Kızlar daha yeni geldim eve.. Kan testimi yaptırdım 58,15 çıktı. normalde hamileyim ama doktor 2 gün sonra tekrar yaptırmamı istedi. Değer yükselirse kesinleşecekmiş gebelik.. Düşerse diye korkuyorum.. Rabbim herkese nasip etsin inşallah....
ayyyy hayırlı olsun.. inşallah değerin fırlar gider
Hiç umudum yoktu..8. gün idrar testinde negatif çıkmıştı çok üzülmüştüm. Rabbim herkese nasip etsin inşallah.. O kadar mutluyum ki 2 gün nasıl geçicek bilmiyorum
rahim filmi çekilmeden aşılama yapmak boşa kürek çekmektir ..doktorun çok hatalı davranmış ..çünkü pco olsa bile yumurta üretsen bile kanalların tıkalıysa boşu boşuna yumurta üretip aşılama yaptırmış olacaksın ..bence doktorun direk aşılama parası almak için filmi ertelemiş olmasın ..çünkü film çekilmeden aşılama yapmak son derece yanlış ..tüpler tıkalıysa boş yere hormon ilaçları yutup yumurta büyütmeye uğraşacak ama boşa kürek çekmiş hem de aldığın hormonlarla vudunun dengesini bozmuş olacaksın ..doktorunun çok maliyetli bir işlem demesi de ayrıca bana çok saçma geldi ..bu doktorlar neden böyle insanlardan para kazanma amaçlı sağlıkları ile oynuyorlar anlamış değilim..4-5 farklı kadın doğumcu tanıdığım var ve tüplerin durumunu görmeden asla aşılama yapılamaz diyor hepsi de ..mantıklı da zaten ..ilk aşılamanın tutması önemli değil ..belki de tüplerindeki yapısal bir sorundan dolayı düşük oldu nerden bilecek bunu doktor ..spermle yumurta birleşmiş olabilir ama belki bi tıkanıklık yapışıklık vardır ondan dolayı düşmüştür..bunları da göz önünde bulundur ve bence rahim filmi çektirmeden asla aşılama yapma ..zaten korkulacak bişey değil ..hiç para ödemeden devlette de yaptırırsın .. geçen arkadaşın biri anlattı şok oldum ..bi doktor hastasına yıllarca böyle yanlış tedaviler uygulamış ..kadının hormon dengesi bozulmuş ..ve kısır kalmış biliyormusun ..ALLAH KORUSUN tedbiri baştan almak lazım .benim doktorum kadar güveniliri yoktu ama ben artık ona bile güvenmiyrm .çünkü her gün yeni bir vaka duyuyorum
Cnm valla ben işletme mezunuyum tıp bitirseydim bende bi yorum yapardımda dr hakkında bilmiyorum doğru mu yanlışmı :) Bugün tekrardan sordum kendine göre gerekçeleri var mantıklıda geliyor anlatınca. O yüzden rahim flimi çektirenlerede gereksiz demem çektirmeyenlerede neden çektirmedin demem. Ben hiç normal yolla gebelik denemedim çocuk düşünür düşünmez direk aşılama istedim. Çünkü yumurta üretemediğimi biliyorum. O yüzden herşekilde kullanmak zorundayım o iğneleri. Benim kendi ailemdede çok doktor var ama kimse bilmediği için danışamıyorum açıkçası :/ Normaldede pozitif bi insanımdır çok fazla olumsuz yazılarda okumam öyle. Bence sende her yazılana kulak asma. Dr'una güvenmeyi dene. İnanmak başarmanın yarısıdır derlerr hayırlısı olsun hepimiz için
Kızlar daha yeni geldim eve.. Kan testimi yaptırdım 58,15 çıktı. normalde hamileyim ama doktor 2 gün sonra tekrar yaptırmamı istedi. Değer yükselirse kesinleşecekmiş gebelik.. Düşerse diye korkuyorum.. Rabbim herkese nasip etsin inşallah....
Cnm valla ben işletme mezunuyum tıp bitirseydim bende bi yorum yapardımda dr hakkında bilmiyorum doğru mu yanlışmı :) Bugün tekrardan sordum kendine göre gerekçeleri var mantıklıda geliyor anlatınca. O yüzden rahim flimi çektirenlerede gereksiz demem çektirmeyenlerede neden çektirmedin demem. Ben hiç normal yolla gebelik denemedim çocuk düşünür düşünmez direk aşılama istedim. Çünkü yumurta üretemediğimi biliyorum. O yüzden herşekilde kullanmak zorundayım o iğneleri. Benim kendi ailemdede çok doktor var ama kimse bilmediği için danışamıyorum açıkçası :/ Normaldede pozitif bi insanımdır çok fazla olumsuz yazılarda okumam öyle. Bence sende her yazılana kulak asma. Dr'una güvenmeyi dene. İnanmak başarmanın yarısıdır derlerr hayırlısı olsun hepimiz için
BEN bir TIP DEĞİL iki TIP BİTİRDİM bu sayede ..zaten herkes bana doktor olmalıymışsın sen der :))
yıllardır babamın rahatsızlığından yarı doktor oldum ..
doktorların nelere sebep olduklarını da çok ii biliyorum..bu yüzden her zaman tedbirli olmuşumdur ve bunun faydasını da çok gördüm ..
ben tecrübelerimden sana bildikelrimi anlatıyorumki mağdur olma diye ..
benim etrafımda çok fazla doktor var ve bunların çoğu akrabam ..ordan burdan duyduklarım değil yani ..birinci ağızdan bildiklerim..
pozitif bir insan olmak başka şey tedbir almak başka şey ..
ben kendi durumumdan dolayı 1,5 yıldır pozitiftim ama göre göre yaşaya yaşaya sadece pozitif olmanın yeterli olmadığını ,araştırmak ,sorgulamak ve ona göre tedbir almak gerektiğini öğrendim ..öyleki ilerde daha kötü sonuçlar doğurmasın diye ..
mesela ALLAH KORUSUN gerçekten çok pozitif olsam gözüm bişey görmese ama doktor yanlışından hayatım kararsa ne yapabilirim hiçbişey ..iş işten geçmiş olur .
zaten başka burcuyum ,aşırı analitik ve garantci biriyimdir :))
bir doktorda en ufak hata görürsem ,beni tatmin edemezse o iş biter ..doktorun tüm uygulamalarını araştırır ,tanıdık diğer doktorlara danışırım..
ama bunun faydasını çok gördüm ..
en basiti babamın rahatsızlığını örnek vereyim sana ..
babam bundan 7 yıl önce sadece 6 ay yaşar dedi bir prof..
ve çok ünlü çok büyük tavsiyelerle gitmiştik ..
deliye döndüm psikolojim bozuldu ..öyleki babama aşık biriyimdir..
olamazdı olmamalıydı ..
o kadar çok araştırma yaptımki sana anlatamam..
hastalığı ,evresi ,tedavi süreci vs.
sonra bu prof yurtdışına çıkması gerekti yerine öğrencisi doçent bakıyordu ..
ALLAH ondan bin kere razı olsun ..
doçentler her zaman zaten proflardan on kat daha ii ,araştırmacılar ..
proflar ununu elemiş eleğini asmış oldukları için önemsemiyorlar pek ..
neyse bu doçent bize ankarada bir doktor ismi verdi ..
sizin çözümünüz bu doktorda ..
acilen gidin ama amcanın durumu çok kritik dediler ..
doktoru bulduk gittik ..
gerçektende adam avrupada tekmiş ..tvlere çıkıyor ,amerikadan bu adamın yöntemni öğrenmeye geliyorlar ..
ve babam 7 yıldır yaşıyor biliyormusun maşş.çok da ii..
biz doktora güvenip bekleseydik belki de şuan ölmeyecekken ölecekti..
bu sadece bir tane örnek bunun gibi onlarca örnek verebilirim sana başıma gelenlerden ..
o yüzden her zaman tek doktorla yetinmem ..
her ne yapılıyorsa 3-4 doktora daha giderim emin olmak için..
tedbiri de elden bırakmam ..
doktora inanmak güvenmek başka ,ama yaptığı işlemleri de sorgulamamız gerek ..araştırmamız gerek ..gözümüz kapalı teslim olmamalıyız..
burada kaç kere okudum rahim filmi çekilmeden aşılama yapılıp (ki pco lu olan da vardı ) sonra film çekilince tüpleri tıkalı çıkan ,boş yere 3 kere aşılama yapılanlar..
daha yeni bir bayanla konuştum kendi doktorumun muayenehanesinde ..
kadın da aynı durum başına gelmiş ..o da pcoluymuş..doktor film çekmeden 3 kere aşılama yapıyor tutmuyor ..sonra benim doktoru tavsiye ediyorlar ..
geliyor bir film de burda çekiliyor ..
kadının meğer iki tüpü de tıkalıymış ..
senin de zarar görmeni istemediğim için anlatıyorum tercih senin tabiki
doktordan geldim kızlar test yaptırmadı bana yaaa baktı 3 gün sonra yap dedi kesin olsun dedi dedim doktor bey yaptırmak istiyorum rahim duvarına baktı kalın dedi ama sanırım adet olacagımdan şüphelendi bugunde nası kalabalıktı doktor beni araya sıkıştırmıştı soramadım herşeyi dısarda bekleyen insan coktu cıktım rahat olun stres yok 3 gün sonra bekliorum dedi kötü bişimi var dedim yok yoook dedi eşimde kızdı artık takmıcaktık hani die bende sustum:2:
doktordan geldim kızlar test yaptırmadı bana yaaa baktı 3 gün sonra yap dedi kesin olsun dedi dedim doktor bey yaptırmak istiyorum rahim duvarına baktı kalın dedi ama sanırım adet olacagımdan şüphelendi bugunde nası kalabalıktı doktor beni araya sıkıştırmıştı soramadım herşeyi dısarda bekleyen insan coktu cıktım rahat olun stres yok 3 gün sonra bekliorum dedi kötü bişimi var dedim yok yoook dedi eşimde kızdı artık takmıcaktık hani die bende sustum:2:
Arkadaşlar aşılamadan önce rahim filmi çektirme konusunda ben de kesinlikle çekilmeli diye biliyorum.Benm doktorumda bu şekilde uygulama yaptı, başka arkadaşlarımın doktorları da. Rahim filmi çekilmediyseniz ve aşılama yapmaya kararlıysanız lütfen 3 krş daha fazla para verip birazcıkta acıya katlanarak rahim filminizi mutlaka çektirin. Rahim filmi sadece tüplerin açık olup olmadığını değil rahim şekli ile de ilgili bilgi veriyor. Mesela benim tüplerim açık ve rahim şeklim normaldi ancak tüpler hem uzun hem de kıvrımlıymış bu nedenle spermler ulaşamıyormuş yumurtaya. Eee zaten sperm hareketimiz de pek hızlı değil, zavallıcıklar yolda telef oluyormuş meğer.Rahim filmi bir çok konuda bilgi veriyor doktorlara. Aşılama öncesi lütfen rahim filmi çektirin kızlar, ya da doktorunuza mutlaka sorun
kuzum kan testini başka bi yerdede yaptırabiliyosun madem strs yapıyosun başka biyerden yaptır.herzaman hayırlısını iste canım.stres yapma takma kafana rahat ol.
BEN bir TIP DEĞİL iki TIP BİTİRDİM bu sayede ..zaten herkes bana doktor olmalıymışsın sen der :))
yıllardır babamın rahatsızlığından yarı doktor oldum ..
doktorların nelere sebep olduklarını da çok ii biliyorum..bu yüzden her zaman tedbirli olmuşumdur ve bunun faydasını da çok gördüm ..
ben tecrübelerimden sana bildikelrimi anlatıyorumki mağdur olma diye ..
benim etrafımda çok fazla doktor var ve bunların çoğu akrabam ..ordan burdan duyduklarım değil yani ..birinci ağızdan bildiklerim..
pozitif bir insan olmak başka şey tedbir almak başka şey ..
ben kendi durumumdan dolayı 1,5 yıldır pozitiftim ama göre göre yaşaya yaşaya sadece pozitif olmanın yeterli olmadığını ,araştırmak ,sorgulamak ve ona göre tedbir almak gerektiğini öğrendim ..öyleki ilerde daha kötü sonuçlar doğurmasın diye ..
mesela ALLAH KORUSUN gerçekten çok pozitif olsam gözüm bişey görmese ama doktor yanlışından hayatım kararsa ne yapabilirim hiçbişey ..iş işten geçmiş olur .
zaten başka burcuyum ,aşırı analitik ve garantci biriyimdir :))
bir doktorda en ufak hata görürsem ,beni tatmin edemezse o iş biter ..doktorun tüm uygulamalarını araştırır ,tanıdık diğer doktorlara danışırım..
ama bunun faydasını çok gördüm ..
en basiti babamın rahatsızlığını örnek vereyim sana ..
babam bundan 7 yıl önce sadece 6 ay yaşar dedi bir prof..
ve çok ünlü çok büyük tavsiyelerle gitmiştik ..
deliye döndüm psikolojim bozuldu ..öyleki babama aşık biriyimdir..
olamazdı olmamalıydı ..
o kadar çok araştırma yaptımki sana anlatamam..
hastalığı ,evresi ,tedavi süreci vs.
sonra bu prof yurtdışına çıkması gerekti yerine öğrencisi doçent bakıyordu ..
ALLAH ondan bin kere razı olsun ..
doçentler her zaman zaten proflardan on kat daha ii ,araştırmacılar ..
proflar ununu elemiş eleğini asmış oldukları için önemsemiyorlar pek ..
neyse bu doçent bize ankarada bir doktor ismi verdi ..
sizin çözümünüz bu doktorda ..
acilen gidin ama amcanın durumu çok kritik dediler ..
doktoru bulduk gittik ..
gerçektende adam avrupada tekmiş ..tvlere çıkıyor ,amerikadan bu adamın yöntemni öğrenmeye geliyorlar ..
ve babam 7 yıldır yaşıyor biliyormusun maşş.çok da ii..
biz doktora güvenip bekleseydik belki de şuan ölmeyecekken ölecekti..
bu sadece bir tane örnek bunun gibi onlarca örnek verebilirim sana başıma gelenlerden ..
o yüzden her zaman tek doktorla yetinmem ..
her ne yapılıyorsa 3-4 doktora daha giderim emin olmak için..
tedbiri de elden bırakmam ..
doktora inanmak güvenmek başka ,ama yaptığı işlemleri de sorgulamamız gerek ..araştırmamız gerek ..gözümüz kapalı teslim olmamalıyız..
burada kaç kere okudum rahim filmi çekilmeden aşılama yapılıp (ki pco lu olan da vardı ) sonra film çekilince tüpleri tıkalı çıkan ,boş yere 3 kere aşılama yapılanlar..
daha yeni bir bayanla konuştum kendi doktorumun muayenehanesinde ..
kadın da aynı durum başına gelmiş ..o da pcoluymuş..doktor film çekmeden 3 kere aşılama yapıyor tutmuyor ..sonra benim doktoru tavsiye ediyorlar ..
geliyor bir film de burda çekiliyor ..
kadının meğer iki tüpü de tıkalıymış ..
senin de zarar görmeni istemediğim için anlatıyorum tercih senin tabiki
Geçmiş olsun cnm sizede yaa :/ Hayırlısı bakalım hepimiz için umarım güzel sonuçlar alırızz
Dualarım hep sizinle Rabbim bi an önce bu duyguyu sizlere de yaşatsın inşallah... Umudunuzu yitirmeyin kızlar... Siz Allahtan isteyin yeterki ondan isteyin Rabbim sesinizi duyacaktır benimkini duyduğu gibi....
Cnm yaa ben dr ne dese yapıyorum Rahim flimi için özellikle sordum yok istemiyorum şu anda dedi. Kamera ve mikroskopla detay inceleme yaptı rahime. Orda şekil bozukluğu vs çıkmadı beğendi. ( Eğimini,şeklini vs ) Daha sonra bir kaç örnek alıp inceletti. Onlardada hiç bişey çıkmadı. Eğer bişey çıksaydı o çıkan şey enfeksiyon yapıp tüpleri tıkayabilirdi. Ama temiz dedi. Daha sonrada aşılamamda tutunca burdan tüplerin tamamen işlev gördüğünü anlıyoruz. 2.aşılama önceside gerek yok dedi. Zaten 2.000 'e yakın aşılama tutuyor ondanda kaçınmam acıyıda çekerimde yapmadı işte. Bu arada dr'un söylediği sadece tüpler değil yapmaya kalksam bir sürü şey var diyor. ( Genetik testler vs ) Senin için gerek yok dedi. İnş. öyledir bakalım.Hayırlısı artık.. Alman hastanesine gidiyorum birde aşılama ve tüp konusunda çok referansları var. Güvenmek istiyorum bu kezzzzz :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?