- 22 Mayıs 2010
- 950
- 371
- 123
canım slm.seninle aynıyız bugün benim aşılamamında 13.günü.aşılamam 14 aralıkta yapıldı.ama benim bel ağrım karın ağrım geçti.sadece göğüslerim ağrıyor oda kullandığım iğnelerin etkisindendir.banada aşılama yaptırmadan önce rahim filmi çekildi.özel doktoramı gidiyorsun onlar biraz oyalıyorlar.ama hastane ilk olarak rahim filmi istiyor.sen nezaman test yaptırmayı düşünüyorsun benim pek cesaretim yok.bundan 4-5 ay önce özel bi doktora gidiyordum aşılama değilde sadece klomen ve çatlatma iğnesi kullandırttı eşinle birlikte ol dedi.ilacın etkisiyle adetim tam 17 gün gecikti kan testinde ne var nede yok değerler sınırda.tabi 17 gün sonra adet olunca hüsrana uğradım.şimdi korkuyorum aynı şeyleri yaşıcam diye.
yok canım salı diil salı kontrol var büyük ihtimal catlatma vururum die düsünüyorum 16 17 mm yeterliymiş cünkü tüptede 36 saat sonra yumurta toplanacak duruma göre 3 yada 5 gün sonra transfer olacakmıs bakalım bende yabancıyım konuya kızlara soruyorum habire benim tek avantajım hep asılama die yöneldim tüp bebek stresi yapmadım su anda şaşkınım zaten pek anlamıyorum tek narkozdan korkuyordum kızlar acıkladı rahatladım şimdi iyiyim[/QUOTE]ozge cim salı mı toplanıcak yumurtaların hadi bakalım belki de böylesi iyi olucak senin için.çok masraflı canım ya Allah yardımcınız olsun inşallah..
Hayırlı Haftalar arkadaşlar. Sonuçları almak için şafak 5 kaldı. Fakat zannedersem hamile degilim. Aşılamadan sonraki vucudumdaki tüm şişlik gitti bel agrım kesildi. Şimdi cuma günü kan tahlili yaptırsam mı yoksa beklesem mi bilemiyorum. Bu günde eşimle benim evlilik yıldönümüz ona güzel bir haber vermeyi okadar çok istiyorum ki..... Lütfen benide duvalarınızdan eksik etmeyim..
evet canım bende 14 aralıkta aşılama oldum ve benimde cesaretim yok test yapmaya :) rahim filminde zorluk yaşadın mı, bana hangi doktora gitti isem istemedi şaşırıyorum walla neden istemiyolar yaaa? gittiğim hastane özel ama bu doktoru araştırıpta gitmiştim tavsiye üzerine, hastanenin özeline devletine bakmıyorum benim için doktor önemli, hoş aylıklı çalışan insanlarız eşimle çok para harcayamam zati bu konularda, benim hastanem zaten ssk lılara baktığı için gidiyorum sadece muayene parası alıyorlar, oda çok olmadığı için seçtim burayı, bu arada bende 4-5 kere klomen kullandım ve 2 kere çatlatma verdi doktor hepsi hüsran kırmızıları gördüm hep, bunada bel bağladık belkim tutar diye walla bilemiyorum artıkın, az günlerimiz kaldı HAKKIMIZDA HAYIRLISI
kızlar yardımınıza ihtiyacım var buradaki aşılama yaptıran herkes neden aşılama yaptırıyor.eşinde problem olduğu için mi yoksa eşinde problem olmasa da doğal yolla hiç hamile kalamadığı içinmi?
ben mayıs ayında klomen+ovitrelle ile yumurtamın ilk geliştiği ayda hemen hamile kalmıştım doğal yoldan eşimde problem yok çok şükür. ama 8 haftalık düşük oldu rahim yapımdan dolayı düşük yapma ihtimalim her zaman var zaten.
şimdi 18 mm bir yumurtam var akşam 23 de ovitrelle vurulucam çarşamba günü 8de aşılama için gidicez.
ama doktor kararı bize bıraktı.yani baştan söyledi aşılama olucak diye daha çok ümit bağlamayın bunu normal bir ilişki gibi düşünün dedi sadece spermler yıkanıyor ve yolu kısaltılıyor dedi madden sizi yormicaksa yapalım aşılama dedi.ama daha önce doğal yolla gebe kalmış bir insan olarak düşünmeye başladım şimdi zaten rabbim bir sistem oturtmuş gidip kalitesiz hareketsiz sperm yumurtayı dölleyemiyor.hızlısı hareketlisi gidip döllüyor eşimde de sorun olmadığı için doğala mı bıraksak dedik.
bi yandan daha mı iyi olur aşılama daha mı iyi tutunur diyoruz buna bir etkisi var mı aşılamanın bilmiyorum.bana akıl verirmisinizzz....
haklısın canım önemli olan hastane yada özel değil doktor önemli ama ben ikisinede gitmiş biri olarak kesinlikle hastane diyorum.özele gittiğim doktor üstelik uzmandı annemin ilk doğumundan beri doktorudur.herkes çok överdi.bende one gidiyim dedim.ya çok ilginç paramla rezil olmak gibi birşey ilaçları veriyor kontrole gidiyorum yumurtan büyümüş diyor ama kaç mm olduğunu söylemiyor.ne bana nede eşime hiç bir tetkik yapmadan direk ilaç tedavisine başladı.hiçbişey söylemediği için ben soruyum diyorum adam alınıyor agrasif konuşmaya başlıyor.eşimle her gittiğimizde korka korka gidiyordum hiçbişey soramıyorduk sinirlenecek diye.zaten 2 ay gittim ona sonra sinirlendim doktora sırf o yüzden ara verdim kasım ayına kadar.zekai tahir burak hastanesine başladım çokta memnunum hem eşime hem bana gerekli araştırmaları yaptılar.bütün değerlerine kanda bakıp yumurtlama için ona göre ilaç veriyorlar.kaç yumurtan olmuş ölçüleri ne hormonların ne durumda rahim bebek için olması gereken genişliğe ulaşmışmı gibi.rahim filmindede ben hiçacı hissetmedim.tek yapman gereken kendini rahat bırakman zaten doktor ve diğer çalışanlar çok içtenler tedirginliğinin geçmesi için uğraşıyorlar.bende çok korkuyordum hatta okadar kendimi şartlamışımki canım acıcak diye doktor bana kalkabilirsin dedi.ben doktora diyorum bittimi.hala bi acı beklediğim için inanamadım bittiğine.hafif bi idrarı gelmişte sıkışmışsın gibi bi his oluyor.başkada bişey yok.umarım hamilesindir.ama değilsen hiç vakit kaybetme direk rahim filmi çektir.çünkü hem maddi hem manevi yıkılıyoruz ayrıca kullandığımız ilaçlar yüklendiğimiz hormonlarda cabası.
canım doktor söylemiş zaten söyleyeceğini.ben hastanede yaptırdım aşılamamı ve orda aşılama yaptıracak birsürü kadınla konuştum.çoğunluk gebe kalamayanlardan oluşuyor.ama hepsininde gebe kalamama sebebi farklı.kiminin eşinde var sorun kiminin kendisinde sorun var.bazılarının eşindede kendindede sorun olmadığı halde çocuk olmuyor.doğal yolla rahatlıkla hamile kalabiliyorsan hiç o ilacı iğneyi kullanıp hormonlarınla oynama.sadece bebeği rahimde tutmak için uğraşsınlar.ama en iyi doktor bilir.ben kafanı karıştırmayım.bende kis var o yüzden hamile kalamıyorum bu ilk aşılamam mesela gebelik olursa bebek rahime iyi tutunsundiye doktor jel verdi.aşılama olduğum günden beri her gece uyguluyorum.
canım sende ankaradasın sanırım, çok sevindim, zekai tahirde kime gittin hangi doktor, çok çok haklısın aslında insan ne yapcağını şaşırıyor işte ama tutarsa süper olur tutmazsada bende zekai tahire mi başlasam ne yapsam bilemedim aslında eşime sperm testi yaptılar normal bende sadece yumurta çatlamıyor dediler yoksa normalmişizde ben sadece rahim filmi çektirmedim ve hiç hamile kalamadımki 4 yıldır korunmamamıza rağmen, bakayım duruma canım sen bilgilerini verde doktorun hangisi bende duruma göre bakarım olmaz mı :)
canım yumurtam gelişsin diye zaten 3 kutu menogon iğne vuruldum femara kullandım şimdi bir hcg iğnesi kaldı zaten rahim kalınlaşsın diye östrojen bantı kullanıyorum adet görene kadar kullanıcam onları bebek olursa diye.yani yumurtam gelişince ilk ayda gebe kalmıştım doğal yoldan mayıs ayındaydı 8 haftalık düşük oldu.yine düşmesinden korktuğum için aşılama istiyorum zaten daha iyi tutunur diye ne biliyim.yaptırmazsam da aklımda kalıcak.ama doğaldan da yanayım bilemiyorum.
canım orda belirli bi doktorun olmuyor şöyle infertilite bölümü var orda 3 yada 4 muayenehane var her muayenehanede 1 doktor var.sen oraya gittiğinde ilk bi doktora yönlendiriyorlar.doktor o bölümden başka bölüme geçene kadar sen o doktorun hastası oluyorsun sonra o hastanede başka bölüme geçiyor.seni diğer doktor takip ediyor.benimle murat bey ilgilenmişti.ama başka bölüme geçti şimdi ayşe hanım var o ilgileniyor.zaten sana dosya açılcak eşinin ve senin bütün tahlillerin ve takip sonuçların o dosyada olucak.doktorların hepside çok iyi.bende 1.5 yıllık evliyim canım bendede hiç gebelik olmadı.bakalım bu hastane beni umutlandırıyor.mesela bennim durumum gerçekten kritik doktor bana zaman kaybettirmemek için ilaçlı aşılama hiç yapmıcam direk iğneli aşılamadan başlıcam dedi.üç hakkımız var iğneli aşılamada.olmazsa direk tüp bebek yapıcaz diyor.ilk öncede yumurtalığımda kist olduğu için yumurta olup olmayacağından şüphe etmişti.ama ultrasonda 18 mm yumurta görünce doktor benden çok sevindi.nerde oturuyorsun sen canım.bide bu ilk aşılamanmı
arkadaşlar bende aşılama yolcusuyum 31 aralıkta olucak kısmetse şuanda gonal-f kullanıyorum 15tane yumurtam oldu fazla uyarılıyo ilaçlarla ilaçsızda hiç oluşmuyo, bukadar çok istenilen durum değilmiş aşılamada böyle olan varmı ve hamile kalan inşallah 2012 uğurlu gelir ve bebeklerimize kavuşuruz Allah herşeyi sırasına göre yaratmış bize düşen sabır edip ondan istemek lütfen arkadaşlarım isyan etmeyin dua edin mevlam görelim neyler neylerse iyi eyler ...
işte normal hastanelerde doktor değişimi olunca korkuyorum ben o yüzden özelden olsun istemiştim, ben dikmende oturuyorum benim gittiğim hastane çok yakın olunca işime gelmişti, bu ilk aşılamam ve doktorum beni sorunlu olarak hiç görmüyor doğal yolla biz başaramadık eşimle olarak görüyor bizi, hormon değerlerim diğer tahlillerim ve eşimin tahlilleri hepsi gayet iyi ve normal sadece yumurta çatlamıyormuş bende öle dedi doktor ve ben hangi doktora gitti isem hep öle dedi, bilmiyorum bu aşılama olmazsa 2 hakkım kalıyor geriye ve benim tüp bebeğe verecek param felan yok bide açıkcası ben aşılamayada sadece 260 lira harcadım fazlasını veremem, aylıklı geçinen aileyiz, kiradayız, bazıları yazmış aşılama için 800-1000 tl felan harcadım diye ben burda uygun olunca devam ettim bide klomen kulllandım aşılamadan önce iğneye gerek duymadı doktorum, sen ne tarafta oturuyorsun, bilmiyorum ne olacak canım yaa,
ben ostimde oturuyorum canım evlendiğimizde eşiminde benimde işyerimiz burda olduğundan evide burda tuttuk ama ben şimdi çalışmıyorum iki günde bi hastaneye gidiyorum evde istirahat gerekiyor falan filan okadar izin alamayacağım için işten ayrıldım.bizimde ev kira sadece eşim çalışıyor.bende 600 küsür ödedim iğnelere jele.benim yumurtalıkta kist olduğundan iğne çok yüklediler.1200 mm doz aldım puregon.1050 doz kullandım.canım senin ne güzelmiş bi sorununuz yok.bizde bende sorun var.çikolata kisti var hemde iki yumurtalıkta birden.bu kistler yumurtalığın yumurtlamasını ve çatlamasını engelliyor yada yapısını bozuyor gebe kalmayı engelliyor hadi olaki gebelik oldu bu seferde rahimde tutunmasını engelliyor.bu kistin ilaçla tedavisi yok.ameliyat zaten 1 kere oldum doktor ikinciyi önermiyor yumurtalık rezervi her ameliyatta zarar görürmüş.o yüzden bana ilaç değil direk iğne ile başladılar.klomen kullananda çok orda.işte herkesin rahatsızlık durumuna göre veriyorlar ilaçları.
yok canım salı diil salı kontrol var büyük ihtimal catlatma vururum die düsünüyorum 16 17 mm yeterliymiş cünkü tüptede 36 saat sonra yumurta toplanacak duruma göre 3 yada 5 gün sonra transfer olacakmıs bakalım bende yabancıyım konuya kızlara soruyorum habire benim tek avantajım hep asılama die yöneldim tüp bebek stresi yapmadım su anda şaşkınım zaten pek anlamıyorum tek narkozdan korkuyordum kızlar acıkladı rahatladım şimdi iyiyim
işte normal hastanelerde doktor değişimi olunca korkuyorum ben o yüzden özelden olsun istemiştim, ben dikmende oturuyorum benim gittiğim hastane çok yakın olunca işime gelmişti, bu ilk aşılamam ve doktorum beni sorunlu olarak hiç görmüyor doğal yolla biz başaramadık eşimle olarak görüyor bizi, hormon değerlerim diğer tahlillerim ve eşimin tahlilleri hepsi gayet iyi ve normal sadece yumurta çatlamıyormuş bende öle dedi doktor ve ben hangi doktora gitti isem hep öle dedi, bilmiyorum bu aşılama olmazsa 2 hakkım kalıyor geriye ve benim tüp bebeğe verecek param felan yok bide açıkcası ben aşılamayada sadece 260 lira harcadım fazlasını veremem, aylıklı geçinen aileyiz, kiradayız, bazıları yazmış aşılama için 800-1000 tl felan harcadım diye ben burda uygun olunca devam ettim bide klomen kulllandım aşılamadan önce iğneye gerek duymadı doktorum, sen ne tarafta oturuyorsun, bilmiyorum ne olacak canım yaa,
canım eger yumurtan catlamıyorsa sorun yok sayılır aynı zamanda büyümüyorsa pco var demektir aynen bendede öyle büyüyüp catlamıo tüpe gectim ben 1 asılamanın ardından ama arkadasımın büyüyodu catlamıordu o sadece catlatma ignesiyle halletti sorununu hamile kaldı
hıh tamam işte banada doktorlar büyüyor ama çatlamıyor dediler, öle sorun bulamadılardı sadece bu idi, çatlatma 2 kere denedik ama sonuç olmadı aşılamaya geçti doktorumda
sen biran önce rahim filmi cektir belkide tüpün tıkalıdır sorun yok diosun belki tüpten dolayıdır valla cektir canım burda rahim filmi cektirmeden asılama olan duymadım ben baska topiclerde 1 2 kişi var sadeece hepimize cekildi yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?