Ünivers
Ilkokul mezunu kız arkadaşım terbiyesi ve duruşu ile parmakla gösterilirken... eşinin bana "sen anlamazsın,erkek işine karışma" diyordi.
Yani aklınca kadın olduğum için beni küçümsüyor ve beni her gördüğü zaman "okumak çok önemli değil" diyor.
Beni daha 2 aylık tanıyor üstelik.
Işte sizin dediğiniz şey tam olarak bu.
Hiç-bir kadın bu kadar aşağılık kompleksi yapmaz.
Benim arkadaşım ilkokul mezunu. Ama ne o beni ve ne de ben onu kırmadık. Çünkü hanımefendi duruşu ile zaten en güzelini hak eden bir kız.
Eğitimli kadın ile eğitimli erkek birbirine benzerken
Eğitimsiz kadın ile eğitimsiz erkek iki farklı gezegen insanı oluyor...
Elbette istsna vardır. Ama onun da adi üstünde istisna
birde su var mesela benim esim aile şartlarına gore kendini cok geliştirmiş eğitmiş zaten üniversite okumuş
Ama.inanirmisiniz ailesi facia
Ben soyle dusundum okumamis kendi halinde koy insani.ozaman sartlari farklı.esim cok medeni vs dusundum.
Ama cidden gidince yanlarina zaman geçsin diye saate bakiyorum.insan bukadarmı egiitmden bihaber.konusmalari hayata bakislari okadar sığ ki.kadin onlarda dunyaya hizmet icin gelmis.getir gotur isi yapmakla görevli
Keza kadinlari da kendilerini sabahaksam hamur acmaya adamis
Çocuklar perisan.
Ya diyorum ohamuru hergun acma
Git çocuğuna iki kelam öğret.
Cocuklar okadar egiitme muhtacki
5yasinda biryegeni ile oyun oynadim ilk gittiğimde 6ay sonra gidince çocuk unutmamis geldi yanima oynayalimmi diyor
6Aydir cocuga biri bir renk bir sekil öğretmemiş.
Çünkü kadinlarin oevde vakti hamur acmakla yemek yapmakla köy isleri ile geciyor
Ve sonra yengesinin dediği gibi bizimkilerde egitimsiz olsun bakisacisi meydana geliyor