- 5 Haziran 2014
- 3.114
- 6.048
- 408
Ben cok hoslanmiyorum bu altin islerinden sahsen. Ben su kadar taktim bu kadar geldi yok falancanin 3 ogluna da taktim benim 2 cocugum var vs vs. Bir suru olay oluyor. O yuzden ben hic taki toreni falan yapmadim. Kendim de gercekten yurekten sevdigim ya da durumunun kotu oldugunu bildigim insanlara karsilik beklemeksizin goturuyorum. Kafam o kadar rahat ki anlatamam. Efsane rahat hem de. Hayalimde de kendi cocuklarima dugunde yardim edip bir sey talep etmemek var ins ben de yaslandikca evrim gecirmem. En buyuk endisem bu.Yani ben de hep öyle sanardım yaşın verdiği tecrübesizlikArkadaşlarım evlenmeye başladıkça anladım ben de ailelere verilme durumunu mantıksız bulmuyorum.Zaten düğünleri aileler yapıyor genelde ee altınlar onların yaptıklarının geri dönüşü bi de onları mı versinler.Çocuk evlendiricez diye borca harca düşecekler.En güzeli kendin yap ışte ama belliki aileler yapıyor konu sahibinin düğününü de.Ee o zaman paşa paşa verecek beyfendi altınları öyle bi dünya yok yani hem karnım doysun hem pastam dursun olmuyor, yazık kadına
Kaynana isteseydi yer yerinden oynamıştı burada. Ama iş kız anasına gelince durum 180 derece değişti.Bir kk klasiğine göre bunu kayınvalideniz söyleseydi %90 ayrıl bu ne terbiyesizlik derdi
Evet altınların bi kısmını evlenene kadar götürürüz, bir kısmını sonra, bir kısmı 3 lira götürmüşken 5 lira takar, bir kısmına cebindeki 2 liranın 1 ini vermişsindir ama hiç geri getirmez
Ben düğünümde götürdüğümün altınların çoğunu geri aldım, hatta fazlası geldi, tam terside olabilir, o altınlar ailenin hakkı değildir gelin ve damadındır annenin tepkisi çok yanlış sonra eşim aileme mesafeli konuları açılıyor olay nerelere varıyor.
Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Siz alın altınları. Annenizde size gelsin, beraber sayılsın ve yazılsın. Sonra bir ömür boyu annenizi bir sorunun içine atmış olabilirsiniz.durduyere laf gelir.
Bizim erkek kardeşimin düğününde ne yaptığımızı anlatayım. Gelinin yanında biz ve ablası durdu. Kim ne verdi gördük. Eve geldik. Herkes dağıldıktan sonra, gelin, kardeşim, babam, annem, yengem, gelinin ablası beraber oturduk. Keseden çıkanları tek tek deftere not ettik. Kim ne getirmiş yazdık. Gelinin abisi sonradan geldi, ona da gösterdik. Defterin fotoğrafını çekip kardeşimin kayınpederine de gönderdik. Ve keseyi olduğu gibi geline verdik.
Annenizin durumu yokmuş galiba. Bu hesabı yaptıktan sonra, annenizin borcu tutarını annenize yine verin ama hesap kısmında şakın bırakmayın bir kaç gün. Laf söz bitmez sonra. Evliliğinizde bütün kararları eşinizle alın.
Gelinin halasinin buyuk kizinin gorumcesinin kaynina ganimeti bildirmeyi unutmussunuz.Siz alın altınları. Annenizde size gelsin, beraber sayılsın ve yazılsın. Sonra bir ömür boyu annenizi bir sorunun içine atmış olabilirsiniz.durduyere laf gelir.
Bizim erkek kardeşimin düğününde ne yaptığımızı anlatayım. Gelinin yanında biz ve ablası durdu. Kim ne verdi gördük. Eve geldik. Herkes dağıldıktan sonra, gelin, kardeşim, babam, annem, yengem, gelinin ablası beraber oturduk. Keseden çıkanları tek tek deftere not ettik. Kim ne getirmiş yazdık. Gelinin abisi sonradan geldi, ona da gösterdik. Defterin fotoğrafını çekip kardeşimin kayınpederine de gönderdik. Ve keseyi olduğu gibi geline verdik.
Annenizin durumu yokmuş galiba. Bu hesabı yaptıktan sonra, annenizin borcu tutarını annenize yine verin ama hesap kısmında şakın bırakmayın bir kaç gün. Laf söz bitmez sonra. Evliliğinizde bütün kararları eşinizle alın.
Nişanlın haklı beraber bozun . Nereler ödenecekse ödeyin .Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
Kim ne taktıysa o an yazarsınız nişanlınız haklı.Öncelikle herkese selamlar. Yakın bi zamanda düğünüm var nasipse ve bi konuda fikrinize ihtiyacım var. Kına günü takılacak altınlar konusunda annem ve nişanlım arasında kaldım. Annem takılar bende kalsın bi kaç gün ben kim ne takmış yazayım sonra ödenmesi gereken borçları ödeyeyim daha sonra size getiririm diyor. Ama nişanlımda öyle şeymiş olur kimin ne taktigini takılara bakarak mi anlayacak. İlla yazmak gerekiyorsa biz yazarız annende kalmasına gerek yok ödenmesi gerekenleri biz annene veririz ödesin yine diyor.Hangisine uymam gerektiğini bilemedim bir de size danışayım istedim.
İyi de erkek tarafı da aynını yapmış çektikleri krediyi altınlarla ödeyecekler.Bu durumda kına altinlarini da sahiplenmeleri çok garip.Bence o borç kız tarafına ait giderlerden oluşuyor. Yani kız tarafının yapacaklarını kız annesi takılan altınlardan karşılayacak.
Madem böyle yapacaktı baştan söyleyecekti.
Ben olsam altını vermem ama borç ne kadarsa anneme verir ve bundan sonrada ona göre davranırdım,
Kayinvalide de alcakmış altınları yahu kızın sesi çıkmamış işte nasıl okuyosunuz bilmiyorum ki.Sorun çıkaran damat kendi ailesi altınları alacak olmasına ragmen hemdeAnneniz kayınvalideniz olsaydı ohoooooo.
Konuyu açmanız dahi yersiz. Nişanlınız yerden göğe kadar haklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?