Düğünde sahte set!!!

E hem yakışmayan, hem de boşuna zarar ettirecek şeye para vermezdim ben de haklısın yani. O setin yerine balayına gidersiniz, gayet mantıklı
Bana kalırsa ben düğünü de boşuna masraf olarak görüyorum
cnm senle biz çok benziyoruz :) hele ben düz nikah olsa bitse hiç şamatayı telaşı sevmiyorum ne gerek var müziğe dansa.. kalabalıkları oldum olası sevmem zaten

İnş herşey dilediğin gibi olsun

Bende set istemedim takmıcağım içün. Kayı validemde onun yerine 5i bi yerde taktı bana. Böyle hwm otantik olsu hemde sonrası da dilediğim gibi kullandım(yani kayıpsız bozdurmuş oldum):-D

Gerçeğinden ayırt edilemeyecek imitasyonlar var onlardan alırsanız kimse fark etmez sahte olduğunu, millet gelip inceleme mi yapacak sanki. Bana da düşünceniz çok mantıklı geldi, bana da alınmıştı set ama bir kez bilemediniz iki kez taktım sadece sonrasında bozdurdum gitti ev alırken bütün altınlarla birlikte :) ama dediğiniz gibi işçilik ücretini çok fazla düşüyorlar ve epeyce bir zarara yol açıyor. Takmayacağnıız şey için o kadar para vermeye değmez. Vakti zamanında bende istememiştim ama kayınvalidem olur mu kızım gelinine bir set takamadı dedirtmen ben kimseye dedi ve aldı, takıyı sevmediğimi söylemiştim oysa :)

canm dugun o mecbur borclaniLacak. yani boyle bse yapsan belki anlasilmaz ama ben olsam kendme yediremezdm. bilemiyorum.

cnm senle biz çok benziyoruz :) hele ben düz nikah olsa bitse hiç şamatayı telaşı sevmiyorum ne gerek var müziğe dansa.. kalabalıkları oldum olası sevmem zaten
Ahahaha evet, ben evleniyorum diye neden millet göbek atıyor, neden kılıçla pasta kesiyoruz ne bileyim çok komik ve sakil bir olay Bir de dünyanın parası tutuyor, millet eğlensin diye o kadar para dökmem ya. Olur da evlenirsem, nikah yaparız, sonra da onun yakın çevresi ve benim yakın çevrem bir yemeğe gideriz. Sonra da biz balayına onlar evine
Şimdi bile akrabalarla aram yok, düğünde sahte sahte tavırlar alıp, sanki her günümüz beraber geçmişçesine rol yapıp fotoğraf falan çektiremem

eğer maddi durumumuz olsaydı bizde sizin gibi birşey düşünürdük.. mantıklı 5 i bir yerde bence çok manltıklı

ablacigim siz ve yorumlariniz.. saygi ve sevgilerimi sunuyorum.. ne kadar anlayisli, gorgulu, dusunceli bi insansiniz ya, MaşaAllah.. gelininiz cok sansli..

canm dugun o mecbur borclaniLacak. yani boyle bse yapsan belki anlasilmaz ama ben olsam kendme yediremezdm. bilemiyorum.
Erkek arkadaşım yeni atandı. 2 700 maaş alıyor ve 1200 tl her ay borca gidiyor. 700 tl aylık giderleri derken 700 tl ancak atıyor köşeye. Ben atanamadım o atandı evlendiiğimizde ben bir süre çalışamayacağım kpss ye hazırlanacağım çünkü ve tek maaş ile kolay olmuyor ve o da çalışmıyor olmamı sorun etmiyor bende ona elimden geldiği kadar destek olmaya çalışıyorum mecbur. ailesi biraz cimri... sadce 6 tane bilezik yapabilecekler düğün yeri masrafını da ailesine yaptırmaya çalışacak bir kısmını kendisi destek olmaya çalışacak. eşyaları benim birikmişim var 12.000 civarı. ben alacağım eksik kalanları evlenince takılan paralardan alacağız. yani zor şartlar altında bi araya geleceğiz. ben altın set taksam hiç bana mutluluk vermez ama onunla bi an evvel evlenip yuvamızı kurarsam mutlu olurum. arada aşk sevgi olunca bazı şeyler aranmıyor maalesef. millete göstermelik yapılacak insanlar mecbur bırakıyor. şu an borç ödüyor ve düğüne kadar 10.000 tl kadar borcumuz kalaacak onuda babasının taktığı bilezikleri satıp kapatacağız evlenince borçsuz olmak için. mecbur böyle taktikler yapmak zorundasın yoksa evlilik zor

Ben set yerine 5i 1 yerde istemiştim.. Setleri bende sevmiyorum.. Bence alabiliyorsa nişanlın ondan alsın. Bozdurursunuz düğün sonrası.zarar etmezsin

Canim gerceginden asla ayirt edilemeyecek imitasyonlar var onlardan alirsin. Ama burada onemli olan bir hususu atlama. O sekilde imitasyon set takildigini kimseye ama kimseye soyleme. Cunku o ona soyler o ona adin degersiz sahte set takilmis gelin olur ve insanlar maalesef yillarca bunu konusurlar. Yani kas yapayim derken giz cikarma. Mumkunse bir tek esin ve sen bil. Erkek evi onu o anda boynuna takacak zaten sonra sen de alip kaldiracaksin ve kimsenin gercek mi imitasyon mu oldugunu anlama firsati olamayacak.

6 bilezik takıyor insanlar ki durumları yok diyorsun bu durumda cimri olmuyorlar. bana 1 tane bilezik taktılar, ama cimrilikten değil gerçekten yoktu, ne mi yaptım? kredi çekip aldım bilezikleri kayınvalidemler zor durumda kalmasın diye onlar almış gibi taktırdım. bizim ordada insanların set takıntısı vardır, bende sadece kolye ve bileklik aldım beğendiğim bi setin 1,500 tl falan. hatta söz setime uygun aldımki yüzük ve küpelere gerek kalmadı. salonu, mobilyayı aklına gelebileek herşeyi beraber yaptık. düğünde üstümüze takılan paraları salonda çıkarıp salonu ödedik. balayı parasını kıştan ödemeye başlamıştık zaten küçük altınların bi kısmıyla da balayında rahatça harcadık. sonra bilezikleri verip kredinin bi kısmını kapattık vs vs. velhasıl bugün iyi durumdayız. setimde oldu bileziğimde. düğün bu ya siz borca giriceksiniz, yada aileleriniz (eğer milyarder değilseniz). ben aileler zor durumda kalmasın genciz çalışırız mantığıyla kendim yaptım. yani düğün masrafında alacağın 2000 tlik bi set geleceğini çok etkilemez yada etkiler diyorsan hiç takma. baştada dediğim gibi sahte olduğu öğrenilirse küçük duruma düşer eşinin ailesi.

Dugunu esim ve ben yaptik gercekten ailesinin bir kurus yardimi olmadan ..
Annesi bileziklerimi almisti .
Burdada herkes bakar damat geline ne takar diye , ama biz okadar masraf etmistik ki elkmizde avucumuzda bir kurus kalmamisti .
Bende esimle sahte bir set almistim onun takmasi icin
Kimsede farkina varmadi , bi ara annem ay cok guzel cikarda yakindan bakayim dedi ayy bosver dedim normal set iste , dugunden cikar cikmaz yok etim setide ..
Yani soyledigin gibi bende gereksiz buluyorum set olayini , bencede onun yerine tatile gidin baska bisey yapin ..

Kesinlikle haklısın , bozdursan hep zarar. Takmasalar da bi sorun olmaz herhalde. İmitasyon almak istersen de 300 TL verme o da zarar. Şık daha ucuz bulabilirsin. Takmayacağın satınca zarar edeceğin bir şey alacağına balayına istediğin yere git daha iyi.

Bizimkilerin nisanda set adeti yuzunden esim bana set almisti, 6 sene bir kez bile takilmadan bekledikten sonra calindi, yoksa simdi 10 senedir hic takmadim diyebilecektim
yani bence benim gibi altin takmayan biri icin inanilmaz gereksiz, ille takilsin diyorsaniz imitasyon takabilir ya da kiralayabilirsiniz (2. El altin kiralayan kuyumcular varmis) ya da yakin bir dostunuzdan falan odunc alin bir gecelik. Takmayacaginiz seye asla o parayi verdirmeyin.

Seti kiralayabilirsiniz de

canım bence de mantıklı, takmayacağın birşeye para vermek insana koyuyor gerçekten. Kendimden biliyorum setimi düğünüm ve gittiğim düğünler dışında hiç takmadım :)

eğer para sıkıntısı da çekiyorsanız bence de imitasyonları Eminönünden bulabilirsiniz.

bence hiç belli olmaz sahtesi. gelipte markası neymiş kaç gram mış diye bakmazlarsa eğer bende set aldım daha bir kere bile takmadım öyle boş boş duruyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…