Düğüne 19 gün kaldı napsam bilmiyorum :(

bakarım canım çok haklısın zatn nişanlanır nişanlanmaz anladım ailemden daha kıymetli birşey olmadığını.
onlar arkamdalar, hatta ilk babam dedi bu iş bitti diye nişanlım gidip gönlünü almıştı.
Öyleyse hiç ardına bakma bazı arkadaşların dediği gibi nişan atarsam millet ne der diyede düşünme beni duyanlar hep çok sevindi hatta hep ucuz kurtulmuşsun dediler boşver çalışıyoruz okuyoruz daha ne koca buluruz elbet zamanı geldiğinde.

Bu sorunlar evliliğinde daha büyük sorun olur mutlu olmazsn. Bence ezdirme kendini dön yol yakınken. Sessiz kal ertele düğünü bi süre.icraata bak

Bu işin kayserili olmakla ne alakası var arkadaşım,adı çıkmıs kayserinin
aksine çok cömert,yardımseverdirler.beş parmagın beşi bir degildir
Erkek tarafı bütün eşyayıda almaz ayrıca,mesela kız evi yatak odası,mutfak alıyorsa erkek tarafıda salon ve oturma odasını alır
ayrıca kim hangi odayı aldıysa oranın halı ve perdesini de alır
ha simdi nişanlına gelirsek 32 yasına gelmiş hala annesinin sozünden cıkamıyorsa ondan koca olmaz
yol yakınken bırak gitsin

Çok şanslısınız sizi seven ve asla üzülmenizi istemeyen aileniz var ama en önemlisi aydın bir aileniz , sizde mantıklı davranmışsınız , evlilik oyuncak değil doğru karar vermişsiniz
Öyleyse hiç ardına bakma bazı arkadaşların dediği gibi nişan atarsam millet ne der diyede düşünme beni duyanlar hep çok sevindi hatta hep ucuz kurtulmuşsun dediler boşver çalışıyoruz okuyoruz daha ne koca buluruz elbet zamanı geldiğinde.

Çok şanslısınız sizi seven ve asla üzülmenizi istemeyen aileniz var ama en önemlisi aydın bir aileniz , sizde mantıklı davranmışsınız , evlilik oyuncak değil doğru karar vermişsiniz
Çok teşekkür ederim evet ailem çok şükür her konuda destek ve yardımcılar öyle olmasalardı bende mutsuzluğa iyice gömülüp gidecektim ama sağolsunlar mutluluğun yolunu açtılar bana.Aileleri üzmemek gerekmiş çok çok iyi anladım rızaları yoksa üstelemeyeceksin.Evet evlilik oyuncak değil evlenip gelmektense nişanlıyken bozmak daha mantıklı sonuçta dul değiliz çok şükür.

walla iyi düşün canımmm beni istediklerinde benm haberm yoktu eşimin ailesi tanşmaya geldiler ailemle ve babası istedi ellerinde ne tatlı ne çikolata ne çiçek wardı hey gidi heeeyyy...

Söz nişan bi arada ewde yapıldı bikaç tanıdık geldi falan takı bile takmadılar makas kesmio dediler 50 tl verdiler...

tmm durumları yoktu ama bi çeyrek taksalardı bari rezil gibiydim anlycan....

düğün için 2 yıl bekledim ondan öncede 2 yıl flört ve 4 yılın sonunda ewlendik 4 aylık ewliyim...

ewliliğimden de hiiiç bişey anlamadım açıkcası.. borçlar bi yandan kayınvalidem hastalığı bi yandan görmcemle uğraş bi yandan kcayla uğraş deli olmamak elde değil.. kmseyi kırmayayım die kendimi harap ediyorum...

çok sewiyordum eşimi ewlendikten snra aşkın yerini başka şeyler alıyor hem maddi hem manevi...

o yüzden ewlenmek için can atanlara gülüyorum diyebilirim....

Sende iyi düşün balık baştan kokar......

ben düşünmüyorum annem çok düşünüyo herkes duydu 6 yıldır konuşuyomuş fln diye, birde herkes çok sevmişti onu. hep suçu sana bulcaklar ne derler dio.
ayaklarıma kapandığı fln da yok zaten.. ben diğer ihtimali boşuna düşünüyorum galiba...
diyelimki evlendin olmadı yürümedi evliliğiniz ki öle olacak zaten peki ozaman ne diyecek annen aman kızım herkez ne der boşanmamı diyecek? annen değil SEN evleneceksin,elalem bigün konuşur iki gün konuşur
zaten hiçbir bayanda yolunda giden bi ilişkiyi terketmez üstelik düğün arefesinde

Bencede elalemi düşünme çünkü onlar hep konuşacaklar herşeyi konuşacaklar .. Hayat senin evlenip de ayrılmak daha büyük bir yıkım o durum da şuan ayrılmadığına bence çok pişman olursun.. Hakkında hayırlısı olsun inşallah ama görülen köy klavuz istemez durumu var biraz sizde ..

Olgunlugu bununla mı olcuyorsunuz ilginç. Bu kız bence olgunluklar kraliçesi. Sabrı takdirlik. Neler yasatmislar da kendini bozmamis. Ben olsam o nokta noktalari nelerle doldururdum. Bir de erkek babası olacak. Yazıklar olsun öyle babaya anaya!
Konu sahibi 'Dul değilim, çirkin değilim, niye bunlar benim başıma geliyor?' minvalinde konuşmuş da olgun olmadığını oradan ölçtüm. Dul olmakla ne alaka? Madem kendini kullanılmış hissediyor, girmeseydi onca yükün altına tek başına. Adetler vs vs diye aceleye getirilmiş kanaaimce.

bence hiç evlenme verilmiş sadakan varmış çok erkenden iç yüzlerini anlamışsın.ve arkana bile bakma sakın.senin içinde bulunduğun durumdan bende geçtim ve inan keşke geçmişe dönüp nişanlıyken attığım yüzüğü tekrar onun ağlamalarına sızlamaların akanıp affetmeseydimde evlenmeseydim.bende sen gibi herşeyimi kendim aldım hiçbirşeye yanaşmadılar birşeyi alırkende hep ailesi annesi yüzünden kavga ettik.bende direk eve girelim dedim ortaya arabamı koydum yanaşmadılar.aldıkları koltuk mobilya takımı ve tv gerisi herşey benden çıktı.kına günü bile annesi yüzünden kavga ettik.evlendikten sonra aileci oldu senin ailen benim ailem diye hep kavga ettik.siz şöyle yaptınız annen şöyle dedi benim haklı sen kendi ailene bak diye hep kavga.annemi özlüyorumlar başladı annesi oğlum sen mutlu değilsin boşan gel demeler başladı ve ceketini alıp gitti.6 ay kağıt üzerinde olan bir evlilik ama parmakla sayarım gülen günleri 20 dir sanırım.hep şu oldu ev tutuldu eşyalar alındı davetiyeler dağıldı elale duyuldu nasıl nişan atarım acaba düzelir düğün stresinden olur diye hep geçiştirmeler belkilerle son hüsran giden bir evlilik.ev mi aldın arkadaşım tapuda send eçalışır ödersin.hiç dert etme.baştan böyle olan inan evlendikten sonra nasıl olsa elimde deyip daha çok kullanıyolar eziyolar.ezdirme kendini yakma kardeşim kendini.ne kocalar gelir kurban olsun sana boşver.böyle kalsın utanılcak bir şey yapmadın o utansın.pısırık olur böyle anakuzuları olurlar.boşandım evimi bozmadım evimide aldım evet evlendiğimi dahi anlamadım ama hep sevgimi yenildim halende yeniliyorum ama kendime de sana diyorum balık baştan kokarmış ben gözümü açamadım sen aç kardeş.

Martta nişanlandım. ondan önce de 6 yıldır sevgiliydik. birgün kalbimi kıracak laf etmedi. imada bile bulunmadı ses tonu değişmedi. benim sevdiğimden çok daha fazla seviyodu beni. evlenme teklif etti. kabul ettim geldiler istediler. babama istiyorum dedim. herşeyi anlattım babam verdi. nişanımız oldu herşey çok güzeldi.
düğüne yaklaştıkça işler karışmaya başladı. ailesi yüzünden hergün kavga etmeye başladık. nişanlım 180 derece değişti tanıyamıyorum artık. ayrılmaya kalktım 10 gün aramadı. sonra geldi yalvardı yakardı barıştık. ailesi hiç ne aradı ne sordu hiç nişanlılığımı yaşatmadılar. başta onları da çok seviyodum amaşu an bu cümleyi kuraraken bile kendimden iğreniyorum. nefret ediyorum anasından babasından ablasından.. resmen birbrimize düştük onların yüzünden. aileme rezil oldum. okadr ii anlatmıştım, vermeden nönce konuşmuşlardı sözler vermişlerdi ne derseniz yaparız demişlerdi. hiç birini tutmadılar. üstüne bide hergün biz kavga. evi ben kredi çektim aldım. beyaz eşyaları tv yi aldım. bizde kız tarafı almaz ama ailesi karışmayınca mecbur kaldım. nişanlımda bütün mobilyayı gelinliği fln aldı . beş kuruş paramız kalmadı. bunlara da halı perde düün kaldı. güya hepsini onlar yapıyolardı.öyle anlaşmışlardı.
halı perde seçmeye gittik. kendimiz alırken herşeyi kutluyoduk. babası harcıyo diye benimki bi tripler bi tavırlar.. burnumdan getirdi. babası para harcıyca zaman herşey mahfoldu.
yıllarca peşmden koşan adam kendini bulunmaz bursa kumaşı sanıyo şu an. ailesi duygu sömürüsü yapıyo herşeyi oldu bititye getiremeye çalışıyo. nişanlım onlarda hiç suç bulmuyo hep beni suçluyo. istiyo durumuna düştük ailemde bende sorumluluğunu bilmeyen insanlar yüzünden.
en son gelinlik provam vardı geçtiğimiz ctsi bi gece önce tartıştık yine düğün çarşısına çıkılcak diye.
gelmedi provaya götürmeye hazırlandım kapıda bekledim aradım gelmiyom evdeyim dedi. kalakaldım... bitti bu iş yeter artık dedim. ne anası ne o kimse aramıyo. kaç. gün oldu. sinirden çatlıyorum. teyzem aramış konuşmuş ağlamımş ben çok seviyom korkuyorum bişey olcak diye ondan arayamıyorum demiş. kadın gibi zırlıyo ancak erkek dedğin icraat yapar.
o anası kuru kuru kurban oluyodu bana bitti diye haber gönderdim etekleri tutşmaz mı ya!!!! aramadı hiç.
moralim çok bozuk. güçlü durmaktan çok yoruldum ağlayamıyorum bile.
gelir mi arar mı bilmem gelse de barışsam mı yoksa bittirsem mi bilmiyorum.. kafam çok karışık. 19 ekimde düün var. herşeyimiz kalakaldı.

Bu mesajınız herşeyi anlatıyor zaten. Baştan aileler işin içine girince sorunlar çıkmış. Zannetme ki evlendikten sonra düzelecekler. Hatta çoğu erkek evlendikten sonra annesine-babasına ayrı düşkün oluyor. Senin nişanlın şimdiden seni ezmeye başlamış, daha o eve girmeden. Gelinlik provanıza bile götürmemiş trip atmış. Yarın birgün evlendiğinizde gözünün üstünde kaşınız olur suçlu siz olursunuz nişanlınız yine triplere girer. Hemde kredi çekip ev almışsınız, valla tebrik ediyorum. Düğüne 19 gün var, çok çok iyi düşün derim. Benim düğünüme 1 gün kala kıyametler koptu sağlıklı karar veremedim ve şuan evliyim. Sorunlar o kadar çok ki... Şimdi ki aklım olsa evet dermiydim bilmiyorum.

Ben burda çoğunun söylediklerini okuyunca iyi ki nişanı atmışım diyorum zaten hiç pişman olmadım sadaka verdim millete tatlı felan dagıttım kurtulduğum için :)

Sizin konunuzu bilmiyorum ama mutlaka sorunlar yaşanır ama kopma noktasına getirecek kadarsa insanları zaten o işten hayır gelmor genelde ya boşanmayla ya da mutsuz ruhsuz birer insan olarak devam ediyor

ev alma meselesini de anlatıyım. benim babam ev olmadan olmaz dedi. onlar paramız yok dediler tabi hemen.
babamd a o zamn çocuklar alsın ödesin siz düğünü yapın. birinin maaşıyla öderler dedi.
bunlar buna da razı olmadı aslında ama mecbur kabul ettiler.
ev alınmadan önce annesi kaç defa beni mutfakta fln tek denk getirip kirada oturuverin dedi.
ben anladım ama. biz ev alıp birimizin maaşını bağlamzsak bunlar bizden belki para umacak her ay diye. borca girmek istedim.
aylarca ev aradık. babam hatta kızım arsa satıp alıveriyim borca girme dedi. sattırmadım. kendimi kötü hissettim ya dul kadın değilim ben bi kusurum çirkinliğim yok, onun içinde ölmüyorum. ben nie kendimi parçalayım dedim. ama yine o duruma düştük :/ valla kendimi öyle hissediyorum şu an kıymetsiz değersiz ne biliyim.. sanki evde kaldım da bi bu var. bu ne saçma iş ya. el üstünde tutmaları üstüme titremeleri gerekirdi......

kusura bakmayın ama siz baştan kendinizi soğutmuşsunuz,ev almadan olmaz diyerek.kaç kişi ev sahibi olarak evleniyor.hem dul kadın olmak çirkin olmak kabahat mi?dullar ve çirkinler her şeyin kötüsüne ,siz bakire ve huri gibi hatunlarmı layıksınız herşeyin iyisine.sonra siz nişanlınızı sevmiyormuşsunuz zaten onun için ölüp bitmiyorum diyorsunuz.zannerdersem talepleriniz karşılanmadı diye nefret ettiniz nişanlınızın ailesinden bu nefretle sağlıklı bir evlilik olmaz ,çünkü sadece eşle değil ailesiylede evleniliyor.ayrılmanız geleceğinizin selameti için çok isabetli olur.

canım buna senin karar vermen gerek ..
bu adamla ömür geçer diyebiliyor musun ?

Nere
kusura bakmayın ama siz baştan kendinizi soğutmuşsunuz,ev almadan olmaz diyerek.kaç kişi ev sahibi olarak evleniyor.hem dul kadın olmak çirkin olmak kabahat mi?dullar ve çirkinler her şeyin kötüsüne ,siz bakire ve huri gibi hatunlarmı layıksınız herşeyin iyisine.sonra siz nişanlınızı sevmiyormuşsunuz zaten onun için ölüp bitmiyorum diyorsunuz.zannerdersem talepleriniz karşılanmadı diye nefret ettiniz nişanlınızın ailesinden bu nefretle sağlıklı bir evlilik olmaz ,çünkü sadece eşle değil ailesiylede evleniliyor.ayrılmanız geleceğinizin selameti için çok isabetli olur.
Nerenle okumuşsun okadar şeyi anlamadım dorusu

Teşekkü
walla iyi düşün canımmm beni istediklerinde benm haberm yoktu eşimin ailesi tanşmaya geldiler ailemle ve babası istedi ellerinde ne tatlı ne çikolata ne çiçek wardı hey gidi heeeyyy...

Söz nişan bi arada ewde yapıldı bikaç tanıdık geldi falan takı bile takmadılar makas kesmio dediler 50 tl verdiler...

tmm durumları yoktu ama bi çeyrek taksalardı bari rezil gibiydim anlycan....

düğün için 2 yıl bekledim ondan öncede 2 yıl flört ve 4 yılın sonunda ewlendik 4 aylık ewliyim...

ewliliğimden de hiiiç bişey anlamadım açıkcası.. borçlar bi yandan kayınvalidem hastalığı bi yandan görmcemle uğraş bi yandan kcayla uğraş deli olmamak elde değil.. kmseyi kırmayayım die kendimi harap ediyorum...

çok sewiyordum eşimi ewlendikten snra aşkın yerini başka şeyler alıyor hem maddi hem manevi...

o yüzden ewlenmek için can atanlara gülüyorum diyebilirim....

Sende iyi düşün balık baştan kokar......
teşekkür ederim

Back
X