Düğüne 19 gün kaldı napsam bilmiyorum :(

Seni ne diye el üstünde tutsunlar boca girdin oğlandan para kopartamıyacak kayınvalide , anne borcum var diyecek
ev alma meselesini de anlatıyım. benim babam ev olmadan olmaz dedi. onlar paramız yok dediler tabi hemen.
babamd a o zamn çocuklar alsın ödesin siz düğünü yapın. birinin maaşıyla öderler dedi.
bunlar buna da razı olmadı aslında ama mecbur kabul ettiler.
ev alınmadan önce annesi kaç defa beni mutfakta fln tek denk getirip kirada oturuverin dedi.
ben anladım ama. biz ev alıp birimizin maaşını bağlamzsak bunlar bizden belki para umacak her ay diye. borca girmek istedim.
aylarca ev aradık. babam hatta kızım arsa satıp alıveriyim borca girme dedi. sattırmadım. kendimi kötü hissettim ya dul kadın değilim ben bi kusurum çirkinliğim yok, onun içinde ölmüyorum. ben nie kendimi parçalayım dedim. ama yine o duruma düştük :/ valla kendimi öyle hissediyorum şu an kıymetsiz değersiz ne biliyim.. sanki evde kaldım da bi bu var. bu ne saçma iş ya. el üstünde tutmaları üstüme titremeleri gerekirdi......

evlenmeden önce yaşadığın acabalar muhakkak karşına bin misliyle karşına çıkıyor evlendikten sonra ben bunun hakkından gelirim kendime güveniyorum diyorsan evlen ama mesela ben nişanlşıykende kayınpedererimden elektrik alamamıştım 10 yıl olacak hala elektrik alamıyorum mesela neyse o:63:

Sakın evlenme arkadaşım !
Hiçbir şey için geç değil, ömür geçmez onlarla.. Adam daha şimdiden aramıyo sormuyo..
İğreniyorum diyosun ama evlenince mecbur görüşeceksin ailesiyle..
pılını pırtını topla, yolla kapılarına.. Çantada keklik saymışlar seni.. Sende ananın babanın kıymetlisisin, harcatma kendini..
saol :)

Ya lanet olsun şu zihniyetteki insanlara. Bildiğin lanet okuttular bana. Bu kaçıncı konu böyle hayret bir şey.

Ne anlıyorlar insanların huzurunu bozmaktan.

Ayrıl canım, başka alternatif göremiyorum. Şimdiden böyle yapan, evlenince canını çıkarıcak senin.

Ayrıca evlensen bile, mutlu olman gereken günleri zehir ettiklerini unutabilecek misin?
Başını yakma, o salakta otursun annesinin dizinin dibinde.

ne kadar oldu canım senin biteli. ayy aynı durum
vallahi tam aynı durum benim bugun tam bir hafta oldu bitti.Herşeyini yolladım ne edepsizlikler tehditler görsen paçamı iyi kurtardım ömür geçmezdi valla çok iyi düşün.Ailen destek veriyorsa bile bile gitme.İnan daha iyilerine layığız.Dğer kıymet bilenlerle karşılartırsın rabbim.

ben aynı davranıyorum yıllardır. hep o koştu peşimden ben küstüm ufacık şey bile olsa. o hep düzeltmeye çalıştı. kavga çıktıysa bile ben çıkarttım. o alttan aldı. şimdi ne arayan ne soran. çok üzülüyomuş öyle diyolar da. ağlamasına da kızıyorum. erkeksin kalk gel kapıda yat ne biliyim icraat yap. nie ağlıyon abi
Abi mi?:KK53: Bence ikiniz de evlilik icin olgun değilsiniz. Babasına 'babası denen .... ' yazmanız da çirkin. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, tatava yapmayacağım.

Evet şu an tatlı bir telaş içinde olmaniz gerekirdi. Bu kadar rahat davranabilmeleri gerçekten çok çirkin ama bir o kadar da geleceğin provası. Daha ne sahneler yaratır bu insanlar...

Ben kolay kolay bıtsın demıyorum ama kadın yada erkek farketmez evını anası babasının lafıyla yürütüyorsa ondan bır b.k olmaz bence yol yakınken donun

İki tarafda kinlenmiş galiba yanlış anlaşılmalar yüzünden , nişanlının evlilik stresinde oldugunu unutma sonuçda erkeğin üstünede belirli yükler biniyor... Ailesiyle çok mu fikir ayrılığınız oldu acaba , onlara göre düğün için çokmu isteklerde bulundunuz acaba düğün borçla yapıyorlarsa istekleriniz fazla gelmiş olabilir...

Ben yapamam böyle bir insanla diyorsan düğüne az kaldı felan diye düşünme zararın neresinden dönersen kardır ama ben ortada çok sorun görmedim düğün stresinden kaynaklı olabilecegini düşünüyorum... İyi düşünmen lazım kendi fikrimi söylüyorum barışırsın gibi geliyor....
bizim adetlerimiz çok ağır ama çevremdeki herkes yapıyo bana göre çok normal. yapılmaması değer verilmediğine işaret şeklinde bi algımız var. mesela en az 10 burma bilezik, takı seti beşi bir yerde ayrıca daha takılar, evi alır erkek tarafı dayar döşer herşeyi düşünür, kız tarafı bi bulaşık makinesi alır bide çeyizi düşünüz mutfak gereçlerini fln. sonra üzülür kızımız evleniyo diye. biz hiç birniz istemedik öyle 5 tane takcaklar bilezik burmada değil. bi de takı seti aldılar işte.
gerisini de anlattım. en lüx halıyı al 3 bin tutuyo...
yani ben öyle aşırı bişey istemedim ama tabiki akrabamıza çevremize karşıda bi çarşıya çıkmak zorundalar ne biliyim belli şeyleri yapmak zorundalar... onları bile kırk kere söylemeyle yarım yamalak yaptılar.

o da ayrı bir problem canım.
onların tanıdığı mütahit. altınları bozdurup veririrz diye peşinat için senet imzaladık. ben imzaladım daha doğrusu. kredi de tapu da benim üstüme hemde bütün maaşım gidiyo. yani şimdi nişanı attım diyelim. napcam o senedi nasıl ödiycem bilmiyorum. çeyizdi mutfak masrafıydı, tapu masrafıydı beyaz eşya bilmem ne derken kalmadı zatn.
o meselede karıştırıyo kafamı.
satarım borcunu kapatırım diyorum ama..
keşke acele etmeseydiniz ya.
hem niye sen çektin krediyi.bi de şimdiden ödemeye de başlamışssın.
elini ver kolunu kaptır gibi bi durum olmuş sizde.
bi de küsüyor nişanlın sana düğüne bu kadar az kalmışken.
daha şimdiden ailem diyen adamdan korkmak lazım.
ailesi herkesin kıymetlidir ama biryerde hatalarını görmek,objektif olabilmek,gerektiğinde de dur demesini bilmek gerekir.
nişanlın bu açıdan sınıfta kalmış

Bence evlen baktın eşin anakuzusu çıktı hamile kalmadan boşanırsın ,
kartlar basıldı, düğün salonu tutuldu mu?

Senin bu yaşadığın olaya benzer bende yaşadım arkadaşım nişanlım çok aileci biriydi ve bizde senin gibi 5 yılı bitirmiştik herşey çok güzeldi ama gel gelelim yüzük takıldı çocuk başka ile gitti orda bam başka biri oldu tanıyamadım.Ailesinin lafları aynen aramamaları aileme ve bana değer vermemeleri.Nişanlımın tavır ve davranışları inatları ailece inat edip düğün tarihi konusunda geri adım atmadılar illa şu olcak dediler ve biz nişanı bozduk tam bir hafta oldu.Böyle insanlarla ömür geçmez gerçekten.Aynı şekilde benim nişanlımda bayan gibi ağladı küstü aramadı bende aramadım o aradı dediği laf gel bitirelim bende okey hadi by by dedim.Sor için acımadı mı inan zerre kadar düşünmüyorum.O kadar olaylar ve hakaretlerden sonra kimse düşünmez.Tek zoruma giden böyle karaktersiz insana yıllarımı vermek beni gerçekten sevene sırt dönmek oldu.Herşeyin hakkımızda hayırlısı.Çok çok iyi düşün derim.Bizde evi düzmüştük ama bitirdim herşey geri gelir ama huzur mutluluk gelmiyor cnm.
peki seni arayıp bitmesin çok seviyorum diye yalvarıp sözler verse yine de ayrılır mıydın...

bizim adetlerimiz çok ağır ama çevremdeki herkes yapıyo bana göre çok normal. yapılmaması değer verilmediğine işaret şeklinde bi algımız var. mesela en az 10 burma bilezik, takı seti beşi bir yerde ayrıca daha takılar, evi alır erkek tarafı dayar döşer herşeyi düşünür, kız tarafı bi bulaşık makinesi alır bide çeyizi düşünüz mutfak gereçlerini fln. sonra üzülür kızımız evleniyo diye. biz hiç birniz istemedik öyle 5 tane takcaklar bilezik burmada değil. bi de takı seti aldılar işte.
gerisini de anlattım. en lüx halıyı al 3 bin tutuyo...
yani ben öyle aşırı bişey istemedim ama tabiki akrabamıza çevremize karşıda bi çarşıya çıkmak zorundalar ne biliyim belli şeyleri yapmak zorundalar... onları bile kırk kere söylemeyle yarım yamalak yaptılar.
Yeminle aynı şeyler.Çevreye karşı beni ve ailemi hep küçük düşürdüler bizim adetlerimiz onlara saçma geldi ama kendi adetleri olmak zorunda mantığındaydılar aman sal yakandan gitsinler sana ve ailene saygısı olmayanın peşinden gitme ailenin arkasında dur ezdirme cnm.Aile bulunmazda koca dışarda çok var.

kartlar basılmadı seçmiştik, ben metin yazcaktım karta yazılması için sonra bayramda dağıtcaktık.. orda kaldık.

Bu ara da evi dert etme, ne güzel senin üstüne, öde borcunu paşa paşa. Sayelerinde ev sahibi olmuş olursun. Baban da destek olur belki. Bu adamla evlenilmez canım, bence yol yakınken dön, geleceğin pek parlak görünmüyor bence.

kartlar basılmadı seçmiştik, ben metin yazcaktım karta yazılması için sonra bayramda dağıtcaktık.. orda kaldık.

Abi mi?:KK53: Bence ikiniz de evlilik icin olgun değilsiniz. Babasına 'babası denen .... ' yazmanız da çirkin. Perşembenin gelişi çarşambadan belli, tatava yapmayacağım.
Olgunlugu bununla mı olcuyorsunuz ilginç. Bu kız bence olgunluklar kraliçesi. Sabrı takdirlik. Neler yasatmislar da kendini bozmamis. Ben olsam o nokta noktalari nelerle doldururdum. Bir de erkek babası olacak. Yazıklar olsun öyle babaya anaya!

peki seni arayıp bitmesin çok seviyorum diye yalvarıp sözler verse yine de ayrılır mıydın...
Hayatta dönmezdim isterse gebersin.Ben çok sevdim afedersin köpek gibi hemde gözüm ondan başkasını görmedi.Ama ailesinin ailemi küçük düşürmesi annemi babamı ağlatmaları sıkıntı yapmaktan hastalık çıktı annemde onların ailesi yüzünden.O yüzden bitirdim ailem benim herşeyim el oğlu yarın bir gün kapı önüne aatar ama aile hep sahip çıkar ne yaparsan yap.Çok iyi düşün cnm aynı durumları hatta daha da beterini yaşadım ben.Ölüm tehditleri bile aldım düşün o yüzden asla geri dönmem.İsterse ölüyorum desin bitti.

hiç öyle değil biliyo musun. ctsi kesinlikle bitirmiştim kafamda.
annem babam sakinleştirmeye yumuşatmaya çalışyo. gelirse tersleme fln diye. onlar yumuşatıyo bu gelmiyo aramıyo.
çok lüzumsuz gereksiz anası babası benn onlarla kesinlikle görüşmek istemiyorum artık..
nişanlım hala ramazanda iftara çağırdıklarında annemi yalnız bırakmak istemediğim için gitmediğimin lafını yapmış teyzeme. ben bidaha onların kapısını açmam zatn. her gün daha çok kinleşiyorum.
ailem evlendikten sonra çok mutlu olcamıza inanıyo o yüzden barışmamı istiyo. ben de boşuna çenenizi yormayın aramıyolar bile bide barışmaktan bahsediyosunz diyorum. bitircem galiba bilmiyorum :KK43:
asla mutlu olamazsın ailesini istemiyorsan eğer.. sakın evlenme o zaman..çünkü yarın öbür gün herşeyi unutur ailesi işin içinde olduğu için sen kalakalırsın öyle.. vazgeç evlendikten sonra olacağına şimdi bitsin ..inan daha az yıpranacaksın..

Back
X