dölün kuruyacak :(

O gerzeğe de ki seni alan olduysa beni illaki olur. Ne biçim bi laf söylemiş ya terbiyesiz

Konularına denk geliyorım hep evlilik üstüne, bence aş bu durumu fazla kafaya takıyosun

Ayy Allahım delireceğim , o nasıl iğrenç bir akraba, o nasıl şaka tam bir aptalmış bunu diyen, sende boşuna kendini birini beğeneceğim diye sıkma canım, daha yaşın küçük 30 unda evlensen ne olur 33 ünde evlensen ne olur, Rabbim güzel ve aşk dolu bir evlilik nasip etsin

Yalnız 28yaş genç bir yaş.İnsanları biraz tersleyin derim vazgeçerler o zaman böyle densizce konuşmaktan.

Aileniz, çevrenizdeki insanlar çok geri kafalı. Yazınızı okurken 28'i dolduruyorum dediğinizde zaten ayrıca şaşırdım size. 28 yahu 28... 40-45'e dayanmış gibi nedir bu haller anlamıyorum. Hiç mi başka hayaliniz, amacınız yok yani...

Bakın ben 25 yaşındayım, lise arkadaşlarım komple evli mesela, çocukluk arkadaşım ve liseden yakın arkadaşım yeni anne oldu. Çoğunun çocuğu var zaten. Bi üniversite arkadaşlarım bekarlar. Özenecek hiçbir şey göremiyorum ben evli arkadaşlarımın hayatına bakınca. Anneannem sürekli arayıp ''tam yaşındasın kızım, evlensen, insan bu yaşları geçirmemeli'' deyip duruyor. Hatta geç bile kaldın demişti geçen yaz ki o zaman 24 yaşındaydım :) Yalnız kocaman ailemde, çevremde şu baskıyı bir anneannemden görüyorum çünkü ona ben müsade ediyorum. Yaşlı ve hasta olduğu için üzülmesin diye kendimi tutup geçiştiriyorum. Başkası yapsa o lafları dürüp münasip bir tarafına... Anladınız umarım :) Sizin üstünüze gelmeleri de bundan. Ağızlarının payını veremiyorsunuz. Aşağılayın bunları çok net. Üzgünüm aşağılamak iyi bir şey değil ama hak ediyorlar. Yaşadıkları hayat boktan, vizyonları yok, görünürde bi kafa var ama içindeki beyni kullanmıyorlar. Bunları itina ile çarpın suratlarına. Yaşamları üzerine biraz düşünmeye başlasınlar.

Canım sen çalışmıyormusun? Eger evdeysen bu söylenenlerle başa çıkman çok zor olur, insanlar çok fena, hepsi fırsat düşkünü olmuş..
Birinin başına birşey gelse,diğerinin açığını bulsak da biraz dalga geçsek kafasındalar..
Allah sonumuzu hayretsin..
Eğer evde oturan biriysen iş bulup çalışmani tavsiye ederim,böylelikle kafanda dağılır kendine güvenin de gelir..
Ayrıca saçmalayanlara cevaplarını çatır çatır verki hadlerini bilsinler.

ailemi babamı karsıma almadıgım için cok pişmanım demıssın ne saçma iyimi olacaktı aileni karsına alınca bırak evde kal turşun kurulsunda ailen her zaman yanında olsun. lutfen çocukca düsüncelerden sıyrılın biraz mantık.

Onlar mı girecek koynuna şu cocuk iyi bu çocuk iyi diyorlar..
Nişanlın da şartlar koştuğuna göre seni sevmemiş,hele onun için hiç üzülme.

Peşpeşe nasıl büyüttünüz maşallah..

Konuyu okuyamadım bile o başlık ne pis bir başlık.
Ne çirkin bir kelime
ne itici

"Bir gün biri çıkar karşına ve daha öncekilerle neden olmadığını anlarsın"
30 da evlendim daha bekleseydim diyorum...
Arkadaşım 35 de evlendi...
Ben ailemden ve akrabalarimdan boyle bir elestiri hic duymadım...
Bir gün dost dedigim insanciklar çalıştıkları yerde benim icin agza alınmaz dedikodular çıkarmışlar... hem kendileri hem anneleri...Gecemiz gunduzumuz bir aradaydi...Hayattan tek beklentileri "koca" ve "evlenmek"ti...dedikoduyu duydugum anda telefonu aldım ve sizin soyadiniz ta..akci olmaliymis dedim...10 küsur yillik komsuluk dostluk bitti...en son isteyen biri vardi hic tanimak bile istememistim alıcı gozle de hic bakmamistim...hemen araciya bir telefon ettim...geldiler istediler ...oyle buyuk bir ask yasadim ki onunla...evlendim....esim dunya tatlisi ve iyisi...ailesiyle gorusmuyorum...ben ona zil zurna aşığım...o mu? Uyuyorsam eger uyandirmamak icin sandalyede uyuyacak kadar seviyor...simdi hepsi evli bana onu bunu diyenlerin...haberleri geliyor...analari agliyor..."keske evlenmeseydim" diye feryattalar...yaslari kucuk evlendiler secemediler sazan gibi atladiklarindan...bense iyi ki evlendim ama nişan fasli biraz daha uzun olsaydi diyorum...ne yazik ki okul is gibi sorumluluklar evlenme yaşını yukari çekiyor...ha bunlar olmasa da kimse Allah in yazdigi kadere soz soyleyecek kadar Cahil olamaz...olursa ilahi adalet bedelini odetir...gec de olsa..."herkesin eşi işi rizki hazirdir...dogmadan"..."bir gun Peygamberimiz SAV e gelip şu kadindan cok hoşlandım dua eder misiniz diyor biri...Rasulullah SAV cevap veriyor: degil Ben tüm melekler birlesip yalvarsak kismetin degilse evlenemzsin" diyor...vardir zamani...hayatina bak...

Yaşın gecti diyince 35 40 yasindami dedim...yurtdisinda yasiyorum cogu tanidiklarim.o yaslarda evli dgiller ayni sebebten dolayi...onlara söylenen söz bana bile dokunuyor arkadas olarak vallah öylelerine derim ki" evde kalsam kime ne kalmasam kime ne neden sizi geriyor hayatinizda daha onemli seyler yokmu ay ne alem insanlarsiniz" diye gulup gecip ssonrasinda" allah ne zaman takdir ederse benim nikahimda o gün olacak sizde kendinizi yorup lutfen bu konuyu bi daha aacmayin"diyebilirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…