- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
Gerçekten bunu mu düşünüyorsunuz?Acaba erkek tarafından gelenler kimde kalacak dikkat et el altından götürmesin kaynanan biz yandık siz yanmayınÖncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Bence o borç kız tarafına ait giderlerden oluşuyor. Yani kız tarafının yapacaklarını kız annesi takılan altınlardan karşılayacak.Damadı ben haksiz buldum ve hala aynı fikirdeyim.Evlada takılan altınla evlat için yapılan borcu ödeyecekmiş kadın damat bey bu kadar cok biliyorsa düğünü kendi yapacaktı.Yeni evlilere destek diye evin esyasının düğünün ailelere yıkılıp üstüne bi de altınlara konulması hic doğru gelmiyor bana nerden bakarsam bakayım.
Bizim düğünü aileler yaptı eşim sadece mekana bir miktar para verdi geri kalanı zaten kv yaptı eşya işini aileler yarı yarıya aldı. 60 tane kv altın geldi nakitte varmış miktar bilmiyorum 50 tane kadarda altın anneme gelmiş 5 tanesini bana verdi annem benim arkadaşlarım takmıştı kv de hem balayı için hemde ihtiyaç olduğu için 10 altın verdi bize. Talep gibi bir durum olmadı bizde çünkü zAten takı töreni gibi birşey olmadı ayakta dikilmedik. Biz salonda oyun dans vs yaparken aileler misafirlerle ilgilendi ve misafir kız tarafındansa anneme erkek tarafındansa kv ye hediyeleri verdi ki kv ye kınada da verenler olmuş eline bu yolla. Nikah olsa nasıl olurdu bilemeyeceğim ama zateb düğünümü aileler yaptı bi borca girdiler kendi annem sadece çeyiz diye 10 bin tl harcadı mutfak ve yastık yorgan vs diye . Kv nişanda 35 bin tl takı taktı bana onlar bende şuan. Çok şükür ne kendi ailemin nede kv nin nede bizim bizim düğünle alakalı borcumuz yok Salonun bir miktar parasını bir gün sonra bize verdi biz salona götürüp hesap kapattık. Eee bu durumda ben borç yapmamışken düğünü onlar yapmışken hala kv ye anneme ver altınları denir mi sizce eğer o altınlar şuan bizde olsa arabamı değiştirirdim bakarsan duruma. Şöyle birşey var ki herkes kanundan bahsetmiş hediyeler gelinin diyor . Eşinle evlendin altınların tamamını aileler sana verdi eee ne olacak kocana aaa altınlar benim mi diyeceksin sen ortak bir yaşama başlıyorsun senin benim diye birşey mi var allah aşkına acaba . Kv kp de de Ee kanunda altınlar gelinin verin altınları ne derler acaba muamma ? Allah korusun boşanacak olsam altınlar için düğün cd si isteniyormış bizim cd yi alsalar hiç birşey belli değil ki cd de . Annem 50 altın diyor kv 60 . Belki kv 100 altın geldi anneme 80 kanıt yok ortada . Ki bu altın konusunda senin benim vs konuları bana komik geliyo bizim çevrede altın kimin bellidir birazda insiyatife kalmış bir olay ama dediğim gibi kimse altınları toplayıp geline vermez . Kızın annesi hayatta vermezBoyle bisey olsa ben dugun filan yapmaz basar nikahi gecerdim. Artik aileler kendi kendine dugun yapip taki toreni duzenlerlerdi herhalde...
Dugunlerde taki takmayi bir yatirim olarak kullanmakta ayrica ilginc.
Dugunden sonra ustumden basimdan toplancak altini ben bastan takmazdim. Esimle gucumuz neye yetiyorsa kendimiz onu yapardik.
Aileler hem dugunleri yapti, hemde takilarimizi talep etmediler.Boyle bir isteğim yoktu bana kalsa nikah yeterliydi ama geri cevirmedim. Ancak dugun yapip ustumden altin toplancak olsa dugun olayini asla kabul etmezdim.
Hepsi hep sizde kalsın. Ne onun ailesini karıştır ne kendi aileni ? Takarken zaten kimin taktigi görülüyor annen o zaman takip eder az çok bilir. Benim annemde öyle demişti bizde sadece düğün de takı takıldı ne kv ne anneme aldık altınları kendimiz. Birisini karıştırınca öbür tarafta karışacak sonra işin içinden çok.. Bence herşeyi her zaman eşinle yap kimseyi karıştırma kafan rahat etsin :)Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Keşke kendi kredinizi kendiniz çekseydiniz. Aileler birşeyler verince böyle talepleri oluyor. Onun ailesine verilecekse sen kendi ailene yardım et tabii ki.. ama bence iki tarafa da verilmemeli fikrimi savunuyorum. Onlar gelin ve damada hediye eğer ailelerin durumu da cok kötü değilse talep etmeleri garip geldi. Ödeyemeyecek durumda iseler bişey diyemem ama normalde insan evladına herşeyi yapmak ister karşılık beklemez.Nisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo
Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Annem onceden calisiyordu artik çalışmıyor is ne zaman bulur belli değil o yüzden bi kac borc kaldı
Ahh kirpicim bunlar doymaz beni yemeye....esimi istemezler bi yere giderken esimde anlayis gosterir gotur rahat etsinler der hooppp hesap bana kitlenir.acayip gergin bir ortam resmen paramla rezil olurum gitmesem cocuklari gostermiyosun olur gitsem yorulduk gucumuz kalmadi derler.kadin vantilatoru indirmedi butun yaz takmadi fisi kucuk kizim uyumuyo diyorum bozuk dedi kirli dedi indirmedi boyle bir pislikbunlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?