canım ben de altın hiç sevmem.52 yaşındayım .kolumda hala yeni yetmeler gibi,ipli,gümüş bileklikler.eğer maddi durumumuz olsaydı bizde sizin gibi birşey düşünürdük.. mantıklı 5 i bir yerde bence çok manltıklı
Bencede gereksiz.ihtiyaç halinde satılıncada yarı fiyat bile etmiyor.bildiğim kadarıyla artık kuyumcular kiraya veriyor diye biliyorum
Kısmet olursa 15 gün sonra nişanım olacak ve Ağustos ayında da kısmete düğün... Sözlümün maddi durumu biraz yetersiz yeni atandı ve biraz borcumuz da var. düğünde 6 tane bilezik takacak ailesi. Biz düğünden sonra bilezikleri satıp onun kredi borçlarını ödemeyi düşünüyoruz evlenince borç ödememek için. sonra zamanla tekrar biriktiririz bir şeyler diye düşündük. Bi de burada adet set takılır geline.. Ama ben o seti çok gereksiz görüyorum çünkü ben o seti düğün gününden ayrı başka bir zaman takacağımı hiç zannetmiyorum. pek takıyla aram yoktur benim. Kardeşimin düğünü bile olsa set takacağımı zannetmem. eee o seti satmaya kalksan epeyce bi zarar edeceksin. o setten edeceğimiz zararla balayına gideriz yani... 1 günlük takmak için o kadar boşa harcayacak paramız yok maalesef. ama burada da bakarlar set takmış mı diye çok eksik arayan insan gelir düğüne... annemde set alsın diyor. setler 2000-3000 civarı... acaba diyorum emitasyon setler bulabilir miyim gerçeğe çok benzeyen 90-100 tl gibi bir fiyata :) ya da bulamasam en kötü ihtimal gümüş üzerine altın kaplama setler varmış 300 tl ye ama ona da boş yere 300 tl hiç verdiresim yok :) sizce 100 tl lik bi emitasyon bi set alsam sahte olduğu anlaşılır mı kızlar??? Eğer set alırsak balayına gidemeyeceğiz. hatta set almayıp balayına gideriz bi de üzerine 1000 tl kadar da artar gibime geliyor :))))
Benimde altınla aram yok.Altın benim gözümde sadece yatırım aracı.Tarzım değil. GOLDFLAY arkadaşım mantıklı düşüncedesiniz ama inş bu iyi niyetiniz suistimal edilmezcanım ben de altın hiç sevmem.52 yaşındayım .kolumda hala yeni yetmeler gibi,ipli,gümüş bileklikler.
elalem ne der olayı zor bir durum.inan bazı şeyleri ,maddi imkanlarımı çok zorlayarak yapıyorum".ele karışmak"tabiri bu olsa gerek.bu yüzden yatırım amaçlı olanlar bana cazip geliyor.sizde illa ki,etrafa karşı bir şey yapmak zorunda hissediyorsanız,beşi biyerde, borçla alınabilir.düğünden hemen sonrada satarsınız.çok çok 40-50 lira zarar edersiniz.
tekrar mutluluklar dilerim size,allah utandırmasın...
Orasi biraz sans isi iste. Ilk evliligimde verici oldugum ve enazla mutlu olmaya calistim,ama karsi taraf bunu aynen dediginiz gibi suistimal etti. Pacavra muamelesi gordum.Benimde altınla aram yok.Altın benim gözümde sadece yatırım aracı.Tarzım değil. GOLDFLAY arkadaşım mantıklı düşüncedesiniz ama inş bu iyi niyetiniz suistimal edilmez
Mütevaziliğini takdir ediyorum:) elbette gereksiz. Bulabilirsin kesinlikle. Bana öğretmenler gününde gelmişti bi işlemeli gold bilezik. Gerçek gibiKısmet olursa 15 gün sonra nişanım olacak ve Ağustos ayında da kısmete düğün... Sözlümün maddi durumu biraz yetersiz yeni atandı ve biraz borcumuz da var. düğünde 6 tane bilezik takacak ailesi. Biz düğünden sonra bilezikleri satıp onun kredi borçlarını ödemeyi düşünüyoruz evlenince borç ödememek için. sonra zamanla tekrar biriktiririz bir şeyler diye düşündük. Bi de burada adet set takılır geline.. Ama ben o seti çok gereksiz görüyorum çünkü ben o seti düğün gününden ayrı başka bir zaman takacağımı hiç zannetmiyorum. pek takıyla aram yoktur benim. Kardeşimin düğünü bile olsa set takacağımı zannetmem. eee o seti satmaya kalksan epeyce bi zarar edeceksin. o setten edeceğimiz zararla balayına gideriz yani... 1 günlük takmak için o kadar boşa harcayacak paramız yok maalesef. ama burada da bakarlar set takmış mı diye çok eksik arayan insan gelir düğüne... annemde set alsın diyor. setler 2000-3000 civarı... acaba diyorum emitasyon setler bulabilir miyim gerçeğe çok benzeyen 90-100 tl gibi bir fiyata :) ya da bulamasam en kötü ihtimal gümüş üzerine altın kaplama setler varmış 300 tl ye ama ona da boş yere 300 tl hiç verdiresim yok :) sizce 100 tl lik bi emitasyon bi set alsam sahte olduğu anlaşılır mı kızlar??? Eğer set alırsak balayına gidemeyeceğiz. hatta set almayıp balayına gideriz bi de üzerine 1000 tl kadar da artar gibime geliyor :))))
cnm kapalı değilim ama burada kapalılar bile görgüsüz gibi set takıyor üstüne hani bazı model setler vardır ya gösteriş olsun diye kaba modelli işte öyle şeyleri bile yakası kapalı gelinliğe takıyorlar. bakalım ucuz 50-60 tl lik birşey bulmaya calışacağız düğnden sonra da seti yok ederim artık :)benim setim vardı ama beyaz altın ince bişey aldım ben abartılı değildi. kınam kızlar arasında olduğu için açık elbise giydim seti taktım.
tesettürlü değilim ama gelinliğimin yakası kapalı ve kolları uzun olduğu için kolye ve bileklik filan takmadım sadece ayrıyeten mor taşlı küpe almıştım onu taktım.
yani bence takmıyorsan çok gereksiz, boşa masraf yapma.
gelinliğin kapalıysa hiç takma zaten kötü duruyor, değilse de istersen sahte al istersen hiç alma ne gerek var.
cnm bu şüphe uyandırmasınsana bir iyilik yapayım olmuşken bu olsun bari http://www.n11.com/trabzon-taki-seti-altin-kaplama-kararma-yapmaz-P24949135
ailesi yaşlı sessiz insanlar. bi de babası parayı çok seviyor. burada en azından 6 tane bilezik takılır düğünde ve babasına zar zor yaptıracak bilezikleri dayısıgiller konuştu falan yoksa kp altına para harcamayı sevmezmiş,,,... ailesine söyler yoksa gercek zannedip set parası buluyor düğünü bana yaptırıyor der diye söyleriz ama ağızları sıkıdır duyulmaz diye düşşünüyorum. balayına gideceğimizi de bilmeyecek ailesiBu yoruma katılıyorum. Siz şu an gayet erdemli davranarak hem eşinizin ailesini utandırmamaya, hem de elalemin "bak değer vermediler kıza" demesini engellemeye çalışıyorsunuz. Burada önemli olan, eşinizin ailesi bunun kıymetini bilecek mi? Sahte alınacağından onların haberi olacak mı, yoksa onlar "oğlum bizim için en güzelini aldı biz de taktık" mı diyecekler?
cnm 6 tane bileziği zarzor yapacaklar. Allahtan kollarım ince de fazla gelmiyor bilezikler. mecbur sahte alacağız artıkbizim memlekette de geline set takılır
set için zarar gözüyle bakana onun yerine bilezik takılır
eşinin ailesi alacaksa yerine bilezik aldırabilirsiniz
ama ailesi takacaksa.. takmayacaksa da sahte emitasyonlar varmış anlaşılmayan takabilirsiniz bence de
@GOLDFLAY tebrikler!Kadınlar Kulübü tarafında yılın gelini ödülüne layık görüldünüz.
plaketinizi vermek üzere kayınvalidenizi sahneye davet ediyorum.
evet cnm aynen öyle derler o yüzden bilecekler onlar zaten bizim taraftan akrabalar bilmedikten sonra sıkıntı yok onun tarafı o kadar önemli değilevet onların takının sahte oldugundan haberleri olmalı yoksa oğluma en pahalısından set aldırmış derler
valla ben seni tuttum şaşırttın yaa bizi ama olaya senin pencerenden bakınca o kadar haklısınki gerçeğe yakın sahteleri var asla anlamazlar canım ve muhakkak balayına gitt dediğin doğru bende hiç takamamıştım ev için lazım oldu bozalım dedik o kadar ucuza gittiki aferim sana akıllı kızsın vallaaa..
balayına da öyle çok para harcamayacağız ki... gidip de set parası kadar masraflı bi balayı yapmayacağız hatta balayına dünüden 4-5 gün sonra çıkacağz düğünde takılan çeyreklerle falan. 1000 tl den fazla masraf etmeyeceğiz balayına ayrıca... ne yapacağımız nereye gideceğimiz hiç belli değil para olsa önceden rezervasyon yapacağız ama para yok. :) kredi kartından geçecğiz ya da.. set alacak olsak onu da karttan geçecektik yani borç büyüyecekama bunlarin derdi balayi. borc edinmek istemiyorum o yuzden sahte takmayi planliyorm dese eyvallah. ama diyoki setin parasina balayina cikmayi düşünüyorum diyo. tabi herkesin hakki balayi ben anlayisla karsiliyorum. ama takmislar gibi gostereyimde aslnda cakma set takayim dugunmde diyo. bilemiyorum ya. herkesin kendi karari. gelinglinin boyun kismi aciksa inci falan taksn o zaman setin yoklgu belli olmasn.
bende tektaşı taşı zirkon olanlardan aldım cnm 300 tl lik. annem insanların gözüne set takmış görünsün de nasıl takarsanız takın diyor. annem sözlümü çok sever o yüzden annem de yorulmasını istemiyor maddi yönden. düğün de takılan bilezikler bizde kalacak cnm onları satıp borçları ödeyeceğiz. evlenince borç ödemememiş olacağız yani inşallahBende evlenme teklıfı edılırken erkek arkadaşım benı kuyumcuya goturdugunde ''300TL'' lik sahte tektaş begenmıstım.. Hatta erkek arkadaşım dalgasını gecerdı hala taksıdını oduyorum dıye... İmkanlar varken tercıh etmezseniz ayrı ama sahte set olayına esınızı düşünerek gırısıyorsanız takdıre sayan..
Dugunden sonra takılarınızın nerede kalacağı da onem arz edıyor.Sayet annenız de set alınması taraftarıysa.. Ki ıncelemek ısteyebılırler Dıkkat etmek gerek..
eşyaları da ben alacağım cnm :)ay bu neee neredesyse eve eşya ALDIRMAYACAKSIN......
haklısın cnm. zaten düğünden sonra kocaeline gideceğim orada yaşayacağız. buraya çok uzak :) takıları pek soran olmaz sanırım unutulur gider. önemli olan o gün millete göstermelik olsuntakıları inceleyecekler mi ?
sadece düğünde herkes bakacak takılar anons edilecek vs , düğün sırasında görecekler diyorsanız, hiç korkmaya gerek yok... uzaktan kimse neyin ne olduğunu anlamaz..
ellerine alıp inceleyecek, kusur arayacak, aaa bu sahte diyecek kadar kimseye fırsat vermezsiniz zaten..
bir de takı törenleri büyük bir hengame oluyor, herkesi öp tebrikleri kabul et...
o sırada boynunuzdaki kolyeyi ne kadar fark edebilirler ki ? gözleriyle gram ölçebilen tanıdıklarınız varsa bilemem :)
ama öbür türlü hiç de fark edilmez sahte mi gerçek mi...
düğünden sonra yakınlarınız görmek isterse, altınlarım bankada duruyor güvenlik amacıyla oraya bıraktık.. evde değil, bir düğünde özel günde falan ancak o zaman alıp takarım herhalde şimdilik güvende dursunlar dersiniz... kapanır gider konu...
olaya da sahte gözüyle bakmayın... kullanabileceğiniz zariflikte altın olmayan şık bir kolye alacaksınız.. hepsi bu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?