Düğünü kim yapar acil yardım

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Davetiye fotoğrafçı nikah memuru düğün masrafın kim öder?
Sizler nasıl evlendiniz. Acil yardım
Çokta cömert olma kimse aferin demez.... Düğünü erkek tarafı yapar ailesi yapmıyorsa damat yapar

Bazı adetler boşuna oluşmamış, simdiki erkekleri göz önünde bulundurursak, genel olarak tabi istisnalar hariç. ( kadinin maasina el koymasi durumu vs) geleneksel yapınin daha mantikli oldugunu düşünüyorum. Düğün aşamasında damat adayı ve müstakbel ailesi para mevzulari isin icine girdiginde kendilerini belli ediyorlar. Budq bir tanima firsati bir bakima. Maddi anlamda değil ama manevi açıdan önemli bazı şeyler.
Şimdi erkekler zaten ev gecimine kadar herseyi kadina yükleyip bedava hayat yaşıyorlar altlarina da cekiyorlar son model araba tamam bir de zirt pirt aile ziyaretleri
Calisan kadinlar da ise mi gitsin evde hizmet mi etsin çocuk mu baksin ev mi geçindirsin adamin gönlünü mu yapsın aileleri mi idare etsin şaşırıyor o yüzden de dedigini mantikli buluyorum
Nişan ve kınayı siz yaptıysanız, düğün masrafları da karşı tarafa aittir, öteki türlü enayi yerine konmuş olursunuz. Ayrıca pandemiden dolayı düğünlere sıkı tedbirler getirildi yani düğün yapmanın bir anlamı zaten yok çünkü düğünlerde ikram yasak, gelin-damat hariç dans etmek yasak, takı merasimi yasak o zaman nikah yapın olsun bitsin
ay tam hayalimdeki evlilik :)
El öpme/sarilip.opusme olmasin
Sade bir nikah, öyle adetmis gelenekmis cok detay isler olmasin
Iki evet bir nikah memuru, yakin cevreden max. 50.kisi tamamdir simdi pandemiden dolayi temas da yasak oh mis tam benlik :KK70: aday yok o da ayri konu
Konudan tamamen bağımsız olarak, bazi kiz tarafları kiz isteme, soz, nişan hepsi ayni aksam deyip, evde iki kurabiyeyle 30 40 kişiyle o defteri kapatıyor.
Ama düğüne gelince oo bin kişiyle yalilarda, saraylarda düğün istiyor.
Insan biraz da adaletli olur.
Bir arkadasim istemesi oldu bilmem kac kisi geldi iki odalı eve
Sonra salonda nişan
Evin önünde kina
Ayri bir nikah merasimi
Düğünü şaâşalı... her biri için ayri elbise, ayri organizasyon vs
Bir de durumlari yok ha
Olsa demek.ki Çırağan Sarayinda düğün yapacaklardı
Bana cok abarti gelmisti
Tabii herkesin kendi tercihi ama ben o kadar merasim/rituel sevmiyorum maksat millet gorsun diye yapilan sey de ne bileyim gereksiz geliyor
Maksat huzurlu bir yuva kurulmasi...
Zaten hersey o düğünden sonra basliyor

Normalde yardımlaşılır edilir falan hoşgörüyle olsun herşey diye düşünülür masraflarda ama düğünü ortak yapalım nedir ya? Durumları iyiymiş bide. İnsanın inadına masraf yıkası gelir sdfghj. Bizde adettir bide kızın köyünde yemekli düğün yapılır de de ufak çaplı bi baygınlık geçirsinler ortamın havası değişir

Nişanı sözde biz yaptık ama elbise, dış çekim, tepsi, kuruyemiş, tatlı, bohça herşeyi nişanlım aldı. Biz sadece nişanlıma yüzük ve ikram ettiğimiz yemeği karşıladık. Kına gecesi bize ait. Orkestra kameraman ve mekanı tuttuk. Babam orada da kuruyemis alsınlar dedi dağıtılması için. Valla kusura bakma baba dedim. Alacaksan sen dağıt. Almayacaksin da hiç gerek yok zaten düğün masrafı tamamen onlarda. Birde kına için 20 kilo kuruyemiş asla aldirtmam.
Düğüne sadece damatligi biz aldik.
Ev eşyaları kısmında da küçük mutfak eşyaları, buz dolabi, bulaşık makinası, Ocak, yatak odası ve evin perdelerini biz aldık kalan tüm eşyaları da onlar aldı.

Düğün tarihi ile ilgili nişanlımın ailesi ile konuşuldu karşı taraf ortak ödenir dedi. Benim ailem biz karışmayız dedi. Ailemle tartışıyoruz. Ben öğretmenim bu arada maaşımla ortak olabilirim.
Bunlar erkek tarafına ait..:duduk:

Bu bana begenmedim atanlar cok zenginsiniz herhalde.??
Ben dugunu ortaklaşa nsl odicem.,?? Anneme babama desem utancimdan ölurum o derece bizim yoreye gore tuhaf. Bi dugun yapmak en aşagidan 50 bin tl lazim oda altinsiz
Onuda gectim kinayla nisani ztn kiz yapiyor. Oldu olacak oğlani istemeyede kiz evi gitsin.

Tekrar soluyorum erkek evin durumu yoksa dugun sart degil. Ama kiz evine ortaklaşa nedir yahu. 5 10 bin tlden bahsetmiyoruz burda.

Tamam modern çagdayiz ama bukadarda gelenek gorenekleri gormezden gelmiyelim.
Elde avucta yoksa o ayri. Nikahtan gidilsin

Normalde erkek tarafı yapar düğünü, adettendir. Ama zaman değişti, durumları yoksa ya da kim istiyorsa düğünü o yapar. Maddi durumları nasil?

En guzeli ikinizin ortaklasa yapmasi altinlarada goz dikemezler
Eger acele etmek istiyorsa kesinlikle bekletin
İnanin evlenince bir igne dahi olmasa lafi yapiliyor ve hersey sarpa sariyo
İkiniz calisip elinizden geldigince yuvanizi kurun boylece kimseye soz hakki dusmez laf vuranada gereken cevap verilir

Erkek tarafı yapar , ya da aileleri karıştırmayıp gelinle damat yapıcak

Ben o dönem atanmadığım için Herşeyi eşim karşıladı çalışsaydım da ödetmezdi. dış çekimiydi gelinliğiydi eşyasıydı vs. Bizim iki düğün oldu bide. Düğünden sonra takılarım bende kaldı eşim ne istiyorsan yap dedi kendime araba aldım evlendikten 20 gün sonra atamam oldu. Maaşımı daha bir kere bile istememiştir. Böyle dik duramayan adamları nerden buluyorsunuz hayret valla

Onceden belirteyim eger nisanlinin durumu iyi olmasaydi, ve binlerce kisilik yemekli dugun diye israr eden taraf erkek tarafi olmasaydi yorumum daha farkli olurdu..

Ailemle tartisiyorum demissin. Niye tartisiyorsun pardon?? Illa yardim etmek icin mi? Nisanlin elinden kacmasin diye mi? 5 bin liralik maasinla 150 binlik dugune ne kadar katki saglayabilirsin?

Neden nisanlin dugunu erkek tarafi yapar diye ailesiyle tartismiyor da sen ailenle tartisiyorsun? Evlilik ve koca ugruna kendinizi bu kadar dusurmeyin.

Normal sartlarda dugunu erkek tarafi oder ama ciftlerin kimseyi karistirmadan her seyi birlikte yapmasi en guzeli ve sorunsuzudur.

Lakin senin durumun cok farkli. Is nisan ve kinaya gelince adetler normal bir sekilde işliyor ve tum masrafi kiz tarafi yapiyor.

Ama yemekli, binlerce kisilik dugun soz konusu olunca adet falan kalmiyor ortada. Ki durumlari da iyi oldugu halde ve bu dugun icin kendileri israr ertikleri halde. Ve sen ailenle dugun ortak olsun diye tartisiyorsun.

Back
X