DÜNYA ÇOK KÖTÜ BİR YER

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben de gördüm o gereksiz insanı cevap verme geregi bile duymadım ama şuan bu mesajın la bana tercüman olmuş
O kadar çok dikkatimi çekiyor ki bu durum kendimi tutamadım en sonunda. Bu tipler bdv de var özellikle. Biri ictenlikle derdini paylaşıyor, hemen başlıyorlar laf sokmaya, dalga geçmeye, iğnelemeye. Kimse nasıl yardımcı olabilirim, nasıl bir öneride bulunabilirim ya da olaya farklı bir yönden bakıp nasıl yapıcı bir eleştiri sunabilirim derdinde değil. Tek derdi egosunu tatmin etmek.

Aynen öyle çok fazla vizyonsuz insan var sorsan kaçıncı yüzyıl dayız onu bile bilmez ama asrın kültürlüsü gibi konuşmalar görern sanır bilgi halbu ki ordan burdan duydugu yarım kelimeler le cümle kurmaya çalışır cahiller de ugraşıl mıyor

Herkes kendinden sorumludur.
Sen insanlara iyilik yaparken karşılık bekleme.
Sen insanlara karşı dürüst ol.
Sev,
Koru.
Benliğini kaybetme.
Çıkar ilişkilerinden uzak dur.
Kimseyle kıyaslama yapma.
Küçük şeylerle mutlu ol.

Dünya kötü bir yer değil. Zihniyetler bozuldu sadece.
Düzeltmek de yine insanların elinde.

Herkes için hayırlısı olsun.

Çok garip bi dünyadayız ama bazı sığ düşünceli üyeler benim ne demek istedigimi anlaöadan karamsar düşünme herkes kötü ölelim o zaman şöyle böyle saçma sapan mesaj lar atmış
İşte bende tam bunu anlatmak istiyorum insablar artık canı sıkılınc taciz ediyor tecavüz ediyor yada adam öldürüyor bazen iyiki müslümanım diyorum

Bence de çocuk dünyaya getirmeyin siz.

Kendiniz gibi dusunmeyen yada dusuncenizi elestiren insanlari sig olmakla sucladiniz,

Kendi yazdığınızı biri elestirince laf sokabilirsiniz, ama siz baskalari icin cahiller dikebiliyorsunuz.

Müslüman olduğunuza şükredebilirsiniz her daim ama din sizi iyi insan yapmaz.
Her iyi insan müslüman değildir yada her müslüman iyi insan değildir.
Ve siz bir sekilde isin sonunda odullendirilmek yada cehennem korkusu ile davranis sergiliyorken, hic inanci olmadan iyi insan olan birini daha cok takdir etmelisiniz.

Dolamışsınız dilinize, Çocuklar da çocuklar.
Günaydın
Yeni mi farkindasiniz cocuklarin da aci cekebileceginin?
Yenimi acı çekti bu çocuklar?
Surada kaç kadın konu açtı, çocukken uğradığı taciz ile alakalı, eskiden yok muymuş gerçekten?
Nereden çıktı o zaman kaçırılan çocuklar?
Bir donem cocuk kacirma, dilendirme falan haberleri vardı, gerçekten sadece dilendiriliyor muydular?
Hepsi kötü ama namuslu insanların elinde miydi sizce?
Azıcık vizyon diyorum o halde.
Bugün dünyanın obur ucunda haber almamiz saniyeler suruyor.
Sadece daha çok duyuyoruz.
Daha çok konuşuyoruz.
Eskiden söyleyemezdik, şimdi söylüyoruz.
Eskiden kadın tacize uğrasa suçlanma korkusu ile susardı, şimdi sahip çıkıyoruz (en azından öyle olmasını umuyoruz)

He canim dünya çok Kötü iğrenç bir yer.
Insanlar da tüüü kaka.
En iyisi gidin siz, çıkışlar soldan.

Ağzına sağlık. Ek olarak bu dünya kötü, yeni çocuk hakketmiyor muhabbetini de ayrı bitiyorum.

Oldu kimse doğurmasın, genç nüfus kalmasın, 60'a gelince ama ben 40 senee çalıştım, niye emekliliğim ödenmiyor diye ağlamasınlar, muhtaç olacağı genç doktoru, işçiyi vs hiç saymıyorum bile....

Haayır aksine yaşamak ve dünya o kadar güzel ki insanlar çirkin neyse ki iyi insanlar hala var.

Aynen öyle çokndogru anlamışsın
E buyrun o zaman yardım gönüllüleri derneklerine.
Bir gidin Uganda’ya.
Size aksi fikir belirten herkesi yermeyi iyi biliyorsunuz ama ‘ay elim başkasına yetmiyor’ diyerek hayıflanmaktan öte bir şey göremedim.

Ha manyak, sosyopatlardan bahsediyorsanız efendim, ya eğitimci olacaksınız, ya evsiz ya gençler geliştirme derneklerine gideceksiniz, ha adalet yerini bulmuyor derseniz hukuk okuyacak ya savcı ya hakim olacaksınız.
Veyahut, ilk örneğimdeki gibi dünya çapında yardım kuruluşlarına katılacak, suyu olmayan bir köye gidecek, mesela Arakan’a gidecek katliama ses olacaksınız.
Dünyaya duyuracaksınız.
Elinizin taşın altına koymak böyle olur.
Camdan izler gibi dünyayı, tv izleyip çevreye ihtyacı olana giysi şu bu vermekle olmuyor.

Ha dünya düzeni buna kurulu zaten, zıtlıklar.
İyi kötü, cennet cehennem, arsız mazlum vs.
Yin yang efsanesi de buna dayanır.

Duyarlıysanız bu kadar, anne olmayı tercih etmeyecek kadar nefret ediyorsanız ya güzelleştirin ya da söylenmeyin.
Çok farazi ve öylece konuşuyorsunuz yani:)

Sen onlardan olma. Ben o saydiklarindan hicbiri degilim. Kendi kucuk dunyamda da cok mutluyum. Oyle oldugunu hissettigim insanlari da hayatimdan cikariyorum. Bu en yakinim bile olsa.

İste budur...

İnsanlar cok kotu buna yuzde yuz katılıyorum,
Ve ne kadar dalga gecilse de bu dunyaya cocuk getirmeme fikrinin, bu dunyada verilebilecek en mantikli karar oldugunu dusunuyorum.
Dunya iyi insanlarin cehennemi, cocuklarin, sokak hayvanlarınin, hatta ortadoguda kadinlarin. Buna ragmen birseyleri duzeltme umuduyla ya da soyun devamı icin cocuk yapmak cilginlik, siz bir tane yapacaksiniz onlar 6-7 tane, yani yine duzelmeyecek dunya, sonra cocugunuza sonlardan son begenin, ya sokak ortasinda bogazi kesilir, ya tecavuz edilip diri diri tandira atilir, ya da yedigi gdo lu zikkimlar yuzunden kanser olur.

Sen onlardan olma. Ben o saydiklarindan hicbiri degilim. Kendi kucuk dunyamda da cok mutluyum. Oyle oldugunu hissettigim insanlari da hayatimdan cikariyorum. Bu en yakinim bile olsa.
Bende degilim tabi onlarsan benim yanımda olmasa bile muhakkak kendini savunamayan gucsuz insan larin yanindalar ve onlara zarar veriyor lar insan da ister istemez uzulüyor

Ne desem bilemedim.

Evet dünya kötü
Evet kötü bir zamandayız
Evet insanlar kötü
Katılıyorum size
Ama bunca Kötünün yanında güzelliklerde var.

Beni ne kadar taniyo sun ki boyle itamda bulunuyor sun ben 22 yaşındayım ve bi çok yardım kampanyasına da katıl dım sizin gibi tanımadan yargılayanlar yüzünden bizim gibiler pek görülmüyü ki zaten biz yaptıgımız yardımları da dile getirmiyoruz gene söylemezdim ama bagnazlıgına pes dedim söylemek zorunda kaldım

Ne desem bilemedim.

Evet dünya kötü
Evet kötü bir zamandayız
Evet insanlar kötü
Katılıyorum size
Ama bunca Kötünün yanında güzelliklerde var.
Tabi güzellikler de var onlara bişey diyemiyorum ama ben artık hergün yol ortasında karısını döven ıssız yerlerde çocuga tecavüz edip sonra öldüren evde sokakda karsını defalarca bıçaklayan kötü insanlar görmek ten sıkıldım

Hakaret içeren yorumunu yaşın itibariyle görmezden gelerek, Allah aşkına bir söylesene diyorum.
Yardım etkinliği, kampanyası başka, benim söylediklerim bambaşka
Bunu ayırt edebilecek olgunlukta değilsin, o sebeple son yorumumdur.
Yazdıklarımı irdele, düşün üzerine.
Bir hayat, düzen ve sistem değiştirmekten bahsediyorum sen bana yardım kampanyası diyorsun.
E der durursun zaten eğer algılayamazsan.
Yeni jenerasyonun sorunu tam da bu, bir taş attığı için evrenden kelebek etkisini görmeyi beklemek.
Aman neyse, birkaç seneye anlarsan beklerim cevabını.

Gerçekten şu başlıkta mantıklı anlayarak yorum yapan bi kaç kişidensiniz yorumları az çok okuduysanız vizyonsuz insanlar var ve bunlar bana sen ne yaptın ki dünyayı güzelleştirmek için demiş güzel düşünceniz için teşekkür ederim

Bunlara bizzat Şahit oldun mu ?
Yoksa tv de gördüğümüz Şeyler üzerinden mi yorum yapıyorsun

İnsanın yaşıyla olgunlugu aynı degildir insanı yaşadıkları olgunlaştırıe yaşı degil bence sizde bailıgın altındaki yazıyı tam anlamamışsınız

belli ki çok hassas ve duygusal bir dönemden geçiyorsunuz
bazen insanını yüreği o kadar hassas oluyor ki en ufak bir tüy bile şeyler çok ağır bir yükmüş gibi kalbi daraltıyor
düşüncelerinizde ve duygularınızda haklı olabilirsiniz ama
şuan fiziken, ruhen, bedenen sağlıklıysanız bu mesel en büyük şükür sebebi
belki de yerinizde olmak isteyen milyonlarca insan vardır
evet dediğiniz gibi bir yer dünya
"değil mi ki imtihan dünyası..." ve bizler burda kalıcı değil geçiciyiz, bize verilen zamanı hayırlı yada hayırsız şeylerle doldurmak bizim elimizde lütfen bardağın dolu tarafından bakmaya çalışın
ve ne mutlu size ki böyle duyarlı bir vicdanınız var...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…