Merhaba :) Çok önemli bir dert değil aslında ama ileride önemli olabilir. Belki bilenler vardır ben yurtta kalıyorum, 4. sınıftayım yani buradan gitmeme de bir ay falan kaldı ki bu yüzden çok mutluyum. Ben 4 yıldır bu yurttayım ve buraya geldiğim günden beri evdeki yeme içme alışkanlığım mecburen değişti. Burada kalan herkese de aynı şey oldu. Evde özenerek yapılan sağlıklı yemeklere benzemiyor tabi. Bi kere hepsi çok yağlı, en başından beri yağlı. Bazıları çok tuzlu, bunları hep şikayet ettik ama bi sonuç çıkmadı. Buraya gelen kızların çoğu inanılmaz kilo aldı. Ben buna direnenlerin arasındayım kendi yapım gereği ama farkındayım ki o yapı da bozulmaya müsait aslında. Ben de son iki yıl içinde 3-4 kilo falan aldım ki ben zayıftım ve herkes bana biraz kilo Alsan daha iyi olur derdi. Bizim millet seviyor zaten, malum :) Kaba bi tabir ama insanlar ele gelsin mi istiyordur nedir
Neyse benim şu an asıl sorunum: ekmek. Bu aralar ekmeğe çok sardım. Son zamanlarda yemekhaneden hepten yemek yiyemez oldum. Özellikle sabah kahvaltısında ekmek arası domates, peynir falan derken yarım ekmeğe yakın yiyorum. Ekmeği gün içinde yersem bi tek akşam acıkınca (gece değil, akşam) küçük bir ekmek o da ama ekmek sonuçta. Ekmek kilo almanın en yakın arkadaşı ve ben yediğim ekmeğin çok olduğunu düşünüyorum. Böyle devam ederse kilo alacağım ve almak istemiyorum, şu anda iyi sayılırım hatta dört sene önceki kiloma dönmek için birkaç kilo versem daha iyi olur. Çünkü ben kiloyu kafama takarım yani. Bu ekmek sorunu için ne önerirsiniz bana? Bunun nasıl azaltayım? Biraz da mecburiyetten oluyor çünkü yemekhanedeki yemeği yiyemeyince domates peynir ekmek yerim daha iyi diyen düşünerek o şekilde karnımı doyuruyorum. Son bir ay kaldı, evime tamamen dönünce düzelir zaten sorunum. Telefondan yazdım karışık olduysa kusura bakmayın. :)