Ekmek derdi :)

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.556
598
Merhaba :) Çok önemli bir dert değil aslında ama ileride önemli olabilir. Belki bilenler vardır ben yurtta kalıyorum, 4. sınıftayım yani buradan gitmeme de bir ay falan kaldı ki bu yüzden çok mutluyum. Ben 4 yıldır bu yurttayım ve buraya geldiğim günden beri evdeki yeme içme alışkanlığım mecburen değişti. Burada kalan herkese de aynı şey oldu. Evde özenerek yapılan sağlıklı yemeklere benzemiyor tabi. Bi kere hepsi çok yağlı, en başından beri yağlı. Bazıları çok tuzlu, bunları hep şikayet ettik ama bi sonuç çıkmadı. Buraya gelen kızların çoğu inanılmaz kilo aldı. Ben buna direnenlerin arasındayım kendi yapım gereği ama farkındayım ki o yapı da bozulmaya müsait aslında. Ben de son iki yıl içinde 3-4 kilo falan aldım ki ben zayıftım ve herkes bana biraz kilo Alsan daha iyi olur derdi. Bizim millet seviyor zaten, malum :) Kaba bi tabir ama insanlar ele gelsin mi istiyordur nedir :D Neyse benim şu an asıl sorunum: ekmek. Bu aralar ekmeğe çok sardım. Son zamanlarda yemekhaneden hepten yemek yiyemez oldum. Özellikle sabah kahvaltısında ekmek arası domates, peynir falan derken yarım ekmeğe yakın yiyorum. Ekmeği gün içinde yersem bi tek akşam acıkınca (gece değil, akşam) küçük bir ekmek o da ama ekmek sonuçta. Ekmek kilo almanın en yakın arkadaşı ve ben yediğim ekmeğin çok olduğunu düşünüyorum. Böyle devam ederse kilo alacağım ve almak istemiyorum, şu anda iyi sayılırım hatta dört sene önceki kiloma dönmek için birkaç kilo versem daha iyi olur. Çünkü ben kiloyu kafama takarım yani. Bu ekmek sorunu için ne önerirsiniz bana? Bunun nasıl azaltayım? Biraz da mecburiyetten oluyor çünkü yemekhanedeki yemeği yiyemeyince domates peynir ekmek yerim daha iyi diyen düşünerek o şekilde karnımı doyuruyorum. Son bir ay kaldı, evime tamamen dönünce düzelir zaten sorunum. Telefondan yazdım karışık olduysa kusura bakmayın. :)

5 yıl yurtta kaldım, yemekhaneden ekmek alma, dilimlenmiş tahıllı ekmek al küçük paketlerden, yemekhaneye inerken yanında götür bir iki dilim, yarım ekmek yememiş oluursun. Biz öyle yapardık oda arkadaşımla.

Beyaz ekmek yiyorsun sanırım yeme zaten çok sağlıksız
Uno nun veya diğer markaların tam buğday unlu ya da saf kepekli ekmeklerinden al onları zaten çok yiyemezsin hemen tıkar
Kahvaltıda haslanmış yumurta ye ekmeksiz ya da bir kaç tane diyet altınbaşak bisküvi
Akşam da erken ye acıkırsan tarçınlı süt iç böylece kilo almazsın

Merhaba :) Çok önemli bir dert değil aslında ama ileride önemli olabilir. Belki bilenler vardır ben yurtta kalıyorum, 4. sınıftayım yani buradan gitmeme de bir ay falan kaldı ki bu yüzden çok mutluyum. Ben 4 yıldır bu yurttayım ve buraya geldiğim günden beri evdeki yeme içme alışkanlığım mecburen değişti. Burada kalan herkese de aynı şey oldu. Evde özenerek yapılan sağlıklı yemeklere benzemiyor tabi. Bi kere hepsi çok yağlı, en başından beri yağlı. Bazıları çok tuzlu, bunları hep şikayet ettik ama bi sonuç çıkmadı. Buraya gelen kızların çoğu inanılmaz kilo aldı. Ben buna direnenlerin arasındayım kendi yapım gereği ama farkındayım ki o yapı da bozulmaya müsait aslında. Ben de son iki yıl içinde 3-4 kilo falan aldım ki ben zayıftım ve herkes bana biraz kilo Alsan daha iyi olur derdi. Bizim millet seviyor zaten, malum :) Kaba bi tabir ama insanlar ele gelsin mi istiyordur nedir :KK70: Neyse benim şu an asıl sorunum: ekmek. Bu aralar ekmeğe çok sardım. Son zamanlarda yemekhaneden hepten yemek yiyemez oldum. Özellikle sabah kahvaltısında ekmek arası domates, peynir falan derken yarım ekmeğe yakın yiyorum. Ekmeği gün içinde yersem bi tek akşam acıkınca (gece değil, akşam) küçük bir ekmek o da ama ekmek sonuçta. Ekmek kilo almanın en yakın arkadaşı ve ben yediğim ekmeğin çok olduğunu düşünüyorum. Böyle devam ederse kilo alacağım ve almak istemiyorum, şu anda iyi sayılırım hatta dört sene önceki kiloma dönmek için birkaç kilo versem daha iyi olur. Çünkü ben kiloyu kafama takarım yani. Bu ekmek sorunu için ne önerirsiniz bana? Bunun nasıl azaltayım? Biraz da mecburiyetten oluyor çünkü yemekhanedeki yemeği yiyemeyince domates peynir ekmek yerim daha iyi diyen düşünerek o şekilde karnımı doyuruyorum. Son bir ay kaldı, evime tamamen dönünce düzelir zaten sorunum. Telefondan yazdım karışık olduysa kusura bakmayın. :)

Beyaz ekmek yeme. Damak tadına göre tam buğday çavdar bişiler seç. Zaten çok az kaldı bir ayda ne kadar yersen ye aşırı kilo almazsın.

Merhaba :) Çok önemli bir dert değil aslında ama ileride önemli olabilir. Belki bilenler vardır ben yurtta kalıyorum, 4. sınıftayım yani buradan gitmeme de bir ay falan kaldı ki bu yüzden çok mutluyum. Ben 4 yıldır bu yurttayım ve buraya geldiğim günden beri evdeki yeme içme alışkanlığım mecburen değişti. Burada kalan herkese de aynı şey oldu. Evde özenerek yapılan sağlıklı yemeklere benzemiyor tabi. Bi kere hepsi çok yağlı, en başından beri yağlı. Bazıları çok tuzlu, bunları hep şikayet ettik ama bi sonuç çıkmadı. Buraya gelen kızların çoğu inanılmaz kilo aldı. Ben buna direnenlerin arasındayım kendi yapım gereği ama farkındayım ki o yapı da bozulmaya müsait aslında. Ben de son iki yıl içinde 3-4 kilo falan aldım ki ben zayıftım ve herkes bana biraz kilo Alsan daha iyi olur derdi. Bizim millet seviyor zaten, malum :) Kaba bi tabir ama insanlar ele gelsin mi istiyordur nedir :KK70: Neyse benim şu an asıl sorunum: ekmek. Bu aralar ekmeğe çok sardım. Son zamanlarda yemekhaneden hepten yemek yiyemez oldum. Özellikle sabah kahvaltısında ekmek arası domates, peynir falan derken yarım ekmeğe yakın yiyorum. Ekmeği gün içinde yersem bi tek akşam acıkınca (gece değil, akşam) küçük bir ekmek o da ama ekmek sonuçta. Ekmek kilo almanın en yakın arkadaşı ve ben yediğim ekmeğin çok olduğunu düşünüyorum. Böyle devam ederse kilo alacağım ve almak istemiyorum, şu anda iyi sayılırım hatta dört sene önceki kiloma dönmek için birkaç kilo versem daha iyi olur. Çünkü ben kiloyu kafama takarım yani. Bu ekmek sorunu için ne önerirsiniz bana? Bunun nasıl azaltayım? Biraz da mecburiyetten oluyor çünkü yemekhanedeki yemeği yiyemeyince domates peynir ekmek yerim daha iyi diyen düşünerek o şekilde karnımı doyuruyorum. Son bir ay kaldı, evime tamamen dönünce düzelir zaten sorunum. Telefondan yazdım karışık olduysa kusura bakmayın. :)
yurtta nasıl kilo alıyorsunuz ya :KK43: ben geldim geleli -1 senede - 10 kilo vermişimdir

yurtta nasıl kilo alıyorsunuz ya :KK43: ben geldim geleli -1 senede - 10 kilo vermişimdir
Sağlıksız yemekler yüzünden.
Ve çoğu insan hareketsizlikten sonuçta burada evde yaptığın ev işlerini yapmıyorsun. Ve bizzat şahit olduğum şey, akşamları bilgisayarda dizi izlerken arkadaş ortamında falan yenen abur cuburlar. Ben abur cubur yiyen ve hareketsiz kalan gruba dahil değilim zaten benimkine kilo almak bile denmez. Çok bariz şişen insanlar var yani ben gözlem konusunda iyi olduğum için farkediyorum. Normalde kilo verilir diye düşünüyorsun ama benim çevrem pek öyle değil :D

Beyaz ekmek yeme. Damak tadına göre tam buğday çavdar bişiler seç. Zaten çok az kaldı bir ayda ne kadar yersen ye aşırı kilo almazsın.
Ben evde de beyaz ekmek yerim mesela ama az, kahvaltıda taş çatlasa iki dilim, akşam yemeğinde de de üç belki. Keserim bi de onları ince ince. Öğle öğünü diye bişey zaten yoktur bende. Öyle yapayım bari şu bir ayı da öyle çıkaralım.

Uno nun veya diğer markaların tam buğday unlu ya da saf kepekli ekmeklerinden al onları zaten çok yiyemezsin hemen tıkar
Kahvaltıda haslanmış yumurta ye ekmeksiz ya da bir kaç tane diyet altınbaşak bisküvi
Buradaki yumurataları sevmiyorum, o özel etmeklerle domates, peynir falan yaparım artık. Normalde akşam yemeğe arkadaşlarla gidiyorduk ama baktım onlar çok geç saatlerde gidiyorlar yani akşam yedi, yedi buçuk gibi. Ben onlarla gitmez oldum beş, altı arasında halletmeye çalışıyorum.

Yaşım müsait olsaydı, sırf kilo alabilmek için, üni. kazanıp sizin yurda yerleşirdim he :)))
Madem ekmek fazla tüketmek zorunda kalıyorsunuz, bol bol su için de dengelensin bari. Metabolizma çalıştırıcı, kendiniz yapabileceğiniz gıdalar pişirme imkanınız yok mu?

Yemekhaneden ekmek yeme kendini şartla günlük paket tam buğday unundan ekmeklerden alıp kendi ekmeğini götür yemekhaneye götürdüğün dilim kadarını ye kesinlikle kural koy kendine onun dışına çıkma yoksa kolay 3 4 kg verirsin :kk77:

Ben evde de beyaz ekmek yerim mesela ama az, kahvaltıda taş çatlasa iki dilim, akşam yemeğinde de de üç belki. Keserim bi de onları ince ince. Öğle öğünü diye bişey zaten yoktur bende. Öyle yapayım bari şu bir ayı da öyle çıkaralım.

Beyaz ekmeği tamamen hayatından çıkart canım. Eve dönünce de yeme. Çok zararlı. Damak tadına uyacak bir ekmek bulursun mutlaka. Ben sevdiğim ekmeği almak için 15 dklık yola gidiyorum arabayla. 2-3 tane alıp buzluğa atıyorum bir hafta yetiyor. Yurtta yapamazsın ama evde kolay olur bu yöntem.

Beyaz ekmeği tamamen hayatından çıkart canım. Eve dönünce de yeme. Çok zararlı. Damak tadına uyacak bir ekmek bulursun mutlaka. Ben sevdiğim ekmeği almak için 15 dklık yola gidiyorum arabayla. 2-3 tane alıp buzluğa atıyorum bir hafta yetiyor. Yurtta yapamazsın ama evde kolay olur bu yöntem.
Eve dönünce her şey çok daha güzel olacak :)

Aynen, beyaz ekmek çok yedirtiyor, ben normalde bir oturuşta bir ekmeğe yakın yerim, üç gün önce Uno'nun 400 gr.lık kepekli ekmeğini aldım, hala bitmedi.

Arkadaşlar önermiş zaten paket halinde al diye, az yiyeyim diyorsan çavdarlı al hemen tıkıyor. Ama bim in çok tahıllısı var oda çok güzel:kk77: ama çavdarlı yada tam buğday kadar sağlıklı değil sanırım :) yedikçe yiyesi geliyor insanın , neyin tadı güzelse zararlıdır malum :dondurma:

Yaşım müsait olsaydı, sırf kilo alabilmek için, üni. kazanıp sizin yurda yerleşirdim he :)))
Madem ekmek fazla tüketmek zorunda kalıyorsunuz, bol bol su için de dengelensin bari. Metabolizma çalıştırıcı, kendiniz yapabileceğiniz gıdalar pişirme imkanınız yok mu?
Ben iki sene öncesine kadar belki, ne yersem yiyeyim hiç kilo almazdım. Gece bile yerdim ve bişey olmazdı :) şimdi öyle değilim. Dikkat etmek zorundayım. Pişirme gibi bir imkan kesinlikle yok. Su da içmeye çalışıyorum ama benim için çok zor zira yazın sıcağında bile az su içen biriyim :D uğraşacağım bakalım :)

lor peyniri çok doyurucu oluyor..
etimek domates salatalık lor peyniri deneyebilirsin.

bir de yumurta haşlama imkanın varsa o da ekmek yedirtmiyor. son olarak karatay hoca diyor ki kavrulmamış kuruyemiş 1 çaybardağı. hem faydalı hem doyurucu hem de ekmekten kat kat faydalı. (tabi bu biraz pahalı. arkadaşlara ikramı olmaz.. )

1 sene yurtta kaldım ama yemekhanede nadir yemek yerdim. Aynı sıkıntıları yaşadım. En fazla çorba içerdim, salata yerdim orada. Bazen de iyi, yağsız yemek olursa o. Odama yiyecek alırdım, sebze meyve, salata yapardım, makarna yapardım, hatta bazen hazır bardak çorba içerdim, dışarda iyi ve uygun yerlerde yerdim ama yemekhaneye çok bulaşmazdım.

Eeee o kadar ucuz olma sebebi kötü yağ ve ucuz ürünler falan kullanmak işte.

Arkadaşlar önermiş zaten paket halinde al diye, az yiyeyim diyorsan çavdarlı al hemen tıkıyor. Ama bim in çok tahıllısı var oda çok güzel:kk77: ama çavdarlı yada tam buğday kadar sağlıklı değil sanırım :) yedikçe yiyesi geliyor insanın , neyin tadı güzelse zararlıdır malum :dondurma:
Severim beyaz ekmek, sırf peynirle ya da salçayla sabaha kadar yerim :D

Ben iki sene öncesine kadar belki, ne yersem yiyeyim hiç kilo almazdım. Gece bile yerdim ve bişey olmazdı :) şimdi öyle değilim. Dikkat etmek zorundayım. Pişirme gibi bir imkan kesinlikle yok. Su da içmeye çalışıyorum ama benim için çok zor zira yazın sıcağında bile az su içen biriyim :KK70: uğraşacağım bakalım :)

Aynı yapıdayız, ne kadar ne yersem yiyeyim kilo alamıyorum ve nerdeyse hiç su içmiyorum. Ben bu aralar kendimi zorlayıp günde en azından iki üç bardak içiyorum, mutlaka sizde zorlayın ve şimdiden başlayın içmeye. Yoksa bir kaç seneye kalmaz cildiniz kırış kırış olur, iç tahribata değinmek istemiyorum ama kabızlık da çekersiniz, diyim yani :)))

Kampüsün içinde market var, üstüme düzgün bişeyler giyeyim de gidip alayım beyaz olmayan ekmekten :)

Back
X