Ekim Ayı Adet Gününü Heyecanla Bekleyenler Buyurun Birlikte Bekleyelim..

OVULASYON (YUMURTLAMA) GÜNÜ NASIL ANLAŞILIR? :
Ovulasyon günü her kadına göre değişir. Bunu anlamak için bazal temperatür denen bir ölçüden yararlanılır.
Yumurtlama (Ovulasyon) bir sonraki adet kanamasının başlangıcından 14 gün önce gerçekleşir.
Adet siklusları 28 gün süren kadınlarda ovulasyon 14. gün de gerçekleşir.Adet siklusu 35 gün süren bir kadında ovulasyon ( 35 – 14 : 21 ) 21. günde gerçekleşirken , 25 gün süren bir kadında (25 – 14 : 11) 11. günde gerçekleşir.
Beden derecesi ile her sabah alınan beden ısısı devamlı olarak bir takvime kaydedilir. Beden ısısının hafif yükselme yaptığı gün (çoğunlukla adetin 15. ve 16. günlerine rastlar) kadının yumurtladığı gündür.

OVULASYONUN GERÇEKLEŞTİĞİ NASIL ANLAŞILIR ?
1 – Göğüslerde hassasiyet

2 – Karın bölgesi ve kasıklarda ağrı , rahatsızlık hissi

3 – Vaginal akıntıların artması

4 – Vücut sıvısının artması

Eczanelerde satılan ovulasyon belirleme testleri ile de ovulasyonun gerçekleşip gerçekleşmediği belirlenebilir.

amaaaaaaan allah bilir....artık ümitlenmiyorum.......
ümitlenince çok üzülüyor insan...
boş verdim şimdilik...

bence de vakit kaybetme derim bizde 9 aydır deniyoruz olmadı henüz.Doktora gittiğimde prolaktinim yüksekti bu da yumurtlamayı olumsuz etkilermiş. İlaç verdi 1 ay sonra düştü ama şimdi de kistim var. Ekim e kaldı ümitler. Yani beklenmeyen durumlar oluşabiliyor malesef

benc git kontrol oll canimmmmmm
bugün adetimin 18.günü demiştim..sabah birden çok fazla akıntım geldi...adet oldum sanmıştım dedim..acaba bu yumurtlama işareti mi diye sormuştumm
canimmm yumurtlamadaki kan az gelir cizgi seklinde falan yumurtama olamaz benceee
Gurbet arkadaşım 17 eylül benim 28 bazende 27 oluyor bu ay 27 oldu mesela banada hesaplarmısınn:))
oki gulummmmmm
daha iyi olur yumurta varmi yokmu ögrenirsin canimmm

hey kızlar sağ tarafımda bir hareketlılık varrrrrr yada psikoza bağladım .. nolur dua edınde yumurtlama zmanımı anlayabılıyım canlarımm kader arkadaslarım
insallah canimmmmmm

Gurbet arkadaşım 17 eylül benim 28 bazende 27 oluyor bu ay 27 oldu mesela banada hesaplarmısınn:))
27 eylul ile 3 ekim arasi iliski öneriliyor canmmmmmmmm

17eylül

adet tarihi
18

19
20

21

22

23

24

25

26

27eylul

Fruchtbar (w)
28

Fruchtbar
29

Fruchtbar
30

Sehr fruchtbar

1ekim

Eisprung
2

Noch ein Versuch
3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15ekim

bir sonraki
adet baslangici

Allahim ekim ayi üyelerimize ugur getirsin insallahhhhh

SEN BIZLERIN DUALARINI BOS CEVIRME

AMINNNNNNNNNN

1)bh8076.......................................... ..............1 ekim:Saruboceq:
2-)melisdeniz....................................... ............1 ekim:Saruboceq:

3.) sumak............................................. ............1 ekim :Saruboceq:
4.) butka............................................. ..............1 ekim:Saruboceq:
5.) bayanseyma........................................ .......1 ekim:Saruboceq:

6-) tuma.............................................. ................1 ekim:Saruboceq:

1-)taf.............................................. ....................2 ekim:Saruboceq:
2-)a_emet26......................................... .............2 ekim:Saruboceq:

3-) masal_naz......................................... .............2 ekim:Saruboceq:

4-)recel............................................ ......................2 ekim:Saruboceq:

1-)elf_86........................................... ...................3 ekim:Saruboceq:

2-) poti.............................................. ...................3 ekim:Saruboceq:

1-)nurumm........................................... .................4 ekim:Saruboceq:

2-) yagmuurr.......................................... ...............4 ekim:Saruboceq:

1.) havalikiz......................................... ..................5 ekim:Saruboceq:
2-)yasersu.......................................... ....................5 ekim:Saruboceq:
3-)yagmuurr......................................... ..................5 ekim:Saruboceq:

4-)mistrall......................................... .....................5 ekim :Saruboceq:
5-)pearlheart....................................... ..................5 ekim :Saruboceq:
6-)beklemede........................................ ..................5 ekim:Saruboceq:
7-)................................................. .............................5 ekim:Saruboceq:

1-)mysweetbaby...................................... ............. 6 ekim:Saruboceq:

2-)pokahontas........................................ .................6 ekim:Saruboceq:
3-)................................................. ........ .................6 ekim:Saruboceq:

1.) mannak............................................ ................. 7 ekim:Saruboceq:

2-) ESMA_22........................................... ...................7 ekim:Saruboceq:

1-)seda7332......................................... ..................8 ekim :Saruboceq:
2-)poti............................................. ..........................8 ekim:Saruboceq:
3-)cileklisakiz..................................... ......................8 ekim:Saruboceq:
4.) medicalsecreter................................... .............8 ekim:Saruboceq:
5.) nazlisah.......................................... .....................8 ekim:Saruboceq:

6-)elmakurdumusun................................... ..............8 ekim:Saruboceq:

1-)pinks............................................ .........................9 ekim:Saruboceq:
2.) nurun............................................. .....................9 ekim :Saruboceq:
3.) gulsah84.......................................... ...................9 ekim:Saruboceq:
4.) jellymelly........................................ .....................9 ekim:Saruboceq:

5-)sevilaycan....................................... .....................9 ekim:Saruboceq:

1-)pelin67.......................................... .........................10 ekim:Saruboceq:

1-)....................................... ......................................11 ekim:Saruboceq:
2-).......................................... ...................................11 ekim :Saruboceq:

1.) _eslem_........................................... ...................12 ekim:Saruboceq:
2-)gülsah84......................................... ....................12 ekim:Saruboceq:
3-)miray_80......................................... .....................12 ekim:Saruboceq:
4-)aytasi84......................................... ......................12 ekim:Saruboceq:
5-)cileklisakiz..................................... ........................12 ekim:Saruboceq:

1-) melisdeniz........................................ ..................13 ekim:Saruboceq:
2-)delimavi48.................................................. .........1 3 ekim:Saruboceq:

3-)ensarnaz......................................... ... ................13 ekim:Saruboceq:
4-)................................................. .... ......................13 ekim :Saruboceq:
5-)eslem............................................ ........................13 ekim:Saruboceq:

1.) keramos........................................... ................... 14 ekim:Saruboceq:
2.) _zeynep........................................... ......................14 ekim:Saruboceq:

3-) missbon........................................... .......................14 ekim:Saruboceq:
4-)
melegm08.......................................... .......................14 ekim:Saruboceq:

1-) .................................................. ........... .........................15 ekim:Saruboceq:

1-)yasamak.......................................... .............................16 ekim:Saruboceq:

2-) fasta............................................. ................................16 ekim:Saruboceq:
3-) siyasiya.......................................... ...............................16 ekim:Saruboceq:

1-) özlemk............................................ ............................17 ekim:Saruboceq:

2-)aRSe1905......................................... ............................17 ekim:Saruboceq:
3-)minidugu......................................... ..............................17 ekim:Saruboceq:
4-)gurbetguzeli..................................... ..............................17 ekim:Saruboceq:

1-)komagene......................................... .............................18 ekim:Saruboceq:

1-)hbyrm............................................ .................................19 ekim:Saruboceq:
2-)kahvekolik....................................... ....................................19 ekim:Saruboceq:
3-)dosthane .................................................. ............................19 ekim:Saruboceq:

1-)miniciik.......................................... .......................................21 ekim:Saruboceq:

1-)yuba............................................. .......................................24 ekim:Saruboceq:

1-) oglak75........................................... .................................30 ekim:Saruboceq:

66 kisi kizlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr :teselli:

BIR ISTEDIGIN OLMASI ICIN DUA

Hakim ve kerim olan Allah'dan başka ilah yoktur. Yüce arşın Rabbini tesbih ederim. Hamd, alemlerin Rabbi Allah'a hastır. Rabbim! Senden, rahmetini ve mağrifetini gerektiren değerli şeyleri ve her günahtan uzak olmayı istiyorum. Allah'ım! Bizde bağışlanmadık günah, atılmadık üzüntü, (senin rızana uygun) giderilmedik ihtiyaç bırakma, ey merhametlilerin merhametlisi.

Allah'ım hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin

Rabbi heblî min ledünke zürriyyeten tayyibeten inneke semî’ud-Duâ.” “Rabbim! Bana
tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duayı hakkıyla işitensin.”

***Ya Rabbi sana yalvarıyoruz.....Sevgili Peygamberin muhammed aleyhisselamı araya koyarak senden Hayırlı ve Salih evlatlar istiyoruz.... Ey çok sevdiğimiz Peygamberimiz Muhammed Aleyhusselam seni vesile ederek Rabbime yalvarıyoruz senin hatrın için kabul etmesini istiyoruz ..Ya Rabbi bu Yüce Peygamberi bize şefaatçi eyle onun hürmetine duamızı kabul eyle.AMİİİİİİİİİİNN.MAAŞALLAH LİSTEMİZE

EKIM AYIMIZ BOL HAMİŞLİ OLSUNNN İNŞŞŞŞŞ

Gebelik başlangıcı yumurtalıklardan atılan yumurtanın uygun zamanda (atıldıktan 12-24 saat süre içinde) cinsel birleşme olması ile erkekten gelen spermin (dişi genital yollarında 48-72 saat yaşayabilir) döllenmesi (fertilizasyon) ile başlar. Yumurta ve sperm Fallop tüpünün içinde buluşur ve döllenme burada olur. Döllenen yumurtadaki hücreler bir yandan bölünerek çoğalırken diğer yandan rahime (uterus) doğru yolculuğunu sürdürür. Yaklaşık 6. gün uterus içine gelir ve rahim iç zarına (endometriyum) yapışır ve buraya yerleşerek gelişmeye başlar.
Endometriyuma yerleştikten (8-9. gün) sonra anne rahmindeki kan damarları ile ilişki sağlar, işte bundan sonra gebelik hormonu olan beta-hCG anne kanında tespit edilebilir. Bölünerek çoğalmış embriyo 100 civarında benzer hücreden oluşur. Daha sonra bunlar farklılaşarak bir kısmı bebeği oluşturacak hücrelere bir kısmı da plasentayı oluşturacak hücrelere dönüşür. Bebek 8 haftaya kadar “embriyo” olarak adlandırılırken 8 haftadan sonra doğuma kadar “fetus” adını alır.

İlk 3 ay “organogenez” yani organları oluşma sürecidir. Daha sonra ise oluşmuş organlarda gelişme ve olgunlaşma başlar. Organların oluştuğu ilk 3 ayda olabilecek zararlı etkiler çocukta sakatlıklara yol açabileceğinden önemlidir.

ben de istiyorum...lütfen benimkini de hesaplar mısınız?
adet günüm 5 eylüldü...31-32 gün sürüyor....
şimdiden teşekkürlera.s.

ben de istiyorum...lütfen benimkini de hesaplar mısınız?
adet günüm 5 eylüldü...31-32 gün sürüyor....
şimdiden teşekkürlera.s.
canim bugun ve yarin calisma olmasi lazimmmmm pozisyonlari biliyorsun demi yollamiyim yüzüm yirtilacak dahaaaaa

5eylul

adet tarihi6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

yumurtanin baslangic tarihi19

Fruchtbar
20

Fruchtbar
21

Sehr fruchtbar
22

Eisprung
23eylül

denem icin son gunnn
24

25

26

27

28

29

30

teşekkür ederim canım...allah razı olsun...
sağolasın pozisyonları biliyorum ama malesef kociş bugün şehirdışına çıktı..
hesaplayclarda gebe kalmak için 17-22 eylül arası diyordu.hangisi doğru bilemedim..
neyse hayırlıs..olmazsa eğer bu ay da ekimde tüpbebeğe başvurabilirim...

yarin geliyormu yarini degerlendir canimmmm dogru demis hesaplayici

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…