Canım bende 2 yıllık evli bir bayanım ayrıca 13 yaşımdan belli polikistik over hastasıyım.son 2 yıldırda hiç adet görmemeye başlamıştım.6 ay klomen tedavisi gördüm. Bende hiçbir işe yaramadı adet görmek içinde sürekli söktürücü içiyordum. Adet görsem bile (söktürücüylede olsa) yumurtam gelişip çatlamıyordu. Artık umutsuzluk bende hat safaya ulaşmıştı. Hayattan zevk alamıyordum.Nerde bi hamile kaldı haberi duysam günlerce ağlardım.Dışarda hamile görmeyeyim diye dua ederdim.En son çare tüp bebek yaptırmak istedim.Demekki artık normal yoldan olmuyacak diye düşündüm.Ama hiçde öyle değilmiş pco kısırlık tedavisinde en çabuk yanıt veren bir hastalık sakın ona buna aldanma umudunu kaybetme.Ben Prof.Dr.Timur Gürgana gittim.3 ay pregnyl (çatlatırı iğne) tedavisi gördüm bu arada tüm tatlillerim elimdeydi. Hormon, rahim filmi, usg hepsi temizdi çok şükür bide ofishisteroskopi yapalım içerden bakalım dediler.Rahim ne durumda Allah binlerce şükür onda da birşey çıkmadı.Artık iğnelere geçelim ilk aşılamamızı yapalım dedi.Ben itiraz ettim.Direk mikroenfeksiyon olsun dedik sen aşılamayda hamile kalabilirsin dedi inanmadım.Ama şansım %10 du yani normal ilişkiyle gebe kalmakla aynı şey. Belkide en masum iğnelerden olan menopur 75lik ampul iğneden vuruldum 6 gün yumurtalarım çok güzel yanıt verdi. Bir tanesi çok güzel gelişti pregnyl (çatlatıcı iğne) vuruldum 36 saat içerisinde aşılamam yapılması lazımdı.40 saat falan sonra ilk usg dan bakıp daha sonra aşılamam yapıldı.Çok şükür rabbime 14. gün sonra hamile kaldımı öğrendim hemde pcolu olduğum halde ilk aşılamamda Rabbim yeterki ollll desin.......
Ahh o çevre baskısı yok mu zatenn. Eeee bebek ne zaman düşünmüyomusunuz felan dediklerinde sanane sen mi gelip bakıcaksın diyesim geliyo :) Benimde dr'um çok inanıyo cnm hiç olumsuz konuşmuyo. Bu sefer olucak bak felan modunda inş bakalım çok bekletmeden gelsin bebişlerimizz
Hadi bakalım dualarımız seninle. Sonuçta 1 bebek için hızlı,sağlıklı canlı 1 tanecik spermde yeter :) İğneyi yiyen yumurta neye uğradığını şaşırıyo cnm patlama noktasında o yüzden şişkinlik yapıyoYarın aşılamadan sonra haberlerini bekliyoruz. 14. gün sayıcaz burda artık hepbirlikte
arkadaşlar öncelikle bebek isteyen herkese rabbim nasip etsin diye başlamak istıyorum.
benim sorum belkı klasikleşen bi soru ama bilen birilerinden duymak her defasında beni rahatlatıyor..
2 yıllık evlıyım ve polikistik over hastasıyım 3 aydır tedavi goruyorum klomen ile yumurtam buyutulup iğne ile çatlatılarak gebe kalmayı amaçladı doktorum ... tutmadı. fakat artık aşılama yapalım dedi.. Önce çok ağladım fakat belkı benım için hayırlısı budur dedim. bu ay yumurtalarım buyumedıği için bu ay ara vermiş olduk... hikayem bundan ibaret...
arkadaşlar allah rızası için bana yardım edin aşılama olupta gebe kalan kaç tane polikistik over li bayan var.. artık kendi kendime konuşmaya başlıcam korkuyorum.. küçük bi yerde yaşıyoruz kimseylede konusamıyorum,, bana cevap veren olursa çok sevinirim... kasım 20 gbı aşılamam olucak yanı benım hesabıma gore oyle.. lutfen bı allahın kulu yardım etsın..
sevgili arkadasım. yorumunu defalarca okudum çok üzüldüm. üzüldüğüm konu ise derdinden çok kendini yıpratmış olman. hepimiz ara ara asileşiyoruz, bunalıyoruz. ama emin ol arkadadım herseyden önemlisi akıl sağlığımız ve bizim psikolojimiz. çünkü en ufak bir sıkıntı bayanlarda direk yumurtalıklarımızı etkiliyor canım, bunları bildiğine zaten eminim. yüreğini ferah tut. olmayacaksa bir sey hani tabiricaizse yırtınsak dünyayı ayağa kaldırsak olmaz, kader bu işte. ancak olacaksa da ne umutsuzluklar üzerine sürprizler oluyor bazen.
bana doktorum asılamadan umudun yok dedi, buna onlar karar veremezki hersey bizde içimizde bitiyor. belki tutmayacak yarın asılama olacağım ama ben o asılamayı tutmasından çok kendi kararlarımın arkasında sabit durmak için umuduma saygı duyduğum için yaptırıyorum.
doktorlar yapma dediğinde umuıdum ve sansım 0'dı.
ama yaptığımda yüzde 1'de olsa umudum var bu az değil emin ol arkadasım.
kaybedeceğim tek şey belki maddi zarar. o da olsun ne yapalım hersey yavrumuz için, doğduğunda da doğmadan öncede. hatta akşam eşime dedimki, '' bu yumurcak doğsun tüm masraflarını kazanıp çıkaracak''
hastalığını arastırdım netten, senin için. dua ederken bile yardımcı olabilmek için. o kadar cok kişi varki aşılaması tutmuş . sabır gerekli. bizim yavrularımız olunca cok kıymetli olacak inş.. çünkü zahmetle kazanılan hersey daha değerli
kasım 20 :) tüm asamalarda birlikteyiz inş. heyecanla haberlerini bekliyoruz :)
tesekkür ediyorum , sanki doktordan yorum geliyormuş gibi kıymetli oldu bu yorumda :)
yarın gelişmelerden haberdar edeceğim inş.
14 gün saymak... şuan heyecanlı duruyor. desteğiniz içinde ayrıca duacıyım.
adetimin 2.günü 5 gün kadar klomen kullandım. sonrasında 5 gün sonrada yani dün akşam iğnemi vuruldum. 2 şişe bir sıvıda vuruldum herkes farklı oluyormuş sanırım. öyle endişeliydim ki vurulurken yanlış bir sey yapılacak diye. akşam çocuk istem bölümü kapalı olduğu için acilde vurdular. tüm detaylar böyle14 gün erken değilmi acaba sonuç için? adet gecince netleşiyor diye düşünmekteydim. ben çok sabırsızım gerçi hergün test yaparak 14 günü bekleyeceğim sanırım
evet 1 sperm ve ''ol'' emri gerekli. hayırlısını diliyor umut ediyorum.
amin güzelim amin.. dualarımız birbirimizle olsun.. En çok isteyene değil her isteyene hayırlısıyla versin rabbim...Bide aklıma şey geldı canım sorayım sana.. acaba genetık olabılıyormu bu polıkıstık over benım teyzemın kızınında vardı 12 sene sonra kendılığınden kaldı ılacsız ıgnesız.. sızınde varmı aılede ornek olan.. alllaha emanet oll
O kadar ıyı geldıkı benim için yazdıkların.. Allah senden razı olsun. Birisi olsada konuşabılsem dıye dusunurken burayı buldum. İnsan başına gelmeden anlamıyor hiç bir şeyi.. Her zaman can yoldaşı olmaya hazırım umarım rabbım içimizi karartmasın.. En çok eşim için istiyorum bunu bana çok destek oluyor. İlk tedaviye başladığımızda ağlaya ağlaya harap olmuştum ayrılalım demiştim, ama vereceği tepkiyi asla dusunmedım.. oturup ağladı karşımda bılıyomusun
o gun bugundur hersey onun için dıyorum.. eşim bana sen elinde olmayan şeyler için uzulme,, elinde olsa bir düzüne çocuk yapmazmısın yaparsın demişti..
Allah yolumuzda bize kolaylık lar nasip eylesin canım.. Allaha emanet ol bayramdan sonra yaz buraya ben hep takip edicem seni hoşçakal
tesekkür ediyorum , sanki doktordan yorum geliyormuş gibi kıymetli oldu bu yorumda :)
yarın gelişmelerden haberdar edeceğim inş.
14 gün saymak... şuan heyecanlı duruyor. desteğiniz içinde ayrıca duacıyım.
adetimin 2.günü 5 gün kadar klomen kullandım. sonrasında 5 gün sonrada yani dün akşam iğnemi vuruldum. 2 şişe bir sıvıda vuruldum herkes farklı oluyormuş sanırım. öyle endişeliydim ki vurulurken yanlış bir sey yapılacak diye. akşam çocuk istem bölümü kapalı olduğu için acilde vurdular. tüm detaylar böyle14 gün erken değilmi acaba sonuç için? adet gecince netleşiyor diye düşünmekteydim. ben çok sabırsızım gerçi hergün test yaparak 14 günü bekleyeceğim sanırım
evet 1 sperm ve ''ol'' emri gerekli. hayırlısını diliyor umut ediyorum.
Dualarım seninle canım. Allah (c.c) yar ve yardımcın olsun..
Hadi bakalım cnm yaa bekliycez 14 gün öncesinde test yaptırıp moral bozmak yokk :)Ayy valla birbirimize destek olucaz tabi. Benim durumumu eşim ve ablam haricinde kimse bilmiyor. Onlarlada çok detaylı konuşmuyorum sonuçta. Burda atıcaz streslerimizi sıkıntılarımızı
evet arkadasım basına gelen biliyor. bundan 1 yıl önce evimi tasırken tüp bebekle ilgili bir ranıtım broşürü gecmişti elime, o telaşede sonra okurum diye kenara koymuştum. çokda dikkatimi cekmemişti acıkcası. şimdi o an geliyor hep hatrıma. neler yasayacağımızı bilemiyoruz. belkide evladımız olunca öyle seyler olacakkki keşke tek acı yokluğu deiyecek hale gelecektik bunu biz bilemiyoruz. şuna güvenmeyiliz ki Rabbimiz kimseye zulmetmez sadece bizim için en iyisi biliyor. bunu kabul etmek çok güç yaşıyorumya daha iyi anlıyorum seni.
eşimde cok üzülüyor bazen, ona da hep söylüyorum bu sen yada ben yani şahıs sorunu değil. bu ''biz'' sorunu.
yani Rabbimiz çift olarak bizi sınıyor, vermeyecekse yada zahmetli verecekse yada bir sekilde imtihan oluyoruzya bizim uğraslarımız imtihanımızsa, sen yada eşin birimizi görevli kılıyor, oysa sorun birimizin değil ikimizin. eğer nasibin değilse, eşinde hersey normal görünür ve olmaz. bu bizim irademizin dışındaki bir durum. buna hesap soracak kabullenmeyecek olan kişi bunu sana bana değil, veren ve yaratan kimse ona soruyor demektir.
ferah tut gönlünü canım.
20 kasıma kadar sadece dua et.
ve sakin olmaya calış. yıpranmamaya calış olurmu.
20 kasımdan sonra baktınki hersey kötü gidiyor o zaman üzülme hakkını kullanırsın, ben öyle yapacağım. birde düşün ya olursa :) yazık değilmi bize
sbırla bekleyeceğiz inş.
benim durumumu da kimsecikler bilmiyor ailemin haricinde çünkü biz 2 yıla kadar bebiş istemiyorduk, şimdide o bizi istemiyor sanırım :)
şuan bile stresim azaldı, yarın için daha iyiyim inş. çok tesekkür ediyorum.
merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda yardımlarınızı bekliyorum.aşılama mı gerekir nolur biri yardımcı olsun
mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%
Selam kızlar...yenı gelen arkadaslar NURSİMLA ve YASKAMİLENA hoşgelmıssınız...yaska yoksa boşnak mısın?
Kızlar hemen haber vermedıgım icın k.bkmayın...pazartesı doktordaydm aksam 5 gibi.muayene etti,rahımde kıst vs yok ıyı durumda dedı...kan testının neden oyle cıktgını sordum,normalde 5ustu gebelık kabul edılıyor ama bız yınede 10 olmadan gebelık baslams dıyemıyoruz şüphelı bı test dedı...ama rahmde de düşük yapmşsn gibi bir olgu yok dedı ve hemen ikinci aşılama icin ilacları yazmaya başladı ve de cok uzuldu tutmadıgına...bu aşılamada ücret almaycgm senden dedı Allah razı olsun...hayırlısı ıns.
Beterayyy yine mı yaptn test ay benden daha test severler de varmıs:)bak ben bunuda yapmadın saydım...bekle az kız bozma moralinide bakım...inş hamilesindir.
Selam kızlar...yenı gelen arkadaslar NURSİMLA ve YASKAMİLENA hoşgelmıssınız...yaska yoksa boşnak mısın?
Kızlar hemen haber vermedıgım icın k.bkmayın...pazartesı doktordaydm aksam 5 gibi.muayene etti,rahımde kıst vs yok ıyı durumda dedı...kan testının neden oyle cıktgını sordum,normalde 5ustu gebelık kabul edılıyor ama bız yınede 10 olmadan gebelık baslams dıyemıyoruz şüphelı bı test dedı...ama rahmde de düşük yapmşsn gibi bir olgu yok dedı ve hemen ikinci aşılama icin ilacları yazmaya başladı ve de cok uzuldu tutmadıgına...bu aşılamada ücret almaycgm senden dedı Allah razı olsun...hayırlısı ıns.
Beterayyy yine mı yaptn test ay benden daha test severler de varmıs:)bak ben bunuda yapmadın saydım...bekle az kız bozma moralinide bakım...inş hamilesindir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?