doğurup ortaya salanlar

almayın hiçbirşey belliki çocuk arsız anasınında işine geliyor bu durum belki anası bile yolluyordur. kendi çocuğunuza alın ne alacaksanız peşinize takılırsada sert bir dille uyarın ya da görmeyin duymayın bu kadar basit, ben ara sıra kızımı götürürüm bazı çocuklar gelir hemen benim kızım çekingen hemen gitmez öyle kimsenin yanına egerki rahatsız olursam kızımı uzaklaştırırım ortamdan yada çocuklara açıkca bakışlarımla istenmediklerini belli ederim konuşmama gerek kalmaz.

+1 bı çok kişi aynı fikirde kadının umrunda değilse birinin onu sarsmasi lazım en güvenilir yolu emniyet ya bunu yapacaksınız

Ya çocuğa evini sorup kadinla görüşeceksiniz

Ama bu zamanda kimse kendine laf kondirmaz daha kadın üzerine tersleyede bilir sizi

Ben olsam kimseyle muhatap olmam arardım polisi bı kız kayıp hep arkamdan dolaşıyor beni annesi sanıyor galiba de geç

Ben kendi çocuğuma bile şımarmasın diye her markete gidişimde tek bir şey alma hakkının olduğunu söylüyorum. Sokaktaki çocuğa da 1 tane çikolata alırdım mesela. Sadakam olsun derdim. Gerisini de kasada bırakırdım. Tanıdık marketse napıyım yani. Ondan mı çekinicem.

Çocuktan rahatsız olduğum noktada ise tavrımı koyardım. Tabiki allahın sabisi kalbini kırmazdım ama peşimden evime kadar gelmesine de müsaade etmezdim.

Turkiye ve diger ortadogu ulkelerinde normal bi gun. Bati avrupada ise cocuklari ailenin elinden ogun alir devlet. Ki oyle de olmali. Ondan sonra cocugu olu bulununca sinir krizleri gecirsinler. Artik bu yil olmus, guya avrupayla uyum surecine gireli yillar gecmis, bu devlet artik cocuklari denetlemeye baslasin yahu.
Cocugunu evde birakip pazara git, cocugunu sokaga sal ilgilenme. Kedi yavrusu mu bu? Ki bazi kedi sahipleri kedilerini bile sokaga salmiyorlar artik.

Bi de senden sonra bu cocugu biri kacirsa oldurup bi kenara atsa, market goruntulerinden sana ulassalar. Sittin sene aciklayamazsin durumu. Boyle konularda cok dikkatli olmak lazim. Ben 1.5-2 yasinda bi bebek buldum yolda, hemen gittim ykindaki markete buldugumu soyledim durumu anlattim, sonra bebekle aldigim yere gidip bekledim. Ne olur ne olmaz sahit tutmak lazim.

Arkadaşlar Türkçe anlamıyo musunuz.Okuduğunu anlamak neden bu kadar zor.Kadın ben markete götürmedim peşimize takıldı git dedim gitmedi diyor bunun nesini anlamıyosunuz.Yani bu kadarcık bi cümleyi algılayamayan tipler günlük hayatlarını nasıl idame ettirebiliyolar pes doğrusu.

burda cok var cocuklar tektir 3-4 yasinda cocuk kendi kendine parkta oynar eve gider falan.
bizde parka gittigimizde karsisi hemen 101 kizim oraya girmek ister kesin bi cocuk takilir. sessizce takip ettim gecen . 1 tane birsey aldi . aldim verdim bende. beraber oynayin yiyin parkta kizimla dedim. cikar cikmaz kizimi falan sallamadan parka kostu :))
cocuk iste ama birdaha 10 sey birden almayin bunlari almiyorum deyip iade edin. aglarsa aglasin gel anneni goster bana deyin annesine teslim edin..

Valla suçlu ben oldum. Kimse annesine bişey demiyor çocuğun. Nerdeyse bana neden bakmadin denecek.
Neyse ya sormadım bişey.
Konum kapatilabilirse sevinirim.

Şok oldum şu an.
Allah korusun yavruyu, gerçekten kötü niyetli bir insan da olabilir karşısına çıkan.

Size de tavsiyem,
Hem kendi çocuğunuzu alıştırmayın her çıkışta markete, zaten paketli gıdalarda zararlı. Hem de başkasının çocuğuna annesinden habersiz yiyecek vermeyin. Meyve, kuruyemiş dahil olsa.

Evet anne umursamıyor zaten, ama aksi bir durumda suçlu olursunuz.

Kendi kötü tecrübem kuzenimin çocuğu ile oldu, hiç ceviz vermemiş çocuğa, 2 yaşındaydı, yaptıgım sütlü tatlının üzerinde rondodan geçirilmiş ceviz vardı.
Alerjisi varmış çocuğun, bir kaç kaşık yedi. önce butun ağız çevresi kızardı, sonra yüzü ve vücudu.kızarıklıklar şişti de biraz.
O zaman çocuğum yoktu, açıkcası düşünemedim de alerji ihtimalini.

Ama bana ilk söylenen ben zaten çocuğa tatlı vermiyordum, keşke sorsaydın, tüm bunlar olmazdı :)
He bana sorarsanız iyiki öğrendi, yarın öbür gün için önlem oldu. Ama o günden sonra kimsenin çocuğuna Sakız bile sormadan vermem.
Siz de sorun çocuğa evini götürsün sizi annesine anlatın. Her şey gelir çocuğun başına.
Belli ki düşünmüyor kadın, belki sizden utanır

aaa annen nerde senin diyip annesi ile konuşun... sonra kadın hortlayıp neden benim çocuguma balon şeker vs. alıyorsun kim oluyorsun sen niyetin ne senin derse ne olacak hiç düşündünüz mü?

çocuğu polise götürme fikri bence çok kötü.Annesine götürün demeniz gerekmezmi? polis sormazmı çocuğa sordunuzmu? annesinimi cezalandırıyorsunuz yoksa çocuğumu? sizin çocuğunuz böyle birşey yapsa polistenmi almak isterdiniz yoksa sizi uyaran kadından mı? küçüçük çocuğu cephe almaya ne gerek? Bir anne başka bir çocuğa bunu yapmamalı.Sevgiyle yaklaşın herşey çözülecektir.

Şahsi fikrim bir daha olursa polisi aramanız. Bundan sonra kızın başına bisi gelse siz şüpheli duruma düşebilirsiniz. Mahalle market tarafından gorulmussunuz. Lakin polise gitseniz basina bisi gelse dahi siz suclu duruma dusmezsiniz. Muhakkak isminizi verin tutanak vs ne ise formati onu tutsunlar. Annesinin umrunda değil belli ki başına her şey gelebilir.

Yazık daha 4-5 yaş nedir ki? Ne kadar zalimiz, hemen sinirler gerilmiş kaslar çatılmış! Azarla, soğuk davran, yüzüne bakma, ilgilenme... çocuk bu, belli ki alışık değil bu ilgiye. Hem biraz da yapıdır. Çocuğun yapısıyla da ilgilidir. Yine de şefkatli olmak lazım. Annenin bir derdi mi var acaba ayrıca? Bir hastalıkla mi boğuşuyor, evde bir hasta mi var nedir ne değildir bilmeden anaya babaya çocuğa sövmeye hemen hazırız. Bir çocuğu mutlu etmek gibisi var mı. Markete girmez evden yavrunuza aldığınız elmadan muzdan birer tane daha alır, size yanaşırsa verirsiniz. Basını okşar hadi beni annene götür dersiniz hem annenin durumu neymiş öğrenir hem de çocukla ilgili mevzuyu anlatırsınız. O yavruya verdiğiniz bir gülümseme dahi yerde kalır mı sanıyorsunuz? Aman nolur böyle narin ve naif kalın çocuklara karşı. Bakmayın pasifsiniz diyenlere.

Yalnız zaten çocuğun annesinin kim olduğu bilinmediği için polise götür deniliyor. Yoksa annesine teslim et der herkes zaten. Kadın madem bu kadar pervasız, çocuğunu karakoldan alsa belki aklı başına gelir bir ihtimal.

Ailesinin bakmadığı çocuklar bu kadar arsız oluyor işte buyuyunce dusunemiyorm

İyiliğin sömürülme boyutuna gelmesine enayilik diyorum şahsen. Çocuğa kek bisküvi çikolata vs alınır balon alınır mutlu edilir tabi ki de çocuğun kendini yerlere atması ve git denmesine rağmen yapışması da arsızlık. Çocuğun suçu yok ama kimse her dışarı çıktığında tanımadığı bir çocuğa para saçmak zorunda değil neticesinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…