Düğüne 19 gün kaldı napsam bilmiyorum :(

bir de şeytan evlencek olanla hayırlı işle uğraşırmış diye hadis söylüyo nişanlım habire. ha bi benle uğraşıyo zaten.
valla hala da aramadı. bizim varya eşyalar yerleşcek ev temizlencek daha hepsi gelecek perdesi halısı
daha alınmayan tonla şey var. gelinlik prova için bekliyo. önümüz bayram...
çeyiz gitcek ev döşendikten sonra. hiç zaman yok.
şu an benim mutluluktan uçmam fln gerekmez miydi. ben mi yanlış hayal etmişim
ben olsam düğünü iptal ederim varsın olacaksa geç olsun burunları sürtülsün yoksa aslında bizce hayırlı olan yol vermeniz vermişiniz zaten geri dönmemeniz..yinede karar sizin siz bilirsiniz bu ev olayınıda iptal etmeyin yatırımınız olarak düşünün nasılsa babanızın evindesiniz sırtınız yere gelmez..böyle kendilerini nimetten sanan karaktersizlerle muhattap dahi olmayın bu durumda..

bizim adetlerimiz çok ağır ama çevremdeki herkes yapıyo bana göre çok normal. yapılmaması değer verilmediğine işaret şeklinde bi algımız var. mesela en az 10 burma bilezik, takı seti beşi bir yerde ayrıca daha takılar, evi alır erkek tarafı dayar döşer herşeyi düşünür, kız tarafı bi bulaşık makinesi alır bide çeyizi düşünüz mutfak gereçlerini fln. sonra üzülür kızımız evleniyo diye. biz hiç birniz istemedik öyle 5 tane takcaklar bilezik burmada değil. bi de takı seti aldılar işte.
gerisini de anlattım. en lüx halıyı al 3 bin tutuyo...
yani ben öyle aşırı bişey istemedim ama tabiki akrabamıza çevremize karşıda bi çarşıya çıkmak zorundalar ne biliyim belli şeyleri yapmak zorundalar... onları bile kırk kere söylemeyle yarım yamalak yaptılar.

O zaman canım zor o adamla belli şeyleri yapmak zorunda onlarda zor geliyorsa girmiyecekti bu yolla......

Birde şunu söyleyeyeim verilen sözlerin hepsi boş çıkıyor emin ol.Bana neler neler söylemişlerdi sonra iş bozulunca zaten böyle olcaktı felan asıl yüzleri çıktı cnm dikkat et.Ailene değişme kimseyi

Pek değerli bir gelin değilmişsin kaynana seni sevmemiş , daha ne çoraplar örecek başına ,
bizim adetlerimiz çok ağır ama çevremdeki herkes yapıyo bana göre çok normal. yapılmaması değer verilmediğine işaret şeklinde bi algımız var. mesela en az 10 burma bilezik, takı seti beşi bir yerde ayrıca daha takılar, evi alır erkek tarafı dayar döşer herşeyi düşünür, kız tarafı bi bulaşık makinesi alır bide çeyizi düşünüz mutfak gereçlerini fln. sonra üzülür kızımız evleniyo diye. biz hiç birniz istemedik öyle 5 tane takcaklar bilezik burmada değil. bi de takı seti aldılar işte.
gerisini de anlattım. en lüx halıyı al 3 bin tutuyo...
yani ben öyle aşırı bişey istemedim ama tabiki akrabamıza çevremize karşıda bi çarşıya çıkmak zorundalar ne biliyim belli şeyleri yapmak zorundalar... onları bile kırk kere söylemeyle yarım yamalak yaptılar.

Olgunlugu bununla mı olcuyorsunuz ilginç. Bu kız bence olgunluklar kraliçesi. Sabrı takdirlik. Neler yasatmislar da kendini bozmamis. Ben olsam o nokta noktalari nelerle doldururdum. Bir de erkek babası olacak. Yazıklar olsun öyle babaya anaya!
teşekkür ederim :)

Adam gelmiş 32 yaşına anası hala oğlundan para kopartacak..

Siz evlenmeyin kesinlikle zaten onda bu aile bu kafa varken değil 32, 62 yaşında olsa yine sap gibi kendine bir aile kuramamış ne karısı ne çocukları olan birisi olur..
Siz evlenmeyin zaten onunla evlenecek kimseyide bulamaz...
Anası turşusunu kursun..
Torun torba sevecek yaşında kadın oğlunun mutluluğunu bozuyor sırf para akımı duracak diye pehhh...

Bence evlen baktın eşin anakuzusu çıktı hamile kalmadan boşanırsın ,
kartlar basıldı, düğün salonu tutuldu mu?
Daha neler. Oldu olacak evlenmisken çocuk da yapsın yanına kar kalır. Ne var ki bosanmakta? Yapmayin allahaskina ne kadar yıpratici bi durum boşanmak! InsanI kaç yıl ileri atıyor hiç mi yakinlarinizda yaşanmadı :KK12:

Hayatta dönmezdim isterse gebersin.Ben çok sevdim afedersin köpek gibi hemde gözüm ondan başkasını görmedi.Ama ailesinin ailemi küçük düşürmesi annemi babamı ağlatmaları sıkıntı yapmaktan hastalık çıktı annemde onların ailesi yüzünden.O yüzden bitirdim ailem benim herşeyim el oğlu yarın bir gün kapı önüne aatar ama aile hep sahip çıkar ne yaparsan yap.Çok iyi düşün cnm aynı durumları hatta daha da beterini yaşadım ben.Ölüm tehditleri bile aldım düşün o yüzden asla geri dönmem.İsterse ölüyorum desin bitti.
senin için de çok üzüldüm. ölüm tehtidi fln ne ya. hem kızla nişanlan bütün sülalesi duysun ne biliyim öyle değil ama bi yerde adı biriyle anılmış bir kız oluyosun. ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum çünkü insanın aklına geliyo bu aşamada..
hem hayatını zindan et hem de ölümle tehdit et. yazık
konuşuyorum böyle de bakalım biz eşyaları verme durumuna gelince neler olacak.

ben olsam düğünü iptal ederim varsın olacaksa geç olsun burunları sürtülsün yoksa aslında bizce hayırlı olan yol vermeniz vermişiniz zaten geri dönmemeniz..yinede karar sizin siz bilirsiniz bu ev olayınıda iptal etmeyin yatırımınız olarak düşünün nasılsa babanızın evindesiniz sırtınız yere gelmez..böyle kendilerini nimetten sanan karaktersizlerle muhattap dahi olmayın bu durumda..
:KK9:

hiç öyle değil biliyo musun. ctsi kesinlikle bitirmiştim kafamda.
annem babam sakinleştirmeye yumuşatmaya çalışyo. gelirse tersleme fln diye. onlar yumuşatıyo bu gelmiyo aramıyo.
çok lüzumsuz gereksiz anası babası benn onlarla kesinlikle görüşmek istemiyorum artık..
nişanlım hala ramazanda iftara çağırdıklarında annemi yalnız bırakmak istemediğim için gitmediğimin lafını yapmış teyzeme. ben bidaha onların kapısını açmam zatn. her gün daha çok kinleşiyorum.
ailem evlendikten sonra çok mutlu olcamıza inanıyo o yüzden barışmamı istiyo. ben de boşuna çenenizi yormayın aramıyolar bile bide barışmaktan bahsediyosunz diyorum. bitircem galiba bilmiyorum :KK43:
bu kadar sorun yaşadığın biriyle nasıl aynı yatağa giriceksin!! sizin aranızdaki bütün masumiyet o heyacan kalkmış
bencede nerden dönerseniz kardır sorun başını duvarlara vurursun

senin için de çok üzüldüm. ölüm tehtidi fln ne ya. hem kızla nişanlan bütün sülalesi duysun ne biliyim öyle değil ama bi yerde adı biriyle anılmış bir kız oluyosun. ne demek istediğimi anladığını düşünüyorum çünkü insanın aklına geliyo bu aşamada..
hem hayatını zindan et hem de ölümle tehdit et. yazık
konuşuyorum böyle de bakalım biz eşyaları verme durumuna gelince neler olacak.
seni şuan en iyi ben anlıyorum cnm benim konumada bir göz at bak istersen.Cidde yıpratıcı bişey ama benim ailem dedi kızım evlenip gelmektense şimdi boz biz arkandayız dul degilsin allaha çok şükür ter temiz kız veriyoruz onlar düşünsün üzülsün sen üzülme dedi babam ne kadar ağladı bana yaptıklarına kıyamadım.Sırf babamı öyle görmem ve beni tehdit etmeleri beynimden silip atmama yetti.Ailen destek ise sana hiç düşünme.Aynen sen eşyaları verme safhasına bir gel neler duycaksın neler.Ama boşver onlar havlasın sen hanımlığını bozma utansınlar.Böyle erkeklerle inan yuva olmaz.Aile çok önemliymiş ben çok iyi anladım

Arkadaşım olmuyosa olmuyodur ya. Görücü usulu olsa hiç uzatma derdim ama sizin uzun bir flört dönemimiz var. O zaman iş sana bağlı, ben seviyorum evlenince de rayına oturtabilirim, ailesine kapıları kapatabiliriz diyorsan gir bu yola. Yoksa ertesi gun olsun isterse düğün, sonu hüsran olacağını bile bile evlenmek ahmaklık olur. Allah yardımcın olsun, zor vesselam.

Artık iyice düşün ,,ölünceye kadar bu adama güvenecekmisin herşeyini , ailesimden ayrı kalıp aile kurma potansiyeli var mı? Güçlü mü? Kafanda halen sorular varsa ,bulanık suyu içmeyeceksin halen kararsızsan uzatmaları oyna , belki o zaman daha net görürsün görmediklerini , ve onların tavırlarını
kartlar basılmadı seçmiştik, ben metin yazcaktım karta yazılması için sonra bayramda dağıtcaktık.. orda kaldık.[/Artık iyice düşün ,,ölünceye kadar bu adama güvenecekmisin herşeyini , ailesimden ayrı kalıp aile kurma potansiyeli var mı? Güçlü mü? Kafanda halen sorular varsa ,bulanık suyu içmeyeceksin halen kararsızsan uzatmaları oyna , belki o zaman daha net görürsün görmediklerini , ve onların tavırlarını
kartlar basılmadı seçmiştik, ben metin yazcaktım karta yazılması için sonra bayramda dağıtcaktık.. orda kaldık.[/Artık iy

bu kadar sorun yaşadığın biriyle nasıl aynı yatağa giriceksin!! sizin aranızdaki bütün masumiyet o heyacan kalkmış
bencede nerden dönerseniz kardır sorun başını duvarlara vurursun
hakılsın..düşünemiyorum bile yani şu anki kafam gerdeğe fln girmem diyo..

seni şuan en iyi ben anlıyorum cnm benim konumada bir göz at bak istersen.Cidde yıpratıcı bişey ama benim ailem dedi kızım evlenip gelmektense şimdi boz biz arkandayız dul degilsin allaha çok şükür ter temiz kız veriyoruz onlar düşünsün üzülsün sen üzülme dedi babam ne kadar ağladı bana yaptıklarına kıyamadım.Sırf babamı öyle görmem ve beni tehdit etmeleri beynimden silip atmama yetti.Ailen destek ise sana hiç düşünme.Aynen sen eşyaları verme safhasına bir gel neler duycaksın neler.Ama boşver onlar havlasın sen hanımlığını bozma utansınlar.Böyle erkeklerle inan yuva olmaz.Aile çok önemliymiş ben çok iyi anladım
bakarım canım çok haklısın zatn nişanlanır nişanlanmaz anladım ailemden daha kıymetli birşey olmadığını.
onlar arkamdalar, hatta ilk babam dedi bu iş bitti diye nişanlım gidip gönlünü almıştı.

ayrılırsam elalem ne der diye asla düşünme eğer evlenirsen geri dönüşün çook zor olacak lütfen kirletme kendini ve kalbini
o sana layık biri değil pişman olup ayaklarına kapansada O HİÇ Bİ ZAMAN DEĞİŞMEYECEK
can çıkar huy çıkmaz

ailesini istemiyorum diye bişey yok canım
ailesiyle de evleneceksin ömrünün sonuna kadar muhattap olacaksın onlarla
sen tavır alırsan o da senin anne babana tavır alacak üzüleceksin
hem şimdi nişanlısın senin borun ötüyor
evlendiğin zaman eşin üstünlük taslayacak
nişanlısını 10 gün aramayan adam, karısını 1 ay aramaz

ayrılırsam elalem ne der diye asla düşünme eğer evlenirsen geri dönüşün çook zor olacak lütfen kirletme kendini ve kalbini
o sana layık biri değil pişman olup ayaklarına kapansada O HİÇ Bİ ZAMAN DEĞİŞMEYECEK
can çıkar huy çıkmaz
ben düşünmüyorum annem çok düşünüyo herkes duydu 6 yıldır konuşuyomuş fln diye, birde herkes çok sevmişti onu. hep suçu sana bulcaklar ne derler dio.
ayaklarıma kapandığı fln da yok zaten.. ben diğer ihtimali boşuna düşünüyorum galiba...

Normal kavgalar olsa hadi düğün stresi derdim de, ailesinin işin içine girmesi ve nişanlının onların ağzına bakması.. Evliliğinizin çoook zor geçeceğini gösteriyor malesef. Büyükte yükün altına girmişsiniz ev falan alarak ama ev de alındı diye de böyle bir hayata evet denir mi bilemedim..

Back
X