Doğum yapmış olan anneler buraya....

ben durup dururken böyle bişey yaptırmam herhalde çocuğuma
zaten yapması gereken belli şeyler var onları yapabiliyosa bunu doktora onaylatmaya lüzum yok bence , para tuzağı gibi geliyo
bir terslik görürsem akranlarından geride olduğunu hissedersem anca o zaman
bize denver 2 mi yaptırmışlar , çok kurcalamamak lazım
zaten yavrucağızlar okula başlar başlamaz yarış atı gibi testten teste koşacak bari bir yaşında bu eziyeti yapmayım yavruya
ben anlıyom zaten anası gibi çok zeki olcak ehehehehheheh

canım çok üstüne gitme bence bu davranışının
senden olumlu yada olumsuz bi tepki gördüğünde devam eder bunu yapmaya
hiç ilgilenme attığı vurduğu zaman tepki verme bide öyle dene
mesela denizde dişlerini gıcırdatıyodu bıraktı mesela artık .hiç yapma falan demedim,ilgi çekmeye de çalışıyolar çünkü o yüzden yapıyo olabilir.

Ben de tepkisiz kalmaya çalışıyorum ama bazen kendimi tutamıyorum,hatta babsına da söyledim hiç tepki verme diye ama bizimki ne yaptı biliyormusunuz?Babasına vurdu tepki yok bizimki öbür odaya gitti babası uzanmış tv izlerken birden yıldızlar gördüm diyor:))))))))))) Sanberk bir sopa almış hop babasına:mymeka:
Sopayı nerden almış diye sorarsanız bir çiçek bağlamıştım ordan koparmış.laelaelaelaelae
İşte tepkisiz kalınca daha kötüsü oluyor.Bu olaydan sonra biz tapkisiz kalıp hatta etmişiz bunca zaman.Bence bizim sorunumuz yetersiz ilgiden kaynaklanıyor.Babası tv izlerken ona yuz vermeyince bizimki yolunu bulmuş vur baba beni farketsin.
Ben de böyle yerlere gidesim yok açıkçası fakat bu olaydan sonra bir pedagogla danışma ihtiyacım var.

canım bence çok fazla kafana takma bu durumu gözdenin dediği gibi dikket çekmek için yapıyolar biçok şeyi..tunahan sinirlendiğinde kendini yere atıyo bazen bende kafan acır yavaş yat diyorum anlıyo sanki kafasını yavaşça koyuyo yerine bide bazen kapıya vuruyo yine kafasını ama ilgilenmezsek bırakıyo hemen sonra saçını çekiyoo ama bence bunları yapması şu anda normal geliyo...gözdecim bu arada bilimsel olarak kanıtlanmış diye duydum bebekler zekasını anneden alırmış bilmiyorum ne kadar doğru..

oyyy kuzu büyüdüde sopayla vuruyoor haaa, vallahi bende ege bir yere çarpıncaa ağlamaıs geçsin diye kafasını kıçını başını vurduğu yere, bumu yaptı ah ahaa ddiyip vuruyordum, şimdi kuzum bir yere düşsün ah ahh yapıp vuruyor, fotokopi bunlar, öğrendikleri şeyi unutmuyorlarrr. merak etme yok bişey öğrenmiş çocuklardan..

Ben çok kafama takarım böyle şeyler en kötüsü kedimi suçluyorum,içimi yiyorum açıkçası.klava: Sanberkin isteği olmayınca çok ağlıyor duysan dövüldüğnü sanırsın.Ama bu durumu çozdük hemen başak bir şeyi gösteriyoruz heme susuyor.Kendizi bir yerde vurulduğunda hep çok mu acıdı soruyorum artık kendisi de acıdı demeye başladı,hatta yalan söylemeye başladı.Kaçkez bana vurunce annem bana vurma diyorum bak çok acıdı O hemen ba sarılıyor öpüyor.Demekki ne olduğunu varkında ama niye yapıyor bunu anlamıyorum.:uhm:

tatlı kuzum benimmm inşallahhh profösör olurrr..

ayten canım bu da bizde var,bunu da babaannesi öğreti ama ben bu hateketten hiç hoşlanmıyorum o ne yerin ne süçü varki kendisi düştü nereye gittiğne baksaydı...Bana göre yanlış bir şey şimdiden kendi hataları diyerleri suçlamasın.Kendi taşlatı kendı kafasına...yakındakilerime söyledim ve birkaç gün içinde bunu unutturduk.Aslında unutturmak istediğm sebebi başka.Daha önceden düştüğü zamnlarda kucağıma alırdım konuşma,öpme vurulduğu yere öflerdik geçerdi olay bu kadar.Fakakt bu suçlu olmayan yere vurma öğrendikten sonra durum sorlaştı.bu sefer sakinlaeşmek için brak kucağımı yere vururduk ama yok bizimki sakinleşmiyor.Obur odadan babayı çağrıyoruz o da yere vursun yok o da yetmedi babaanne gelsin,dede gelsin,hatta evde birkaç daha misafir varsa onlarda vurması gerekiyor biz ancak sakinleşeriz.Anlayacağın bir düşmekten sonra sakinleşmemiz yarım saat sürüyordu.EEEEEEEEEE ne oluyor günde 100 düşen bir çoçuğun vakti nasıl geçiriyor sizce.......

bu çocuklar zekayını annelerden alırmış diye ben de okudum bir yerlerde.Bazna benzerse fene olmaz ama benim hayalim abim gibi zeki olur.Ama olmasa da olur. salak olmaz ınşallah.Saygılı,terbiyeli bir delikanlı olursa çok mutlu olurum.

fikriye bizde de başladı o vurma olayı

neden yapıyo anlamıyorum ben de...
bize dweğil de kardeşine vurmaya başladı...
aslında çok seviyo onunla vakit geçirmeyi ama bianda vuruveriyo..
bazen zor tutuyorum elini hemen kaldırıyorum kızı yatağına...
bi bilgi bulursa benimle de paylaşırmısın...
bu çarptıı veya düştüğü yere vurmakla ilgili üstün dökmenin bi yazısı vardı...
ben daha doğumdan önce herkese anlatmıştım şükür kimse yapmıyo...

Canım sizin durumunuzda belki kardeş kızkançlığı olabilir.Belki de cicik yaptırdıysanız cici yapmaya çalışıyor ama bu yaşta elin kontrolünü pek bilmezler,onların okşaması bazen vurmak olurmuş.Mesle sanberke kitaptaki bebeklere cici yapmaya öğrettim şimdi kitabi açır açmaz vurmaya başlıyor.

eyvah!!ciddimisin..inşallah herbişiyini babadan almış zekayıda alıvermiştir işallah:)var fikriyecim..bende gidicem kısmetse..oluyo canımbeim..insanız..ama baba bence bıraz daha ilgilenmeli...gerçi o bizdede var..mutfakta iş yapıyorum..salon kapısını kapatıp babaya bırakıyorum nebu guya baba ılgılenıyo..ayagını uzatıp camış gibi yatıyo oyle yattıgı yerde kıyafetlerını bıle deiştirmeden uyudugu oluyo..ben sınır oluyorum bu hallerıne..ben sokaktan geldımmı hemen üstümüü deiştirim..ismetide gunde enaz ıkı kez deiştiriyorum valla..yanı en ilgi bekleyen çağları..

valla bikere hayatta sabahçı yapmam okul çağında..enbuyuk hasletimdi okula giderken uyku..hersabah annemın ıflahı kesılırdı benı uyandırana kadar..annem benı hiçmi sevmıyo derdim:)bide küçükken kardeşim dogduktan sonra oldu sanırım,benım annem başkası bu deil tribine girmiştim..arkadaşlarıma anlatırdım kendı ınandıgım yalanımı:)hayal dünyası geniş zevzek bi çocuktum sanırım:)bide seyrettiğim fılmlerın etkısınde kalırdım acayıp..misal bi film vardı..omni diye ..bi aleti vardı çocugun..yuksek bıyerden atlayıp omnisini çevirince zamanda yolculuk yapıyodu:)eh benım omnim yoktu ama ınanrarak atlarsam boyut deiştirebilceğimi sanıp dolap tepelerınden kendımı boşluğa bırakıp azkalsın eşekcenneti boyutuna geçecektim okadar yani:))sonra en güzel oyuncaklarımı ayırıp bahceye gelen bi çingene cocuk vardı çöp toplardı..onu verırdım annemden gizli:))zevzekliğin ve ultra merhametin enayiliğe dönüştüğü numaracı bişiydim yanii:))

Canım bi de şu aklıma geldi,size vurmuyor tek küçük bebeğinize vuruyor diyorsun.Onunla oynamayı sevdiğini diyorsun.Bu neye benzettirdim biliyormusun hani bebekler oyuncaklarla oynar sıkılıp atarlar vururlar ya aynene ona benziyor bu davranış.BEnce cocuğun bebeği gerçek değil de oyuncak bebek sanıyor.Sıkılınca vuruyor.Sanberk oyuncaklarla oynarken başka bir oyuncak ilgisini çekince diyeri bi atıyor sanki bi daha görmek istemiyormuş gibi.Daha yeni yeni istemeyen oyuncaüı atmak yerine brakmaya başladı.B ir çok kez birbirine giren küpleri yapmaya çaışırken bazen büyük olanı küçüğüne koymeye çalışıyor olmayınca da sinirlenip atıyor.O anda gözünde ne varsa atar.Böyle olunca ben hemen dikkatni üzerime çekmeye çalııyorum hemen oğlum ben bir şarkı biliyorum dayip zıpala hoğala oynayarak söylemeye başlıyorum.Sinirimiz anında geçiyor.
Bence sen bu durumda hiç bir tepki gösterme büyük olan çocuğunu eline tutu hemen ilgisini çekecek bir şe göster.Bence bu durumda bebeğini kucağını alırsan büyük çocuğunda kıskanma oluşur ve kendisini az sevdiğini düşünce oluşur.bundan dolayı durumunuz zorlaşır.
Büyük çocuğuna vurma,bebek ağlar,acır anlatmaya çalışırsan da başırısız olursun bence hatta durum daha kötüye gider.Çünkü her vuruşundan sonra sen büyk çocuğuna ilgi göstermiş oluyorsun ve daha sonra dikkatini çekmek için hep kardeşine vurrarak sana yaklaşmaya çalışacak.en iyisi tepkisiz kaıp büyük çocuğu ordan uzaklaşmak lazım.

Arkadaşlar Kanal D de doktorum programında prof. bi kadın çıkıyor çocuk eğitimi hakkında konuşuyor.O çocuğunuz kafasını falan bi yere çarparsa gidin kafasını öpün çarptığınız yere de yavaş yavaş vurun eh yapın demişti.Ben de o zaman çocuk böyle böyle vurmayı öğrenir diye düşünmüştüm ama kadın o zaman önemsendiğini hisseder dedi.
Çocuklarda dayak atma olayıysa benim çok yakın arkadaşımın kızında var kendinden büyüklere nasıl zarar veriyor anlatamam size.Asla oyuncak paylaşmıyor,kimin eşlinde ne varsa çekip alıyor baktı ki alıyor ve sürekli vurma eğiliminde.Ve daha 2 yaşında.Çocuk annenin zaafını çok iyi anlıyor.Ve dikkat çekmek için de sonu dayak ya da ceza da olsa yapacağını yapıyor.
Çocuklar anlamaz diyoruz ya onun yanında konuştuğumuz herşeyi anlıyorlar ve sonra onu koz olarak kullanıyorlar.

ben tunahan olmayacak bişey isteyince ve mzımızlanarak diretince ona bakmıyrum sanki o ağlamıyomuş gibi hemen eşime yada etrafımda kim varsa onlarla önemli bişi konuşuyomuş gibi yapıyorum bu sefer o direttiği şeyden vazgeçiyor bilmiyorum doğru mu ama başka türlü olmuyr..bazen kendi yaşıtlarıyla çok güsel oynuyor severken sarılmak istiyor öpmek istiyor o zaman birbirlerini itiyorlar tabii bu vurmak anlamında değil bende bak cici tunahan cici eylül cici diyorum mesela...

canım bu durum için okumuştum ve senin yaptığın gibi yapma gerekeni yazıyordu.Doguru yoldasın arkadaşım.

canım hele beni neşelendirdin.Ollay ne kadar ciddi olsay da güldürdün beni.:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…