Aşılama Ekim, Kasım, Aralık 2011' de Aşılama Yaptıracak Olanlar Tecrübelerimizi Paylaşalım

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Iyi aksamlar kizlar. Rica etsem lütfen bana asilama yöntemini anlatirmisiniz? Nasil yapilir? Ne yapilir? Maliyeti ne kadar? Sonuc elde edebilmek ne kadar sürer? Verebileceginiz her türlü bigli yardimimiza dokunacak. Lütfen kizlar. :26:

mrb hoşgeldin canım öncelikle,aşılamada hiç korkulacak bişey yok önce bunu syleyim,adetinin 2.veya 3.günü doktora gidiyosun,doktor senin yumurtalıklarına göre iğne veriyo(bu arada ilaç kullananda var)genellikle,her 2 günde bir yumurta takibin yapılıyor yani doktora gidipgeliyosun yumurtaların gelişimi izleniyor ona göre ne kadar iğne vurulman yada ilaç kullanman gerekdiğine karar veriliyor,yumurtalar yeterli büyüklüğe ulaşıncada çatlatma iğnesi veriliyor ondan yaklaşık 36 st sonra aşılama için kliniğe gidiyosun,önce eşin sperm veriyor ,o spermler labaratuvarda yıkanıp ölü hücrelerden arındırılıyor,düşüklük varsa hareketinde de özel solisyonlarla bu artırılıyor,hazır oluncada,normal jinekolojik muayane gibi spekulum takılıp onun içinde incecik bir kanül geçiriyorlarhissetmiyosun bile,sonrada o kanülden spermleri veriyolar yumurtalarına en yakın bir yere,bi 45 dk.yatıyosun sonra eve,günlük yaşama devam 15 gün sonrada tahlil,maliyete gelince heryer farklı devlette yapdıranda var özeldede ,özelde genelde 1.5,milyara falan mal oluyor.hakkında hayırlısı canım...

Merhaba canım.Bende düne kadar senin gibi aşılama ile ilgili bilgi arayışı içindeydim.Dün akşam ilk aşılamamı oldum.Adetin 3.günü doktora gidiyorsun vajinal ultrason ve hormon testleri istiyor ve süreç bu şekilde başlıyor.Adetin 3.veya 5. günü yumurta destekleyici ilaca başlıyor ve genellikle 5 gün kadar bu ilacı kullanıyorsun.İlaç sonrası doktora gidiyorsun yine vajinal ultrasonla yumurtaların boyutuna bakıyor.17-20 mm kadar olunca çatlatma iğnsi yapıyor ve 36 saat sonra aşılama için seni çağrıyor.Aşılama esnasında da öncelikle eşin gidip sperm veriyor.Spermler laboratuar ortamında hazırlanıyor.Sende normal jinekolojik muayenedeki gibi yatıyorsun speculum denilen aleti takıyor ve bunun içinden çok ince bir kanül geçiriyor.Bu kanülün içindende spermi veriyor.Normal muayene sırasında neler hissediyorsun aynı şeyleri hissediyorsun.Sonuç kişiden kişiye değişmekle birlikte tutmaması durumunda 3-4 defa aşılama tekrarlanabiliyor.Sonrasında tüp bebeğe geçiliyor.Ben özel hastanede özel sağlık sigortası ile 1000 tl'ye yaptırdım.
Herşeyin gönlünce olması dileğiyle...

Kızlar dün ilk aşılamamı oldum.Gözümde o kadar büyütmüşüm ve korkmuşum ki (özellikle speculumdan çok ama çok rahatsız oluyorummm)hastaneye gidip odaya girdiğimde sarhoş gibiydim.Hatta doktoruma bana biraz anestezi verseniz dediğimde adam yarım saat dil döktü işlemin çok basit ve kısa bir şey olduğunu anlatmak için.Sonrasında gözlerini kapa ve dua et dedi ama ben speculumu eline aldığnı görünce korkudan kendimi çok kastım sanırım.Rahatlamamı istedi.Sen etmiyorsun bari senin yerine ben dua edim tutsun diye deyince zaten gülsemmi ağlasammı modunda olan ben gülme krizine girdim.Tüm kasılmalarıma rağmen sonunda işlemi gerçekleştirdi.İnşallah olumlu sonuçlanır ama ben hala aşılama yaptırıp bekleme sürecine girdiğime bile inanamıyorum.Herşey rüya gibi geliyor.Özellikle annem çok heyecan yapıyor diye kimseyle paylaşmadım.(Koskocaman kadınlar kulubü hariç:))Çünkü sonuç olumsuz olursa üzülmelerini istemiyorum.En azından gözümde büyüttüğüm kadar korkulacak birşey olmadığını anladım ve (inşallah gerek kalmaz) ikinciye gerek olursa kendimi bu kadar kasıp sıkmayacağıma eminim.Allah hepimizin yardımcısı olsun...

aşılaman hayırlı olsun canım benim. ayrıca açık açık yazıp benim gibi korku içinde bekleyenleri de aydınlattığın için sağol :)) bugün ilaçlı tedavimin 2, günü. bana iğne değilde hap verdi doktorum. inşallah hepimiz olumlu sonuçlar alırız. rabbim isteyen herkese versin...

Çok teşekkürler canım.Seninde kasımın son haftasına olacak aşılaman sanırım.İnşallah herşey yolunda gider,yumurtaların tam kıvamına gelir ve sana bebişini getirirler.Sevgiyle kal...

Hayırlı olsun arkadaşım şimdidenn ..Burda birşeyler paylaştıkça rahatlıyoruz hepimizz . Kendinden kısaca bahsedersen sevinirizz :)Hoşgeldinnn [/QUOTE]

jollyy, çok teşekkürler. 5 yıllık evliyim, ankaradayım, ilk defa aşılama yapılacak. daha önce başka sorunlar vardı onları hallettik şimdi aşılama olcam inşallah.

Son düzenleme:

hadi bakalım canım allah rast getirsin

canım bende 2 aşılama geçirdim 1.cisinde hiçbişey hissetmemiştim ama 2.cisinde çok canım acıdı tabi olumsuz gelişti 2side tutmadı napalım hayırlısı böyleymiş.allah sanada hayırlı sonuçlar almak nasip etsin inşallah bidaha aşılamaya gerek kalmadan hamile kalırsın.

Teşekkürler ahsn...Tek isteğim 2012 ye hamiş olarak girebilmek...İnşallah en kısa sürede ve sağlıkla gelir bebişlerimiz...

selam herkese ..en cesurunuz benmişim demekki ,git gel git gel alıştım artık ..aşılamada da bir an önce yapsınlar da eve gideyim modundaydım :)) spekulum filan işin en basit tarafı ne varki onda ,takıyorlar ondan sonra da herşey bi anda olup bitiyor zaten ...ben gayet rahattım da aşılama esnasında ağlamaya başlamıştım hüngür hüngür..başımda 1 hemşire 1 doktor 1 asistan beni teselliye uğraştılar..ilk başta sandılarki korkudan ağlıyorum..dedimki ne korkusu ..bir sorunumuz yokken neden böyle hstanelerde uğraşıyor bunlara gerek duyuyoruzki ,biz de diğer insanlar gibi neden çocuk sahibi olamadık ,neden herşey normal ilerlemedi diye ağlıyorum ben dedim ..doktorum da sen tek değilsin ,artık yaşam şartları değişti ,senin gibi sebepsiz olan çok hastam var ,biz vesile oluyoruz sadece bu ALLAHIn takdiri buna inanmıyor musun ? demişti..
ben hiç korkmuyorum muayene vs ..keşke işe yarasa ama

canım bizde aynıyız herşey normal ama olmuyor işte doktorunun da dediği gibi allahın takdiri... Bu şekilde sınav ediliyoruz biz elimizden geleni yapalım allah verecek inşallah. Sabredelim dua edelim...allahın izniyle bizde bebeklerimize kavuşalım inşallah..

öyle tabi hayırlısı inş. ben seneye olmazsa direk tüp bebek yaptıracağım inş. hiç aşılama ile filan uğraşmayacağım ..en kısa ve basit yol bence ..bakalım inş. gerek kalmaz

İçinide dökmüşsünnn dökmesek çatlarız zatenn bilsinler en azından surat astırmasınlar bize :) Gonal F sanki benim yumurtamı daha çok yapmıştı ama yaa bu sefer ne yazim dedi ben menogon yaz bu sefer onla başlayalım dedim. Adamda ok zaten aynı içerikli ilaçlar dedi. Gerek kalmaz inş. ama bi dahaki sefer olursa direk gonal-f yazdırıcam :)Bende yumurta 6 tane felan vardı. Ama fırlayan 1 tane var dedi. Diğer 5'i mintirik kalmış onun yanında. Bugün belli olucak bakalım. Gerçi söylediğin gibi 4-5 yumurta ile aşılama olup tutmayan ama 1 yumurta ile tutan bi sürü kişi var. Zaten doğal yolla hamile kalanlarda 1 yumurta ile kalmıyo mu dimi ama :) Biz biraz daha garanticiyiz işte çifter çifter istiyoruz :)

jollyy, çok teşekkürler. 5 yıllık evliyim, ankaradayım, ilk defa aşılama yapılacak. daha önce başka sorunlar vardı onları hallettik şimdi aşılama olcam inşallah.

O zamann hoşgeldin tekrardannn:) İnş.ilk seferde yakalarsın bebişi

Çok teşekkürler canım.Seninde kasımın son haftasına olacak aşılaman sanırım.İnşallah herşey yolunda gider,yumurtaların tam kıvamına gelir ve sana bebişini getirirler.Sevgiyle kal...

teşekkür ederim iyi dileklerin için. inşallah herşey sorunsuz şekilde hallolur ve merakla sonucu bekleriz... iyki burası var, yoksa ne yapardık bizler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…