Varedenin Adıyla..........
arkadaşlar merhaba, evliğimizin beşinci yılındayız. bizimde bebeğimiz olmadı. pko teşhisi konuldu. en sonunda aşılama vakti geldi. yarın gidiyorum dr. bakalım ne diyecek. yumurtalara bakılacak ve şartlar olgunlaşmışsa iğne olacağımı biliyorum sonrası Allah Kerim... çok heyecanlıyım. Allahım isteyen herkese nasip etsin inşallah. lütfen benim için de dua edin. ve birde burda tecrübelerini paylaşan herkese yürekten teşekkür ediyorum, umutlu yüreklere teselli oldukları için.. Güzel Allahım hepinizden razı olsun inşallah... mutlu haberler yazmak ve okumak dileğiyle hepnizi Yaradana emanet ediyorum..
canım asılama oncesı ıgne verıyor doktor yumurtalar buyuyor ve cogalıyor buarada gun asırı yumurta takıbı yapıyor doktor en son catlatma ıgnesını oluyorsun ve pesıne asılaaman yapılıyor yanı bana bu sekılde yapıldı. benım esımde sperm dusuklugu varıkoselden dolayı ama agrısı olmasaydı varıkoselı oldgunuda bılmıyecektık agrısı ıcın gıttı varıkosel cıktı sperm testınde sayı dusuk cıkınca doktor agrı ıcın zaten amelıyat olucaksın dedı sperm sayında duzelır dedı bır sonrakı ay zaten bız korunmayı bıraktık ozaman buzaman 9 aydır olmuyor bebiş sperm sayısınında etkısı var yanı bızde.tabıkı varıkosel olmasada sayı dusuk olabılıyor ama zaten asılamada esınden alınan sperm sayıma grıyor ve yıkanıp en saglıklı en hızlı olan spermler secılıyor onlarla asılama yapılıyor canım.. senın sorunun nedır pko varmı sende? alla hepımızın yardımcısı olsun ınsallah fazla bekletmez bebısler bızı cnm
bende esime kacıboynuzu kaynatıyorum 1,5 ayda 1 mılyon artıs oldu tavsıye ederım havucu ve hernup pekmezınıde duymustum ama hepsını bırden yapmaya kokrtum :))) dönem dönem aralarda onlardanda vermeyı dusunuyorum sayıda ve hareketlılıkte sorunu olan arkadaslara tavsıye
canım bende pko yok şükür. doktor senin sorunun yok dedi. işte eşimin sperm sayımı düşük 1 seneyi geçti korunmadık ama olmadı. eşimin sperm sayımı çok düşük ama yok değil Allahaşükür.. benimde işte kafama iğneler filan takıldı soruyum dedim. Zor bu işler.. Allah kolaylık versin.. inşaAllah tüp bebeğe gerek kalmaz ama hayırlısı.. ibrahim saraçoğlunun çayını ısmarladık. bayrama kadar gelir inşaAllah.. keçiboynuzu kürü yapıyoruz.. hem vitaminlerini içiyor hem de bunları yapıyoruz bakalım.. inşaAllah aralık ayına kadar faydasını görürüz... Senin eşine uyguladığın bir yöntem var mı? Bir de ebnim eşim çabuk morali bozuluyor.. pes etmesinden korkuyorum.. bu aşılama yapıldığında tutmazsa çok çabuk pes eder ne yapacam bilmiyorum. şimdiden bak moral bozma yok diye konuşuyrm ama bakalım..
kızlaarr bugün aşılamamda 14. güünnn :)))))))
Selam cnm hayırlı olsun ne diyelim:/ 3. aşılama denenicek mi şimdi yoksa adetten sonra direk tüp bebek mi yapılıcak cnm ? Ya en azında iyi bi doğum hastanesine gidiyosun ve tüp bebeğede orda geçiceksin bugüzel bişey. Ben şimdi 2.aşılamayıda özelde yaptırıcam. 3.olursa onuda. Tüp bebek olursa ne yaparım bilmiyorum. Hadi onunda ilkini kendim karşıladım desem ya 2.yede gerek kalırsa o zaman iflasın eşiğine gelirim artık :) İnş.çok uğraştırmaz bebişlerimizz:18:
Ekim ayında ikinci aşılamamı oldum.sonuç negatif1. ve 2. aşılama peş peşe olmuştu. doktor en fazla 3 kere yapılır dedi. ben de tekrar doktora gitmedim psikolojim çok yıprandı çünkü. 3. aşılama da olumsuz olursa diye çok korkuyorum. tedaviye ara vermeyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım??
kızlaarr bugün aşılamamda 14. güünnn :)))))))
merhabalar canım...
bende senin gibi ikinci aşılaması olup negatif sonuç alanlardanım...
ne yaşadığını ne hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki...
bende defalarca tedaviye aramı versem dedim kendi kendime... ama sonra düşündüm.. ara verdikten sonra bu stresten belki kurtulacağım... ama evlat hasretim hiç dinmeyecek ki ... sonra sil baştan tekrar başlayacağım tedaviye... bu sefer tekrar sıkılacağım , bunalacağım.... belki de yıkılacağım...
aynı şeyleri yaşamak için ara vermeye ne gerek var dedim kendi kendime ve son noktaya kadar gitmeye karar verdim....
beni tüp bebeğe sevk ettiler, kaç tane tüp bebek uygulaması hakkım var bilmiyorum, ama sonuna kadar kullanacam onunla da olmazsa artık o zaman ara vereceğim.... belki ondan sonra doktora değil de bitkisel kürlere filan başlarım herhalde...
kısacası naçizane tavsiyem.. ARA VERME... sonrasında yine aynı şeyleri yaşayacağız çünkü, bol bol dua et, kendini sakinleştirmeye çalış....
canım morelını bozmak ıstemem ama sonucta soyle bırsey var doktorun sana yumurta buyutme ıgnesı vermedımı pesınede yumurta catlatıcı ıgne vermesı gerekıyodu catlatıcı ıgneyı olduktan sonra zaten 36 saat ıcınde yumurta catlıyor catlamamsının ımkanı yok kıst yoksa kıst varsa zaten gebelık olusamıyor. asılama ıcınde esınden sperm alınmıs olması gerekıyor sperm enjeksıyon ıcerısınde vucut sıcaklıgında tutulması gerekıyor vucuduna yakın bıryerde yanı egerkı esınden 2. kez asılama ıcın sperm alındıysada sperm kalıtesı dusmus olabılır cunku en az 3 gun dınlenmıs olması gerekıyor spermınde ınsallah tutar doktorun yanılmazz ama benım bılgıdım boyle bende dun oldum asılamamı cunku doktorum cok ıyı cok detaylı anlatıyor herseyı.dualrını eksık etme ınsallah allahın ıznıyle olur
slm canım nasıp degılmıs demekkı aslında ben -kendımden hıc umutlu degıldım zaten esımde varıkosel oldugu ıcın sperm sayısı baya dusuk gerce doktorlar normal yolla bıle kalan var dıyorlar ama olmayınca olmuyor ıste bayramdan sonra esım amelıyat olucak ondan sonra tekrar asılama yaptırımıyız bılmıyorum 6 ay sonra duzelıyormus cunku sayılar canım sende uzme kendını bende erken oldum bu ay adetımı baya ve gıtmedım doktora hatta arayıp soylemedım bıle nedense hıc ııcmden gelmedı canım cok kısa surede cok stres oldum ben bebıs olayında ve esımede cok yansıtıyorum ınan artık kavga edıcek duruma gelıyoruz benım yzuumden oyuzden su amelıyat falan olsun zaman gecsın bıraz ıstıyorum canım hayırlısı olsun hakkımızda ınsallah cok bekletmeden gelır bebıslerımız
Hadi baklım hayırlısı güzel sonuçlarla gel inşallah. Dilerim topiğimiz hamişlerle dolsun taşsın inşallahhhhhh.........
haklısın güzelim. gerçekten tedavi sürecimiz gerçekten çok stresli ve yıpratıcı.... umarım eşinin ameliyatı sonrasında bebişine kavuşursun....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?