- 10 Şubat 2020
- 646
- 244
- 18
- 33
- Konu Sahibi merveevasu
-
Bence şu mübarek günde dua edelim de kimse kimsenin eline düşmesin Allahım yaİyimiş ya, koca koca insanlar evlensin ama hem eşyalarını aileleri alsın hem düğünlerini aileleri yapsın. Şu zihniyeti ömrüm boyunca anlamayacağım. Hayır bir de insanlar ikisine birden yetişemeyeceklerini söylemiş, canlarını mı alacaksınız? Ya da siz borçsuz harçsız yaşarken insanlara borç mu ödeteceksiniz?
Evet küçüklükten beri (10 yıldır birlikteyiz). Sevgiyle bunun bi alakası yok şuanda.
düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum
Vay arkadaş, insanlar eşyaları alsınlar ama düğünü yapamayacaklarını söyleyince kötü olsunlar iyi mi?
Siz karı koca olarak hiçbir zahmete, borca girmeden evlenin tabi, anne babaların işi gücü ne?
Kesinlikle.Allah hayırlı evlat versin diyoruz ya hep, yanına gelinin damadın da hayırlısını versin diye eklemek lazım.
Tabi oyle.Allah hayırlı evlat versin diyoruz ya hep, yanına gelinin damadın da hayırlısını versin diye eklemek lazım.
Kesinlikle.
İnsanlar bu eşyaları nasıl aldılar bilmiyorum da 70 yaşında bir komşumuz emekli maaşıyla kredi çekip oğlunun düğün masraflarını karşılamıştı. Adam nasıl stres yaşadı gözümüzün önünde o yaşta borçlanınca. Bir karşılaştığımızda dayanamadım oğluna dedim,gece rahat uyuyor musun, babanın nerdeyse yarı emekli maaşı senin üzerinde oturduğun eşyalara gidiyor sen karınla şehir şehir gezerken. Cevabı; babam değil mi yapmak zorunda demişti. Bazılarının kafası böyle çalışıyor maalesef.
Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana
Nerelisin ?Evet öyle. Bizim kesimde bunlar ayıp karşılanır. Düğünüde eşyalarıda aile alır.
Rizeliyim onlar da rizeli. Konu memleket değil. Aile görüşleri vs. Biz de bilirdik nişanda takılanlarla nişanı karşılamayı.Nerelisin ?
Bizim bi tanıdıgımız yasli kari koca senelerce para biriktirmis insanlar emeklilik zamaninda bi evimiz olsun kiradan kurtulalim diye. Tam ev alcak parayi ayarladılar okutup meslek sahibi yaptiklari oglu ben evleniyorum bana ev almak zorundasiniz diyince ellerindeki tum parayı ona verip kendileri kirada oturmaya devam ediyor hala. Yazık gercekten. Damadı ve gelinlerinin paylasimlari gorseniz keyif icinde bedavadan evleri oldu :) yazık insanlarin emekleri var o evde. Adamın baska kac tane kizi var onlara bisey yapilmadi tabiki :) Tipki gelini konu sahibi gibiydi ki dusuncesi bi evin bi oglu diye evi aldirmis oldular ne alakaysaKesinlikle.
İnsanlar bu eşyaları nasıl aldılar bilmiyorum da 70 yaşında bir komşumuz emekli maaşıyla kredi çekip oğlunun düğün masraflarını karşılamıştı. Adam nasıl stres yaşadı gözümüzün önünde o yaşta borçlanınca. Bir karşılaştığımızda dayanamadım oğluna dedim,gece rahat uyuyor musun, babanın nerdeyse yarı emekli maaşı senin üzerinde oturduğun eşyalara gidiyor sen karınla şehir şehir gezerken. Cevabı; babam değil mi yapmak zorunda demişti. Bazılarının kafası böyle çalışıyor maalesef.
Hemşeri sayılırız. Bende trabzonluyum ama rizeye bizde kız verdik. Bizde böyle olmaz dediğin için sormuştum memleketi zaten. nişan takılarını ne yaptın peki ?Rizeliyim onlar da rizeli. Konu memleket değil. Aile görüşleri vs. Biz de bilirdik nişanda takılanlarla nişanı karşılamayı.
10 yildir bizim iliskimizi biliyolardı buna butce ayirmalilardı diyorsunuzda onlardan cok sizin biliyor olmaniz lazim ya hani o butceyi sizin ayarlıyor olmaniz lazimdi :)Olayları bu kadar saptırmanızı gerçekten anlamıyorum. Ne kadar saygısızca yorum yapıyorsunuz ya. 10 yıldır ben bu adamla birlikteyim ben 24 o 27 yaşında. ve ailesi bizi 10 yıldır biliyorlar. Nişanlım birikim yapmış çalıştığını koymuş kenara altın yapmış düğün zamanıda onları bozdurarak eşyaların büyük bir kısmını o karşıladı zaten. Biz de yatak odası vb. şeyleri kız tarafı olarak karşıladık. Konu düğüne gelince ailesi kenara çekildi üstelik düğün istemelerine rağmen. 10 yıldır bizim ilişkimizi bilen bir aile bütçe ayırırdı diye düşünüyorum. Evimiz yok zaten kirada oturacağız. Ev için peşinat vermeyi düşünüyorduk düğün paralarıyla ki böyle bir şey olana kadar. Onu da düğüne vermek istememek gayet doğal insanlar eğlensin diye düğün yapmıyorum ben. Baştan böyle bir şey söylenseydi zaten düğün yapmazdım. Düğüne bir ay kala söyleniyor.
Olayları bu kadar saptırmanızı gerçekten anlamıyorum. Ne kadar saygısızca yorum yapıyorsunuz ya. 10 yıldır ben bu adamla birlikteyim ben 24 o 27 yaşında. ve ailesi bizi 10 yıldır biliyorlar. Nişanlım birikim yapmış çalıştığını koymuş kenara altın yapmış düğün zamanıda onları bozdurarak eşyaların büyük bir kısmını o karşıladı zaten. Biz de yatak odası vb. şeyleri kız tarafı olarak karşıladık. Konu düğüne gelince ailesi kenara çekildi üstelik düğün istemelerine rağmen. 10 yıldır bizim ilişkimizi bilen bir aile bütçe ayırırdı diye düşünüyorum. Evimiz yok zaten kirada oturacağız. Ev için peşinat vermeyi düşünüyorduk düğün paralarıyla ki böyle bir şey olana kadar. Onu da düğüne vermek istememek gayet doğal insanlar eğlensin diye düğün yapmıyorum ben. Baştan böyle bir şey söylenseydi zaten düğün yapmazdım. Düğüne bir ay kala söyleniyor.
Niye? Otelde düğün yapmayanların düğünü sayılmıyor mu?Ayranı olmayanlar neden düğün yapar?
Nikah ve sonrasında yemek neden kimseye yetmez?
Nikah parasıyla 4 duvar aldığımız ilk evimizin dekorasyon borcunu kapatmıştık. Bir sürü de para artmıştı. Lütfen kusura bakmayın ama otel düğünü olmadıktan sonra ne gerek var o hengameye? Paranız sizde kalsa şahane olmaz mı?
Anne babalar da bu kadar yufka olmasın, iki evladım var eğitimleri için elimden geleni yaparım da elimdeki parayı ev alsın diye vermem, niye vereyim?Bizim bi tanıdıgımız yasli kari koca senelerce para biriktirmis insanlar emeklilik zamaninda bi evimiz olsun kiradan kurtulalim diye. Tam ev alcak parayi ayarladılar okutup meslek sahibi yaptiklari oglu ben evleniyorum bana ev almak zorundasiniz diyince ellerindeki tum parayı ona verip kendileri kirada oturmaya devam ediyor hala. Yazık gercekten. Damadı ve gelinlerinin paylasimlari gorseniz keyif icinde bedavadan evleri oldu :) yazık insanlarin emekleri var o evde. Adamın baska kac tane kizi var onlara bisey yapilmadi tabiki :) Tipki gelini konu sahibi gibiydi ki dusuncesi bi evin bi oglu diye evi aldirmis oldular ne alakaysa
O zaman o parayı adaletli olarak çocuklarına bölecekti oğluna ev kızlara bişey yok oturup zırlamasınlar şimdi evlat ayrımı yapıpta. Oğullarına al payını naparsan yap diyecektilerBizim bi tanıdıgımız yasli kari koca senelerce para biriktirmis insanlar emeklilik zamaninda bi evimiz olsun kiradan kurtulalim diye. Tam ev alcak parayi ayarladılar okutup meslek sahibi yaptiklari oglu ben evleniyorum bana ev almak zorundasiniz diyince ellerindeki tum parayı ona verip kendileri kirada oturmaya devam ediyor hala. Yazık gercekten. Damadı ve gelinlerinin paylasimlari gorseniz keyif icinde bedavadan evleri oldu :) yazık insanlarin emekleri var o evde. Adamın baska kac tane kizi var onlara bisey yapilmadi tabiki :) Tipki gelini konu sahibi gibiydi ki dusuncesi bi evin bi oglu diye evi aldirmis oldular ne alakaysa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?