Bu altın konusu cok cirkin her dügünde yaşanıyor malesef.Damadın kileri damada verin sizinkileride anneniz alsın .Dügündekileri nasılsa damat tarafı alıyor. Annenizin zordaki böyle soylemiş benim kınamdakileride annem almıştı hic sorun olmadı aileler arasında.Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Aminnnnnn bu insanlara aile demeye utaniyorum benCanim ya cok gecmis olsun dikkat et lutfen. Senin yerine birbirlerini kaziklarlar ins.
Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Nişanlınızın ailesi istiyorsa ve verilecekse annenizede verin. Hemde onlara ne kadar veriyorsanız annenizede o kadar verin. Anneniz haklı bu durumda kusura bakmayın.Nisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo
Iyide kayınvalideye zaten verilecekmis bir kısmı borç ödemek için.Kayınvalide isteseydi burada kıyametler kopardı. Maşallah bir kısım anneyi haklı bulup nişanlıyı paragöz olmakla suçlamışlar.
Kimse kusura bakmasın ama düğünde takılan yeni evlilerindir. Amaç onlara destek olmaktır.
Evladına takılan altınla borç ödemeye kalkmak olmaz.
Damat bey sonuna kadar haklı.
Evet verilecek bunu biliyorum. Ama konu kayınvalidem istiyor diye açılsaydı burada ki aşmaları kesmeleri tahmin edebiliyorum. Hepimiz tahmin ediyoruz da işte anne kız anası ise durum değişiyor.Iyide kayınvalideye zaten verilecekmis bir kısmı borç ödemek için.
Tabi ki eşini dinle daima annen sana kızmaz ama esin için doğru bir adım olmaz ben de olsam eşinin yerinde öyle derdim.ödenecekler derken niye takılan altından alıyor ki annen bozdurma onları bin pişman olursun valla demedi deme . Borç ödenir ama birikim yapılmaz ben acayip pismanim hiç altınım olmadı şimdi kenarda dururdu .Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Bence zaten verilmesi yanlış ama nişanlısı ailem borç yaptı vereceğim ödenecek diyebiliyorsa,konu sahibide annesinin borç yaptığını belirtmiş yorumlarda,onada verilebilir. Tabiki altınların hepsini verin bakayım demesi doğru değil,sizin kurduğunuz cümleyle istemesi daha doğru olurdu.Evet verilecek bunu biliyorum. Ama konu kayınvalidem istiyor diye açılsaydı burada ki aşmaları kesmeleri tahmin edebiliyorum. Hepimiz tahmin ediyoruz da işte anne kız anası ise durum değişiyor.
Ne demiş konu sahibi eşim bir miktar anneme vericem bir miktarda annene veririz dedi demiş. Yani zaten bir miktar ailelere verilecek. Burada sorun yok. Sorun kız anasının Altun'ları isteyip kim ne takmış lafında. Hayır takmayanı ne yapacak anlamadım. Dese ki, kızım borç yaptım gücüm YÖK borcu takılan Altınlarla kapatabilir miyiz dese bu iş dağa bi sevimli olacak.
Açıkcası ben annenin tüm Altınlara konma niyetini sezdim. Altınları getir Taktıklarım geri geldi mi bir bakayım borçları ödeyeyim donar size veririm demek kılıfa uydurulmamış bi yalandır.
Bir anne olarak ben (ki asla böyle bi teklif yapmam) kızıma yukarıda bahsettiğim gibi konuşurum.
Size kaynananız bu teklifi yapsa be düşünürsünüz?
Tabikide nisanlina uy. Annene söyle uzak dursun biraz çok ayıp. Anne bu kadar karışmaz altın meselesı hele ne çirkin.Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Zaten damat bey borcun bir kısmını vericem annene de veririm demiş burada sorun yok ki. Karşı taraf sorgusuz sualsiz vermiyor ki. Vermem de demiyor zaten ama altınları vermek istemiyor, borcun bir kısmını öderiz diyor. Yani oldukça mantıklı bir cevap.Bence zaten verilmesi yanlış ama nişanlısı ailem borç yaptı vereceğim ödenecek diyebiliyorsa,konu sahibide annesinin borç yaptığını belirtmiş yorumlarda,onada verilebilir. Tabiki altınların hepsini verin bakayım demesi doğru değil,sizin kurduğunuz cümleyle istemesi daha doğru olurdu.
Kendi adıma bana annem yada kayınavalidem böyle bir teklif yapsa ikisini de az çok tanıdığım için fikir sahibi olurum ne sebeple istediğine dair ve evet bir tarafa sorgusuz sualsiz verebiliyorsa altınlar,oda isteyebilir gayet doğal.
Burda bir tek konu sahibinin annesi altın istese amenna ama karşı tarafta gayet istiyor ve nişanlısı vereceğiz demiş,dolayısıyla verilmesinde bir sakınca görmüyorum.
Kendim de olsaydım,eşim aileme vereceğim borçları var derse ben annem söylemeden tamam benim ailemede verelim borcu var derdim ve verirdim. Neden karşı taraf borcunu rahat rahat öderken benim ailem sıkıntı çeksinki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?