Dönsek mi, Kalsak mı ??

Sahiden de öyle Türkiye'de paran varsa,ekonomik gücün yerindeyse senden iyisi yok.. Fakirin garibanın neler çektiği kimsenin umurunda değil..

Dış zaten çok güzelde ne yazık ki, içerisi kanıyor!
Benim için de Türkiyemizin tanımı budur...

bende 2 yıl İngiltere'de kaldım.. aman niye döndün yahu dönülürmü oralardan kalsaydın ya falan dediler hep.. davulun sesi uzaktan hoş tabi.. yalnızlığınızı o kadar iyi anlıyorum ki yaşamayan gerçekten bilemiyor. postacıya sarılıp arkadaş olalımmı demek geldi birgün içimden öyle yalnızdım.. orayı buraya göre iyi kılan tek şey yaşam standardı o kadar.. biz aynı standardı yakalarız diyorsanız iyi ama yok diyorsanız buradada mutsuz olacaksınız ama oradaki mutsuzluğunuzdan çok değil...

bu konuda hak veriyorum size....ben ilk yurt disina geldigimde karanlik olunca disari cikmaya korkardim sanki bir iki serseri pesime takilacak laf atacak korkusuyla....bir pazar gunu ablami aradim sana gelecem dedigimde oda kaynanamlardayim felan demisti....kv yeni turkiyeden gelmisti hep hosgeldine gitmek istedigimde ya o bir yere davetliydi yada benim isim vardi...bu arada ablamin kv annemin amcasinin kizi cocuklugumuz onun yaninda gecti....neyse oraya geliyorum dedim....turkiyeden bende bir kac aydir gelmisim 5 yada 6 aylik hamileyim....bindim otobuse onlarin duraginda indim....eve daha once hep esimle gitmistik yanliz cikartirim diye dusundum ara ara evi bulamiyorum taaa nerelere gittim evi gorsem tanicam ama yok bulamiyorum....evin orasinda devamli turklerin bulundugu bir pazar var oraya gittim ablami aradim orda bekle gelip seni alicam dedi bekledim bende.....bir taraftan dua ediyorum inss bir tanidik bir akraba olurda evin yerini iyice ogrenirim....ablami beklerken birini gordum okadar cok amcamin ogluna benziyorduku uzaktan amcamin oglu zannettim...gorunce cok sevindim ona dogru yuruyerek aaa tayfur dedigimde o kiside bana dogru yuruyerek geldi aaa sennnn diyerek baktim amcamin oglu degil turk oldugunuda anladigimda cok ozur diliyorum sizi uzaktan amcamin oglu zannettim dedim....ablam o sirada geldi ablamla ciktik pazarin girisinden....ve bu s....siz bir arkadasini yanina alarak bizi takip etmeye basladi....ablamda bende fark ettik....bir tlfn kulubesine girdik bufe gibi biryer ablam ordan annemi aradi turkiyeyi onlarda yolun disinda bekliyor ablam enisteni arim amcasinin ogullarini alsin bir guzel sunlari dovsun dedi neyseki gittiler....dusunun yabanci ulkedesin turk oldugunu bile bile sizin pesinizden gelip size laf atiyor....ben 7 yildir fransadayim o olay ilk ve son oldu 7 yildir fransadayim hic bir zaman bir yabancidan ne laf atani gordum nede pese takilani nede tacizi bunu bana yapan malesefki turktu...elimde alyansimi karnimdaki bebegi ustune ozur diledigim halde pesime takilmasi terbiyesizin onde gideni.....

Beni anladığın için tşk ederim.
Şuan dönsek buradaki standartı hemen yakalayamayız ...
Bir müddet daha kalıp birikim yapmak gerekiyor.. Burda çok mutsuz olsam da yalnızlıktan mecburum..
Çünkü çocuklarımın geleceği herşeyden önemli

İnşallah bu çabamın, bu sabrımın karşılığını alırım.. Yavrularım iyi bir insan, iyi bir meslek sahibi olurlar kendi öz benliklerine sahip çıkarak dilerim ve bende bir Anne olarak gurur duyarım onlarla inşallah ..

Bu duam tüm evlatlara...

inşallah canım.. yemin ederim bende yazacaktım ki sadece çocuklarının eğitimi için sıkın dişinizi diye.. onlar büyüyüpte kendi ayakları üstünde durduğunda sizde birikim yapmış olursunuz.. en azında yazlık gibi bişey alırsınız burdan yazları burada geçirirsiniz imkanlar elverişli olursa.. böylece yalnızlık oradaki o mutsuzluk dengelenmiş olur.. bende dil için sabrettim ve karşılığını aldım yoksa insan 6. ayda deliriyor ...

Valla canım yorumları okudukça içler acısı halimizi anladıkça benim kaçasım geldi burdan... Sen bence artık dönmeyi hiç düşünme...
Bir yerde demişsin ki çocuklarım dede, teyze akrabaları ile yaşasın istiyorum demişsin... İnan o kavramlar, o ilişkiler bile genelde eskisi gibi değil ne yazık ki... Benim anneannem dedem zaten yok hiç olmadı çok küçükken dedem vardı... Halalarım çok bencil insanlardı onlardan da uzak büyüdüm... Sonra babam antropoza girdi 50 sinden sonra benim yaşımda yanında çalışan bir rus kadına kaptırdı paçayı... Onla da görüşmüyorum artık... Teyzelerim desen onlarda fesat insanlar, iyi bir şey yaşasak, hayatımızda güzel bir şey olsa bize düşman kesilip, kavga çıkarıyorlar...

Anlayacağın bende çok aile, akrabalık ilişkilerinde büyümedim... Bir annem bir ablam var başka da kimsem yok aileden sayacağım, inan hiç birşeyin eksikliğini yaşamadım... Siz çocuklarınla, eşinle birbirinize bağlı sevgiyle yaşarsanız, bu herşeye yeter, başka da kimseye ihtiyacınız olmaz...

Turkiye'ye ne sIklIkta geliyorsun ne kadar kaliyorsun yakamozum35? 13 senede bir tatile gelmisligin vardir diye tahmin ediyorum?

Bu konuya birsey yazmistim, bunu da eklemek istiyorum. Avrupa'daki Amerika'daki medeniyete alistiysan Turkiye sok etkisi yaratir. Gercekten de medeniyette ve insana verilen degerde cok geride kalmis bir ulke Turkiye. Cocuklar orda dogduysa hepten dumur olabilirler yani. Bu da ulkenin bir eksisi. Bunlari iyi dusunup tartman lazim.

Son düzenleme:
Arkadasim sana katiliyorum cunku bende senin durumundayim seni cok iyi anliyorum cunku bende senin gibi yalnizlik cekiyorum cok zor bisey insanin ailelerinden kimse olmamasi ah gurbetcilik bende fransada yasiyorum konusalim dertleselim arkadasim benimde yirmi yil oldu burda yasiyali bende bunalinca senin gibi donmeyi dusunuyorum bazen amacocuklar buyudu onlarda simdi orayi istemiyorlar biz buraya alistik diyorlar insan cocuklar kucukken anca donerse doner budukten sonra zor oluyor her sey bu seferde cocuklarimiz burda kalsa biz oralarda ne idecez yalniz onnarsiz bende sen gibi ozluyorum ezan seslerini toprayi ama ne idelim ekmem parasi gecinme davasi katlanacaz artik kaderimize vallah buyur kahve icelim arkadas olalim canim .

suan yazdiklarini okurken inan agladim cunku ayni seyleri bende yasiyorum ve cok yanlizim geri donmek iyi ama nasil doneceksin cocuklarinin gelecegi ne olucak offf seni cok iyi anliyorum ama gelmisiz bi kere daha donulmez

Aynen canim bizde aynen boyle dusunuyoruz suanda.. ne yapalim elimiz mahkum..
gelmisiz bir kere, sabir etmek zorundayiz iste..
ben de sirf cocuklarim icin sabredicem artik..
cok sagol canim..

insallah canim ya,cok tsk.ederim yorumun icin..
onemli olan esim ve cocuklarim.. gerci inanir misin, aile buyukleri gurbette bile olsak ne arar ne sorarlar..
gozden uzak olunca gonuldende uzak olunuyormus..
birtek annem arar sorar, ayda 1 de kayinvalidem..iste hepsi bu..
ne halalar, ne teyzeler...amannn herkes bir tuhaf sahidende..
Taa avrupadan bile hissediliyor aslinda birseylerin degistigi inanin..
ben hep eskisi gibi saniyorum iste..
halbuki hicbirsey eskisi gibi degil demek ki..

yorumun icin tekrar sagol canim..

canim valla 2 yilda 1 geliyoruz malum ucak paralari pahali oluyor okul sonu sezonunda..
senin dediklerinide dusunmuyor degilim canim beee.. aynen oyle oluruz gibime de geliyor..
inan cok rahatliyorum bu yorumlari okuyunca, kendime bir guc geldi ..

cok tsk.ederim.

Ahh gurbetci arkadasim ahhh.. iste biz bizi anlariz..
Ekmek parasi icin geldik haklisin canim.. uzulme sende takma kafana birsey..
Cok sagol canim benim, bu sicacik davetin bile gozlerimi doldurdu cok duygulandim inanki..
keske yakin olsaydik, inan gelirdim seve seve...

Arkadas olalim tabiki.. memnuniyetle canim..
ozelden yazarim sana..
coook sevgilerimle

suan yazdiklarini okurken inan agladim cunku ayni seyleri bende yasiyorum ve cok yanlizim geri donmek iyi ama nasil doneceksin cocuklarinin gelecegi ne olucak offf seni cok iyi anliyorum ama gelmisiz bi kere daha donulmez

Canim benim aglama sakin..
iste bir Gurbetci arkadasim daha.. uzulmeyin kizlar benide uzersiniz..
kadermis bu, biz de boyle imtihan edilecekmisiz iste.. ne yapalim
saglik olsun.. donelim desek de donulmuyor hemen..
paran olacak ki, gideceksin..
gecim oyle kolay degil iste yorumlardan gorduk..
Allah sabrimiza sabir katsin diyorum insallah..

Hepimize sabir,guc,kuvvet versin insallah gurbetci arkadaslarim...
cocuklarimiz icin katlanacagiz iste.. caremiz yok...
genclik gitti gurbette, umarim cocuklarimiz bizi okuyarak gururlandirirlar.. Amin.

sevgilerimle...

evet hep uzuluyoruz aliyoruz ama alamaninda bi faydasi olmuyor malesef vatanimizda kalsak buralara gelmeyi isterdik buraya geldik vatanimizi insanimizi hafasini suyunu ozluyoruz ama hersey dort dortluk olmuyor iste hayat bu onemli olan salik huzur olsun diyoruz bazen o bile olmuyabiliyor

evet canim cok haklisin onemli olan saglik ama boyle dusun dusun ondanda olucaz cok bunaliyorum gidecek kimsem yok rabbim bana bi bebek verdi ALLAHA sukur onun sayesinde biraz yuzum guluyor

evet canim cok haklisin onemli olan saglik ama boyle dusun dusun ondanda olucaz cok bunaliyorum gidecek kimsem yok rabbim bana bi bebek verdi ALLAHA sukur onun sayesinde biraz yuzum guluyor

aaa ne guzel iste uzun omru olsun canim anali babali buyusun Insallah, adini ne koydun cok tatlidir herhalde benim olanim yok uc tane kizim var bazen kizima evlen artik da torun getir sevelim diyorum :)

Bende ulkemi, annemi, babami, cevremi, ezan sesini, dogup buyudugumun memleketimi cok ozledim Elimde olsa bi an dusunmez simdi suan donerdim,, ama malesef

ayy ne guzel iste keske bizim memlekettende insanlar olsa en azindan birki aile olsa daha cevincli olurdu ama nerde tek bir aile bile yok o cok kotu iste benim icin ama yasadiyim yerin karsisinda ikitane kocaman apartman var bunlarda turklerin apartmani diyorlar ama insanin kendi kardeslerinden ana baba olmamasi cok zor dertliyiz arkadaslar ama dersizde bir ALLAH demisler

öncelikle yalnızlığınız ve diğer sebepleriniz beni çok üzdü.bana kalırsa dönünce maddi olarak problem yaşamazsanız,yani paranız varsa yada kazanabileceğin bir işiniz varsa bizim ülkemiz bir cennet bana göre ne kadar avrupa hayranı varmış onada şaşırıyorum,gezmek görmek benide mutlu eder,ama orada vatanımdan ve sevdiklerimden,kültürümden,bayrağım ve toprağımdan ayrı yaaşamak istemem ,ben bu şekilde düşünüyorum,ayrıca ailelerlede çok sorun olacağını düşünüyorsanız aranıza biraz yol mesafesi koyarsınız,ben öyle yaptım,anadolu yakasında oturuyordum istanbul,avrupa yakasına taşındım ve ilişkilerimiz çok daha iyi,ayrıca okullar ve eğitim sistemi öğrencinizin çalışma başarısı ve azmine göre değişiyor,iyi okullarda var.her şey gönlünüzce olsun,sevgilerimle

Bende ulkemi, annemi, babami, cevremi, ezan sesini, dogup buyudugumun memleketimi cok ozledim Elimde olsa bi an dusunmez simdi suan donerdim,, ama malesef

evet canim katiliyorum ama hayat bu iste izine vardimde ezan seslerini duyunca bi duygu kapliyor insanin icini sorma gitsin ama geri donmek gibi dusunsekte malesef olmuyor bunca sene omrumuzu gecirdik buralarda alistik buralarada yalnizda olsak dertliyiz arkadaslar ama dersizde bir ALLAH demisler.

Son düzenleme:

Ya canlarım bu kadar üzülüyorsunuz gidecek kimsem yok diye valla sonunda ben gelicem oraya hepinize gelicem sonra hergün misafirliğe :) Zaten avrupa içinde seyahat sanırım kolay trenle geçer hepinizin kapısını çalarım günlük

Allah bebeğini analı babalı huzurla büyütsün...

yakamozum kararini verdin sen ama yazmadan edemiycem
hepsini birak $u sudan sebep den serzeyana almalari bile bence buyuk bi eksi maalesef ....
hatta bunu korku sebebiyle isteyen gebeye sormalarida eksi ( arkada$lar bana kizacak ama avrupada olsa kimse onlara nasil bi dogum istersin diye sormayacakdi )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…