Anladım canım çok sağol 10gün kontrol süresi var dimi yani her gitmede bu fiyatı ödeniyorsun rapor çıkartırmayi istiyorum ama yaşim tutmadığı için olmuyor sanırım ama yine de ben bi araştırıcam
valla biz geçen ay gittiğimizde 10 günden sonra 12 tl reçete parası verdik sadece raporu birdahaki ay için düşünüyorum bende..
arkadaşım umutsuzluğa sakın kapılma.muhakkak olucak bebişin.moral çok önemli.
ama beklemiyolar doktorlar.öne çıkan,dominant olan tercih ediliyo.büyük yumurtaya göre davranılıyo.yarın yaptırıcam aşılama demişsin.oldu mu canım?hepimizin hakkında hayırlısı..
hanzade su
arkadaşım gerçekten çok zor bir durum Allah yardımcın olsun ben neden tüpünün açılması için laparoskopi olmuyorsun diye sorucaktım? yoksa oldun da açılmadı mı bilemiyorum ama benim de bir arkadaşımın sağ tarafı tıkalıydı laparoskopi oldu ilaçlı su ile yıkamışlar basınçla temizlemişler hem de hiç korkulacak bişey değilmiş göbeğinden minicik bir delikten girmişler.tüpü açıldı.şimdi 7 aylık hamile.doktorunla konuştun mu hiç laparoskopi önermiyo mu?
zeynep kamil i aradım adetin 2 yada 3. günü çağırıyolarmış ultrason kan tahlili hormon eşini de üroloji ye gönderiyoruz örnek veriyor aşılama için uygun mu değil mi ona göre rapor çıkıyor dedi.adetten 1 hafta sonra smear için çağırıyoruz dedi.rahim filmim var dedim süresi 5 yıl dedi onda sorun yok yani.ama şimdi bizde sorun bende.yani eşimin sperm değerleri normal çok yüksel değil ama morfolojisi falan iyi.sperm de 28.000.000 çıkmıştı artık değişmiştir tabi bunu 1 sene önce yaptırmıştık da.bir de aşılama olucak diye adama keçiboynuzu içiriyorum.spermleri normal çıkarsa ben rapor alamazmıyım?
benim rahim anomalim var doğuştan tek tüp ve tek yumurtalık. o da çok dirençli.1 yıl korunmasız ilişkiden sonra bebeğin olmuyorsa infertilite servisine gidebilirsin. Eğer aşılama yapalım derse zaten onun için rapor çıkartmaya yönlendirirler. Senin özel bir durumun olduğu için aşılamayla uğraşmayıp doğruca tüp bebek raporu için de gönderebilirler. Zeynep Kamilde ikisi de var. Hayırlısı olsun senin için. Senden istedikleri tahliller elinde varsa tekrardan yaptırmana gerek kalmıyor. Ben elimde tahlillerimle gittim belkide 15 günlük angaryadan kurtuldum.
Eşin için de ürolojiden rapor alman lazım. Bende sadece sperm sayısı vardı ama muayene de olması gerekiyormuş erkeklerin. Onun için de Zeynep Kamilden randevu alıp eşini muayene ettireceksin.
benim sorunum yumurtam gelişmiyor ilk gebeliğimde klomen+ovitrelle ile oldu o ay doğala bırakmıştık hemen hamile kaldım çok şükür ama düştü işte. bakalım bu ay nasıl tepki verecek bilemiyorum pazartesi kontrolüm 9. günüm oluyor.eğer düzgün gelişen bir yumurtam olursa yine tutar diye düşünüyorum tabi Allah izin verirse.ben doğal da hamile kalabiliyorum ama aşılamayı işte spermler yıkanıyor kalitelileri seçilip basınçla enjekte ediliyor diye istiyoruz belki daha iyi tutunur bebişim:)
eğer bu ay olmazsa birdahaki ay gidicem zeynep kamile 3. günümde. peki eşim için ayrıyetten mi randevu alıcaz üroloji den? onlar gönderemiyolar mı?
öyle ama napalım asistanların triplerini de görmezden geliyorum artık.bana da herkes öyle dedi.aslında biz beylikdüzü medicana'ya gidicektik.ön görüşmeyi de yapmıştık ama herkes üniversite hast. Tavsiye etti.okuldan bir öğrtmen arkadaşım da fahri hocaya gidiyordu onun tavsiyesiyle başladım.bakalım hayırlısı.ben de sorun yok.her şey normal çok şükür.eşim de hareketlilik yavaş.tüp bebbek öneriyor doktorlar ama devlette iğneyle 2 aşılama şart.ben bir klomen bir gonal f ile oldum.bu ay ara verdim.ocak ayınada üçüncü aşılamayı yaptırıcam.ama umudumuz tüp bebekte.hayırlısı olur inşallah hepimiz için.sen normal yolla hamile kalabiliyorsun sanırım.allah yardımcımız olsun.allah isteyen herkese sağlıklı,hayırlı evlatlar nasip etsin tatlım.
evet arkadaşım ilk gebeliğimde yumurtamın geliştiği ay kendiliğimden hamile kaldım tabi çatlatma iğnesi oldum.bakalım yaşım 26 ilerledikçe her ay atılan yumurtalarımız bizim için kayıp.rabbim hepimizin yardımcısı olsun.