- 18 Mart 2018
- 31.138
- 124.355
- 598
- 50
Ay ne güzel, Allah rahmet eylesinBenimde şöyle bir anım var. Orta 1 de Türkçe öğretmenim beni hiç sevmezdi, çünkü ergenliğin getirdiği dengesizlikle dersi kaynatırdım. Mekanı cennet olsun, bir gün bana demişti ki ‘dersime girme, vallahi yok yazmayacağım.’ Sonra ondan en uzak sıranın en son masasına oturup derslerinde sessizlik yemini etmiştim.
Orta 2.sınıfta kompozisyon eklendi derse, sınıfı dolaşıp kontrol ediyordu. En son benim yanıma geldi ve gidemedi. ‘Dersten sonra yanıma gel!’ dedi. Korkarak gittim yanına. ‘Belli ki Türkçe dersinden birşey anlamıyorsun, söyle bakalım nasıl böyle güzel yazıyorsun?’ dedi. 60 yaşını geçkin, 1.90 boyunda, bembeyaz saçlı bir adam… ‘Ben hep yazıyorum, günlük tutuyorum.’ dedim. ‘Aferin’ dedi bana. O günden sonra elimi hiç bırakmadı. Yeri geldi kafama vura vura öğretti. Küçük bir kasabadaki devlet okulundaydım ben, ilçe birincisiydim, sınavlarda dereceler yapardım. Çok emeği var öğretmenimin. Bugün, hala Türkçe kitabı açmadan sınavlarda 1-2 yanlışla kurtarırım. Hepsi onun sayesinde. Allah rahmet eğlesin, hala rüyalarıma girer öğretmenim.
Ben de ilkokul öğretmenimi çok severdim, arada dayağını yediğim de oldu
Sende ekşın yoksa kimde var fezooooom