Dönsek mi, Kalsak mı ??

aynı şeyi yazacaktım, siz yazmışsınız bile. bir tane daha örnek vermek isterim, eşimin ailesi yurt dışında yaşıyor. annesi dil öğrenemiyor çünkü kursa gitmiyor, sadece türk komşularla görüşüyor. alışverişe gittiğinde, konuşamadığını kasiyerler fark ediyormuş. sabırla ya bir kağıda ödemesi gereken miktarı yazıyorlarmış ya da yazar kasanın ekranını çevirip gösteriyorlarmış. benim kv.de ne kadar parası varsa tezgaha koyuyor, kasiyer alsın diye. parmağının ucuyla gereken miktarı alıp, varsa para üstünü veriyormuş. burada nasıl yapacaksınız bunu? mümkün değil, yabancı bir insanı bırakalım, kendi vatandaşına tahammülü yok çoğu yerin (turistler gerçi bizden hep daha iyi muamele görür, orası ayrı). yabancı diye kandırmaya çalışmıyorlar yani.

gelirseniz eğer, çocuklarınızı koleje veremeyecekseniz hiç gelmeyin zaten. devlet okullarının hali rezalet (ben öğretmenim bu arada), koleje giden ile devlet okuluna giden arasında o kadar fark var ki... bir de şimdi liseler hep puanlı, eskiden anadolu lisesi için fen lisesi için puanla alım olurdu, şimdi tümü için öyle liselerin. bu yüzden aradaki uçurum daha da arttı.

özel derse gelen öğrencilerim var, çok daha iyi gözlemliyorum böylece kolej-devlet okulu farkını, okutulan kitapları, ders dışı okulun yaptırdığı aktiviteleri hatta ve hatta öğrencinin görgüsünü.

siz artık başka başka yorum ihtiyacı hissetmeyin boşuna. kaç kişi size değişelim yerlerimizi dedi, takas yapalım dedi. olumsuzlukların çoğunu anlattık, hepsi olmasa da. taşınmak yerine, oradaki hayatınızı hareketlendirin.

Sevgili Öğretmenim,

Saygılar öncelikle..
Sizde bu konuda bu şekilde düşünüyorsanız sahiden de kararım verilmiş sayılır dönmeme konusunda.

O kadar açıklayıcı ve bilgilendirici yazmışsınız ki, çok da merak ettiğim okul konusunu da özetlemişsiniz.. Teşekkür ediyorum ..

Giriş paragrafda yazdıklarınızda çok haklı buluyorum sizi.. Avrupa'daki insanlarda inanılmaz bir sabır var.. Çok yardımseverler net..

Ben ufkumu açan ve bana bu konuda yardımcı olup,fikir veren herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum..

İnanın yazdıklarınız ilaç gibi geldi çok fikir edindim sayenizde..
Buradaki hayatımı hareketlendirmek zorundayım gayet net..Bunu anlamış oldum..

TÜRKİYEDE BİRÇOK ZORLUKLAR ALTINDA YAŞAYIP DA EZİLEN, HOR GÖRÜLEN, HAKKI YENEN, DAYAK YİYEN, AŞAĞILANAN TÜM KADINLARIMIZIN; ALLAH YARDIMCISI OLSUN ve KORUSUN İNŞALLAH..

Sevgilerimle

Son düzenleme:

Amin arkadaşım
Valla napayım canım,baba evinde yeterince dayak yedik çocukluğumuzda koca evinde de dayak yemeyeyim Allahım dediysem de dayak yedim işte..

Ama yok öyle yağma!!!
Kocam bile olsa acımam artık,
Polis ile Tehditse tehdit, korkutmaksa korkutmak!! Hepsini yaptım tabi çok dua da ettim Allah'a ..
Sonunda başardım eşim en ufak bir sinirlendiğinde veya benim bir hatamda o elini bana kaldırmaması gerektiğini öğrendi! Artık dayak yok evimde çok şükür .. Dişimi gösterdim ona çünkü altta kalmadım.. Korktu!

HELE BİR EL KALDIRSIN!!!!! Anında şikayet ederim bu can benim sonuçta.. Hiçbir insan dayağı hak etmez...

İşte o kadar :)

Ne kadar güzel yazmışsınız.
Eğitim oranı yükselirken,kültür ve medeniyet seviyemiz gittikçe düşüyor nedense.

Gitgide kural-sınır tanımaz bir millet haline dönüşüyoruz.
Toplum kuralları,trafik kuralları,görgü kuralları,nezaket kuralları hiçe sayılıyor.
Kadına şiddet,eğitim ve siyasi sorunlar bir yana...
Gündelik hayatta,sokağa çıktığınızda,her an sinir bozucu bir olayla karşılaşabiliyorsunuz.
Herkes hep haklı.Haşa uyarırsanız arlanmak bir yana,dövmedikleri kalıyor.

Bizden başka hangi ülkede yaşlıya,engelliye "ne çıktın bu halinle" denir bilemiyorum.
Yurtdışındayken bir keresinde otobüsün dakikalarca kapıyı açmadığını gördüm.
Meğerse,yavaş yürüyen yaşlı bir kadının rahatça inebilmesi içinmiş.
O kadar kalabalık durakta 1 kişi bile kapıyı "yumruklamadı".
Buna benzer incelikler sayesinde,insana verilen değeri hissediyorsunuz.

Siz Türkiye'de doğup büyüdüğünüz için burayı özlemeniz çok normal.
Şu an yurtdışında olduğunuz için özlediğinizi sanıyorsunuz ya, işte orada
yanılıyorsunuz. Ben de 13 yıl önceki ülkemi özlüyorum.

Kanadaya yerleşen bir İzmirlinin günlüğü...
Sevgili Günlük... 12 Ağustos Kanada'...daki yeni evime taşındım. Çok heyecanlıyım.
B...urası çok güzel. Dağların manzarası muhteşem. Onların karlarla kaplı halini görebilmek için sabrımı zorluyorum.
14 Ekim
Kanada dünyanın en güzel yeri. Yapraklar kırmızı ve
turuncunun tonlarına dönmeye başladı. Bir atla kır gezintisi yaptım ve bir sürü geyik gördüm. Çok güzeller. Yeryüzündeki en güzel hayvanlar. Burası resmen bir cennet. Kanada'yı çok ama çok sevdim.
11 Kasım
Geyik avlama sezonu kısa bir süre sonra başlıyormuş.
Bu kadar güzel hayvanları öldürmeyi nasıl olur da isterler anlamıyorum. Umarım yakında kar yağışı başlar. Sabırsızlıkla bekliyorum kar yağışını...
2 Aralık
Dün gece kar yağdı. Her yerin beyaz bir örtü ile
kaplanışını seyretmek için gece saat kurup kalktım.Tıpkı kartpostal gibi. Dışarı çıktık merdivenlerdeki ve garajın önündeki karları kürekle temizledik. Kartopu oynadık (ben kazandım). Kar temizleme makinesi gelince, garajın önündeki karları tekrar temizlemek zorunda kaldık. Yorulduk ama çok eğlendik.
12 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. Kar temizleme makinesi ile garajın önündeki karları tekrar temizledik. Burayı seviyorum ama kar da bazen sıkıcı oluyor. Yine de, iyi ki gelmişim buraya diyorum.
19 Aralık
Dün gece biraz daha kar yağdı. İşe gitmek için
garajdan çıkamadım. Burası çok güzel bir yer fakat kürekle kar temizlemekten yoruluyor insan epeyce.
22 Aralık
B_ktan kar dün gece yine yağdı ! Kürekle kar atmaktan ellerim su topladı, belim tutuldu. Kar temizleme makinesi ben garajın önünü kürekle temizleyene kadar yolun köşesinde gizlendi. P..vengin evladı !
25 Aralık
şu kar yine yağdı. Eğer kar temizleme makinesini kullanan p...vengi elime bir geçireyim, o nu geberticem. Yollardaki buzu eritmek için neden tuz kullanmıyor acaba ?
27 Aralık
Allahın belası kar dün gece yine yağdı. İnanılır gibi değil. Durmaz mı hiç ulan bu ? Kar temizleme makinesinin son gelişinden beri 3 gündür karları kürekle atamadığım için resmen eve hapsoldum. Hiçbir yere gidemiyorum. Hava durumunu sunan spiker bu gece 25 santim daha yağacağını söyledi ! Yuh ! Ana............ yağ bari !
28 Aralık
Dün gece kar " 83 cm " yağdı, ne 25'i ! Bu kar yazdan önce erimez abi. Kar temizleme aracı kara saplandı, hıyar herif benden kürek istedi. Karları temizlerken son kalan küreğimi de kırdı i_ne ! Ben de gittim kafa attım. Burnu yamuldu ..... çocuğunun. Mahkemelik olduk...
4 Ocak
Nihayet evden çıkabildim. Markete gittim, yiyecek filan aldım. Dönüşte bir geyik arabamın önüne atladı. Arabamda 3000 dolarlık hasar var. Bu pis hayvanların hepsini gebertmek lazım.
3 Mayıs
Arabayı şehirde tamirciye götürdüm. Yollara dökülen tuz yüzünden arabamın kaportası çürümüş. "Arabayı atın, yenisini alın" dedi tamirci...
10 Mayıs
Türkiye'ye kesin dönüş yaptım. İzmir'e bir daha ayrılmamak üzere yerleştim. başlarım Kanada'ya da, kara da, geyiklere de....

keşke hayatı zorlaştıran sadece kar olsa ulkemızde seve seve razı olurum

Tr'de iş bulmakda zorlanacaksa ve kaldı ki tr'de durum belli 2 çocuk var üstelik sizde zorluk çekersiniz.

..Dönmeyin derim.

Her ülkede sorunlar var ama önemli olan nerede daha mutlusunuz yaşlı almanlar ,gelip antalyadan ev alıp birde beni buraya gömün diyorlar , vatanımız çokta kötü değil ben bardağı dolu tarafından bakanlardanım sürekli ırkçlığığa maruz kalmak istemiyorum saçımın ve derimin renginden ayrıca yabancıların adetleride bana göre değil
ben orada yaşadıklarımı bilirim özenenler oraya gitsin müümkünse vatandaşlık hanesindende türklüğü sildirsin ve özünü kayıp etsin,YABANCILAR HİÇBİR ŞEKİLDE ADETLERİNDEN VE ALIŞKANLIKLARINDAN ,KÜLTÜRLERİNDEN ÖDÜN VERMİYORLAR

Son düzenleme:

neden sevgili ema? neden vatandaşlık hanesinden Türklüğü sildirmek zorunda insanlar? işte o alışamadığın kültürü bu yüzden seviyorum birazda.. Kimse Türkiye de yaşayan vatandaşına "sil beni kimliğinden" demiyor mesela.. ya da canı sıkılan, karşıdakini beğenmeyen "git başka ülkede yaşa" deme nezaketini!!!!!! göstermiyor kimseye.. kimse, kimseye alışkanlığından ödün ver de demiyor zaten, ama bir ülkede 13 yıl kalıyorsan (o da yine kendi iyiliğin için) en azından dilini öğrenebilir insanlar değil mi?

vatanımız çokta kötü olmadığından hala yaşıyoruz zaten ama kötü giden şeylerıde görmezden gelemeyız

bu ulkedeki kötü giden şeylerı görüp söylemekle vatandaşlıktan silinmekle ne ılgısı var anlamış değilim bende yurt dışında doğdum sonrasında dönüş yaptık belkide oyuzden olumlu yada olumsuz yanlarını daha net görebılıyor

Burdada Hindistan'a gidip yerleşen,oraları seven hatta kendi ulusal yemeklerinden bile özendikleri ülkelerin yemeklerini önde tutan kişiler var.. Kıyafetlerini bile giyenler gördüm burda Hindistan'ın gelinlik damatlıklarını giymişlerdi..

Ama kimse bundan rahatsızlık duymuyor vede kütüğünden sildirin kendinizi demiyorlar..?

Buradaki arkadaşlar ÖZENİYORUZ demiyorlar sadece kötüye giden noktaları ELEŞTİRİYORLAR..

Buda en tabii hakları
Ben yanlış göremedim ..

Amerika da yasiyorum , Amsterdam ve Almanya ya surekli gezmeye gidiyorum. Hic sorunum olmadi hicbir ulkede.Irkcilikla hic karsilasmadim. Fakat gercekten yurtdisinda yasayan kesimle ozellikle Hollanda ve Almanya icin diyorum Turkiye de yasayan orada yetismis Turkler arasinda cok fark var. Belkide ondan olabilir. Yurtdisinda belli bir kesim var ki bazilari Turkce konusamiyor veya koyden gelmis. Haliyle Avrupadaki yasam sartlarina uyum saglayamayip hem yadirgiyorlar hemde bazen kotu ornek oluyorlar. Mesela Amsterdam da bana laf atan insan evladi niyese Turktu ve benim Turk oldugumun farkinda degildi.Arkamdan kotu laf soyledi taciz eder gibi.Maalesef Turkiyede gorudgum kiro tabir ettigimiz insan tipleri yurtdisinda kayniyor. Lutfen alinmasin bazi arkadaslar.

Bu tipler egitimsiz, Turkce ye hakim olmayan gormemis tipler ve Avrupa ya gelince ipini koparmis gibi davraniyorlar Turkiye de davrandiklari gibi saga sola sardirinca tabi insanlarin Turklere olan bakis acisi degisiyor. Ama soyle master icin gelmis ,profosyonel meslegini icra etmeye gelmis veya insan gibi o ulkede calisan efendi bir adamla bu tabir ettigimiz kesim bir mi? Onyargi elbette olacaktir ve onyargiyida kirmak zordur.

Bu yazıyı okumuştum espri olsun diye yazılmış bir şey.Kanada gerçekten çok güzel bir ülke.İnsanları kibar,sosyal sistemleri oturmuş...Hatta insanlarının kibarlığı Amerikan dizilerinde espri konusu bile olur zaman zaman.Liseden bir arkadaşım orada yaşıyor o yüzden oradaki hayatı az çok takip etme fırsatım oluyor ki özenmemek elde değil gerçekten.Keşke bizim de tek sorunumuz kar olsa...Türk olmam ve Türkiye'de yaşıyor olmam yaşam şartları daha iyi olan ülkelere özenemeyeceğim anlamına gelmez.Özeniyor olmam da kimseye "beğenmiyorsan git orada yaşa Türklüğünü de sildir nüfusundan" deme hakkını da vermez ayrıca.Kendi devletinden emekli olan Almanlar tabi ki burada yaşamaya bayılır.Ayda ortalama 1000 euro emekli maaşı alıyorlar karı koca emekli olsalar 2000 euro eder ki bu da yaklaşık 4700 tl'ye eşittir.Eh,emekli bir çift o paraya burada krallar gibi yaşar haliyle,buradaki Türk emekliler sürünürken...

İzmir'den bir arkadaşım eğitim için gitmişti Kanada'ya. Eğitimi bitince dönecekti
ama dönünce yaşayacağı istihdam sorununu buradaki ailesi nedeniyle çok iyi biliyordu.
Şimdi hala orada. Sosyal olanaklarından çok memnun. İzmirli olmasına rağmen, Kanada'nın
karına alışmış durumda.

Biz kimse bu ülkede yaşanmaz buradan gidin demiyoruz zaten. Belli başlı ülkelerde
sağlanan hakları, imkanları burada bulamayacakları için geri dönüş konusunda uyarıyoruz.
Koca ülke, gelip bizim ekmeğimizi yiyecek değiller. Sadece mesela çocuklarını
ücretsiz okutamayacaklarını bilmeleri gerekli. Sağlık için ,ne denli parasız dense de,
ciddi bir rahatsızlık olduğunda, devlet hastanelerinden aylar sonrasına randevu almamak için
özele, SGK anlaşması bile olsa, uçuk ücretler ödeyeceklerini de bilmeliler...

Ben ciddi bel ağrılarından şikayetçiydim. Devlet hastanesi bana mr için aylar sonrasına
randevu veriyordu. Özele gittim. Asgari ücretle çalışıyorum ve maaşımın 1/6'sını MR için
ödedim. Bekardım, ev geçindirmiyordum, sıkıntı olmadı ama çocuklu bir aile için 1 haftalık
mutfak masrafı olurdu o meblağ. Konu sahibi arkadaşımız buraya gelse eşiyle, ev alacak
birikmişi bile olsa, eşinin vasıfsız işçi olarak çalışacak. 1000-1500 lira maaş alsa, çocukların
okul masrafı, mutfak masrafı, ev giderleri derken elinde ailecek gezecekleri bir para kalmayacak.
Daha doğrusu sağlık için bir miktar parayı hep el altında tutmak zorundalar. Aile hekimine
bile gitseler, eczaneye servet ödüyoruz. Hastane parası, reçete ücreti, belli kalemden
sonra ilaç başı ücret, artı maaştan kesilen ilaç gideri... Ben dedemin parkinson ilaçları için 50tl
ödedim geçen ay eczaneye...

Mecliste vekiller için uzlaşılan tasarıyı gözden geçirin mesela. Ölüm yardımı almak istiyorlar.
Öldüklerinde maaşlarının 12 katıydı sanırım bir ödeme yapılacak ailelerine. Bir şehit annesi,
sabah radyo programına mesaj atmıştı. Oğlu için ödenen cenaze bedeli 300 lira... Benim
seçtiğim adam, benim kazandığım 10000 liradan sonra aldığı vergiyi arttırırken, benim çok
çalıştığım için ödediğim o vergilerle kendi hayatını geçtim, ailesinin hayatını garantiye alıyor.

Sevgili yakamozum35, ben sana daha önce de yazdım bir şeyler. Birikim yapın ve en azından
evlatlarınızın eğitimini tamamlayın. Bu arada siz de dil öğrenin, bir iki kursa gidin. Dilerim samimiyet
kurabileceğiniz, size yoldaş olabilecek birileri çıkar karşınıza. Derdiniz olan yalnızlığı da öyle giderirsiniz.

Bayılıyorum Türkiye'yi coğrafi özelliklerinden dolayı yaşanılabilir bir yer yapmanıza. Çok değil ayda bin lira maaş verilsin bir de ev bakın bakalım ben de Antalya'da nasıl yaşıyorum. Herkesi amanın burası çok güzel hadi gelin diye davet ediyorum. Neden Türkiye'yi savunanların cümleleri dağa taşa övgüden öteye gidemiyor? Biz ülkeyi anlatırken eğitim sorununden, işsizlikten, özgürlük ihlallerinden, baskıdan, hayat pahalılığından dem vuruyoruz. Kanada'nın karından bunalıp gelip İzmir'in lüks bir semtinden ay ülkem de çok güzel diye konuşmak zor olmasa gerek. Erkek egemen toplumun eli her daim ensemizdeyken ne diyelim? Gelin bu ülkeye belki saat dokuzda sokakta evine giderken bir kendini bilmezin saldırısına uğrayacaksın, belki açlıktan sürüneceksin, belki de namus cinayetine kurban gideceksin ama olsun sen yine de gel. Bizde bir İzmir bir Antalya var bakmaya doyamazsın, dağ taş yeşillik, denizin en güzeli bizde. Hadi arkadaşım gel birlikte seyredelim bu manzarayı, boynumuza geçirilmiş, ipleri babalarımızın kocalarımızın elinde olan tasmalarımızla.

Ben de açıkgörüşlü bir ailede büyüdüm, hiçbir zaman üstümde baskı kurulmadı. Hem de çok küçük bir şehirdi. Ama Türkiye benim ailemden ibaret değil. Ben ailemin bana bahşettiği rahatlığı sokakta göremedim. Akşam sokakta durmaya korkuyorum başkentte. Birazcık başınızı çevirip etrafınıza bakın lütfen. Ve bu ülkede kimin yaşayıp yaşayamayacağı size kalmış bir durum değil. Biz bu ülkede yaşamak istiyoruz ama korkmadan, ay sonunu getirebilecek miyim diye düşünmeden, acaba komşular ne der diye üstümüzde baskı hissetmeden! Bunları anlayabiliyor musunuz? Pek sanmıyorum.

Sevgili arkadaşım çok tşk ederim bu güzel dileğin için, senin dediklerini ve birçok arkadaşında hemfikir olduğu bu DİL konusuna el atacağım inşallah..
Elimizdeki bu fırsatları değerlendirmek lazım..

Ufkumu aydınlatınız yorumlarınızla.. Etrafıma daha olumlu bakmamı sağladınız çok tşk ederim ayrı ayrı hepinize...

Yazdıklarınızda çok haklısınız kesinlikle...

Bu yoruma katılmamak elde değil, çok haklısınız.. Böyle bir durumda kimse yerinden kıpırdamak istemez..
Ben sizi çok iyi anladım bu dediklerinizi de gözardı etmek mümkün değil..

Sağol arkadaşım..

Tebrik ederim. Ayakta alkislanilacak birisiniz.
Daha ulkemize sahip cikmayi beceremiyoruz. O begenilmeyen ulkeyi ulke yapan icinde yasayan insanlar. Eger bir sorun varsa once kendini sorgulamali insan ulkeyi degil.
Turkiye hem yasanilicak hem gezilicek hem cagdas hem sevgi dolu bir ulke. Turkiyeyi sevmeyen kisiler acaba bizim buralarda nelerle mucadele ettigimizi biliyolarmi??
Cocuklarimiz nasil tehlikedeler.
Disari cikinca sayisiz sapik var etrafta. Herkezin elinde uyusturucu.
Okul hakkimiz bile kisitli...
Benim icin butun dunya bir yana Turkiye bir yana..
Konus sahibi bence sen kendini dinle biraz.. Artilarin eksilerin neler bir tart derim. Eger gitme ihtimalin varsa git.
Unutma calismayana hic bir yerde ekmek yok malesef...

sunu cok iyi anladimki uzakta olan ulailamayan sey guzel geliyor....ben turkiyede dogdum buyudum yurt disina gelin geldim....ilk yilim okadar zor gectiki sikintidan patlayacak gibiydim helede birseyler yapmak isterken ese mahkum olmak....cok sukur alistim seviyorumda simdi turkiyeye donsem ozaman bana zor gelir herhalde..... 2 cocugum olduktan sonra ilk defa esimde 1.5 yil once turkiyeye geldim.... ucak istanbul havaalanina inmeye yakinken o denizin maviligi piriltisi etraftaki manzarayi gorunce okadar hosuma gitmistiki halbuki daha onceden istanbula bir kac defa giden biriydim....aktarmali ucak olunca havaalaninda beklemek yerine gidip ist gezlim dedik....ciktik sahile encok ozledigim sahilde dolasmakti....ordan bir simitci gecti simit aldim ogluma o istedi diye....o simitin ilk lokmasinda okadar lezzetli bir tat vardiki o tada bile hasret kelmistim burdaki simitlerden tat olarak cok farkliydi....istanbula hayran kalmistim....sanki ilk defa gordugum yer gibiydi....ama sistemini gordukten sonra nefret ettim....resmen araba oglumu ezecekti....ana cadde olmadigi halde ara sokaktan caddeye dogru gecen bir araba sanki otorotta gider gibi son gazina basmis gidiyor....yol hakki yayanin oldugu bir yerde....turkiye yasanmasi gereken mukemmel bir yer....ama paran olursa....turkiyede zenginsen keyfe birsey denilemez....ama maddi durumun iyi degilse cekilecek bir yer gibi degil.....herseyden onemlisi insan haklari yok.....bazen haberleri izliyorum hemsireye doktora saldiriyor ifade verdikten sonra serbest birakiliyor...adama dovuyor malina zarar veriyor yine hicbir suc almadan serbest birakiliyor.....yurt disinda olsa ilk is mahkemeye sevk edilir.....benim bir araba davam oldu....biri sikayet etmis yok arabamiza carpip kacmis diye....maksat arabalarini tamlir ettirmek bu kisilerde benim oturdugum sitede oturan kisiler....karakolda kabul etmedim cunku ben yapmadim....mahkemeye yonlendirildik....o kisiyle ne karakolda ne mahkemede hic yuz yuze gelmedik kim olduklarini dahi bilmiyorum....esim bu kim diye sordugunda sadece hangi ulkeden oldugu soylenildi....esim arabayi gorim dedi ona bile izin vermedi....olurda onlari taniyip bilirsek aramizda kin gidilmesin zarar vermeyelim birbirimize....devletten hic bir kurus vermeden avukat tutuldu....avukatim turktu bizim sectigimizdi....mahkemede yine onlar cagirilmamisti...karsi karsiya gelmemek adina....neyseki mahkemeyi kazandim konu kapandi....hatta onlara biz dava acabilirdik yalan ifadeden dolayi biz istemedik.....turkiyede olsa mahkeme cikisi birbirlerine girilir kac olu kac yarali allah kerim.....turkiyede yasam zengin olmak demek demek....turkiyenin her nimetlerinden yararlanmak icin....

Yazdıklarınıza katılıyorum..
ayrıca arkadaşın yazmış olduğu bu tip katı ve ırkçı söylemleri hiç hoş bulmuyorum!

Türkiye bizim vatanımız, kanımız,toprağımız... Kimse kimseye beğenmiyorsan, bir başkasına özeniyorsan "Çek git,kütükten de sildirin kendizi" deme hakkına sahip değil.. Bu yargı insanı yaralar..

Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…