Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

kızlarr herkese slm
bilinçaltının gücü adlı kitabı okumaya başladım
şimdiden 80 deym
çok güzel yazılmış
çok güzel mesajları var
altını çizerek okudum
kitabı okurken de kafamda bazı sorular belirdi
videoları bulabilirsem sizinlede bu sorular hakkında tartışalım diyorum :) bakalım neler düşünüyoruz

Kızlar bu arada ya musavvir esmasını ay saatinde 336 defa okumaya başladım. Güzellikle ilgili bir esmaymış. Bakalım neticeleri ne olacak. Linkini bulursam paylaşacağım. Bir kaç tane daha var onları da okuyorum. Ya valla depresyondan çıktım ya ne güzel oldu bu topic.

Ay bu tekniği birden hayal ettiğim denicem süper taktik.

ve ikinci video

hadi bakalım yorumlarınızı bekliyorum :)

Canim bunu ses kaydi yapip dinliyorum demistin galiba dimi ?? Cok guzel birsey hersey var icinde yuregine saglik cok guzel yol gosteriyorsun bize her paylastigin sey gercekten bi isik cakmasina sebeb oluyor benim icimde :)

Ozellikle paylasiyorum tatlim,ben yaptim olduyla olmaz bu kuantum,cekim.Icinde emek var,calisma var.O yuzden en ince.ayrintisiyla paylasayim ki siz de sonuc alabilin :)

ve bişey daha eklemek istiyorum
eliniz yandığında mesela,hiç kendinize orası aslında yanmadı ve öyle bişey yok / o acı geçti gitti unuttum bile dediğiniz de o acının kesildiğine şahit oldunuz mu?
ben bunu elim her yandığında yaparım ve bi süre sonra yandığını unuturum
sonradan elim yanmıştı aa acısı geçmiş derken bulurum kendimi :)
bu kitapla paralel bi olay olduğu için paylaşmak istedim :)

bugün eve dönerken aklımdan geçirdiğim ve o an sanki yaşıyormuşum gibi olan bi olayı yaşadım
kesinlikle nasıl yapıldığını artık çok iyi kavradım :)
Ay bize de kavrat pofu'm yaa ben baya iyi giidyorum ama ara ara inancım bi gidip geliyo gemen silmeye calışıyrm unutsuzluğu kafamdan

kızlar hani derler ya fala inanma falsız da kalma
burçlar da öyle. eğlenmek için gırgırına bakarsın burcuna ama asla burçlara göre hayatınızın kategorilere ayrıldığını düşünmeyin ne olur.

ben aslanım demek ki liderim ben balığım demek ki duygusalım... bunların doğru olmadığı defalarca ispatlandı.
ha ama derseniz ben küçüklüğümden beri yay burcu olduğumu biliyordum, dediler ki yay burçları hareketli olur hoplar zıplar, ben de şimdiden zıplamaya başlayayım.. elbet şekillendirirsiniz kendinizi. o da yine düşünce gücüyle kendini şartlandırmakla ilgili.

her bir insan özel ve tektir. kimse şu ayın şu tarihinde şu saatinde doğdu diye, aynı zaman ve koordinatlarda doğan kişilerle birebir aynı olamaz. zaten yıllardır astrolojinin de hiçbir tutarlılığının olmadığı sayısız araştırmayla ispatlandı. astrolojinin gerçekten var olduğuna, doğru olduğuna dair tek bir sonuç bile alınamadı. tek bir tane bile doğrulama yok.

ama dediğim gibi inanç meselesi, kişi kendini şartlar ben koçum inatçı olmam lazım der inatçı olmaya karar verir, buna inanır. buna yapacak bir şey yok.

en bahtsız bedeviler de balık burcunun tarihleri arasında doğan insanlar.
küçüklüklerinden beri onlara sen balıksın, kırılgansın, hassassın, duygusalsın derler.
böyle büyütülürler ve yetişkin olduklarında her an ağlamaya hazır olarak programlanmış hayatlarına devam ederler.
onların bilinçlerine kodlanmıştır. "Unutma sen balıksın. En ufak bir dalgada hüngür hüngür ağlamalısın. Toplumda sana biçilen görev bu :))"

bir daha bu cümleyi söyleme :) ne kadar negatif olduğunun farkındasın değil mii
kabul etmeyin bu yargıları
başkalarının dayatmalarını kabul etmeyin

KUDRET SEBEBİYLE KALBİN ÜSTÜNLÜĞÜ

Marifet yolundaki insanın, en kıymetli cevheri olan kalbde görünenleri öğrendin. Şimdi de, kudret sebebiyle olan üstünlüğünü izah edelim. Zira, o da meleklerin husûsiyetlerindendir. Diğer hayvanlarda yoktur. Bu da şöyledir: Melekler, madde âlemini emri altında bulundururlarsa, Allahü Teâlâ´nın izni ile insanların ihtiyaçlarını gördükleri zaman, baharda yağmur getirirler, fırtına koparırlar, hayvanları ana rahminde, bitkileri toprakta şekillendirirler ve süslerler. Bu işlerin her bir çeşidi için meleklerden bir kısmı vazifelendirilir. İnsanın kalbi de, melek cevheri cinsindendir. Ona da bir kudret, kuvvet verilmiştir. Böylece madde âleminin bir kısmı ona tâbidir.

Herkesin hususî âlemi, kendi bedenidir. Beden de kalbe tâbidir. Herkes bilir ki, kalb parmakta değildir. İlim ve irade [istek] parmakta değildir. Kalb emredince, parmak hareket eder. Kalbde hışmın görüntüsü meydana gelince, yedi azadaki damarlar açılır, kan hücum eder. Bu, yağmura benzemektedir. Şehvetin görüntüsü kalbde zahir olunca, bir esinti canlanır ve şehvet âletine doğru gider. Yemek yemeyi düşününce dilinin altındaki kuvvet hemen yardım için harekete geçer ve tükürük bezleri çalışır. Böylece yiyeceği, yutacak hâle gelinceye kadar ıslatır.
Kalbin tasarrufunun bedende câri [geçerli] olduğu ve bedenin kalbe tâbi olduğu gizli değildir. Fakat, bilmek lâzımdır ki, kalblerin bazısı bazısından üstün ve kuvvetlidir; melek cevherine daha çok benzer. Böylece, onun bedeninin dışındaki maddeler, ona itaat eder. Meselâ, heybeti bir aslan üzerine düşerse, aslan ona itaat eder, emrine girer, bir hastaya himmet edince, sıhhate kavuşur; bunun gibi vücudu sağlam olan birisine bakarsa, hasta eder, bir kimsenin kendi yanına gelmesini düşündüğü zaman, o kimsenin bâtınında bir hareket meydana gelir.
Yağmur yağmasını istediği zaman yağmur yağar. Bütün bunlar aklî delillerle mümkün ve tecrübe ile bilinmektedir. Göz değmesi ve büyü dedikleri şeyler de bu kabildendir. İnsanların, diğer cisimlere te?sir ettiği şeyler kısmındandır. Hattâ, haset edici habis [kötü, pis] bir nefis olur, gayet güzel bir at görür, o ata haset gözü ile bakar, onun helak olmasını aklından geçirir, o at o anda helak olur. Bahusus hadîs-i şerifte bildirildi: «Göz (nazar) insanı mezara, deveyi tencereye koyar» (1).

bir daha bu cümleyi söyleme :) ne kadar negatif olduğunun farkındasın değil mii
kabul etmeyin bu yargıları
başkalarının dayatmalarını kabul etmeyin

özellikle yazdım bu cümleyi. onlara çizilen o mutsuz duygusal hüngür hüngür ağlamaklı kaderi bozmaları kendi ellerinde.
böyle mantıklı bir başlıkta burçlara göre hayatların şekillendirilmesi savunulmamalı.
tam tersi benim ne demek istediğimi anlamadın.
onlara bunun doğru olmadığını söylüyorum.

iki mesaj önce yazdığım mesajı sonra da üstteki alıntıladığın mesajımı bir daha oku.
demek istediğimi tamamen tersinden anladın.

bu yazdığım cümle onlara dayatılan

benim demek istediğim ise bunun ne kadar yanlış olduğu

her insan özel ve tektir.

kimsenin dayatmasına, sen şu burçsun demek ki şöylesin demesine izin vermeyin, bunlarla kendinizi kandırmayın.

ben balık burcuyum demek ki duygusalım, gidip iki dakika ağlayayım da geleyim, her an negatif yüklü olmalıyım diyemezsin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…