düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Evet ben öyle düşünüyorum. Hem tek erkekleri hemde benim ailem her şeyimi dört dörtlük yaparken (Nişanımı bile) onlardanda böyle bir davranış beklerim.
Şimdi bu maddiyata göre değişir.. Sizin maddi gücünüz iyidir dört dörtlük yaparlar onların değildir dört üçlük yaparlar yani bunu dayatma olarak kullanmamak gerekir

Evet öyle. Bizim kesimde bunlar ayıp karşılanır. Düğünüde eşyalarıda aile alır.
Bence siz yapılan bu büyük ayıbı asla kabul etmeyin konu sahibi cekin nisanlınıza ve ailesine resti. Esyaları aldınız ama dugunumuzu de yapmalıydınız kabul edemem atiyorum nisanı diyin.

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....
Merhaba günaydın bence bu senin ve nişanlının arasında olması gereken bir konu. Mesela biz 10 ay önce evlendik. Ve nikahla evlendik. Kendimize ev alabilmek için düğün yapmak istemedik. Kendi kararımızdı. Düğünde takılan takılar ve benim 50 bin tl tutarındaki arabam düğünden sonra satıldı. Ve hepsini evimize kattık. Bu eşinle senin ortak kararın olmalı. Bence bunu kafana takıp da en güzel zamanlarını boşa stress içinde yaşama. Nişanlın ile konuş eğer böyle ise sende hoş gör bence çok sorun yapılıp da işi kötü noktalara getirilecek bir konu değil. He bu arada bizim evimizin parasının çoğunu kayınvalidem ödedi. Ve ev onun üzerine. Ama ben 10 aydır 1 gün bile para koydum bana ödiceksiniz demedim. Çünkü bu kadar çirkin konulara hiç gerek yok. Kendinizi öyle tanıtmayın derm.

eşimle ben de karadenizliyiz. seni çok iyi anlıyorum merak etme. bizim oranın insanları huçelidir. bazı erkek aileleri kendi kızlarına yapılanı över ama kendi elini taşın altına koymak istemez. ama şöyle de bir durum var, artık devir değişti. sırf bizim taraf yaptı da onlar niye yapmıyor onlar erkek tarafı diye düşünürseniz eğer sizin de bundan sonra uymanız gereken birçok örf âdet olur. bunları yapabilir misiniz?

biz evimizdeki priz anahtarlarını bile değiştirdik ne eşimin tarafından ne kendi tarafımdan bir şey talep etmedik. hiçbir şey. çalıştık, kendi evimize istediğimizi aldık kimseye de laf söylemek düşmedi. düğün salonuna kapora verdik düğün sonu da müsait bir anda DÜĞÜNDE TAKILAN NAKİTLE gerisini kapattık. çok şükür borcumuz da yoktu geri kalan her şey bizim oldu mis gibi balayı yaptık.

salonunuz çok mu pahalı? elinizde nakit kalmayacağınızı mı düşünüyorsunuz?
Hayır bütün eşyalarımızı nakit ödedi aileler. Hiç borcumuz yok. Kalan ödeme sadece düğün. Onun kaporasını verdik birlikte zaten. 8 bin tl gibi bir nakit ödenecek.

Ben de söz, kına ikinci kıyafetimi, kına aksesuarlarımı, nişan kıyafetimi kendim aldım nişanlıma bana şunu alın bunu alın demedim hiç bir zaman. Damatlığını da ben aldım. Bir tek gelinliğimi ve kına elbisemi aldılar. Her kadın değerlidir. Konuyu kız tarafı konu sahibi gibi olunca değerli oluyor demeniz çok yanlış.
Tabiki her kadın degerlidir orda demek istedigimiz baska biseydi.
Ama konumuza gelirsek bundan sonra ne yapcaginizi merak ettim yapilan bu ayıbı kabul etmeyin kesinlikle. Esyalarin alinip dugunun yapilmaması kabul edilemez

Benim de aynı şekilde oldu , düğünde gelen paralar ile düğün salonunun parası ödendi ,
eşim tek başına düğünü yaptı babası yok destek de olmadı ailesi

1 tl nedir ya 1 tl bile almadık biz 😁 dugun masrafını iade etmis bi insanim ben boyle konulari gördükçe bi tuhaf oluyorum 😁 tam anlamiyla igneleri bile yok bizde. Esya almislarda dugunde yapmak o insanlarin borcuymus 😁 borc bide 😁 borclu yapmış insanlari kendisine saka gibi 🤭
Aynı fikirdeyim. Böyke şeyleri gördükçe neden boşanmaların olduğunu daha iyi anlıyorum. İnsanların daha birbirlerine saygısı kalmamış ya. Pes doğrusu pesss

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.

Adamlar gelmiş 50-60 yaşina ve istiyorsun ki onlar borç ödesin. Hem ev eşyani ödesin, hem gelinlik dügün. Bunuda bir nişan ile eşdeğer buluyorsun.

Cok bencil düşünüyorsun. Bide sürekli "tek erkek" diyorsun. Ki 3 çocuklari var. Nişanlinin pipili olmasi ne ekstra değer katiyor?

Borçsuz evleniyorsun diye şükür edeceğine.. Türkiyede anne babalar sanirim sadece öldüklerinde rahat edecekler.

Yapmayın Allah aşkına.. Seven insan böyle küçük hesaplara takılmaz.. Eviniz dizilmiş borçsuz nakit bir şekilde eşyalarınız alınmış şurda vereceğiniz 8 bin tl mekan parası ki diğerleri size kalacak.. Bende yeni evlym 9 aylk ama hiç böyle hesaplar düşünmedim tek düşündüğüm güzel bir düğün geçirip eşimle mutlu olmak.. Siz de bunu düşünseniz daha iyi olmaz mı ?

Çok cahilce konuşuyorsunuz gerçekten.
Mervecim kaç yaşındasın bilmiyorum. Kendin çalışıyor musun ınu da bilmiyorum. Ama bu zihniyetle bir yuva kuracaksan üzülüyorum. Ben ve eşim kimseye hiçbirşeyi karıştırmadan evlendik. Siz de bunu yapabilirsiniz. Herkes kenara çekildiğinde kapını kapattığında o adamla huzur istiyorsan maddiyata bakmayın. Kolumda 20 tane bilezik olsa ne olur eşimle birbirimize olan sygımızı kaybettikten sonra. Senin değerli şeyin altınların değil zihniyetin karakterin olmalı.

Yapmayın Allah aşkına.. Seven insan böyle küçük hesaplara takılmaz.. Eviniz dizilmiş borçsuz nakit bir şekilde eşyalarınız alınmış şurda vereceğiniz 8 bin tl mekan parası ki diğerleri size kalacak.. Bende yeni evlym 9 aylk ama hiç böyle hesaplar düşünmedim tek düşündüğüm güzel bir düğün geçirip eşimle mutlu olmak.. Siz de bunu düşünseniz daha iyi olmaz mı ?
Hiç sorma ya 🤣🥰

Eşyaları erkek tarafı almış e düğünüde sizin aileniz ödesin herşeyi karşı tarafa yıkmayı hiç doğru bulmuyorum evlenecek olan sizsiniz onlar mı bir zahmet nakitten ödeyin çoğu çiftte böyle yapıyor zaten. Çalışan bir insanın iki kuruşun lafını yapacağını sanmıyorum geliriniz mi yok

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....
Sen bilirsin anlarsın eğer uyanıklık yapıyorsa izin verme ama gerçekten durumu yoksa ama senle dünya evine gitmek istediği için bunu yapıyorsa tolore edebilirsin. İyi gözlemle şuan atılan adımlar evliliğinde ki gidişatı belirler

Mervecim kaç yaşındasın bilmiyorum. Kendin çalışıyor musun ınu da bilmiyorum. Ama bu zihniyetle bir yuva kuracaksan üzülüyorum. Ben ve eşim kimseye hiçbirşeyi karıştırmadan evlendik. Siz de bunu yapabilirsiniz. Herkes kenara çekildiğinde kapını kapattığında o adamla huzur istiyorsan maddiyata bakmayın. Kolumda 20 tane bilezik olsa ne olur eşimle birbirimize olan sygımızı kaybettikten sonra. Senin değerli şeyin altınların değil zihniyetin karakterin olmalı.

Altinlar yine konu sahibinde kaliyormuş, sadece nakit para istemişler. 8bin lira az mi sanki ya? Zaten en az 50bin gitmiştir eşyalar için.

Kadinlar kendi değerini ne zaman para ile altin ile biçmeyi birakacak? Yazik ya gercekten.

Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana

İyimiş ya, koca koca insanlar evlensin ama hem eşyalarını aileleri alsın hem düğünlerini aileleri yapsın. Şu zihniyeti ömrüm boyunca anlamayacağım. Hayır bir de insanlar ikisine birden yetişemeyeceklerini söylemiş, canlarını mı alacaksınız? Ya da siz borçsuz harçsız yaşarken insanlara borç mu ödeteceksiniz?

Altinlar yine konu sahibinde kaliyormuş, sadece nakit para istemişler. 8bin lira az mi sanki ya? Zaten en az 50bin gitmiştir eşyalar için.

Kadinlar kendi değerini ne zaman para ile altin ile biçmeyi birakacak? Yazik ya gercekten.
Belki bir gün kadınlara saygı duyulmayı sevgi göstermeyi öğrenir erkekler 🥰 ama bu zihniyetler ile çokkkk zor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X