Düğünü kim yapar acil yardım

1. Düğünü erkek yapar. Ailenin şanındandır gücü neye yeter ise onu yapar zorlanmaz.

2. Güçleri yoksa düğün yapılcak diye bir kural yok illa zorla muhakkak böyle birşey yok nikah yapılır şık bir yerde yemek yeni evlere dağılınır.

3.Düğüne tantana ediyorlarsa sana ne takıcaklar acaba?

4. Ve son olarak damat beyin ailede sözü ne derece geçer? Süt kuzusu değildir inş. Ortak yolu mantık çerçesince bulmanızı dilerim

1. Düğünü erkek yapar. Ailenin şanındandır gücü neye yeter ise onu yapar zorlanmaz.

2. Güçleri yoksa düğün yapılcak diye bir kural yok illa zorla muhakkak böyle birşey yok nikah yapılır şık bir yerde yemek yeni evlere dağılınır.

3.Düğüne tantana ediyorlarsa sana ne takıcaklar acaba?

4. Ve son olarak damat beyin ailede sözü ne derece geçer? Süt kuzusu değildir inş. Ortak yolu mantık çerçesince bulmanızı dilerim
Düğüne tantana eden takı mı düşünür. Ters taraftan bakmissiniz sanki😃

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Davetiye fotoğrafçı nikah memuru düğün masrafın kim öder?
Sizler nasıl evlendiniz. Acil yardım
Benim düğünümde kayınpeder düğünde takılanlar ile vermiş salonun parasını 😒

Bu tür konularda gelenekçi davranmanın çok akıllıca olduğunu düşünmüyorum.

Zira "Bizde adet böyle." cümlesi ağızdan çıktı mı zibilyon tane gelenek öne sürülmeye başlanıyor.

Eşimin ailesi fazlaca "geleneksel". Verdikleri evi, yapacakları düğünü ve düğün hediyesi iki bilezik harici verecekleri tüm takıları "geleneklerini" benim yaşamıma dahil etmemeleri için reddettim. Her şeyi eşimle ortak yaptık. Hiçbir şekilde "Biz de bunu yaptık. " cümlesinin doğuracağı beklentilere giremeyecekleri için kafam rahat. Şayet eş adayınızla ortak yapabilecekseniz tavsiye ederim.

Size bagli.
Geleneksel bir aile yapiniz varsa nisanlinizla beraber, o zaman dugun erkek tarafinindir. Fotografci ,davetiye her seyiyle erkek tarafinindir. Nikah memuruna da parayi erkek verir. Nisan kiz tarafina ait olur. Ama derseniz ki modern usulde evleniyoruz,aileler karismayacak,o zaman her seyi nisanlinizla beraber ortak odersiniz.
Bazı adetler boşuna oluşmamış, simdiki erkekleri göz önünde bulundurursak, genel olarak tabi istisnalar hariç. ( kadinin maasina el koymasi durumu vs) geleneksel yapınin daha mantikli oldugunu düşünüyorum. Düğün aşamasında damat adayı ve müstakbel ailesi para mevzulari isin icine girdiginde kendilerini belli ediyorlar. Budq bir tanima firsati bir bakima. Maddi anlamda değil ama manevi açıdan önemli bazı şeyler.

yok hani kızla çarşıya gidilip set bilezik alınıyor ya ne deniyor ona ya 🤯🤯
Valla bence bunu diyen alır eline bir tane bilezik incecik takar. Kizi götüreceğini hic sanmam. Tamam ortak dersin de önce bir konuşursun bundan bundan diye emri vaki yapiyorsa orda bi durmak lazım.

Subat ayinda ayni icerikte konu acmissin. Odemezsek nisani atarlar diye korkuyorum demissin. Odeyin bence. Zira subattan bu yana hic konusup yol alamamissiniz.
Baştan bozulsa keşke. Esnaf, durumları iyi ama çakallık peşindeler. Gelecek çok konulara gebe diye düşünüyorum.

Konu sahibinin babası da doktor diye aklımda kalmış. Hafızam beni yanıltmıyorsa bu düğün olayı nereden tutsam elimde kalıyor.

Ben hic sanmam pazardan sahte bile alip takabilirler ya da düğün sonunda sivarlar üstlerini. İnsan pat diye düğün ortak olsun der mi ya 😃
Ya o degıl de dugun salonları falan asırı pahalılanmıs, kuzenimin seneye dugunu var şok oldum fiyatları duyunca.

Dememeli haklısın, eger nısanlısı konu sahıbıne ikimiz yapalım deseydi yapın tabı işiniz gucunuz varmıs derdım ama..
Cocugun aılesı bodoslama ortak odeyecegız demıs odeyelım mı de dememıs.
Aıle zengin bu arada.
Soz konusu bu tip insanlar olunca orta yolcu olamıyorum ben.

Düğünümü babam yaptı. Durumu çok çok iyi. Karşı taraf ortak ödeyelim dedi ( dil ucuyla ama olsundu 😅) ben o dönem çalışıyordum. Eşim de çalışıyodu. Eşimle birlikte aldık ev eşyalarının bi kısmını. Diğer kısmı babam hediye etti. Eşimin ailesi de halı perde gibi ıvır zıvır da yardımcı oldu. El birliğiyle ev kurduk. Zaten amaç bu değil mi? EL BİRLİĞİYLE. o evde sen ve eşin yaşayacaksa, o düğün sizin karı koca olduğunuz düğünse tüm masrafı tek tarafa yıkmak haksızlık bence.

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Davetiye fotoğrafçı nikah memuru düğün masrafın kim öder?
Sizler nasıl evlendiniz. Acil yardım
Düğünü tabiki erkek tarafı yapar. Siz nişan yaparken ortak ödeyelim demişler mi dememişler, o zaman bu da ortak olmaz.

Baştan bozulsa keşke. Esnaf, durumları iyi ama çakallık peşindeler. Gelecek çok konulara gebe diye düşünüyorum.

Konu sahibinin babası da doktor diye aklımda kalmış. Hafızam beni yanıltmıyorsa bu düğün olayı nereden tutsam elimde kalıyor.

Yok is adamiymis. Kv.dugunu yemekli istiyormus. Konu sahibinin nisanlisi kizin eski sevgilisini instadan takip ediyormus. Konularina baktim da daha cok konu acacak. Subat ayinda nisani atarlar diye korkuyormus. Bence devam etsin. Boyle cakallar zor bulunur.

Back
X