Düğün erteleme

Canım bence trip atarsan her türlü suçlu sen olursun ölümüze saygı duymadı diyeceklerdir o kesin.. Bence eğer bir şeyleri halletmek istiyorsan biraz bekle biliyorum zor ama zaten bir şekilde geçicek bu zaman dilimi... Her şey sakinleyince güzelce konuş baktın hala aynı tavır demekki zaten gönlü yokmuş demektir.. Yok eğer kendi kendine geldiyse bi şekilde halledilebilir.. Bu arada sormadan geçemicem kayınvalidenle aran nasıl? Ailecek taziyelerinizi bildirdiniz mi mesela?

Bildirdik. Kayınvalidem de zaten annesiyle görüşmez ve sevmezdi. Düğünümüze 1 ay kala hastalanınca her gün irtibat kurdu nasıl diye o kadar.

Düğününüzü, hem görüşmediği, hem de 100 yaşını aşmış anneannesi için ertelemesi, senin de ortak tanıdıktan öğrenmen enteresan olmuş.

Hatta düğün öncesi iyi olmuş, sen de iyice karar verirsin.

Bence ertelemelisiniz. Çünkü daha sonra bunu ısıtıp ısıtıp önünüze çıkarır daha çok canınızı sıkarlar. Hatta belki de en iyisi zaten budur. Erteleme kararını bile başkasından öğrenmişsiniz

Siz niye yaninda degilsiniz sizin suan yaninda olup destek olmanz lazim cok yanlis bence yaninda olmamaniz. Bunun disinda size kizip da ertelenicek demediyse yaptigi buyuk terbiyesizlik.olumle dugunun tarihi degismez derler bizde cok abartmdan bence dugun yapilabilir

Dugunu ertelemek en mantiklisi olmus kimse gonul koymasin, aynisi senin de basina grlebilirdi.

Nisanliniza fazla yuklenmeyin derim ben. Densizin biri sormuştur, ee düğün nolacak şimdi, diye. Oda erteleriz, demiştir.

Siz nisanlinizla görüşmeden sagdan soldan duyduklarinizla is yapmayin, bunu kendi ailenizede söylemeyin sakın. Önce nisanlinizla konuşun.

Birde neden siz ve aileniz nisanlinizin yaninda degilsiniz? Yada başsagligi dilemek icin gittinizmi onlarin yanina?

Babamın dayısı 20 gun once vefat etti abimin dugunu vardı biz ertelemedik dugunu.dayısı giller cocukları gönül koydu babama dugunu ertelemedik diye
Sizin tarih cok yakınmıs bana normal geldi
Yada kuranlı bi dugunde olabilir ertelenmemesi için tabi tercih meselesi

Dugun olmasa normal bir nikah olursa erteletmenin bir anlami yok cnm

Bende olsam aslinda gonul koyardim dugun degilde sade bi nikah olsa kirilmam ama oyle oynamali bi dugun olsa ne bilim kotu olurdum yani kusura bakmayn yorum yaptim yorumuza ama icimden geeni soylemek.istedim

Ama bide şöyle düşünün anneannesi olabilir,önemli olmadığını düşünüyorsunuz gibi hissettim.fakat annesi o düğüne gelip nasıl oynasin?onun annesi sonuçta. Annesi acısını yasamasin mi?kadın şuan cenaze evinde.o moddan çıkıp nasıl düğün yapsın?düğün herzaman olabilir.1 ay sonra da.ama ölen annesinin acısını yaşamazsa bunun yarası hiç kapanmaz. Sizin anneniz 100 yaşında ölse, oğlunuz da düğün yapsa ne hissedersiniz?evinizde ağlayan bir kalabalığı bırakıp,oynamaya mi kosarsınız?Mevlüt bile yapmadan düğün mü yaparsınız?kv açısından bakınız. 1 ay sonra evlenin ne olur ki?direkt size soylememesi de bence, sizin acısını anlayamayaciginizi dusunmus ve size duyurmuş herhalde. Bide o çok başka bir ruh halindedir dert anlatmak zor gelmiştir. Ne kadar yıllardır gorusmeselerde insan ölümden etkileniyor. Yeri geliyor hiç tanımadığımız birinin ölümüne bile aglayabiliyoruz. Duygunuzu ve vicdanınızı on plana alın bence.biraz bencilce geldi sizin tüm akrabalarin düğüne olabilir gözüyle bakmanız. Sizin taraftan ölen biri olsaydı ne olurdu?birde sizin de orada olmanız daha güzel olabilirdi.kötü gününde yanında olsanız daha iyiydi.belki oda size gonul koymuştur ondan aramiyordur. 5 gün sonra evli olsaydınız giderdiniz değil mi?düğün telaşına düşmeyin yanında olun.evlilik illaki düğün olunca olmaz.yanında olarakta olur.

Son düzenleme:
Nisanlinizin size danışmasina gerek yok, anneanne ölünce düğün ertelenir. Net! Bunun üstüne düğün yapana hiç rastlamadım. Gelenler de ayıplar. Başkasından duyma nedeniniz o kişinin sormuş olması ve Nisanlinizin cevap vermiş olmasındandır. Zaten sizin böyle bir şey isteyebileceginizi aklının ucundan gecirmemiştir nisanliniz. Benim anneannem ölse, nisanlima "erteleyelim mi" diye sormaya utanırım. Sizin anneanneniz ölse utanmaz misiniz bu soruyu sormaya? Üstünde konuşulacak bir konu bile değil.

Dugunun ertelenmesi gerekir cok zor okur ama malesef olen insan cok yakin.ama size soylememesi garip.acaba oyle bir arlarinda konusurken ertelemek lazim gibi bir laf gecti de ondan mi soyledi.belki kesin olmayinca seninle konusmamistir

Ailenizin ve sizin başsağlığı için erkek tarafının yanına gitmesi gerekir orada da görüşür ne olacağına karar verirsiniz.Nikahmı olacak sonraya mı ertelenecek belli olur.

Düğün ne kadar ertelenirse ertelensin ertelenen düğünde de bence eğlence olmaz. O yüzden kısa kesilerek eğlencesiz bir düğün, sadece ilk dansın takı töreninin nikahın va olduğu sade bir düğünle noktalayabilirdiniz. 100 yaşındaki çok da bağlı olunmayan ayda yılda bir görüşülen anneanne vefat edince birkaç gün kalmış düğünü (ki ben artık nikah gözüyle bakıyorum) iptal etmek yollardan işini gücünü ayarlamış düğün için gelen onca insana ciddi bir eziyettir. Çok uzatılmadan yas havası içinde bir nikah pasta kesimi vs kimse ayıplamazdı.
Hadi ailenin düğün yapacak psikolojik hali yok diyelim. Damat adayı Nasıl bunu gelin adayıyla konuşmaz?
Siz Bi bahaneyle nişanı atın bence. Bencillik sizde değil bu adamda. Ertelenmesini çok istiyorsa bunu zaten anlayışla karşılar ertelerdiniz.

Katılıyorum ilk teklifi kız tarafının yapması gerek, istemese dahi sormalı.
Karşı taraf bunun alınganlığı içinde dahi olabilir.

iki gündür konuyu okuyorum fakat ben mi yanlış anlıyorum yoksa gerçekten mi fazla abartılıyor çözemiyorum. verilen tepkiler çok yanlış bana kalırsa ve konu sahibesini yanlış yönlendirecek çok fazla şey var.

bir kere ölüm olduğunda düğünün ertelenmesi çok normal bir durum. ölen kişi ister genç olsun ister yaşlı, isterse sizin bahsettiğiniz gibi çok yaşlı olsun fark etmiyor. ölüm şekli ister ani olsun ister beklenen bu da fark etmiyor. çünkü adı üstünde bu bir ölüm. düğün bir ay sonra olsaydı belki ertelenmezdi fakat beş gün çok kısa bir süre. beş gün sonra düğün yapmak o kadar ayıp olurdu ki tarif edemiyorum bunu şu an.

ölen kişinin sevilip sevilmemesi de çok bir şeyi değiştirmez çünkü dedim ya ölüm. ayrıca kayınvalidenizin annesini sevmediğini söylemişsiniz fakat bu insan belki 50-60 yıldır onun annesiydi. aralarında neler geçti, neden ayrı düştüler biz bilemeyiz. arada bir sevgi olmasa dahi insan üzülmez mi? belki suçluluk duyuyor bile olabilirler. hastayken gitmedikleri için belki. belki düğün telaşıyla uğraşırken bırakıp gidemediler. belki sorunları yüzünden gidemediler. ve bunun için bile pişmanlık duyuyor olabilirler.

nişanlınızın da kötü niyetli olduğuna inanmıyorum. çünkü düğün ertelendi demeye gerek duymamış olabilir. otomatik olarak bunun olacağını düşünmüş olabilir. veyahut da o esnada gerçekten düşünememiştir. cenaze evi ve cenaze gerçekten korkunç durumlar. ölen kim olursa olsun o psikoloji insanı gerçekten çok etkiliyor. siz "ben düğünü sormaya çekindim oesnada yanlış anlar diye" demişsiniz. arkadaşınız sormuş ama. o da ertelendi demiştir gayrıihtiyari. eğer sizin aranızda bu konu açılsaydı size de söylerdi bu şekilde bana kalırsa. çünkü zaten teklif edilecek bir durum yok. ertelenmesi gerekiyor zaten.

bence bu günlerdeki tutumunuz ilişkiniz adına çok önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…