Aşılama Ekim, Kasım, Aralık 2011' de Aşılama Yaptıracak Olanlar Tecrübelerimizi Paylaşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Cvp için çok sağol birde ml2milyon sperm var ve bunun sadece yarısı hareketli bu aşılamaya yetmez dimi. Birde kaç günde bir kontrole çağırıyor dr vs.yani süreçten biraz bahseder misin? Ben önümüzde ki hafta bi mar. Üni. Gidip ön görüşme yapmak ve rahim filmi için randevu alicam

günaydın kızlar ben hala bi umut belki hastalanmam diye bekliyorum belki yerleşme kanamasıdır diyorum ama oda adet döneminde olmuyomuş sanırım
muhtemelen benim drum 1 ay ara verdircek adet bitiminden sonra çağırdı beni.. zaten ilk aşılamadan sonrada ara vermiştik heralde diyorum 5 10 yıl çocuk sahibi olamayanlarında böyle böyle geçmiş zamanları sonra 3. aşılamada tutmıcak bide tip bebek için bekle bide özelde yaptırdım ben aşılamamı rapor falan baya uğraştırcak beni sanırım ağlamak istiyorum ya ( ben anne olamıcam galiba arkadaşlar ...bari siden güzel haberler alayım ya ....

Sperm sayısı hakkında pek bilgim yok ama sanırım 1 milyondan azsa yapmıyorlar. Forumda kızlar öyle yazıyordu. Ben adetimin 2. günü ilacımı aldım. Ultrasonla baktı ve o gece iğneye başladık. 6 iğne oldum. Ertesi gün kontrole gittim o gece çatlatma iğnemi oldum. Eğer yumurta büyümeseydi 2 gün sonra yine çağıracaktı. Tabi her hastanenin uygulaması farklı. Özel hastaneler 2 günde çağırıyordur, benimki 6 gün sonra çağırdı. Çatlatma iğnesinden 34 saat sonra da aşılama oldu. O sabah eşin gidip sperm verecek. Yıkama 1 saat sürüyor sonra da aşılamanı yaparar. Yarım saat yattığın yerde dinlenirsin sonra da evine gidebilirsin. Hayatında bir değişiklik olmaz, BEn o gün okula da akşan lisesine de gittim çalıştım. Sadece karnımda çok hafif bir sancı vardı. O da yumurtaların çatlama zamanı olduğundan sanırım.
Rahim filmi de ağrısız birşey. Forumda insanlar birbirini çok korkutuyor. Hiç korkacak bir şey yok. 2 dakikada biter.
Allah yardımcın olsun. İnşallah kolaylıkla atlatırsın ve bebeğine kavuşursun.

Günaydın cnmm. Çatlamadan 3 ila 7 gün sonra oluyomuş yerleşme kanaması . Ama ne biliyim belki sonradan yetişen yumurtalar geç çatlamıştır felan olmıycak şey değil hani. Bende hep derdimki millet neden 5-10 yıl beklerki olursun tedavini olur bebek :) Çocukluk işte ne kadar toz pembeymiş hayat. Bende olumsuz sonuç alacağımı adım gibi biliyorum. 3 . için tüp mü yoksa aşılama mı ona karar veremedim. Artık boş aşılama maliyetine katlanmaktansa direk mi tüp mü yaptırsam en azından daha fazla umut olur diyorum :/ Gerçi zamanı gelmedikten sonra tüp yaptırsam oda olmıycak hani. Hayırlısı hepimiz için artık ne diyim

Inş çok çok sağol cevapların için aşılama işi kolay sanırım ben özelde 1senedir tedavi görüyordum yumurtlamam olmuyordu ve kist oluyordu çok büyüdüğü için ama son 4aydır normel boyutta çatlamam oluyor ama bu seferde eşimin sorunu var ameliyat öncesi ml19milyon iken ameliyat sonrası çok düştü bu yüzden perşembe günü dr kontrolüne gidicez ilaç için ve eşimin dr aşılamaya geçin derse haftaya gidicem özelde yaptırmak istemiyorum dr sadece haftada bir gün hastanede ve kontroller için aynı hastanede başka dr gitmemi söyleyecek ve tüp bebek gerekirse özelde yaptıracak gücüm olmaya bilir devlet de özelde olan aşılamayı kabul etmiyor onun için baştan devlette yaptırmak istiyorum maddi manevi çok sarsılmak istemiyorum birde sizin maliyet ne kadar tuttu hastaned ücret aldı mi bu arada eşim'in dr da zeynep kamil de çalışıyor arman özdemir

Merhaba,

Yumurtaların ne kadar büyümesi gerekiyor. Ayrıca çatlatma ignesi olunca eşimdem sperm alıp nakilmi yapacaklar. Biraz bilgi vere bilirmisiniz. Tedavi için devlet hastanesine gidiyorum ama hiç bir konuda bilgi alamıyorum.

benim bir tek hsg var zaten durumda belli doğuştan bir rahim anomalisine sahibim.artık bu ay başladık tedaviye bakalım inşallah herşey yolunda gider olmazsa birdahaki denemeden önce çıkarttırırım.kartal da mıydı zeynep kamil? normal kadın doğum bölümüne mi gittin canım rapor için?

arkadaşlar bugün adetimin 3. günüydü doktora gittim folikül kistim gitmiş diane35 sayesinde yi geldi yani tertemiz dedi doktor ve başladık tedaviye eğer sağlıklı gelişen bir yumurtam olursa aşılama yapılıcak.femara+menogon ile başladık bu ay ilk iğnemi oldum bugün hergün 75 lik vurulucam.femara da sabah akşam 1 adet.pazartesi yani 9. günümde yeniden çağırdı.doğum kontrol hapı kullanılan ay yumurtlama baskılandığı için bu ay coşacakmış yumoşlarım tecrübeli arkadaşlarım öyle diyor birisi doğum kontrol hapından sonraki ay hamile kalmış:) doktorumda geçen ay diane35 kullanıcaksın dediği zaman üzülmüştüm ama aşılamamızın sağlığı açısından da bu sana iyi gelecek demişti temizliyormuş. umarım hepimizin gönlüne göre verir Allah.günü benimle aynı olan varmı?

Bildiğim kadar 16mm ile 20mm arası olması gerekiyor. Çatlama iğnesi olduktan belli bir saat sonra esin den sperm alıp yıkama işleminden geçirip sağlam olanları küçük bir tüp içinde rahmin içine bırakılıyormuş. Bildiklerim bu kadar umarım biran önce sonuç alirsin. Allah herşeyin en hayırlısını versin inşallah

canım ya bana enerji veriyosun olmıcanı düşünsen bile pozitifsin :)) senin aşılaman ne kadara mal oldu? benim ilk aşılamam 600 ilaçlar hariç 2. aşılamam 170 aradaki farka bakarmısın?? ilk tüp bebek merkezinde yaptırdım sonra drdan memnun kalmadım (6 ay beni oyaladı) burda alanında çok iyi dedikleri bi dr var eşim ona gidelim diye tutturdu beni çok zor ikna etsede gittik sonuçta oda aşılama dedi 2. aşılamamıda onda yaptık bana 600 den sonra bedava gibi geldi :)) şimdi gittiğimde ne diyecek çok merak ediyorum bana kalsa hemen tüp yapalım bitsin ama oda nasıl olcak bilmiyorum ilaçlar falan nerden baksan beşbin belkide fazla pöf yani...

Ben doktorları pek tanımıyorum. Sadece infertilite bölümüne gidip geliyorum işte :) orada da Dilşat hanım var doktor. Yeni geldi pek tanımıyorum ama iyi birisine benziyor

17 mm olunca ben çatlatma iğnemi yaptım. bundan 36 saat sonra aşılaman yapılmış olmalı. Aşılama olacağı sabah eşin gidip sperm verecek, spermlere kimyasal yıkama yapıyorlar, uzun enjektör gibi birşeye yerleştiriyorlar sonra o şekilde getiriyorlar senin yanına. Devlet hastanesinde 1 saat sürmedi bile. Benim eşim sperm verip işe gitmişti sağolsun :) Aşılamadan sonra da ben işe gittim zaten. Bence öneli olan normal hayatına devam etmek, çok kafaya takıp stres olmanın hiçbir iyi tarafo yok.

Son düzenleme:

Kadıköy- üsküdar arası biryerde Zeynep Kamil. İnfertilite bölümünden randevu alacaksın, sonra tahlillerin ne varsa götür. Oradan seni yönlendirirler. Eksik tahlillerini yaparlar, İnfertilite dosyası açmak için gerekenleri söylerler. Her şey hazırlanıp dosyan açılınca da heyete girip raporunu alırsın

kızlar merhaba, nasılsınız ben hala adet olamadım kimyasal gebelik yaşıyorum ya ondan sanırım ne zaman olacam onu da bilmiyorum hayırlısı böyleymiş diyorum önce çok üzüldüm ama çok şükür iyiyim en azından hamile kalabiliyomuşum onu gördüm adet olmayı bekliyorum olsamda şu belirtiler biran önce gitse diyorum şişkinlik ve ağrı da cabası
sonuç bekleyen arkadaşlar hayırlı haberler verin artık mutlu olalım bu aralar duymaya ihtiyacımız var
özellikle jollycim senden bekliyorum bana en büyük umut sen olacaksın seninle aynı durumdayız aynı şeyleri yaşıyoruz

canım kilo etkiliyor olabilir ama benimde boyum 1.71 kilom 62 ama ben 52 kiloykende vardı 58 ikende şimdide var takma kilonu bence hayırlı haberler alırız inş senden

bende canım ilk aşılama sonrası kist oluşunca 2 ay ara verdim sonra yumurtalar büyümedi iptal oldu bu 2.aşılamada kimsayal gebelik oldu bende direk tüpe geçeyim diyorum doktorum bir kere daha deneyelim bu defa olacak diyo bende beklemedeyim şubata kadar gitmeyecem doktora dinlenme verdi doktor sende olmazsa 1 ay ara ver bir daha dene ben her seferinde bu son olmazsa tüp diyorum ama olmayacaksa onunla da olmaz olacağı varsa ilaçsız da olur hayırlısı yani hem belki hamilesindir test yapmadan umutsuzluğa kapılma

senin bence tuttu canım ( inş ) sonrasını düşünme test sonucun olumlu olacak bende ne yapsam kararsız kaldım bu arada sen de kimyasal yaşadın ne zaman adet oldun ben hala olmadım bi de aksi gibi kistim var ve hamilelik hormonu kisti büyütüyormuş bütün gebelik belirtilerini yaşıyorum yaa

saol canım..umarım hepimz için hayırlısı olur..anlamadım neye bakacak.biraz araştırdım da belki rahim kalınlaşmış mı die bakacaktır.heyecanla beklıyorum bakalım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…