Edebiyat sanatı derken??
Canım kitap okuma alışkanlığın olması ne kadar güzel. Beni onemseyip böyle bir mesajı yazman onur verici. Burada insanlarla iletişimin çok güzel. Senin hakkında Elhan ne düşünüyor açıkça söyleyeceğim . Bu seni sevmiyor sana değer vermiyorum anlamına gelmesin. Teşhisin konusunda hemfikiriz aynısını düşündüm acılardan besleniyor bu kız dedim. Her zaman her şeyin en kötüsünü düşünmek bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor. Aklından geçen ya da hissettiğin kötü duygularla savasmiyorsun. Sahip olduğun güzellikleri düşünüp şukretme yolunu tercih etmelisin. Bak sana komik bir örnek vereceğim okurken için daralmasin diye. Bir bardak su ictin diyelim. Tuvalete gidip işeyebiliyorsun bunun için bir makineye ihtiyacın yok. Ki binlerce diyalizle yaşayan insan var. Sabah uyanıp gözlerini açıp etrafındaki eşyaları ve renklerini görüyorsun. Kim bilir ne kadar tatlı bakan gözlerin var. O kadar zenginiz ki aslında hep sahip olmadıklarımizi düşünüp mutsuz ediyoruz kendimizi. Gördüğün gibi sorun ve çözümü çok basit. Büşra ne yapmalı derdimiz bu. Büşra hayatı çok da ciddiye almamakla bir adım atabilir bence. Onu iyi hissettirecek mekanlarda bulunmalı. Dediğin gibi sevmediğin insanlarla hiç muhatap olma. Beyninde olayları saatlerce kurma ..aman ne hali varsa görsünler diyebilmelisin, bu bencilce değil bence. Öbür türlü bir faydası varsa tamam düşünelim. Yok işte...Elhan senin fikirlerin benim için her zaman çok önemli oldu öğretmenim, kendim için yapabileceğim bana neler önerirsin?
Ben kitap okumayı çok seven bir çocuktum. Lise 2 de kitap okuma yarışmasına katılıp yurtdışına bile gitmiştim. Ama sonra hastalandım. Psikolojik tedavi gördüm o zaman da sonra hep bıraktım. Derslerimde de o dönemden sonra ciddi kötüleşme oldu. Sabit durup ders çalışamama başladı.. sonra insan ilişkilerimde(arkadaşlarımla) bir bir aram kötüleşti. En sonunda dedimki bunca insanda sorun olamaz, sorun bende. Sorun benim sürekli olumsuz, negatif düşüncelerimde, agresifligimde. Sanki acıdan beslenir gibi sürekli yaşadığım kötü olayları hep ön planda tutma.
Artık 28 yaşındayım. Ve çocukken yasamadigim dışlanma hissini şuan açık bir şekilde, acı bir şekilde yaşıyorum. Karar verdim bana iyi gelmeyen insanlarla elbet samimiyet kurmayacagim ama aynı toplulukta bulunacağım elbet. Bu duygulardan , düşüncelerden kurtulmak istiyorum
Topik arkadaşlarım sizlerde öneri verebilirsiniz
İlaçlarına da bana iyi gelecek, şifa verecek niyetiyle başlıyorum..
Edebiyat dersinin ilk konusu, sanat olarak işleniyor ya ben de Edebiyat sanatı diyorumEdebiyat sanatı derken??
Haklısın işiniz çok zor canımYoruldum vallahi ama özel olarak yürüyüş yapmadım okulda attım çoğu adımı
Benim kız hem hapsurup hem öksürüyor aynı anda. Artık eşimle sinirden gülüyoruzBugün doktor benim çocuklar için ardarda mı hapşırıyolar dedi, evet. Alerjik rinit teşhisi koydu. Sen nasıl hapşırıyorsun.
Canım bi şurup bi hap verdi çocuklara. Şurubu hapşırık için alerji şurubu diye düşündüm, bir okudum öksürük içinBenim kız hem hapsurup hem öksürüyor aynı anda. Artık eşimle sinirden gülüyoruz
Hahahaha doğru tahmin etmişim neyse kiEdebiyat dersinin ilk konusu, sanat olarak işleniyor ya ben de Edebiyat sanatı diyorumkaptırdım kendimi Allah sonumu hayır etsin. Liseye başlıyorum
Evet dediklerinin hepsi doğru. En çokta hayatı çokta ciddiye almama kismini uygulamakla başlayacağımCanım kitap okuma alışkanlığın olması ne kadar güzel. Beni onemseyip böyle bir mesajı yazman onur verici. Burada insanlarla iletişimin çok güzel. Senin hakkında Elhan ne düşünüyor açıkça söyleyeceğim . Bu seni sevmiyor sana değer vermiyorum anlamına gelmesin. Teşhisin konusunda hemfikiriz aynısını düşündüm acılardan besleniyor bu kız dedim. Her zaman her şeyin en kötüsünü düşünmek bana işin kolayına kaçmak gibi geliyor. Aklından geçen ya da hissettiğin kötü duygularla savasmiyorsun. Sahip olduğun güzellikleri düşünüp şukretme yolunu tercih etmelisin. Bak sana komik bir örnek vereceğim okurken için daralmasin diye. Bir bardak su ictin diyelim. Tuvalete gidip işeyebiliyorsun bunun için bir makineye ihtiyacın yok. Ki binlerce diyalizle yaşayan insan var. Sabah uyanıp gözlerini açıp etrafındaki eşyaları ve renklerini görüyorsun. Kim bilir ne kadar tatlı bakan gözlerin var. O kadar zenginiz ki aslında hep sahip olmadıklarımizi düşünüp mutsuz ediyoruz kendimizi. Gördüğün gibi sorun ve çözümü çok basit. Büşra ne yapmalı derdimiz bu. Büşra hayatı çok da ciddiye almamakla bir adım atabilir bence. Onu iyi hissettirecek mekanlarda bulunmalı. Dediğin gibi sevmediğin insanlarla hiç muhatap olma. Beyninde olayları saatlerce kurma ..aman ne hali varsa görsünler diyebilmelisin, bu bencilce değil bence. Öbür türlü bir faydası varsa tamam düşünelim. Yok işte...
Yaşadığın olumsuzluklarla gündemde olman birilerinin kalkıp busracim noldu diyip seninle ilgilenmesi sana iyi geliyor gibi zannediyorsun ama tam tersi oluyor bence. Tekrarlanan bu durumlardan zaman içinde sıkılıyoruz inan çoğu zaman nezaketen bir şeyler söylüyoruz. Çünkü önceki soylediklerimizi hiç dinlemiyorsun. Neşeli hossihbet iyi hissettiren insanlar olsun isteriz yakınımızda. Bazen moralim çok bozukken bile kendimi zorlarim neşeli görünmeye. Bir bakarım o taklit hakikate dönüşmüş gerçekten iyi hissediyorum unutmuşum derdimi. Kendi derdimizin dermanı kendi içimizde. Teselliler bir yere kadar. Busrayi yalnız sen iyileştirebilirsin. Onu karanlıklar içinde yalnız bırakma tut elinden cikar. Kalbini sevgiyle doldur. İçimden gelmiyor dersen sana kimse yardım edemez. Dostoyevskinin hayatını okumanı rica edeceğim. Alkolik kumarbaz despot bir baba, hastalıklı bir anne, kendisi sara hastası , yoksulluk diz boyu, hatta bir ara hapishanede ölüm cezasıyla yargılandı ama dünya devi bir yazar...bize sunulan hayat bahanelerimiz olmamalı ...sence
Burun tikandikça öksürüğe sebep oluyor ya o yüzden vermiş olabilir belkiCanım bi şurup bi hap verdi çocuklara. Şurubu hapşırık için alerji şurubu diye düşündüm, bir okudum öksürük içinvallahi anlamadım
Dün burunları tıkanmıştı yatarken. Bakalım bugün ne olacak. Ama ilaçlar iyi geldi gibi görünüyorBurun tikandikça öksürüğe sebep oluyor ya o yüzden vermiş olabilir belki
İyi geceler canımİyi geceler kızlar güzel bir güne uyanalım inşallah
Afiyet olsun canımİyi geceler herkese
Sabah
1 çay
1 avuç çıtır fıstık
1 yeşil çay
Öğlen
1 kase salata
1 hurma
1 küçük beyaz çikolata (regl hala olmadm heryerm şiş ve şekerim düşüo)
Akşam
1 tabak zr. Yağlı taze fasülye
1 salatalık
Az önce kahvemide içtim
2 lt su
pastelfit
İnşallah daha iyi olurlar. Alerji için toz var bizde deDün burunları tıkanmıştı yatarken. Bakalım bugün ne olacak. Ama ilaçlar iyi geldi gibi görünüyor
İyi geceler canım
Sanırım çocuklar hep alerjikİnşallah daha iyi olurlar. Alerji için toz var bizde de
Doktorlara göre küçüğüm de yokmuş. Ama buyukte var. Bana ve halasına çekmiş. Bizim ilerleyip alerjik astım olduSanırım çocuklar hep alerjik
Edebiyatın güzel sanatlarin bir dalı olduğunu ogrenmişsindir. Fonetik işitsel bir sanat. Tıpkı müzik gibi. Malzemesi ses yani dilimiz....Aşkitom buradan kesinlikle bir soru gelir.Edebiyat dersinin ilk konusu, sanat olarak işleniyor ya ben de Edebiyat sanatı diyorumkaptırdım kendimi Allah sonumu hayır etsin. Liseye başlıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?