Düğüne 5 gün kala altın mevzusu

Gerçekten bunu mu düşünüyorsunuz?Acaba erkek tarafından gelenler kimde kalacak dikkat et el altından götürmesin kaynanan biz yandık siz yanmayın

Nisanliniz hakli tabiki.. Anneniz yanlis yapmis. Takilar takilir gelin ve damat alir ister satar, ister bankaya atar onlara kalmistir. Kim ne takiyorsa dugun salonunda kameraya aliyorlar isterse anneniz acar izler dugunden sonra. Zaten ceyreklerin uzerine yazmiyor beni falan takti diye..

Ayrica annenizin borclarini takilarinizla kapatmasida tuhaf geldi bana.. Nisanlinizi dinleyip ortak kararlar alin

Bütün okuduklarim bana saçma geldi.Ben birine altın taktigimda onun bana geri döneceğini düşünmem,çifte bir katkı olsun diye düşünürüm.Takilanlara bakıp not etmek,aynini onlara iade etmek çok çok komik bence...Altin gunumu bu yahu. Durumum iyi ise daha fazlasını takacagim belki,kotu ise hiç takamayacagim belki...İnsanlar kendine takilanin altında kalmamak için borca girer olmuş, yazık günah değil mi .
Altınlar yeni çifte ev kurmalarına bir katkı bir yardım olsun diye verilir.Al ananın babanın borcunu öde diye değil.Cift kendi borçlarını kendileri öderler.

Bence o borç kız tarafına ait giderlerden oluşuyor. Yani kız tarafının yapacaklarını kız annesi takılan altınlardan karşılayacak.
Madem böyle yapacaktı baştan söyleyecekti.
Ben olsam altını vermem ama borç ne kadarsa anneme verir ve bundan sonrada ona göre davranırdım,

Anneniz kayınvalideniz olsaydı ohoooooo.

Konuyu açmanız dahi yersiz. Nişanlınız yerden göğe kadar haklı.

Bizim düğünü aileler yaptı eşim sadece mekana bir miktar para verdi geri kalanı zaten kv yaptı eşya işini aileler yarı yarıya aldı. 60 tane kv altın geldi nakitte varmış miktar bilmiyorum 50 tane kadarda altın anneme gelmiş 5 tanesini bana verdi annem benim arkadaşlarım takmıştı kv de hem balayı için hemde ihtiyaç olduğu için 10 altın verdi bize. Talep gibi bir durum olmadı bizde çünkü zAten takı töreni gibi birşey olmadı ayakta dikilmedik. Biz salonda oyun dans vs yaparken aileler misafirlerle ilgilendi ve misafir kız tarafındansa anneme erkek tarafındansa kv ye hediyeleri verdi ki kv ye kınada da verenler olmuş eline bu yolla. Nikah olsa nasıl olurdu bilemeyeceğim ama zateb düğünümü aileler yaptı bi borca girdiler kendi annem sadece çeyiz diye 10 bin tl harcadı mutfak ve yastık yorgan vs diye . Kv nişanda 35 bin tl takı taktı bana onlar bende şuan. Çok şükür ne kendi ailemin nede kv nin nede bizim bizim düğünle alakalı borcumuz yok Salonun bir miktar parasını bir gün sonra bize verdi biz salona götürüp hesap kapattık. Eee bu durumda ben borç yapmamışken düğünü onlar yapmışken hala kv ye anneme ver altınları denir mi sizce eğer o altınlar şuan bizde olsa arabamı değiştirirdim bakarsan duruma. Şöyle birşey var ki herkes kanundan bahsetmiş hediyeler gelinin diyor . Eşinle evlendin altınların tamamını aileler sana verdi eee ne olacak kocana aaa altınlar benim mi diyeceksin sen ortak bir yaşama başlıyorsun senin benim diye birşey mi var allah aşkına acaba . Kv kp de de Ee kanunda altınlar gelinin verin altınları ne derler acaba muamma ? Allah korusun boşanacak olsam altınlar için düğün cd si isteniyormış bizim cd yi alsalar hiç birşey belli değil ki cd de . Annem 50 altın diyor kv 60 . Belki kv 100 altın geldi anneme 80 kanıt yok ortada . Ki bu altın konusunda senin benim vs konuları bana komik geliyo bizim çevrede altın kimin bellidir birazda insiyatife kalmış bir olay ama dediğim gibi kimse altınları toplayıp geline vermez . Kızın annesi hayatta vermez

Hepsi hep sizde kalsın. Ne onun ailesini karıştır ne kendi aileni ? Takarken zaten kimin taktigi görülüyor annen o zaman takip eder az çok bilir. Benim annemde öyle demişti bizde sadece düğün de takı takıldı ne kv ne anneme aldık altınları kendimiz. Birisini karıştırınca öbür tarafta karışacak sonra işin içinden çok.. Bence herşeyi her zaman eşinle yap kimseyi karıştırma kafan rahat etsin :)

Bence hic arada kalmayin ikinize de vermem bende duracak deyin. Siz alin annenizin dedigi gibi yazin. Anneniz de birclar soylesin ona gore ona yetecek kadarini verin gerisi de sizde kalsin. Ne sis yansin ne kebap...

Nisanlimin ailesi de kredi çekti bi kısmını ödeyecekler altınlarla ama nişanlım diyo bi kısmını vericem sadece senin annene de öyle yapalım bize söylesin borçları verelim gerekeni diyo
Keşke kendi kredinizi kendiniz çekseydiniz. Aileler birşeyler verince böyle talepleri oluyor. Onun ailesine verilecekse sen kendi ailene yardım et tabii ki.. ama bence iki tarafa da verilmemeli fikrimi savunuyorum. Onlar gelin ve damada hediye eğer ailelerin durumu da cok kötü değilse talep etmeleri garip geldi. Ödeyemeyecek durumda iseler bişey diyemem ama normalde insan evladına herşeyi yapmak ister karşılık beklemez.

Kameraya çekilmeyecek mi takı takılırken ??? Bizim düğünde ve kınada takılanları kameradan baktılar yazdılar. Altınları da bize verdiler.

Nişanlın doğru olanı söylemiş...
Annenizin takıldığı şey çok saçma...

Bir kk klasiğine göre bunu kayınvalideniz söyleseydi %90 ayrıl bu ne terbiyesizlik derdi
Evet altınların bi kısmını evlenene kadar götürürüz, bir kısmını sonra, bir kısmı 3 lira götürmüşken 5 lira takar, bir kısmına cebindeki 2 liranın 1 ini vermişsindir ama hiç geri getirmez
Ben düğünümde götürdüğümün altınların çoğunu geri aldım, hatta fazlası geldi, tam terside olabilir, o altınlar ailenin hakkı değildir gelin ve damadındır annenin tepkisi çok yanlış sonra eşim aileme mesafeli konuları açılıyor olay nerelere varıyor.

Kız tarafının yapması gereken şeylerin %80'ini ailem yaptı. Buna rağmen annem kınada eline verilen altınlar veya paralar dahil herşeyi bana verdi. Düğünden sonra annemin kredi kartı borcunu kapatması için 1000 tl verdim anneme, onun dışında hepsi bizde kaldı, bir talepleri de olmadı.
He ailem bunları borç içinde yapmış olsa, müşkül durumda olsalar borçlarını ödemelerine yardım edebilirdim, ama önce kendi borçlarımı kapatırdım. Herhangi bir talepte bulunulması yanlış geliyor bana. Bugüne kadar takılanların geri ödemesi düşüncesi ise külliyen saçma.
Ben sanırım nişanlınızı haklı buluyorum bu konuda. Direk anneye vermek gereksiz, ne kadar borç varsa ona göre siz isterseniz geri ödemeyi yaparsınız annenize.

Nakit parayı yanımıza aldık. Altınları anneme bıraktık bizim için saklıyor dokunmadan. Velhasıl onlar eşimle bana ait.

Annem onceden calisiyordu artik çalışmıyor is ne zaman bulur belli değil o yüzden bi kac borc kaldı

annenin borcu sizin altınlarınızı alakadar etmez.
hukuken düğünde takılan altınlar kadınındır. eşini de alakadar etmez anneni de. sen al evine getir sayımını da yap borcunu harcını da kendin hesapla.
evliliğin boyunca da her kararını eşinle birlikte ver ve hiçbir zaman evinin kötüsünü annene anlatma.
bir abla tavsiyesi..

Bana nisanlinizin fikir beyan etmesi ilginc geldi. Daha once kendi ailemde hic erkegin altina takiya karistigini gormedim. Evlendigimizde kendi anneme emanet etmistim. O da zaten kendi akrabasi ne takti benden iyi bilir, torbayi acmaya bile gerek duymaz.

Bizde kalsın derken siz ve kendisinden mi bahsediyor?
Ayrıca bu para mevzuları gerçekten beni aşırı itiyo. Soguyorum bi anda

Canim ya cok gecmis olsun dikkat et lutfen. Senin yerine birbirlerini kaziklarlar ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…