Günaydın arkadaşlar;
Bu senenin başından beri işlerimiz yolunda gitsin arabamızı alalım diye eşime sürekli niyetimizden bahsediyordum. Bu sene sonuna kadar arabamızı alıcaz bak gör diyordum. Ancak niyetimi yanlış yapmışım galiba.
Ev sahibimiz kirada oturduğumuz evi satıyor. Biz de yatırımlık aldığımız eve taşınma kararı aldık. Merkeze uzak bir yer ama kirada olmak daha da zor. Orada arabasız yapmamız mümkün değil. Biz de kredi çekip araba almaya karar verdik. Kiraya ödediğimiz ücreti arabamız için harcayacağız kısmetse.
Odak noktamın gerçekleşmesi sevindirici ama evren bunu yapmak için kendi düzenini kuruyor galiba.
Bundan sonra hayırlı iş, bol kazanç olarak değiştiriyorum niyetimi :)
Hatirlayamadim amaben başladım yine birliğin gücünü kullanalım.....
Çok güzelmiş canımSelaaaam
Bircan Yildırim in "Hayat Cesurlara Torpil Gecer" kitabini bitiridim. Hosuma giden yerleri sizinle paylasmak istedimtabii kitabin hepsi okununca daha anlamli oluyor tavsiyem hepsini okumaniz yonunde. Bazi seyleri yeniden hatirlattı umarim herkese faydali olur
Eki Görüntüle 2295824 Eki Görüntüle 2295825 Eki Görüntüle 2295826 Eki Görüntüle 2295827 Eki Görüntüle 2295828 Eki Görüntüle 2295829 Eki Görüntüle 2295828 Eki Görüntüle 2295830 Eki Görüntüle 2295831
sorunu anlamadım arkadaşım? hani beraber topluca başlıyorduk ya böyle uygulamalara. bunu da beraber yapalım diye dedim. esmalar içinde yazıyor zaten.Hatirlayamadim amaher gun ayni Esmalari ki okuyorduk yoksa gun gun degisiyor muydu?
Olumlamaları ödev gibi hergün hatırlatıp okuduk mu diye yoklama alıyorduk yaa buraya okunacak Esma ve sayısını yazarsanız bende katılırımben başladım yine birliğin gücünü kullanalım.....
Olumlamaları ödev gibi hergün hatırlatıp okuduk mu diye yoklama alıyorduk yaa buraya okunacak Esma ve sayısını yazarsanız bende katılırım ☺ama hergün hatırlatma yazıp takip edemem canlar zira bulantı ve halsizlik devam ediyor
evet hergün bu sıra ve sayıda ve 21 güne tamamlamak gerekiyor. ben ayın ikisinde gördüm ikisinde başladım.. paylaşım için nasıl yapacağıma karar veremedim. en özetiyle kendim böyle yazdım. umarım anlaşılıyordur.Gunaydiiiiin
mavidelisiii her gun ayni esmalari mi okuyorduk diye sormustum ben de hatirlatabilirim sabah kalktigimizda bakariz sayfaya paylasim yoksa paylasim yapariz
Simdimavidelisiii sen 3.gununde misin?
Yaa Canlarimsiniz benimevet hergün bu sıra ve sayıda ve 21 güne tamamlamak gerekiyor. ben ayın ikisinde gördüm ikisinde başladım.. paylaşım için nasıl yapacağıma karar veremedim. en özetiyle kendim böyle yazdım. umarım anlaşılıyordur.
4. günümdeyim ve inşallah devam ettirebilirim. ve evet sahra nın bebeğinin gelişimini bende arada okuyorum. heyecanlı oluyor
ah canım kıyamamm ben de öyle her şeye ağlıyorum :))Yaa Canlarimsiniz benimçok tatlisiniz teyzeleri duygulandirdiniz beni şu ara sokakta ağlayan bebeye tv de reklamlara bile duygulaniyorum
Hamile kafası diyorum ben birde zehir gibiydi hafızam cümle kurarken kelimeler terimler bazen aklima gelmiyor bir türlü çok gülüyoruz esimle halime jöle olmus beynimah canım kıyamamm ben de öyle her şeye ağlıyorum :))
aklımın yarısı yok diyorumm normal diyorumm:)Hamile kafası diyorum ben birde zehir gibiydi hafızam cümle kurarken kelimeler terimler bazen aklima geliyor çok gülüyoruz esimle halime jöle olmus beynim
Kizlar meditasyon araştırması yaparken karsima cikti. Guzel bilgiler var.
Bir de eksi de çok guzel yorum okudum. Onu da ekliyorum
adamın biri ıkkyu usta’ya sormuş; "usta, bana en yüce bilgeliğin temel kurallarından birkaçını
yazar mısınız?” ıkkyu fırça ve kağıda sarıldığı gibi yazıvermiş: "dikkat”. "hepsi bu mu?”, diye
sormuş adam, "eklemek istediğiniz başka birşey yok mu?” bunun üzerine ıkkyu "dikkat, dikkat”,
yazmış. "ama”, demiş adam oldukça sinirli, "eklediğin şeyde gerçekten çok derin, anlamlı birşey
görmüyorum”. bunun üzerine ıkkyu fırçayı alıp "dikkat, dikkat, dikkat", yazmış.
öfkeyle sormuş adam: "ne anlama geliyor ki bu "dikkat" sözcüğü tanrı aşkına?” usulca
yanıtlamış ıkkyu: "dikkat, dikkat demektir.”
zen, andan ana atlamamak, an'da yaşamak, aynı zamanda an'ı yargılamamak demektir. iyi mi,
kötü mü, hoşuma gidiyor mu, gitmiyor mu? sadece an'ı algılamak, onu yaşamaktır sözkonusu olan.
olan, olduğu gibidir.
bir örnek: sabah evden aceleyle çıkarken, tanrım, çok geç kaldım, diye düşünmemle birlikte
yeni iş günü gözümün önünden geçiverir, dünkü gün yinelenir, gelecek haftasonu belirir. birden ışık
yanar; kırmızı! işte o an içimde olup bitenin ayırdına varırım. bilirim ki bu sabah birçok anı
şimdiden kaçırmış, gerçekten yaşamamışımdır. telaşla evden çıkarken kapıyı gürültüyle çarptığımı
bile farketmemişimdir.
zen'in farkındalık çalışması, kapıyı gürültüyle çarptığımda bunu bilmemdir. sözkonusu olan,
bunun iyi ya da kötü olması değildir. başka bir zaman sinirli değilimdir, sakin ve bilinçli bir şekilde
çıkarım. soluğuma ve adımlarıma dikkat ederim. kapıya dikkat ederim. ahşabını görür, soğuk
tokmağını henüz sıcak olan elimde hissederim, kapıyı açar ve sağ elimde çanta olduğu için bunu sol
elimle yaptığımı bilirim. dışarı çıkar, kapının ardımdan yavaşça kapandığını farkederim. soğuk
sonbahar sisini hisseder, üşürüm.
bir başka farkındalık alıştırması, arabaya biniş ve araba kullanış sırasında alışkanlıkla yerine
getirilen her bir hareketi bilincine vararak algılamak, nefesimin devinimlerimi nasıl izlediğini
gözlemlemek olabilir. soluk verirken kontakt anahtarını yerine sokarım ya da kemerimi bağlarken
soluk alırım. yahut sözgelimi yağmur yağarken sileceklerin ritmine uygun soluk alıp veririm.
gündelik yaşamda, farkındalık alıştırması olarak oyun oynarcasına yararlanabileceğimiz sayısız
hareket vardır. siz de günlük yaşamınızın içinden alıştırma fırsatları yaratabilirsiniz.
alışkanlık ve dikkatsizliği aşmak için kısa bir süre önce yeni bir alıştırma buldum. kapıyı her
kilitleyişimden sonra araba anahtarını ceketimin sağ cebine farkına vararak koymaya çalışıyorum.
bu belli anı ne kadar sık kaçırdığımı tahmin edebilirsiniz. yine de bu anlara yoğunlaşmak iyi bir zen
çalışmasıdır.
gündelik yaşamın tüm bu binlerce küçük alışkanlığını bilinçle deneyimlemek, bilinçle yapmak,
bilinçle yaşamak, insanın her bir davranışta, her harekette beden, zihin ve ruhu ile bir bütün olması -
işte budur zen.
Günaydıııııın
Ezbere bilmeyenler icin ufak bir duzenleme yaptim
Öncelikle her çalışmada olduğu gibi tertemiz bir enerji ile başlayabilmek adına 7 Ayetel Kursi, 7 Felak, 7 Nas ( regl olanlar bu okumaları ezberden yapabiliyorsa yapabilir ya da 51 besmele çekip başlayabilir).
Ayetel Kürsi okunuşu:
Allahû la ilahe illa hûvel hayyûl kayyum, la te'huzûhu sinetûv vela nevm, lehu ma fis semavati ve ma fil ard, men zellezi yeşfeu indehu illa bi iznih, ya'lemû ma beyne eydihim ve ma halfehûm, ve la yûhıytune bi şey'im min ilmihi illa bi ma şa', vesia kûrsiyyûhûs semavati vel ard, ve la yeudûhu hıfzuhûma ve hûvel aliyyûl azim.
Felak Suresi Okunuşu
1. Kul e'ûzü birabbil felak
2. Min şerri mâ halak
3. Ve min şerri ğasikın izâ vekab
4. Ve min şerrinneffâsâti fil'ukad
5. Ve min şerri hâsidin izâ hased
Nas Suresi Okunuşu
1. Kul e'ûzü birabbinnâs
2. Melikinnâs
3. İlâhinnâs
4. Min şerrilvesvâsilhannâs
5. Ellezî yüvesvisü fî sudûrinnâsi
6. Minelcinneti vennâs
* sonrasında en güçlü şekilde niyetimizi edip enerji akışını başlatacak yolu açıyoruz : Allah'ım hayatımda olan biten herşeyi geride bırakıp küllerimden yeniden doğmaya, ruhuma, kalbime, aklıma, bedenime, yüzüme ilahi ışıkların yağmasına, hayatımın her bir noktasının aydınlıklara kavuşmasına, her bir hücremin belki varlığını bile bilmediğim, akla hayale sığmayan güzelliklerle dolup taşmasına, tüm bunları alıp kolaylıkla kabul edebilecek kadar değerli, özel, kıymetli ve öncelikli hissedebilmeye, özgüven, özdeğer enerjisinin en güçlü halini deneyimlemeye; hayatıma kolaylıkla, ihtişamla ve coşkuyla oluk oluk bereketin, paranın yağmasına ve kalbimden geçen şu şu dileklerimle ilgili ( burada dileklerimizi söylüyoruz) gerçek bi dilek mıknatısı olmaya niyet ediyorum, kendimi sana emanet ediyorum, elini üzerimden eksik etme, en güzel mutluluklara kavuşmamı nasip et Allah'ım diyoruz ve
* YA MUİYD 124 - YA LATİF 129- YA NUR 256- YA EVVEL 37- YA VASİ 137- YA CAMİ 114 esmalarımızı okuyoruz ve çalışmamızı tamamlıyoruz.
***şifa olsun inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?