düşüncesiz mi yoksa abartıyormuyum sizce ?

:KK43:
Her an kavga etmiyoruz, ufak tefek tartismalarda da asagiliyor ama boyle kufurler duymuyorum her gun. Bi sekilde kendimi kandirip kapiliyorum iliskinin akisina ve dogal akis hep cocuga itiyor beni yasim itibariyle. Dogum policesi yapmistik esimle onu da planladik, ama malesef iliskimiz cocuga uygun cikmiyor :KK43:
Aynen devam o zaman hanımefendi. Bu kadar insan sizin yıllardır anlattıklarınıza bakarak aynı yorumu yapıyor, siz hala kendinizi kandırma peşindesiniz. Ne diyelim mutluluklar o zaman size. Burda bi arkadaş yazdı herhalde madem ayrılmak niyetiniz yok bari suyuna gidin. Zaten hakaretin her türlüsüne alışmışsınız belli ki o adamı savunuyorsunuz. Bari çocuk yapmayın ya böyle bi ortamda sağlıklı bi birey yetiştirmek imkansız. Kendinize ettiniz edeceğinizi masum bir yavruyu bulaştırmayın bu işe. Ayrıca ÇOCUK SİHİRLİ DEĞNEK DEĞİLDİR, HİÇ BİRŞEYİ DÜZELTEMEZ.

Ben olsam ben de giderdim o derbiye..onun bir gün once ateşli ama şimdi iyi olması çok ön sıralarda gelmezdi benim için de.
Bu karşındakine verdiğin değerle alakalıdır
yeterince değer vermiyorsan zevklerinden yada ķişiye manen iyi gelen şeyleri yapmaktan mahrum kalmak saçma olur teorik olarak.

Bi tabir var yağa yatırsanda vala batirsan da böyle davranacak sana artık.çita nekadar yükselirse yükselsin seninleyim .mesajıni almış artık o.
iflah olmaz.

Şunu yaptım.. o da böyle yaptı
Şunu dedim de...oda bunu dedi
Şunu söyle yapmasaydım...o da böyle yapmayacaktı!

Kafanizdan hep bunlar geçiyor değilmi?
Oysa sizde biliyorsunuzki onun delirmelere çıkması sadece kendisiyle alakalı..
Biliyorsunuz ama savunmalık bahaneler arıyorsunuz değil mi?

İşte bunlar hep psikolojik olarak esirsiniz o herife demek oluyor.hastasiniz demek oluyor...virüsün kaynağı da şehir şehir gezip dışardaki kadın cinsiyetine temenniler dağıtırken evdekine afedersiniz i... muamelesi yapıyor.

Saķin saķin bi masumun günahına girmeyin.asla bu heriften çocuk sahibi olmayın.hayallerini kurduğunuz yavrunuzun böyle bi babası olmasına ortam hazırlarsanız çok büyük vebal alırsınız...

Sana, anlattiklarina içim gitti. Nolur kendine boyle davranilmasina izin verme🙏🙏 Evliligi sonlandirmak ya da devam etmek..Buna en iyi karari sen verirsin. Ama eşinin karsisinda dik dur. Sana bu sekilde kotu davranmasina musaade etme. Tahmin edebiliyorum. Iyi oldugu zamanlarda bu kotu hallerinin ustunu kapatiyorsundur. Aileni bu davranislarindan haberdar et, bilsinler. Inan bana bunu yasamaya devam etmen onlari daha cok uzer. Eminim ki sana destek olacak, yol gostereceklerdir..

Daha önce de defalarca konuna yazdığımı hatırlıyorum.
Hayret ki boşanmamışsın.
Sevgiye aç biri olduğunu düşünüyorum,çünkü hiç kimse bu hakaretleri işittiği halde acaba mı diye kendini sorgulamaz. İnşallah aklını başına alman geç olmaz.

"senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi" dediniz. Benim meşhur bir sözüm vardır. Tivorlu ismailden Leonardo Dicaprio olmaz. Bonus meşhur sözümse sana tokat atana bi yanağını çevirmeyeceksin,ağzını burnunu dağıtacaksın. Tabi mecaz anlamı,sana öyle yapan herife hoca edasıyla böyle bir cümle kurman boşa kürek olmuş. Narsiste en iyi ceza kendisi gibi davranmak ve kaale almamak. Bununla intikamını alabilirsin. Bak değiştirip aile babası yapıp pişman edersin demiyorum. Canını yakarsın,egosunu ezersin.
Ama sen "karı koca gibi olmak istiyorum,intikam boş iştir" dersen -ki böyle bir yüce duygunun karşısında eğilirim- boşanırsın. Eli yüzü düzgün,kadın kıymeti bilen,ev kıymeti bilen seni sen olduğun için seven mütevazi bir bey çıkar. O narsistle de doktoru ailesi falan uğraşsın.

biliyorum ben kendim gibi dusunup, esimin normal oldugunu varsayarak oyle demistim. Ama o dilden anlamiyor.
Soyledigin sey cok zor, canini yakabilirsin evet egosunu sondurebilirsin evet ama sonra normale dondugunde yine ayni kisi sonucta, sen de insansin ve senin canini cok daha fazla yakabilen biri var karsinda, bu sekilde yasamak cok zor. degisme ihtimali yok gibi cunku. Kaldikcada cocuk olayina giricez iyice.

Son yazdiklarin cok hosuma gitti ama. Sevilmek nedir unuttum.
Esimle demin laf dalasina girdik yine. Gece koltukta yatmis. Sevgi saygi boyle bisey degil beni sevdigine inanmiyorum artik diyodum , baban annene pic diyomu normal degilsin sen falan biraz laf saydim.
Annesi de yoldan gelen babasina oyle yapsa belki dermis babasi.
“eve geldigimde sundugun seye bak bir kadin olarak” dedi dunden bahsediyo yani. Daha hala kendini muthis hakli goruyo.

Sana, anlattiklarina içim gitti. Nolur kendine boyle davranilmasina izin verme🙏🙏 Evliligi sonlandirmak ya da devam etmek..Buna en iyi karari sen verirsin. Ama eşinin karsisinda dik dur. Sana bu sekilde kotu davranmasina musaade etme. Tahmin edebiliyorum. Iyi oldugu zamanlarda bu kotu hallerinin ustunu kapatiyorsundur. Aileni bu davranislarindan haberdar et, bilsinler. Inan bana bunu yasamaya devam etmen onlari daha cok uzer. Eminim ki sana destek olacak, yol gostereceklerdir..

aileme anlaticaksam artik bosanmak uzere soylemek istiyorum. Anlatip bu evde kalmam imkansiz. Bosuna onlari uzmus olurum..
Bir turlu o adimi atamiyorum. Cok caresiz hissediyorum o noktada kendimi sucluyorum evliligi bitiricem diye. Korkuyorum cesaretim yok

Daha sevgi dolu ve normal bir ilişki yaşayan bir çift bile çocuk olunca daha tahammülsüz olabiliyorlar birbirlerine. Her türlü hakareti ağzını doldura doldura söyleyen eşinizi çocuk olunca düşünemiyorum.

Ortada çocuk yok daha genceciksiniz, neden bu kadar cesaretsizsiniz. Aşağılamalar ve psikolojik şiddet iyice özgüvensiz yapmış sizi. İş gezisine giderken sizi kovan adamı, dönüşünde bomboş evle karşılaştırmanız gerekirdi.

bilmiyorum neden cesaretsizim, ozguvenim yok sanki ne karar versem yanlis karar vericekmisim gibi hissediyorum. Sucluluk duygumda cok. Oysaki iliskilerde hersey karsilikli, benim yaptigim ve onun yaptigi arasinda cok fark var. mantikli dusunup davranmam lazim artik..
dediginiz dogru ozguvenim cok hirpalandi kendime olan inancimda ayni sekilde. cok yalniz kaldim, arkadas cevrem hep azaldi, isim yok. Yalnizlastim bu evlilige girdigimden beri, gucsuz hissediyorum

bilmiyorum neden cesaretsizim, ozguvenim yok sanki ne karar versem yanlis karar vericekmisim gibi hissediyorum. Sucluluk duygumda cok. Oysaki iliskilerde hersey karsilikli, benim yaptigim ve onun yaptigi arasinda cok fark var. mantikli dusunup davranmam lazim artik..
dediginiz dogru ozguvenim cok hirpalandi kendime olan inancimda ayni sekilde. cok yalniz kaldim, arkadas cevrem hep azaldi, isim yok. Yalnizlastim bu evlilige girdigimden beri, gucsuz hissediyorum
O evde oturup hakaretleri, küfürleri duymaya devam ettiğiniz sürece bir değişiklik olmayacak durumunuzda. Boşanacaksanız, harekete geçmeniz lazım. insan o zaman güçlü olduğunu görüyor, anlıyor. Ama siz boşanmayacaksınız zaten yüzde yüz eminim.

Bi tabir var yağa yatırsanda vala batirsan da böyle davranacak sana artık.çita nekadar yükselirse yükselsin seninleyim .mesajıni almış artık o.
iflah olmaz.

Şunu yaptım.. o da böyle yaptı
Şunu dedim de...oda bunu dedi
Şunu söyle yapmasaydım...o da böyle yapmayacaktı!

Kafanizdan hep bunlar geçiyor değilmi?
Oysa sizde biliyorsunuzki onun delirmelere çıkması sadece kendisiyle alakalı..
Biliyorsunuz ama savunmalık bahaneler arıyorsunuz değil mi?

İşte bunlar hep psikolojik olarak esirsiniz o herife demek oluyor.hastasiniz demek oluyor...virüsün kaynağı da şehir şehir gezip dışardaki kadın cinsiyetine temenniler dağıtırken evdekine afedersiniz i... muamelesi yapıyor.

Saķin saķin bi masumun günahına girmeyin.asla bu heriften çocuk sahibi olmayın.hayallerini kurduğunuz yavrunuzun böyle bi babası olmasına ortam hazırlarsanız çok büyük vebal alırsınız...

Evet kendimi sorguluyorum, olayi en bastan sona dusunuyorum. Ama kesinlikle kendiyle alakali birsey oyle kufur hakaret etmek, bagirmak, ne bileyim ben de ilk defa kendim yasayip goruyorum etraftan bu kadarini hic duymadim. psikolojik olarak gucsuzlestim kendi kararlarimi veremiyorum nerdeyse. Kendi kararima guvenemiyorum.

6 senedir birlikteyiz, bu surecte kendime olan guvenim azaldi.
Cocuk olayi yas haklisiniz, ona da bana da yazik olur. Ve esimden ayrilmayi basarsam bile cocugun babasi olarak bir omur hayatimizda olur. Evliyken bunlari diyorsa bosaninca ne der ne yapar acaba..

aileme anlaticaksam artik bosanmak uzere soylemek istiyorum. Anlatip bu evde kalmam imkansiz. Bosuna onlari uzmus olurum..
Bir turlu o adimi atamiyorum. Cok caresiz hissediyorum o noktada kendimi sucluyorum evliligi bitiricem diye. Korkuyorum cesaretim yok
Kuzum iyi dusun karar ver. Bak simdi teksin. Verdigin karar sadece seni etkiler. Evet ailen de belki uzulur ama onlar senin kotu durumda olmana daha cok uzulur. Evlilige bir de cocuk katilirsa o zaman her sey degisir iste. Boyle bir esle evliligi devam ettirmek de cok zor olur, ayrilmak da cok zor olur. O zaman kendinden once cocugunu dusunmek zorunda kalirsin. Simdi tek basinayken bu duruma cozum bulmalisin. Esini seviyorsan, ayrilmak istemiyorsan terapi almaya razi etmeye calis. Cift terapisi size iyi gelebilir belki. Bir seyler yap ama boyle uzulerek, kendine acıyarak gecirme vaktini. En guzel yaşlarini boyle olaylarla heba etme. Once kendini sev ve mutlu olmayi hakettigini bil.❤

Son paragrafta cevabı kendiniz yazmışsınız, evliliğiniz sizi her yönden dibe çekmiş. Yukarı çıkmak sizin elinizde.

:KK43:
Cok haklisiniz..
demin geldi ve kavga ettik. Icimde tutamadim yemek yicekti acti yerken dediki mac keske 8de olsaydi, zar zor yetisicem, ben de gitme illa gidicekmisin evden izle diye cikistim tripli. O da sacmaliyosun heralde ilaclarin etkisiyle derbiye mi gitmicem vs dedi. Ben de ben hastayim 1 haftadir yoksun hic demiyosun birseye ihtiyacin var mi, yada gidicem ama sorun yok dimi herhangi birsey demiyosun diye cikistim.
o da baslama simdi masayi kafana geciririm saatlerdir ucaktayim dedi. Simdi kapatalim konuyu yoksa cok fena olucak dedi eve geldigim gibi kavga cikarmaya calisma dedi.
Ben kendi fikrimi soyledim yaptigin ters geliyo bana dedim. Anan baban gelseydi dedi, geldiler dedim bugun senin gelicegini biliolar ondan gelmediler. Kac gun oldu iyisin seytan gibisin vs dedi sonra basladi kufurler. Lanet olsun seni gordugum gune am.na koydugumun pici dedi , lanet olsun seninle evlendigime eve gelmek istemiyorum gibi laflar etti bagirarak.
ben kufur etmiyorum sana terbiyesiz su haline bak diyincede sen hakediyosun kendi zehrinde geber dedi. Madem oyle ayril dedim oyle olacak bu gidisle sogutmaya devam et dedi (????)
Su saatten sonra cehenneme kadar yolun var nerden dustum ben buna ya dedi bende benden bahsediyosun galiba dedim (esas ben dustum bu evlilige, maruz kalan benim) o da madem oyle defol git dedi bende olur dedim olur deme git dedi ben de sen git annende kal madem dedim. Olur diyo.
kulfetin senin 5gram sen ben daha eve gelmeden dolmussun kapiyi actiginda belliydi suratindan, seni gotumden cikaririm ben benimi kandircaksin akil oyunlariyla falan dedi (...) ben de cok yanlis kisiyle evlenmissin ozaman diyince evet cok yanlis bir evlilik yaptigim konusuna katiliyorum
Cunku bir insan asagilik olmasa seref yoksunu olmasa yoldan gelene boyle davranmaz simdi otur agla sonrada hakli gibi davranirsin cehenneme kadar yolun var diye cekti gitti disari.

Evet ben tripli basladim cikistim zaten dolmustum eski konulari dusunmekten falan ama asla bi asagilama bi kotu soz kullanmadan ...
Karsiligi bunlar olmasi yine benim sucummus gibi davrandi... yani ben haketmisim sanki kufur hakareti bide uste cikti yoldan gelene boyle konustugum icin. Ya benim duyduklarim esas ? :KK43:
ya dedim senin yerinde olsam askim haklisin valla iyimisin gideyimmi derdim bu kadar konu kapanirdi dedim sen nerelere getirdin yine.
diymi diymi diye dinlemedi beni, suanda sifon sesinden farkin yok benim icin dedi.
Niye zorluyorsun seni zerre kadar sevmeyen bu adamla evliliği?

O evde oturup hakaretleri, küfürleri duymaya devam ettiğiniz sürece bir değişiklik olmayacak durumunuzda. Boşanacaksanız, harekete geçmeniz lazım. insan o zaman güçlü olduğunu görüyor, anlıyor. Ama siz boşanmayacaksınız zaten yüzde yüz eminim.

Ne istedigime karar veremiyorum
Saglikli karar verme yetim gitmis gibi. Surekli kavga dovus icinde mutsuz bir hayat gecirmek istemiyorum.
ama gelecekten de bir o kadar korkuyorum napicam diye. Napicam ? Nasil olacak hayat.
hep iliskiyi iyilestirmeye calistim esim degissin bekledim olmuo asla olmayacak, geriye ya bu hayati kabul etmek kaliyo yada bosanmak. Kabul edemiyorum cunku cok agir ve buradaki yorumlari gordukce benim sizin kadar Herseyi saglikli goremedigimi hissediyorum. Cocuk kesinlikle yapmamam gerektigini.
Bosaninca bundan kotu olur mu..

Esime bakin ne kadar sansli. Isi belli ev kira ama onun ustune , arabasi var, fazla bi duzeni bozulmaz.
Benim hic biseyim yok. Ama cok iyi bir ailem var :) tabi onu saymam gerekir...

Saglikli karar verme yetim gitmis gibi. Surekli kavga dovus icinde mutsuz bir hayat gecirmek istemiyorum.
ama gelecekten de bir o kadar korkuyorum napicam diye. Napicam ? Nasil olacak hayat.
hep iliskiyi iyilestirmeye calistim esim degissin bekledim olmuo asla olmayacak, geriye ya bu hayati kabul etmek kaliyo yada bosanmak. Kabul edemiyorum cunku cok agir ve buradaki yorumlari gordukce benim sizin kadar Herseyi saglikli goremedigimi hissediyorum. Cocuk kesinlikle yapmamam gerektigini.

Esime bakin ne kadar sansli. Isi belli ev kira ama onun ustune , arabasi var, fazla bi duzeni bozulmaz.
Sen bu evliliğin içindesin ve ne yazık ki o adamı herşeye rağmen seven, alışan sensin, bizim gibi dışardan bakıp görüp yorum yapabilmen imkansız zaten anlıyorum. Eşine evlilik terapisine gitmeyi teklif etsen ne der? Eğer kabul ederse önce bir öyle deneyin, eğer etmiyorsa yada düzelmiyorsa boşanırsın. Hiç saygı duyulmadığın bir ilişkide ne kadar mutlu olacaksın? Hiç.
Ben de boşanıyorum, alkol problemi vardı eşimin. 2 ay oldu evden ayrılalı, dava açtım günü bekliyoruz. Bazen ben de diyorum kendime, acaba hemen böyle yapmasa mıydım? Acaba bende de hata var mıydı? Ama tedavi olmasını teklif ettim kabul etmedi, boşanmaktan başka yol kalmadı. Öyle bir hayat geçirmezdim çünkü. Sizi gerçekten seven, sayan, kırmaktan, kaybetmekten korkan biri ile evlilik ne güzel olurdu. Boşanıp belli bir süre geçtikten sonra anlayacaksınız ve hiç dönmek istemeyeceksiniz o eve, o insana bir daha. Bu durumundan kötü olmayacaksın hiçbir zaman.

Düzen dediğiniz sadece maddi şeyler mi? Ev araba dediğin alınır, satılır vs. Bakmakla yükümlü olduğunuz biri yok, bir işe girseniz alırsınız bir araba ne olabilir ki? Ama huzuru, mutluluğu maddi şeylerle elde edemezsiniz.

Genceciksiniz ama kendinizi mutsuz olduğunuz bir eve, sizi hor gören bir adama hapsetmişsiniz, anahtarlarda sizin elinizde üstelik. Çalışsanız çevreniz gelişecek, evliliğinize ve özgüveninize bakış açınız değişecek, sosyalleşeceksiniz. Ama siz küsüp oturmayı sonra da vahlanmayı tercih ediyorsunuz. Sizin kendinize yaptığınız kötülüğü eşiniz bile yapmıyor farkında mısınız?

Sen bu evliliğin içindesin ve ne yazık ki o adamı herşeye rağmen seven, alışan sensin, bizim gibi dışardan bakıp görüp yorum yapabilmen imkansız zaten anlıyorum. Eşine evlilik terapisine gitmeyi teklif etsen ne der? Eğer kabul ederse önce bir öyle deneyin, eğer etmiyorsa yada düzelmiyorsa boşanırsın. Hiç saygı duyulmadığın bir ilişkide ne kadar mutlu olacaksın? Hiç.
Ben de boşanıyorum, alkol problemi vardı eşimin. 2 ay oldu evden ayrılalı, dava açtım günü bekliyoruz. Bazen ben de diyorum kendime, acaba hemen böyle yapmasa mıydım? Acaba bende de hata var mıydı? Ama tedavi olmasını teklif ettim kabul etmedi, boşanmaktan başka yol kalmadı. Öyle bir hayat geçirmezdim çünkü. Sizi gerçekten seven, sayan, kırmaktan, kaybetmekten korkan biri ile evlilik ne güzel olurdu. Boşanıp belli bir süre geçtikten sonra anlayacaksınız ve hiç dönmek istemeyeceksiniz o eve, o insana bir daha. Bu durumundan kötü olmayacaksın hiçbir zaman.

Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.

gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.

cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..

esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?

Hakkinizda hayirlisi olsun, dogru tercihi yapmissin. Allah korusun farkli seyler de olabilirdi alkol problemi olunca. taviz tavizi doguruyor, kalsaydin her seferinde o da dozaji artirarak devam ederdi bence.

gitmez. hatta 2 sene once boyle barisma surecinde demistim terapiye gidelim diye, ben kendim gidicem dedi, ve hic gitmedi.

cok moralim bozuk canim sikkin, biraz once cikti, bavulunu bosaltmis guya kirlisini falan atmis ama diger esyalari ortalikta. topla evi boyle mi gidiyosun dedim, sana yap diyen yok dedi. birlikte yasiyoruz ama ben boyle birakmiyorum dedim. vakti yokmus suanda. neyse dediki "zehirin yetmediyse istersen anneni de cagir o sana takviye zehir versin" ne demekmis o annemle ilgili ne konusuyosun dedim, annem vermis bana zehiri yani beni doldurmus onu demeye getiriyo.
ne alakaysa kadin geldi 1 gece kaldi atesim var diye bana bakti gitti. esimin dusuncesine bakarmisiniz? annem doldurmus beni..

esime hic sevgi hissedemiyorum suanda nefret ediyo gibiyim ondan. napicam simdi?
Evi toplayın.
Ciddi söylüyorum.
Hem boşanmayı düşünmüyorsunuz, hem küfür edip duran adama sataşıyorsunuz.
Evi topla derken ne cevap vermesini beklediniz ki?
"Evet ya çok dağınık bıraktım, toplayıp öyle çıkayım." mı diyecekti?
Evi toplayın, yemek hazırlığına başlayın.

Back
X