bir olmuyor işte. Daha önce doğum yapanların bebeklerine yapılanları sevme şekillerini gördüğüm için bu endişe. 2-3 aylık bebeğin kucak kucak gezmesini mi ararsın, parka pikniğe gittiğimizde 11-12 yaşında çocukların kucakta gezdirmesini mi ararsın heosi var. Tabikide istediğime saygı duyup kucağına almayacak insanlarda var içinde. Ama işte ailede birisi var ki benimle zıtlaşma konusunda çok büyük usta, kimse eline su dökemez. Ben beyaz dersem o siyah der. Birçok endişemde onun üzerinden geçiyor zaten
Bi iki tane var sorunlu. Aslında onlar da biliyor bi bebeğin öpülmeyeceğini. Ama benim kızmamdan o kadar zevk alıyorlar ki sırf bunun için yaparAllaha şükür bu konuda çevremden sorun yaşamadım kayınvalidem bile ben hiçbir şey demememe rağmen aylarca öpmedi
Turunc'un sülale de muhtemelen sorun çıkaracak tipler o yüzden tetiklenmesini de anlayabiliyorum
Kesinlikle öyle. Ben de çok zorluklarla hamile kaldım, tüp bebek oldu. Neler yaşadım, hamile kalabilmek için ameliyat oldum. Şimdi ben binbir zorlukla dünyaya getirdiğim evladımı oyuncak gibi kimsenin eline veremem. Kim nasıl bebek sever bunu da bilemem. Doktorlar bas bas bağırıyor ilk bir ay öpmeyin diye, yine öpüyorlar yine öpüyorlar pis kokulu ağızlarıyla. Bir de keşke mesele sadece öpmek falan olsa. Sütün var mı, şuyun var mı, buyun yok mu soruları da çok kötü. İnsanlar o kadar hadsiz ki. Mesela benim saçlarım genetik olarak seyrek maalesef, yıllardır tedavi uyguluyorum. Kv geçen gün inşallah kızının saçı bize çeker dedi. O kadar üzüldüm ki. Kaç yaşında kadın, düşünmeden mi konuşuyor bilmiyorum. İşte zaten insanı böyle şeyler tetikliyor.Kesinlikle, ki ilk bebeğimizi karnımda kaybettiğim için bu bizim için ekstra ekstra kıymetli. Canımdan sakınmışım 9 ay boyunca, niye birisinin hevesi olsun üzülmesin 5 dk sevsin okşasın öpsün diye çocuğuma eziyet çektireyim ki ben.
Siz kendinizi rahat hissedene kadar kimseyi misafir olarak evinize sokmayın. Sezaryen ve fıtık ameliyatı sonrası anneniz ve eşiniz size yardımcı olacaktır. Yoksa hem bunlar seni çileden çıkarır hem çocuğunla keyifli vakit geçiremezsin hem de 2 operasyon sonrası kendini toparlayamazsın. Lohusayken normal olan şeyler dahi gözüne batıyor bunlar senin gözünü çıkarır.Kızlar merhabalar, birkaç güne doğuruyorum artık malum.
Bizim sülalenin ilk, eş tarafının muhtemelen son torunu olacak. Aile bireyleri bayağı büyük sürpriz yapmazlarsa son çocuk bu yüzden.
İki tarafta çok büyük telaşlı, herkes bi sabırla bekliyor. Ama annelik içgüdüsü mü koruma düşüncesi mi bilmiyorum bu durum beni aşırı korkutuyor. Hamileliğimde kimseye müdahale ettirmedim, ne söyledilerse ben daha fazlasını söyledim kimsenin akıl vermesine asla fırsat vermedim. Konusu açıldıkça da çocuğun oyuncak olmadığını kimsenin yaklaşmasını öpmesini kucaklamasını istemediğimi söyledim. Refakatçim annem ve eşim olacak.
Geçtiğimiz hafta üvey kaynana arayıp kızım geleyim yemek yapalım dedi, yemeğin bize yapılacağını düşünerek ne yapalım dedim. Sarma börek tatlı vs gelene gidene dedi. Gelene gidene çay dışında birşey vermeyeceğimi söyledim. Sezaryen olacağım ve aynı anda fıtık ameliyatı da olacağım 2 operasyon geçirmiş olacağım kimsenin keyfiyle baş edemem 50 yaşındaki anneme de kalk hadi hizmet et diyecek bir insan değilim. Bunu güzellikle kendisine anlattım. Ses çıkarmadan sen bilirsin madem dedi geçti. Aynı konu görümcemle açıldı, dedi ki ayıp olur turunc. dedim kime ayıp olacak, onlara mı yoksa bana mı ? Operasyon geçirip yenidoğanla ben her gelen gideni doyurmak zorunda mıyım aş evi miyim diye çıkıştım. Az bişey yemek yapsak kimse eksilmez dedi. Bende açıkça, madem öyle hepiniz alışveriş yapıp gelin yapın yemeği hizmeti edin toplayın öyle gidin dedim. 30-40 kişi doyuracağım, hepsini karşılayacağım, yetmeyecek garip annem hizmet edecek hiç utanmıyorlarda bunu bana teklif ederken.
Eşime söylediğimde düğün evi mi burası ne yemeğinden bahsediyolar ya diye çıkıştı öyle bişey olmayacak dedi. Ama ben bu kocamın sülalesini öyle iyi biliyorum ki beni çıldırdıp bi şekilde istediğini bi şekilde yapacaklar. Normalde de onlara karşı çok sivri dilliyim, suratlarına karşı hiç çekinmeden çok rahat laf söyleyip laf sokarım. Eşime de peşin peşin söyledim, istemediğim bişeyle karşılaşırsam olacakları siz düşünün diye. Eşim hepisini tek tek uyardı, turuncun tersine gitmeyin kavga çıkartmayın diye. Ama hala beni arayıp yoklayıp, ben tatlı mı yapsam, ben börek mi açsam diyolar. Kendi evinize yapın afiyet olsun diyorum bu kez beni ezip annemi arıyolar annemde turunc ne derse o olacak deyip kestirip atıyo. Doğum öncesi resmen strese soktular beni. Şeytan diyor doğum öncesi hepsinin içinden geç küssünler olsun bitsin kafam rahat olsun. Eşimde hevesleniyolar kırma kalplerini diyor. 2 güne yatılı misafirlerim toplanmaya başlıyor, deli gibi temizliğe girdim kaç gündür. Arayıp diyolar ki şurayı temizledşn mi, kardeşim çok biliyosan gel temizle işte.
Annem sakin kal, anlık yaşa. Birşey derlerse yaparlarsa tepkini o zaman göster haklı olursun diyor. Eşimde aynı şekilde düşünüyor. Ne yapayım ben bunlara ? Baştan kavga mı edeyim yoksa bekleyip taze taze olayın üstüne mi hepsinin içinden geçeyim yani ?
Zaten daha şimdiden üstüne titriyoruz. Eşim kıyafet seçerken incik cincik inceliyor aman dikişi acıtır mı pişik yapar mı yara olur mu acaba diye. Biz gözden bu kadar sakınırken gelip insanların sıkıştırması tabiki sinirlendirir bizi. Bana da saçma sapan konuştukları oluyor, bizim sülale boy olarak bayağı uzunlar sülalenin kısası ben sayılırım. Kadınları bile 1.80 civarı. Eş ailesi de tam tersi 1.40-1.50 boylarındalar. Banada kız halaya çeker sizin gibi fasülye sırığı gibi olmayacak çıtı pıtı olacak diyolarKesinlikle öyle. Ben de çok zorluklarla hamile kaldım, tüp bebek oldu. Neler yaşadım, hamile kalabilmek için ameliyat oldum. Şimdi ben binbir zorlukla dünyaya getirdiğim evladımı oyuncak gibi kimsenin eline veremem. Kim nasıl bebek sever bunu da bilemem. Doktorlar bas bas bağırıyor ilk bir ay öpmeyin diye, yine öpüyorlar yine öpüyorlar pis kokulu ağızlarıyla. Bir de keşke mesele sadece öpmek falan olsa. Sütün var mı, şuyun var mı, buyun yok mu soruları da çok kötü. İnsanlar o kadar hadsiz ki. Mesela benim saçlarım genetik olarak seyrek maalesef, yıllardır tedavim uyguluyorum. Kv geçen gün inşallah kızının saçı bize çeker dedi. O kadar üzüldüm ki. Kaç yaşında kadın, düşünmeden mi konuşuyor bilmiyorum. İşte zaten insanı böyle şeyler tetikliyor.
İçinden nasıl geliyorsa öyle yap. Kimse kırılır mı üzülür mü diye düşünme. Başkasına değil belki ama kendime bir prenses doğuracağım. O yüzden o benim için çok özel. Sen de öyle söyle
Yatılı yalnızca annem olacak. 1 ay kadar kalmak planı, sonrasında 2 haftalığına da kız kardeşim gelip yardım etmek istiyor. Doktorumda sezaryende çabuk ayaklanabilirsin ama fıtık ameliyatı senin iyileşmeni geciktirecek zorlanacaksın dikkatli olman gerekiyor diyor. Sırf bu insanların bu baskısı yüzünden acaba fıtık ameliyatını ertelesem mi diye bile düşündüm o kadar anlayışsız olduklarını biliyorum. Çünkü onlara göre altı üstü bıçak altına yatıp doğuruyorum, kaç kat kesildiğim dikildiğimin önemi yıkSiz kendinizi rahat hissedene kadar kimseyi misafir olarak evinize sokmayın. Sezaryen ve fıtık ameliyatı sonrası anneniz ve eşiniz size yardımcı olacaktır. Yoksa hem bunlar seni çileden çıkarır hem çocuğunla keyifli vakit geçiremezsin hem de 2 operasyon sonrası kendini toparlayamazsın. Lohusayken normal olan şeyler dahi gözüne batıyor bunlar senin gözünü çıkarır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?