Aşılama Ekim, Kasım, Aralık 2011' de Aşılama Yaptıracak Olanlar Tecrübelerimizi Paylaşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

sonuna kadar haklısın arkadaşım.. Rabbim ol derse doktorun adı bıle geçmez tedavıde.. :) senın adına cok sevındım hayırlısıyla bebeğine kavuşursun İNŞALLAH dualarım senınle.. Allah rızası için sende bizlere dua et tez zamanda rabbim gülsün yüzümüze.. En çok eşime kıyamıyorum onun bana olan desteğini gördükçe eriyorum sanki.. en çok o baba olsun dıye ıstıyorum belki.. Allaha emanet ol arkadaşım dua etmeyıde unutma :))

amin güzelim amin.. dualarımız birbirimizle olsun.. En çok isteyene değil her isteyene hayırlısıyla versin rabbim...Bide aklıma şey geldı canım sorayım sana.. acaba genetık olabılıyormu bu polıkıstık over benım teyzemın kızınında vardı 12 sene sonra kendılığınden kaldı ılacsız ıgnesız.. sızınde varmı aılede ornek olan.. alllaha emanet oll

merhaba, eşim 2007 yılında varikosel ameliyatı oldu ancak tüp bebek dediler diye tedavisini tamamlamadı ama eşimin bu hafta yaptırdığı spermiogram testi aşağıdaki gibidir.gözle görülür bir artış söz konusu ama
normal yolla çocuk sahibi olabilirmiyiz? değerler ne durumda yardımlarınızı bekliyorum.aşılama mı gerekir nolur biri yardımcı olsun

mikroskopi:her sahada 5-6 eritrosit ve 10-12 lökosit görüldü.
miktar:1,6--cc-1-6
görünüm: krem
viskozite:uzamış
reaksiyon:9,0
sıvılaşma:120-dak-< 30
spermatozoid sayısı 1 cc de: 26,400,000-/cc - >20,000,000
spermatozoid sayısı tüm ejakülatta:42,240,000
normal yapılı spermatozoid : 5 %
baş anomalisi: 54 &
orta parça anomalisi: 15%
kuyruk anomalisi: 26 %
normal hareketli 1 saat: 40%
normal hareketli 2 saat: 30%
normal hareketli 3 saat:20 %
normal hareketli 4 saat:10%
yavaş hareketli 1 saat: 15%
yavaş hareketli 2 saat: 20%
yavaş hareketli 3 saat: 25%
yavaş hareketli 4 saat:20%
hareketsiz 1 saat:45%
hareketsiz 2 saat:50%
hareketsiz 3 saat:55%
hareketsiz 4 saat:70%

ilk aşılamam tutmadı diyebiliriz sancım varr progestan jel etkiliyor galibaa bikaç güne gelirr adetim..10.günümdü bugün yine test yaptım yine negatiff((((((((((

tesekkür ediyorum , sanki doktordan yorum geliyormuş gibi kıymetli oldu bu yorumda :)

yarın gelişmelerden haberdar edeceğim inş.
14 gün saymak... şuan heyecanlı duruyor. desteğiniz içinde ayrıca duacıyım.
adetimin 2.günü 5 gün kadar klomen kullandım. sonrasında 5 gün sonrada yani dün akşam iğnemi vuruldum. 2 şişe bir sıvıda vuruldum herkes farklı oluyormuş sanırım. öyle endişeliydim ki vurulurken yanlış bir sey yapılacak diye. akşam çocuk istem bölümü kapalı olduğu için acilde vurdular. tüm detaylar böyle 14 gün erken değilmi acaba sonuç için? adet gecince netleşiyor diye düşünmekteydim. ben çok sabırsızım gerçi hergün test yaparak 14 günü bekleyeceğim sanırım

evet 1 sperm ve ''ol'' emri gerekli. hayırlısını diliyor umut ediyorum.

sevgili arkadasım. yorumunu defalarca okudum çok üzüldüm. üzüldüğüm konu ise derdinden çok kendini yıpratmış olman. hepimiz ara ara asileşiyoruz, bunalıyoruz. ama emin ol arkadadım herseyden önemlisi akıl sağlığımız ve bizim psikolojimiz. çünkü en ufak bir sıkıntı bayanlarda direk yumurtalıklarımızı etkiliyor canım, bunları bildiğine zaten eminim. yüreğini ferah tut. olmayacaksa bir sey hani tabiricaizse yırtınsak dünyayı ayağa kaldırsak olmaz, kader bu işte. ancak olacaksa da ne umutsuzluklar üzerine sürprizler oluyor bazen.
bana doktorum asılamadan umudun yok dedi, buna onlar karar veremezki hersey bizde içimizde bitiyor. belki tutmayacak yarın asılama olacağım ama ben o asılamayı tutmasından çok kendi kararlarımın arkasında sabit durmak için umuduma saygı duyduğum için yaptırıyorum.
doktorlar yapma dediğinde umuıdum ve sansım 0'dı.
ama yaptığımda yüzde 1'de olsa umudum var bu az değil emin ol arkadasım.

kaybedeceğim tek şey belki maddi zarar. o da olsun ne yapalım hersey yavrumuz için, doğduğunda da doğmadan öncede. hatta akşam eşime dedimki, '' bu yumurcak doğsun tüm masraflarını kazanıp çıkaracak''

hastalığını arastırdım netten, senin için. dua ederken bile yardımcı olabilmek için. o kadar cok kişi varki aşılaması tutmuş . sabır gerekli. bizim yavrularımız olunca cok kıymetli olacak inş.. çünkü zahmetle kazanılan hersey daha değerli

kasım 20 :) tüm asamalarda birlikteyiz inş. heyecanla haberlerini bekliyoruz :)

O kadar ıyı geldıkı benim için yazdıkların.. Allah senden razı olsun. Birisi olsada konuşabılsem dıye dusunurken burayı buldum. İnsan başına gelmeden anlamıyor hiç bir şeyi.. Her zaman can yoldaşı olmaya hazırım umarım rabbım içimizi karartmasın.. En çok eşim için istiyorum bunu bana çok destek oluyor. İlk tedaviye başladığımızda ağlaya ağlaya harap olmuştum ayrılalım demiştim, ama vereceği tepkiyi asla dusunmedım.. oturup ağladı karşımda bılıyomusun
o gun bugundur hersey onun için dıyorum.. eşim bana sen elinde olmayan şeyler için uzulme,, elinde olsa bir düzüne çocuk yapmazmısın yaparsın demişti..
Allah yolumuzda bize kolaylık lar nasip eylesin canım.. Allaha emanet ol bayramdan sonra yaz buraya ben hep takip edicem seni hoşçakal

Dualarım seninle canım. Allah (c.c) yar ve yardımcın olsun..

Cnm yaa dr'a sordum ben genetik faktör varmış gerçektende. Benim annemde varmış mesela bence yani :). İlk 2 sene olmamış zaten bebiş o zamanlar tespitte edilemiyo. Ama dr 12 tane yumurta geliştirici iğne vurmuş öyle hamile kalmış. Sonra 6 yıl hiç korunmamasına rağmen yine olmamış sonra kendiliğinden olmuş. Yani 6 yıl olmuyosa kesin yumurtlama ile ilgili bi bozunkluk vardı bence :) Allahım iyiki tıp şu anda ileri herşey tespit edilebiliyor. Ben iğnesiz yumurtlayamıyorum imkansız benim için. Bundan bi 20 yıl önce doğsaymışım kendi halinde belki hiç olmazdı. Şimdide garantisi yok gerçi ama duamızı edelim tedavimizi olalım gelicek bebişler inşallahh

evet arkadasım basına gelen biliyor. bundan 1 yıl önce evimi tasırken tüp bebekle ilgili bir ranıtım broşürü gecmişti elime, o telaşede sonra okurum diye kenara koymuştum. çokda dikkatimi cekmemişti acıkcası. şimdi o an geliyor hep hatrıma. neler yasayacağımızı bilemiyoruz. belkide evladımız olunca öyle seyler olacakkki keşke tek acı yokluğu deiyecek hale gelecektik bunu biz bilemiyoruz. şuna güvenmeyiliz ki Rabbimiz kimseye zulmetmez sadece bizim için en iyisi biliyor. bunu kabul etmek çok güç yaşıyorumya daha iyi anlıyorum seni.

eşimde cok üzülüyor bazen, ona da hep söylüyorum bu sen yada ben yani şahıs sorunu değil. bu ''biz'' sorunu.

yani Rabbimiz çift olarak bizi sınıyor, vermeyecekse yada zahmetli verecekse yada bir sekilde imtihan oluyoruzya bizim uğraslarımız imtihanımızsa, sen yada eşin birimizi görevli kılıyor, oysa sorun birimizin değil ikimizin. eğer nasibin değilse, eşinde hersey normal görünür ve olmaz. bu bizim irademizin dışındaki bir durum. buna hesap soracak kabullenmeyecek olan kişi bunu sana bana değil, veren ve yaratan kimse ona soruyor demektir.

ferah tut gönlünü canım.

20 kasıma kadar sadece dua et.
ve sakin olmaya calış. yıpranmamaya calış olurmu.

20 kasımdan sonra baktınki hersey kötü gidiyor o zaman üzülme hakkını kullanırsın, ben öyle yapacağım. birde düşün ya olursa :) yazık değilmi bize

Hadi bakalım cnm yaa bekliycez 14 gün öncesinde test yaptırıp moral bozmak yokk :)Ayy valla birbirimize destek olucaz tabi. Benim durumumu eşim ve ablam haricinde kimse bilmiyor. Onlarlada çok detaylı konuşmuyorum sonuçta. Burda atıcaz streslerimizi sıkıntılarımızı

sbırla bekleyeceğiz inş.
benim durumumu da kimsecikler bilmiyor ailemin haricinde çünkü biz 2 yıla kadar bebiş istemiyorduk, şimdide o bizi istemiyor sanırım :)

şuan bile stresim azaldı, yarın için daha iyiyim inş. çok tesekkür ediyorum.

Cnm valla ne güzel anlatmışsın her kelimesine katılıyorum. Ben çocukluğumdan beri hep ikiz çocuklarım olsun isterdim. 15 yaşından beri ikiz çocuk nasıl olur diye siteleri kurcalardım :)benim olurmuki acaba diye düşünürdüm Şimdi diyorum belki Allahım bu duamı kabul edicek bu yüzden aşılama yada tüp bebek yaptırmam gerek belli mi olur :)Bu yüzden hiç isyan etmedim.1. tutmadı 2.yi deniycez oda olmassa 3.oda olmassa tüp bebek artık. Gerçi 1 tanesinede razıyım sağlıklı olsunda hemen arkasından tedaviye başlarım yine Allah başka dert vermesin sağlık olsun yeterki

Rahat ol cnm güven dr'una zaten hiç bişeyde hissetmiyceksin. Bizde 4-5 yıl istemiyoduk cnm yaa ama dr zaten kendiliğinden deneseniz olması güç ,bebek istediğiniz zaman tedavi gerek deyince şimdiden başladık tedavimize. Bizimde evlilikte 3 yılımız bitti. Ama dr öyle deyince birden çocuk aşkı geldi. Şimdi diyorum keşke daha önce isteseymişim bide 3 yıldan fazla doğum kontrol hapı yuttum yutmasamda bişey olucağı yokmuş :))

slm cnm esının amelıyat oncesı sayısı kactı benım esımde amelıyat olucak ta suanda guzel grounuyor sıızn sayılar sende varmı bır sorun?

Selam kızlar...yenı gelen arkadaslar NURSİMLA ve YASKAMİLENA hoşgelmıssınız...yaska yoksa boşnak mısın?
Kızlar hemen haber vermedıgım icın k.bkmayın...pazartesı doktordaydm aksam 5 gibi.muayene etti,rahımde kıst vs yok ıyı durumda dedı...kan testının neden oyle cıktgını sordum,normalde 5ustu gebelık kabul edılıyor ama bız yınede 10 olmadan gebelık baslams dıyemıyoruz şüphelı bı test dedı...ama rahmde de düşük yapmşsn gibi bir olgu yok dedı ve hemen ikinci aşılama icin ilacları yazmaya başladı ve de cok uzuldu tutmadıgına...bu aşılamada ücret almaycgm senden dedı Allah razı olsun...hayırlısı ıns.
Beterayyy yine mı yaptn test ay benden daha test severler de varmıs:)bak ben bunuda yapmadın saydım...bekle az kız bozma moralinide bakım...inş hamilesindir.

saat farkindan dolayi ben yazdigimda kimse olmuyor burda( dun igne ve ilaca basladim...gecen ayki gibi yumurtalarimda bir sorun cikmazsa insallah haftaya ilk asilamam yapilacak...su anda stresli degilim fakat biraz korku var..gecen ay ilaclari kullanirken cok problem yasadim normal yan etkiler dedi dr ama yinede agir geldi bana.karnim cok sisti, agridi, ateslendim surekli ve cok stresliydim.ilaclara karsi vucudum asiri hassasmis ve bu yuzden gereginden fazla yumurta vardir.cogul gebelik tehlikesinden dolayi iptal edildi o ay..simdi ilaclarin dozunu azaltti umarim hersey normal seyrinde gider...
merak ettigim bisey var butun igneleri kendiniz mi yapiyorsunuz yoksa klinikte mi yapiyorlar?ozellikle catlatma ignesini?

Hoşgeldim canım Allah razı olsun. NURSİMLA arkadaşıma bende hoşgeldin diyeyim :)) Evet annem Boşnak benım ee halıyle annemızın kızıyız onu tarafına çekiyoruz.. Sanırım hamilelik tasti yanılması olmuş yine.. benımde olmustu doktorum kullandıgım ilaçların etkısı oldugunu soyledı progestan içmiştim geçen ay o kadar ümitlendirmiştiki beni.. yumurtam çatlamış en son kontrole gıttiğimde bu ilacı verdı.. Sonrası malum :)) neyse guzelım hayırlı haberlerını beklıyoruz allahım yardımcın olsun..

Kuzumm süper haber buu.. Hemen 2.ye başlamak. Benim rahimde düşük göründüğü için hemen başlayamadık işte :/ İnş. bakalım adet olunca gittiğimde etkiler tamamen bitmişse başlıycaz.Bi sorun olmazsa benimde ay sonuna doğru yapılıcak 2. aşılamam. Ayyy hemide bedavaya yapıcakk helal olsun o dr ' a bee :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…