selam canım benim eşimde çif tarflı varikosel vardı unıversıte yıllarından berı agrı yapardı en son dayanamadı evlenıncede bebk ıcın engel olunca amelıyata karar verdık cnm 17 kasımda amelıyat oldu doktorumuzun demesıne gore amelıyat guzel gectı acık amelıyta oldu doktorumuz mıkrocerrahı amelıyatı onermedı bıze ben amelıyat oncesındede esıme kecıboynuzu yapıyordum ve 1 ayda 1 mılyon artıs oldu fakat varıkosel saglıklı spermelrede zarar verıyormus sımdı tekrar kecıboynuzu ve evicap-omega3 zinco kullanmaya basladık ıns.kısa surede faydasını goruruz sıze doktor varıkosel yok demıs pekı enfeksıyona bakıldımı cnım esınde eger enfeksıyon var ıse oda cok dusuruyor sperm kalıtesını ve sayısını bırde kacıboynuzunun yapılısını bılıyorsun degılmı 3 dakıkdan fazla kesınlıkle kaynatmıcaksın ve kaynayan suya atıcaksın bılmıyorsan anlatırım detaylı sekılde yoksa kılodan baska bırsey yapmıyor cnm çinko kesınlıkle kullanılmalıymıs spermlerı yenılıyormus cnm ıstersen danısın bır doktoruunuza kısa sırede faydasını gorursunuz ıns.sormak ıstedııgn bırsey olursa varıkosel hakkında cevaplarım cnm[/QUO
geçmiş olsun canım. hakkında hayırlısı olsn. benim eşime hem keçiboynuzu hem ahmet marankinin macununu hemde ibrahim saraçoğlunun çayını içiyor. acaba ters tepki yaparmı ki? diye düşünüyorum. sigara da içiyor malesef. doktor eşime azosperm değilsin ama başka bir isim söyledi. ondan varmış. enfeksiyon dediğin mikrop mu? ona bakıldı heralde. geçen sefer lökosit çıkmış. antibiyotik verdi. içti şimdi yoktu kimyasal yıkamaya gönderilince. kan tahlili de yaptılar. hormaonlara baktı heralde. onda da birşey çıkmadı. vücudun bu kadar üretiyor dedi. ilk sperm sayımını öğrendiğimizde 1 milyonun altındaydı. başka doktor proxed plus vermişti. onu içince mi oldu bilmiyorum keçiboynuzuna da başlamıştık o zaman 9 milyon oldu. bunun yarısı morfolojisi iyi hızı iyi çıkmıştı. nasıl çıktı bu rakama bilmiyorum sonradan 2 çıktı sonra ilaç içti evicap trandal, ginseng 4 miltyon oldu. şimdi en son 1 miyonun altına düştük yine başa geldik.. nasıl düşüyor anlamıyorum yaa.
selam canım benim eşimde çif tarflı varikosel vardı unıversıte yıllarından berı agrı yapardı en son dayanamadı evlenıncede bebk ıcın engel olunca amelıyata karar verdık cnm 17 kasımda amelıyat oldu doktorumuzun demesıne gore amelıyat guzel gectı acık amelıyta oldu doktorumuz mıkrocerrahı amelıyatı onermedı bıze ben amelıyat oncesındede esıme kecıboynuzu yapıyordum ve 1 ayda 1 mılyon artıs oldu fakat varıkosel saglıklı spermelrede zarar verıyormus sımdı tekrar kecıboynuzu ve evicap-omega3 zinco kullanmaya basladık ıns.kısa surede faydasını goruruz sıze doktor varıkosel yok demıs pekı enfeksıyona bakıldımı cnım esınde eger enfeksıyon var ıse oda cok dusuruyor sperm kalıtesını ve sayısını bırde kacıboynuzunun yapılısını bılıyorsun degılmı 3 dakıkdan fazla kesınlıkle kaynatmıcaksın ve kaynayan suya atıcaksın bılmıyorsan anlatırım detaylı sekılde yoksa kılodan baska bırsey yapmıyor cnm çinko kesınlıkle kullanılmalıymıs spermlerı yenılıyormus cnm ıstersen danısın bır doktoruunuza kısa sırede faydasını gorursunuz ıns.sormak ıstedııgn bırsey olursa varıkosel hakkında cevaplarım cnm[/QUO
geçmiş olsun canım. hakkında hayırlısı olsn. benim eşime hem keçiboynuzu hem ahmet marankinin macununu hemde ibrahim saraçoğlunun çayını içiyor. acaba ters tepki yaparmı ki? diye düşünüyorum. sigara da içiyor malesef. doktor eşime azosperm değilsin ama başka bir isim söyledi. ondan varmış. enfeksiyon dediğin mikrop mu? ona bakıldı heralde. geçen sefer lökosit çıkmış. antibiyotik verdi. içti şimdi yoktu kimyasal yıkamaya gönderilince. kan tahlili de yaptılar. hormaonlara baktı heralde. onda da birşey çıkmadı. vücudun bu kadar üretiyor dedi. ilk sperm sayımını öğrendiğimizde 1 milyonun altındaydı. başka doktor proxed plus vermişti. onu içince mi oldu bilmiyorum keçiboynuzuna da başlamıştık o zaman 9 milyon oldu. bunun yarısı morfolojisi iyi hızı iyi çıkmıştı. nasıl çıktı bu rakama bilmiyorum sonradan 2 çıktı sonra ilaç içti evicap trandal, ginseng 4 miltyon oldu. şimdi en son 1 miyonun altına düştük yine başa geldik.. nasıl düşüyor anlamıyorum yaa.
canım benım esımın varıkoselden kaynaklanan sperm azlıgı oldugu ultrasonda ve testlerde belrılendı sızınkı dahah farkılı gıbı gorunuyor ama bence genede enfeksıyona bırdaha baktırın eger varıkosel yok ıse esımın varıkoselı elle muayenede belırgın degıldı cok fazla fakat ulrtason cekıldıgınde cok fazla oldugu ortaya cıktı ıstersenız tekrar ultraosnda baktırın derım ben bende esıme cınko evıkap ve omega 3 verıyorum demıstım ya hucrelerı yenılıyormus cınko ben esımde sadece kecıboynuzu ıle amelıyattan once 1 yada 1 mılyon artıs sagladım benım esımde sıgara ıcıyor malesef bızım 8 mılyon ıdı en son asılamadan asılamada yıkama ıslemınden sonra 2 mılyon kaldı hız konusunda sorunumuz yok cok sukur fakatbendede pco var buda cok buyuk etken tabıkıde 1mıyonun altında cıkan sonuclarda asılamayı onemrıyolar gercı benım doktorum banada onermedı amelıyattan sonra hamıle kalabılcegımı soylemıstı cunku varıkosel saglıklı olan spermelrıde engellıyormus oyuzden denemıyelım demsıtı ama ben cok ıstemıstım ıns sımdı kendım kalırım cnm senın de hakkında hayırlısı olsun cnm bırde 6 ayda bır yaptırlıması gerekıyormus sperm testının doktorumuz bıze bunu soyledı her ay yada 2-3 ayda bır yapılan sperm testlerı herzaman yanıltır dedı 6 ayda bır yapılması gerekıyor dıyo hatta 2 ayda bır yapıldıgında 2.yapılan test genelde azalma olur dedı
Merhaba,
Herkeze hayırlı haftalar. 4 gündür ignelerimi oluyorum. Yarın yumurtalarımın gelişip gelişmediği için ultrasona giricem. Çok heyecanlıyım. Ultrasona alttan mı bakıyorlar yine..İnşallah saglıklı yumurtalarım olmuştur...[/QUOTE
Canım bende bugün 4.iğnemi yaptım.Yarın yumurta takibi ile ilgili kontrolüm var.Yumurta takibinde vajinal ultrasonla bakıyorlar.İnşallah yumurtalar doktorumun istediği düzeyde gelişiyordur.Sanırım bu haftasonu veya haftaya aşılama sürecine geçeriz.Umarım ikinci aşılamada mutlu sona ulaşırım
canımm çok geçmiş olsun..umarım bi daha böyle bişey yaşamazsın bebegin bidahakine saglıkla dogar inş ...slm herkese,dün genel anesteziyle kürtajımı oldum,çok zormuş,onun yerine doğursaydım daha iidi,ameliyathaneden çıkıp odaya geldiğimi bşle hatırlamıyorum,çok ağrım olduu,inledim resmenn,bundan sonra yine devam edicem tabi,Allah sağlıklı verecekse versin diyorum herzaman,herşey yolunda giderken biranda durdu herşey,o eski heyacanımı yitirdim,tekrar hamile kalsam bile sevinemem artık,güzel haberlerinizi bekliyorumm..
üzülme tatlım Allah büyük...inş önümüzdeki ay kalırsın...YOOK.koca bi 0.49 sonucum.yoruldum ama artik :'(
sanada geçmiş olsun cnm yaaa sıkma canını inş bidahaki sefere kısmet olur..olandada olmayanda da bi hayır vardır...kızlar merhaba ;
çok moralim bozuk yaaçarşamba günü 13.günümdü idrar test yaptırmıştım silik çıkmıştı onun üstüne kan testi yaptırdım 0.36 çıkmıştı bende ertesi gün doktora gittim ultrasonda baktı ve 6 cmlik kistin var demişti ama rahim hamileliğe hazırlanmış dedi ve test istedi ve dün sonucu aldım 14.günde 32,52 çıktı sonuç doktor hamilesin dedi ben havalara uçtum tabi tam umutsuzluğa kapılmışken bir umut oldu bu bana ama 2 güne bir test yapalım değer yükselecek mi dedi doktorum bugün sevinçle gittim kan verdim ve malesef sonuç 23,35 e düşmüş yani kimyasal gebelik dedi doktorum yıkıldım resmen bir ağla bir sevin bir ağla mahvoldum ya üstüne üstlük vucüt beta hcg salgıladıkça kistim de büyüyor doktor adet olunca gel kist gitmeişse ilaç vereyim dedi 2 ay dinlenme verdi ya ne zaman anne olucam ben ya şu 2 gün kendimi hamile gibi görüyordum o kadar mutluydum ki yıkıldım şimdi ne yapayım ben yaaa
canım çok yumurtası olanlar oluyo da hepsi gelişmez bencede yaaa.hayırlısı inş...sıkma canını.yaa arkadaşlar bende aşılamaya baslamıstım iğneleriimi yapıyordum dün kontrole gittim artık catlatma iğnesini yaparız die düşünüyordum doktor ultrasonla bakınca 13-14 tane yumurtan olmus dedı pazartesiye kadar iğneye devam eger hepsi büyürse o zaman aşılama yapamayız dedı varmı böyle bişey ya bilgisi olan arkadaşlar lütfen cvppp
ayy hayır olsun kız..bende geçenlerde erkek çocuk emzirdigimi gördüm çok şekerdi ve ben o erkek bebişi ilk defa görmüyorum rüyamda:))seninki de hayır olsun bebiş gelsin inş kuzum.Banada çokk uzak geliyo cnm nedense. Hamileyim diyebilmek nasıl bişeydir hayal bile edemiyorum anca rüyamda görürüm :) Dün akşam ilk defa rüyamda erkek bebek doğurdum. O kadar çok sevdim ki onu keşke gerçektede benim olsa:) Burda aşılama ile hamile kalan 3-4 kişi var cnm. İlk aşılamada bile hamile kalanlar var. Gogi arada uğruyor aslında . Eşi ameliyat oldu iyileşme ve spermlerin yükselmesini bekliyorlar şimdi. İnş. onlarında kendiliğinden 2-3 ay sonra gelicek bebişleri
ayy cok guzell hadı ıns. cnm once kendı bebıs haberını al ıns valla bende hamıle bırı gorunce ay nası duruyor acaba ııcnde bısey varken dıyorum :)))hepımız ıcın hayırlısı olsun ıns.:)
hanzadecim hayırlı olsun canım inş vardır güzel gelişmeler hadi bakalım.Merhaba,
Herkeze hayırlı haftalar. 4 gündür ignelerimi oluyorum. Yarın yumurtalarımın gelişip gelişmediği için ultrasona giricem. Çok heyecanlıyım. Ultrasona alttan mı bakıyorlar yine..İnşallah saglıklı yumurtalarım olmuştur...
Kızlar durumlar nasıl??? Bu hafta aşılama yaptıracak veya sonuç alacak varmıydı??? Ben yarın yumoş kontrolune gideceğim.Cuma gününden beri puregon iğne yapıyorum kendime.Bakalım bu ay düzenli büyüyecek mi yumoşlar??İlk aşılamada klomenle tek yumurta oluşmuştu istenilen büyüklükte fakat sanırım işe yaramadı ve olumsuz sonuçlandı.
Puregon araştırdığım kadarı ile daha fazla yumurta oluşumu sağlıyormuş.Yarını merakla bekliyorum.Bakalım ne durumdalar???
En azından çok gecikmedi cnm. Valla artık gelen adetlere bile sevinir olduk. Bende progestan adeti geciktiriyo diye aşılanmadan sonra kullanmadım. Eşim duyunca dün zorla başlattı :) Geçen ayşılamada 1 hafta geciktirmişti. Bakalım bu sefer nasıl olucak keşke 9 ay geciktirseSenin şimdi bir dahaki deneme ne zaman ?
ayy cok guzell hadı ıns. cnm once kendı bebıs haberını al ıns valla bende hamıle bırı gorunce ay nası duruyor acaba ııcnde bısey varken dıyorum :)))hepımız ıcın hayırlısı olsun ıns.:)
kısmet herşey gelişmeleri anlatıırm. hakkımıda hayırlısı ne ise o olsun.. Allah bilir her şeyi. senin eşinin toplam sperm sayısı kaçtı? doktorunuz ne söyledi. bizimkinde azo sperm değilde daha farklı bir isim dedi ondan varmış. şuan hatırlayamadım. kimyasal yıkama sonucunda kaç sperm kaldı eşinin? benim 1 milyonun altında çıktığı için doktor yapamadı..
evet canım gecikmesi de sıkıntılı oluyo.benim 2. aşılamamdı.doktorum artık tüp yapcaz dedi.ama ben bi kaç ay ara verelim dicem.yoruldum artık.belki hem kendiliğinden olur belli mi olur:) isteyen herkesin başına işallah..
sanırım benimde tutmadı aşılamamgüzel haberler vermeyi çok isterdim ama malesef olmayınca olmuyor işte... zaten artık çok yoruldum sanki hiç anne olamıcam ben (
ayy hayır olsun kız..bende geçenlerde erkek çocuk emzirdigimi gördüm çok şekerdi ve ben o erkek bebişi ilk defa görmüyorum rüyamda:))seninki de hayır olsun bebiş gelsin inş kuzum.
kızlar selamlarr...bende bugün şükür ki başladım...adet söküldü çok gecikmeden...bugün 3.günümdü..klomene başlıyorum 5.günü...doktor bu defa klomen kullanmayı uzatabilecegini söyledi gerekirse...ve bana antidpresan verdi..kilo aldıgımı görünce verdi onu da...bide sıkıntılı günler geçirdigimi biliyor...hem rahatlıcaksın hem iştahın kesilecek dedi.glucophage hapını bırakmamamı ısrarla söylüyor herseferinde ama ben içmiyorum ısrarla..bu defa dedi ki..bak yurtdışında doktorlar pko da önce zayıflatıp sonra gebelik deniyolar dedi...ideal kiloya gelmeden gebelik için ugraşmıyolarmış..peki bu kistlerim nasıl gitcek ayten hanım dedim...zayıflayarak ve dogumda gider dedi...o yüzden ilaçlarını aksatma dedi bu defa aksatmıcam Allahın izniyle..benden haberler bunlar...inş bugünlerde güzel haberler alırızda neşemiz yerine gelir...
JOLLYMMMMMM inş ilk haberi senden alalım kuzum yaaaaaa hadi az kaldı...17 aralıktaydı sonuç dimi?cumartesi kızzzzzzzzzzzzzzzzzzzz:18:
Hadi bakalım kuzum hayırlı olsun senin klomenlerinde şifa olsun yumoşlaraa :) Ya ne demiş o dr sende kilo neyin yokki. Gayet idealsin cnm. Hem Kilo ile alakalı olsa pco olcak en son kişi ben olurdum herhalde ahahah :))) Klomen yavaş büyütürse azıcık iğne ile desteklemiycekmiş. Bak bende gonal -f duruyo halaa gönderebilrim sana :) Ayy evet valla 10. güne girdik nasıl geçti hiç anlamadım. 4 gün kaldı şurda teste iyi haber vermek çokk isterim tabiykii ama bakalımm hayırlısıı
slm herkese,nasılsınız bakalım,ne var ne yok,varmı güzel haberler ben çok takip edemedim kaç gündür,hala toparlanmaya çalışıyorum,fiziken,psikolojim ii çünkü herşey Allah dan,umarım günün birinde sağlıklı bir bebişim olur,tabi sizlerinde,vakdi zamanında versin Rabbim,napsak boşş işde,kürtajdan sonra en az 2 ay korunun dediler,bakalımm dedimya hayırlısıı...
ay gercekten canım ya ne cabuk gectı valla 9gün...ıns tutmustr canım...valla sorma kiloluyum aslnda cnm ya.ustelık gecen aydan berı 1.5-2kilo almışım bide.boyum 1.71 doktor 65-66 ya dusmen gerek dedı...şuanda 74.5 olmuşum düşün...igneden yana bsy demedı cnm ya,klomenı fazla kullandırıcak sanırım.öyle yapcgna yine 5gun ama gunde 3tane verseydı dımı ama...sagol cnm benım dusundugun ıcın.şmdilik gerek yok gıbı.ama ola ki igneden bahsederse sylerm sana kuzum gelır alırım işyerınden
Slm cnm iyisindir umarım bizde yuvarlanıp gidiyoruz işte gün saymaca ,iğne olmaca ,hap içmece felan:) 2ay inan göz açıp kapayıcaya kadar geçicek. Zaten bi aşılamadan sonra bile diğerini olmak için 2 ay beklemiyormuyuz. İnş. cnm vakti zamanı gelince sağlıkla gelsin bebişlerimiz
Cnm valla hiç göstermiyosun ama sen yinede dikkat et o zaman. Bende bekarken bi dr 'a gitmiştim oda bana kilo alırsan düzene girer demişti. Ama aradan 10 yıl geçti bende alamadım kilo falan. Aman yumoş oluşsunda 5 değil 10 gün kullanırsın artık yeterki olsun ben 15 gün iğne vurulmuştum ya:) Aşılamasını adetin 20. günü olan benden başka kimse varmı acaba. Çarşamba günü adet günüm ondan 3 gün sora test yapıcam :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?