DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bulunduğunuz semt çok kötü ise değiştirin

evet öyle.. bazen büyük insanlara soruyorum 50sinde 60ında eskiden de böyleydi diyorlar belki de fıtrat bu... yapacak hiçbir şey yok
Aynen öyle insan oglunun dogasın da var ama pastırmaya çalışmıyor lar bunları beşki bende dahilim buna insan genede masumlara mazlum lara üzülmeden yapamıyor

Aynen öyle benim düşüncemin ardın dan konu gerçekten özetlemişsiniz sizin gibi görüşlere sahip insanlara gerçekten saygıyla bakıyorum

Bulunduğunuz semt çok kötü ise değiştirin
Çok güzel bir yerdeyim ben bu olayların hiç biri yok ama diger yerler deki çocuklar masumlar sessiz kadınlar çaresizler onlar için üzülüyorm elimden bişey gelmiyor keike gelse diyorum

evet samsunda annesı tarafından ahlaklı sevgı dolu sanat seven biri olarak yetiştirilen bale öğretmenını hiç tanımadığı bır adam katletmişti canı sıkıldığı için.
İşte bende tam bunu anlatmak istiyorum insablar artık canı sıkılınc taciz ediyor tecavüz ediyor yada adam öldürüyor bazen iyiki müslümanım diyorum

İnsaşşal güzel günler görürüz artık özentilik almış yerini ben fakir büyüdüm ama hiç bi zaman bayragımo para ugruna yakmazdım çok şükür şuan durumumuz iyi önceden öğretmenlere saygı duyulur du bize vatını bayragı ögrettigi için şimdi sadece meslek olarak görünüyor tabi istisnalar var benim tanıdıgım gördügüm öyle mükemmel öyle donanımlı ögretmenler var ki onlar sadece çocuklara olur

kendinizi istisnai bir iyilik numunesi olara görmeyin.her insanın içinde hem iyilik hemde kötülük vardır.
Sınanmadığınız olaylarda vereceğiniz tepkileri henüz bilemezsiniz. belki de bazı istisnai durumlarda içinizden canavar çıkar kim bilir ?

mazlumlara uzanan eller , çocuk cinayetleri, tecavüzler , herne sebeple olursa olsun can almak vs.. bunlar hariç diğer entrika düzeyindeki kötülükler de sadece tek taraf iyi veya kötü değildir bana göre.

Anti natalizm diye bir felsefe var, dünyanın, yaşamın, varoluşun başlı-başlına eziyet ve risklerle dolu olduğu üçün dünyaya başka bir canlı (çocuk) getirmekten vazgeçiyorlar. Gönüllü şekilde.
Bazıları bunu çevresel problemler, nüfus fazlalığına karşı çıkarak da yapıyorlar.

Ama net olan birşey var: Hayatta Acı Çekeceksin.

Herkes acı çekecek. Yani, çocukların da. Kaçınılmaz birşey bu. Hayat risklerle dolu. Siz sadece insanlardan bahsetmişsiniz ama dünya her taraflı kötü bir yer - hayvanlar da dayanılmaz acılar çekiyorlar. Dünya zaten fiziksel ve emosyonel olarak kötü bir yer.

Aciz olmayacaksınız. Bir hata bir kez yapılırsa hatadır sonrakiler seçimdir. Saf olmayı insanlara kendinizi kullandırtmayı seçmeyin.

Aciz olmayacaksınız. Bir hata bir kez yapılırsa hatadır sonrakiler seçimdir. Saf olmayı insanlara kendinizi kullandırtmayı seçmeyin.
alakaya maydonoz ben burda kendimden bahsetmedim ki çocuklar ne kadar güçlü ola bilir veya sessiz insanlar ne kadar sesini çıkarta bilir onları anlattım

Sabah sabah içime öküz oturttun tşk.
sizin gibi duygusuzlar sadece böylr şeyleri okuyunca içine öküz oturuyorsa özür dilerim bu benim degil sizin suçunu kulaklarını kapatın gözlerinizide çünkü her gün sabah habarlerinde ögle haberlerin de akşam haberlerinde dünyanın ne kadar kötü bir yer oldugu artık çocuk tecavüzü kadına şiddet kadın ölümleri masumlara eziyet anlatılıyor tabi anlayana

Sizsiniz duygusuz. Gerisini okumadım.

evet samsunda annesı tarafından ahlaklı sevgı dolu sanat seven biri olarak yetiştirilen bale öğretmenını hiç tanımadığı bır adam katletmişti canı sıkıldığı için.

Bir yerlerde birilerinin başına kötü şeyler geliyor zaten bunu inkar etmedim.
O anne de eminim acısına rağmen kızı ile geçirdiği zaman için sukrediyordur, kızı ile her anlamda gurur duyuyordur.
O Kız da, kısacık hayatında birilerinin hayatına dokunmuştur, birini mutlu etmiş, birine yardim etmiştir, öğrencilerine örnek olmuştur.
Sonu manyağı biri tarafından getirildi diye 25-30 yıllık hayatının çöp olduğunu düşünmüyorum.

Ne yapalım peki? Çözümünüz ne? Bir sonraki nesli düzgün yetiştirmek disinda ne önerirsiniz?
Profilleri karartalım, siyah kurdelalar takalım, mezarlara karanfiller koyalım, ölene rahmet, kötüye lanet okuyalım. Neyi değiştirdik?

Çok garip bi dünyadayız ama bazı sığ düşünceli üyeler benim ne demek istedigimi anlaöadan karamsar düşünme herkes kötü ölelim o zaman şöyle böyle saçma sapan mesaj lar atmış
Ben senin demek istediğini anladım sadece kendini değil diğer insanlarında kendisini düzeltmesini istiyorsun çünkü tek kendimi değiştirmekle bu kervan yürümez kafasındasın.Kimin hayatına dokunabilirsek kardır bize :)

alakaya maydonoz ben burda kendimden bahsetmedim ki çocuklar ne kadar güçlü ola bilir veya sessiz insanlar ne kadar sesini çıkarta bilir onları anlattım
Ay maşallah merhamet timsalisiniz kimsenin aklına gelmemişti çocukların ses çıkaramadığı duygusuz olduğumuz için. İyi ki anlattınız ışıl ışıl olduk adeta.

Aynen öyle çokndogru anlamışsın

evet dünya çok kötü bir yer ama hiçbir dönemde de mükemmel olmamıştır bence

Carl Sagan ne diyor bu hususta?
Dunya,su anda yasayabilecegimizi bildigimiz tek yer. Baska bir yere gitme ihtimalimiz yok,o teknolojimiz yok su anda. Elde bu var ve bunu guzellestirmek icin elimizden geleni yapmamiz gerekiyor. Oturup aman dunya kotu ah vah etsek elimize ne gececek?

İnsan varsa kötülük de vardır. Anne olmak istemiyorsanız da olmayın. Sizin bedeniniz,sizin kararınız

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…