Bazı adetler boşuna oluşmamış, simdiki erkekleri göz önünde bulundurursak, genel olarak tabi istisnalar hariç. ( kadinin maasina el koymasi durumu vs) geleneksel yapınin daha mantikli oldugunu düşünüyorum. Düğün aşamasında damat adayı ve müstakbel ailesi para mevzulari isin icine girdiginde kendilerini belli ediyorlar. Budq bir tanima firsati bir bakima. Maddi anlamda değil ama manevi açıdan önemli bazı şeyler.
Şimdi erkekler zaten ev gecimine kadar herseyi kadina yükleyip bedava hayat yaşıyorlar altlarina da cekiyorlar son model araba tamam bir de zirt pirt aile ziyaretleri
Calisan kadinlar da ise mi gitsin evde hizmet mi etsin çocuk mu baksin ev mi geçindirsin adamin gönlünü mu yapsın aileleri mi idare etsin şaşırıyor o yüzden de dedigini mantikli buluyorum
Nişan ve kınayı siz yaptıysanız, düğün masrafları da karşı tarafa aittir, öteki türlü enayi yerine konmuş olursunuz. Ayrıca pandemiden dolayı düğünlere sıkı tedbirler getirildi yani düğün yapmanın bir anlamı zaten yok çünkü düğünlerde ikram yasak, gelin-damat hariç dans etmek yasak, takı merasimi yasak o zaman nikah yapın olsun bitsin
ay tam hayalimdeki evlilik :)
El öpme/sarilip.opusme olmasin
Sade bir nikah, öyle adetmis gelenekmis cok detay isler olmasin
Iki evet bir nikah memuru, yakin cevreden max. 50.kisi tamamdir simdi pandemiden dolayi temas da yasak oh mis tam benlik

aday yok o da ayri konu
Konudan tamamen bağımsız olarak, bazi kiz tarafları kiz isteme, soz, nişan hepsi ayni aksam deyip, evde iki kurabiyeyle 30 40 kişiyle o defteri kapatıyor.
Ama düğüne gelince oo bin kişiyle yalilarda, saraylarda düğün istiyor.
Insan biraz da adaletli olur.
Bir arkadasim istemesi oldu bilmem kac kisi geldi iki odalı eve
Sonra salonda nişan
Evin önünde kina
Ayri bir nikah merasimi
Düğünü şaâşalı... her biri için ayri elbise, ayri organizasyon vs
Bir de durumlari yok ha
Olsa demek.ki Çırağan Sarayinda düğün yapacaklardı
Bana cok abarti gelmisti
Tabii herkesin kendi tercihi ama ben o kadar merasim/rituel sevmiyorum maksat millet gorsun diye yapilan sey de ne bileyim gereksiz geliyor
Maksat huzurlu bir yuva kurulmasi...
Zaten hersey o düğünden sonra basliyor