Aşılama Ekim, Kasım, Aralık 2011' de Aşılama Yaptıracak Olanlar Tecrübelerimizi Paylaşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

canım öncelikle hamileliğin hayırlı olsun.arkadaşına gelince moralini bozmak istemem ama zor bi yol onu bekliyor.öncelikle şunu söyleyim bendede sol yumurtalıkta 3 cm lik çikolata kisti vardı ozaman bekardım ve bu hastalığın nelere sebep olduğunu bilmiyordum laparaskopi ile 2008 de kisti aldılar.ben 2010 haziranda evlendim.7 ay boyu gebe kalamayınca hastaneye gittiğimde acı gerçeği öğrendi çikolata kistim tekrarlamış ve bu defa iki yumurtalıkta birden oluşmuş.doktorlar şimdi ikinci ameliyatı yapmıyorlar yumurta rezervi zarar görür diye.ben bu ay ilk aşılamamı yaptırdım bugün 14. günüm adetim gecikirse tahlili öyle yaptırcam ama umudum yok.neyse arkadaşın madem nişanlı ameliyat hiç olmasın kisti 4 cm den küçükse evlenmeyi beklesin.yalnız bu arada iyi bir doktor bulup kistini dahada büyümemesi için baskı altına aldırtsın ilaçla.bu hastalığın ilaçla tedavisi yok ama ilaçla baskı altına alınıp büyümesi birsüre durdurulabiliyor.evlenenekadar bunu yapsın.evlenincede bebek için hiç beklemesin direk çocuk için tedaviye başlasın.bu şekilde lütfen anlat arkadaşına.çünküdoktorlar kesinlikle bilinçlendirmiyorlar.şuanki aklım olsa o ameliyatı asla olmazdım.önce bu hastalığı iyice araştırım bilgilensin.

bayanlar benim aşılamadan sonra akıntım başladı sizlerdede oldumu acaba ,benım aşılama gunumde ultrasonla muayene etmedı doktor çatlamıştır heralde aşılamadan sonraki 3 gün ilişki önerdi sizlerede önerildimi.

kızlar benim ilk aşılamam ve bugün aşılamamın 14.günü.aşılama yaptırdıktan sonra evde pek iş yapmamaya dikkat ettim sadece yemek bulaşık gibi işler yaptım.bugün artık dayanamayıp makina taktım eve yerleri sildim ama viledayla sildim.oturma odasındaki koltukları yavaşçakendimi fazla zorlamadan itip arkalarını sildim.sonra belime acayip ağrıdı ara ara kasıklarımdada ağrı var.akşam 5 ten bu saate kadar öyle uzandım kalkamadım.acaba temizliktenmi bişey oldu içime kuşku düştü.yada adet günüme 2 gün kaldı ondanmı ağrıyor offff ağlıcam nerdeyse.aşılamadan sonra siz normal hayatınıza devam ettinizmi yoksa hep yattınızmı lütfen bişeyler yazın

canım benimde aşılama yapılacağım gün ultrasona tutmadılar.ve aşılamadan sonraki gün başlamak üzere birergün arayla bir hafta ilişki önerdi.ikinci hafta siz bilirsiniz dedi.

evet canım anladım 4 cm buyukmus onbun kıler bıde demezmı doktor solemesı ayıptır mastırmasyon yapmadınmı sen hıc dıye rapora bıle yazmıs sasırdım kaldımarkadasım ole dıyınce onu yapmayınca kıst olusurmus ıkı yumurtalıktada var onda alhhım yardımcısı olsun her kesın

bilmiyorum neden yaptırdığını.sanırım bir şeylerden şüpheleniyor.devlet hast.doktorlar pek bir şey söylemiyor nedense.

tövbe estağfirullah bunuda ilkdefa duydum mastırmasyon ile ne alakası varmış.bu hastalık rahim içinde olması gereken zarların yumurtalıkta olmasından kaynaklanıyor her ay adet olacağında adet kanaması önce rahim içindeki zarlara yerleşir gebelik olmayıp rahim duvarı inceldiğinde kanama olur ama bu zarlar yumurtalıkta olan bayanlarda adet kanamasının birazı her ay yumurtalıktaki zarda kalıp zamanla katılaşıp kistleşmeye başlıyor.hastalığın sebebi bu.o doktorun dediği bana çok saçma geldi.eğer doktorun dediği gibi olsaydı evli kadınlarda hiç çikolata kisti olmaması gerekirdi.

sağol.inş.öyle olur.

sımdı ben sana ne desem bos valla,nıye ıs yapıyosun bırak ya 2gun kalmıs hastalıgına bekle azıcık 2hafta bekledın 2gunmu bekleyemıceksın..dua ette hamıleysen bebıse bısey olmasın..lutfen okadar emek verıyoruz sakın elını bır ıse surme,yat dınlen ..ısallah gebesındır...duam senınlee

Günaydın kızlar dayanamayıp bu gün erken gebelik testinden yaptım... Sonuç kocaman bir tek çizgi.... Moralim çok bozukkk.. Her nekadar tutmayacagını bilsemde çok umutlanmıştımmmm. Şimdi çok üzgünüm.. Bu sonucu nasıl eşimle paylaşıcam bilemiyorum... Çok kötüyüm ben kızlar.....

sakin ol canım olabilir 5 tüp bebek yapıp negatif sonuc alanda var biz daha yolun basındayız gayet normal bişi bu sonuc sakin ol eşinede anlat sakince allahtan iste isyan etme sabır et bak benimde asılama oldu tutmadı ertesi ay kendiligimden kaldım ama deger artmadı bu ay gene asılama die baskladık yumurtalar büyümedi sonra hepsi büyümeye basladı bi anda tüpe kaarar verildi şok oldum dün gene asılamaya döndü iş 2 tanesi büyümüş cünkü bende salak gibi oldum düsün bide benim halimi üzülme gelir bebegin sorunun neydi

şuan 5 tanesi büyük 15-17mm falan hepsi yarın 13.gün görücek doktor ona göre çatlatma iğnesi yapıcak sen çatlatma iğnesi ne kullandın? inşallah aşılamandan ii sonuç alırsın pazartesi haberlerine bakıcam...

slm arkadfaşdaşlar..bugün tahlil yapyım ve hamileyimmm hala inanamıyorum..2. aşılamamdı bu.rabbim bütün isteyen herkese nasip etsin...hepimizin yardımcısı olsun

amin inşallah çok sevindim ben ilk aşılamayı bekliyorum tutmazsa 2.yi yaptırmam diyordum ilki tutumayan 2.si nasıl tutsun ama öyla değilmiş ümitlerim çok büyük şimdi...

arkadasım sana daha öncede yazdım 5 yumurtayla sakın asılama yaptırma cok riskli bizim doktorlarımız 3 yumurtayla bile xzor yapıo asılamayı seninki tüp bebeklik olmussss

haklısın nedesen boş iki hafta beklemişim 2 gün daha bekleyemedim.bazen insan ne yaptığını bilmiyor.işi yaptıktan sonra jeton düştü benim dedim okadar bekledin şu iki günü niye bekleyemedin hemde adetimede ikigün kalmış ben iş yapıyorum düşünsene gebelik olmamış olsada ben adet görsem bile bunu anlamıcam acaba temizlik yaptım ondanmı oldu diye kendimi suçlucam.neyseki bugün ağrım hafiflemiş.birde allahtan doktor jel vermişti gebelik olursa rahime iyi tutunsun diye.umarım hamileyimdir.yarında adet günüm.en sıkıntılı döneme geldim galiba.heran bi kırmızıyla karşılaşırım diye wc ye bile gitmemeye çalışıyorum.sanki gitmeyince olmıcam insanın psikolojisi bozuluyor allah hepimizin yardımcısı olsun

kızlaaaaaarrrr bugün aşılamamın 15.günü yarın adet günüm.ama test yaptırmıcam cesaretim yok.bundan önce klomen ve çatlatma iğnesikullanmıştım doktor ilişki önermişti.tam 17 günüm geçmişti.ama gebe değildim.aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.

kızlar merhaba,

15. günüm bugün aşılamanın ve az önce evde gebelik testi yaptım, sonuç negatif çıktı yıkıldım toparlanamıyorum, ağlamaktan fena oldum, neden neden sadece neden böle oluyor anlamıyorum 15. gün evde gebelik testi doğru söyler dimi kızlar bu aşılama hüsranla son buluyor yani, bıktım sanırım uğraşmaktan ( diğer sonucu bekleyen arkadaşlar inşallah sizinkiler olumlu olur...

canım üzülme lütfen sen evde idrar testi yapmışsındır.onlarda çıkması için daha çok erken.ağlama gebeysen moral çok önemli yıpratma kendini sen ağlamayı bırak yarın kan testi yaptır.

canım haklısın ama daha yolun basındayız aglama sabret bi ay daha şansın var kendiliginden olab,lir benim öyle oldu ama tutunamadı skain ol

kızlar neye inanacağımı şaşırdım ne yapacağımı şaşırdım artık bıktım, sürekli koşturmaktan doktora gitmekten olmamasından, tamam bekleyeyim gideyim yarın kanda baktırayım ama gene yıkılacağım bilmişyorum erken mi değil mi nasıl neden gerçek anlamda sıkıldım sanırım yaaa, eşimede haksızlık yapıyorum gibi geliyor bana, böle olmaktan cidden çok zormuş ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…